27 July 2011

Laporan : Majlis Hari Jadi Faiz Daong ke-25

Pada 24 Julai yang lalu bertempat di Facekara , Viva Mall . Adinda Atie telah dijemput untuk menghadiri Majlis Hari Jadi Faiz Daong yang ke 25. Seperti sedia maklum, setiap kali beliau menyambut Hari Jadi pasti ada Anugerah yang akan disampaikan pada rakan baiknya. Setelah rakan-rakan,penat menjual nama,melobi sana sini dan akhirnya pada 24 Julai lalu telah terjawab semuanya.
Senarai pemenang anugerah :

1. Anugerah Waris Jari Hantu = Marl Nbd
2. Anugerah Jalan Sekepit Suaraku = Helmey Mohamed Rashid
3. Anugerah Muka Bulan Aura Seri = Qaseh Awang Kechik
4. Anugerah Kalis Carut = Edd Sy'd
5. Anugerah Ketiba = Nana Azmi
6. Anugerah Batik Ular Sawa = Fadli Tazial
7. Anugerah Jil Jub Manis = Yam Tengku
8. Anugerah Kilauan Emas Poliden = Raden Ahmad
9. Anugerah Ringser Very Der = DiRaf DiAs
10. Anugerah Bak-Kut-Teh = Brandon Chan
11. Anugerah 3 Rasa = Fly Sha
12. Anugerah Mulut Jamban = Edd Sy'd
13. Anugerah Warga Senior Prihatin = Shyamshyuddean Shymed
14 Anugerah Puki Sekeping Paling Gorjes = Danish Aurorra Danish
15. Anugerah Cucuk Sana Sini = DiRaf DiAs
16. Anugerah Hot Chili Paper = Azmie Kamal
17. Anugerah Transformasi Transisi = Tania Dhamirie
18. Anugerah Mulut Jamban = Adryanna Natasha Natashya
19. Anugerah Yun Nam = Edd Sy'd
20. Anugerah Feeling PA Artis = Mista Hery
21. Anugerah Feeelinggg Laku = Qhairol Iqhssan
22. Anugerah Drama Queen = Mark Kee Chan
23. Anugerah Kawan Comolot Paling Fofuler = Noura Chymara-Full
24. Best Dress Tempat Ketiga = Rozita Hanifa
25. Best Dress Tempat Kedua = Natasya Miss Universe
26. Best Dress Tempat Pertama = Mek Wan Azlan 

Sejak 2010 Anugerah Utama iaitu Anugerah FAIZ DAONG diadakan,pada tahun lepas anugerah ini dimenangi oleh Kim Hassan dan pada pada tahun ini ianya milik DaSs SaTria. Beliau dikatakan banyak membantu pihak penganjur pada tahun ini sehingga sanggup mengambil cuti tanpa gaji untuk membantu pihak penganjur iaitu Faiz Daong.

Majlis diserikan lagi dengan persembahan pembukaan dari Maria , dan anugerah yang diselang selikan dengan nyanyian dari Fairuz Selamat,Marl,Nana Jangan Lupa Lirik, Arween dan Faiz Daong sendiri. Majlis yang diacarakan oleh Kim Hassan dan Helmey telah membantu majlis menjadi lebih gah. Penyampaian anugerah dari hadirin sendiri telah menampilkan kelainan untuk sesebuah Majlis ternama seperti ini.

Walaupun Majlis ini telah dirancang dan diketahui sendiri oleh Faiz Daong,namun beliau tetap dikejutkan dengan kehadiran sebiji kek dan nyanyian lagu untuk Hari Jadinya yang ke 25 tahun ini. Oh,sebelum Adinda Atie terlupa kehadiran dua Ratu Cantik kita juga telah mengejutkan ramai hadirin dan serentak dengan itu mereka berdua telah memenangi Bess Dress yang ramai telah menyangkakannya.

Namun keputusan pihak penganjur adalah muktamad dan semua anugerah ini hanyalah sekadar suka-suka. Pesanan Adinda Atie pada semua sahabat dan kenalan Faiz Daong,termasuk peringatan buat diri Adinda Atie sendiri bahawa persahabatan itu terjalin bukan kerana sesebuah anugerah,tapi hargai seseorang sahabat itu sebagai satu anugerah kurniaan dari Allah Swt pada kita. Adinda Atie sangat menghargai kehadiran Faiz Daong dalam hidup Adinda Atie sejak tahun 2008.

Adinda Atie sangat gembira dapat menghadiri majlis gilang gemilang ini dan berkenalan dengan ramai abang-abang baru. Majlis ini juga sebenarnya telah menemukan Adinda Atie dengan Fairuz Selamat,yang telah lama tidak kutemui.Sekian saja laporan dari Adinda Atie yang sedang kebosanan dan berangan menjadi Wartawan.


Untuk gambar selebihnya boleh dapatkan di Facebook : Adinda Atie :)

No comments: