31 December 2010

Kenangan 2010

Januari 2010 ..Aku bangun pagi dan terus melompat ke bilik mandi . Aku dah lambat nak ke kolej . Eh,harini cuti semester la..wat pe nak pi kolej ni ? Oh, aku bukan macam korang yer? Aku semangat je gi kolej..ada keje sikit nak buat editing dekat kolej tu. Hampir kesemua cuti semester aku dihabiskan dikolej. Aku siapkan editing Shortfilm aku,latihan untuk performance Frinjan. Semua pada bulan Januari 2010 :)

Februari 2010..Aku sibuk sangat bulan ni , lagi2 aku kena arrange jugak untuk pegi JB Februari ni..performance Frinjan pon Februari jugak..mana nak berlatih lagi..nak kumpul duit..cari tiket bus lagi..cari hotel lagi..tak tengok lagi assignment kolej lagi..Arghh busy'nye. Kadang2 sbb busy sgt haters boleh bertambah kan ? Ni la yang kecoh time Februari dulu . Tak cukup tu aku busy dgn Screening Shortfilm aku jugak..mana nk kerah kawan2 buat keje laa..ermm semuanya tinggal kenangan sebab at da last aku still kena maki hamun sbb event xsempurna..eheeee..xpe tu semua pengajaran tuk aku :)



Mac 2010 , aku busy dgn budak2 baru masuk..ade Orientasi..ini adalah pengalaman paling manis buat aku. Kerana sebaik saja aku jejak kaki ke kolej ni dulu..aku cakap aku nak jadi MPP..HAHA walaupun bakal calon nan adooo sajaa..aku tetap merasai peluang arrange orientasi ni..dan ia mampu buat aku tersenyum. Pada bulan ni jugak aku dikejutkan dgn bufday party oleh My Gei and kawan2 lain...drama dorang sangat menyentap hati aku.. ape2 pon terima kasih kawan. Bulan ni juga aku pegi rumah anak2 chowkit..ohh gosh I miss Hawa so much.. weeee bulan ni juga mengenali seseorang kawan..yang macam chipsmore.. :p HAHA.....ekceli bulan ni paling byk gambar...so aku letak je la eh :p


ps : sorry ar gambar baju sama2 tu kan :p Hari lain..tp sbb excited dpt baju baru..ari2 nk pakai..ahahah

double ps : time ni aku baru kenal Shahir..so termasuk xtvt abang utk kenakan dia time bufday..wawawawa cute takk pic dia tu?Kena paksa makan segala jenis coklat..muahahahaha









April 2010 .. aku hampir hilang my Gei and kawan2 lain sbb aku kononnye tlalu busy dgn MPP..sumpahh aku lebih sygkan kawan2 dari benda ni semua..eventho benda ni yg aku nak dari dulu lagi..tapi aku risau sbb aku asyik xmasuk kelas..ermm. Aku jugk 1st time kena Aprilfool,sampai nak nanges kot..ngadu kt Mama dkt Facebook..mana tak nye..handphone 2ilang..dalam tu ade duit lagi..IC lagi..TouchNgo lagi..perghh orang yang amik tu pon...siap nak marah2 den lagi...mcm dia xbsalah laa kan? HAHA kenangan pon yang ni :) Bulann ni pon banyaaakk sgt makan kek..HAHAHA :) Suprise my Gei...haha ade agi kek..kena suap agi auw :p Elehh Gei pon suap gak..tp suap comot..HAHA..eh lupe April ni saya merajuk sampai lari ke Kuantan..thanks to My sis Emma sbb bg layanan 100% perfect..

Mei sampai September 2010 .. xde ape2 sgt pon yg happen..melainkan hari2 dkt kelas je..Masa July perform Frinjan..bulan Ogos dapat keje..ermm xde ape yg menarik pon...raya pon keje je..hahaa..~INSAF~ AHAHAHAH

Oktober 2010..perform Frinjan lagi sekali..sehingga memanggil hujan.Mula menyampah dgn kolej..semuanyaa kurang dan myakitkan hati..xde ape yg menarik minat aku lagi utk ke kolej tu..Ermmm tension sangat sangat sangat sangat ! HAHAH ...tlibat dgn KL48HFF..start diet 17/10/10 hahaha..shooting RAGAM IPT



November 2010 .. kehilangan seorang pengajar yang hebat..dia xmgajar lagi dkt kolej..kena buang..emosi perasaan cket bulan ni..yerlaa dgn prob kolej lagi...hahaha..tensen btul..

December 2010... waaaaaaaaaaaaaahhh finally...bulan paling best sbb byk ponteng kelas..asyik keje..keje keje dan keje je..involved dgn kelas Lakonan Namron...HAHAHA :p . Buat kejutan utk Bufday Mama..thanks kawan2..senang citer bulan ni best la jgk..happy..wlaupun ade selit dgn duka2 pada date2 tertentu :p





Akhir kata tahun ni start happy..ending hope happy jugak..sbb skang baru 8:11 pm..xtaw apa bakal terjadi malam ni..

HAPPY NEW YEAR :)

28 December 2010

Kadang-Kadang

Kadang-kadang kita nak hujan..

Kadang-kadang kita nak panas..

Tapi selalunya kita minta pelangi..

Jadi hujan mesti ada dulu..

Tapi kita tak nak hujan..

Tapi terus mahukan pelangi..

Kadang-kadang kita nak bahagia

Kadang-kadang kita nak gembira

Tapi selalunya kita nak deduanya

Jadi kita kena gembira dulu

Baru boleh bahagia

Tapi kita nak bahagia terus..

Tanpa gembira..

Susah untuk capai..

Begitu juga aku alami

Aku tanak gembira

Aku ingin bahagia terus

Kerana gembira kadang-kadang sebentar sahaja

Ia meragut kegembiraan aku dalam masa sesaat

Jika dia mahukan

Aku tak tahu..

Kenapa aku? Dan kenapa aku ?

Ramai lagi insan di muka bumi ini ..

Tapi aku tahu

Allah itu menguji insan terpilih..

Dan aku menerima ini sebagai ujian buat aku

Percayalah cintaku hanyalah untukmu


28/12/10

10:47 pm

In my room :)




Prank for Mama !

AGAIN ! HAPPY BIRTHDAY MAMA :)

Hari ini saya berjaya membuat prank kpd Mama..
Saya memaksa Mama pegi karoeke dgn saya yg suara xsedap ni
Mati2 dia tanak.
Tapi susahlaa sbb sy dan kawan2 dah plan tbaek punyer
Last2 dia ON jugak
Heheheheh :)
Tak terhingga terima kasih saya ucapkan pada
Kawan2 (Seha,Shahir,Abg Zamil,K.Wani) kerana be with me for this thing :)

Tanpa korang atie xdpt gembirakan Mama mcm td
Ngeeeee :)
Sedikit tatapan gambar..lebih2 masuk Facebook saya :p





Lepas je abes karoeke tu.. saya dgn kakak saya pulaa
Pergi bawa Mama Dinner dkt Johny's..makan steamboat..
Auwwwmmm nyummmy :)



Akhir kata .. terima kasih sekali lagi
Buat kawan2 kuuuuu :)

Happy Birthday MAMA ^_^

My mom with Abg Aan , time show ANTARA ritu

Live sudah wish , FB sudah wish
Ni blog pulak mari :)
Just simple wish and May Allah Bless u..
Pls don't go anywhere until I get married..
Coz I can't live without u..
U're my strength ..
I don't want ur money.
But juz u..only :)

I love u Maa... weeee :)

If nak kenal Mama saya lagi :)
Boleh laa baca entry ni Hari Mama

27 December 2010

Kesepian ^_^

Wuut wuut :)

Yer saya sepi , tapi bukan disebabkan minyak sapi :p
Saya rasa kosong dalam jiwa ni , xmacam mgu lalu
Saya hyper..aktif giler dkt tempat keje semua
Kenapa yearhh? Saya sedar pkara ni dah blalu 3hari
Ermmmm...

Sepi mbawa kpd bosan..
Bila bosan saya main Bowling Buddies
Sampai xhengat tido
Lenguh tangan mgalahkan main bowling btul2..
HAHAAH...

Saya pernah letak dkt status malam tu
"WAHAI MALAM TERUSKAN KEGELAPANMU"
Yerr...saya belum bsedia melihat matahari..
Kerana malam itu saya sedang dibuai prasaan riang gembira
Tapi malam tetap berakhir
Matahari terbit masa utk tido

Arghhhh kenapa jadual aku ni pelik ?
Org tido aku bgn :p
Org sibuk2 bangun aku tido
Keh2 xpe laaa..yg penting
I MISS YOU !

26 December 2010

Bowling Buddies ^_^


Wuuut wuuut readers ,

Yeahh dis is wut I buat da whole week kot.. main bowling..HAHA..siap pi turun bowling sungguh2 tu...
HAHA cehhh tjuk score awal je ar eh ? sbb tu score lane giler :p GEI yang tolong score HAHAHAHA..hakikatnya GEI lagi terror..saya dpt no 3 je :p HAHA

Berbalik pada citer asal.. punya duk mgasah bakat dalam Bowling Buddies ni..saya lupa utk makan minum juga tido..HAHA sbb ada sesuatu dalam hati saya "SAYA KENA STRIKE SAMPAI DAPAT 300" HAHA..selagi xdpt 300 or score yg dkt2..saya xkan bhenti..so saya ada 2 Facebook..at least salah satu laa.. for now page official saya 231 score..lagi satu 227 tu..

Usaha kena lebih derr ^_^ . Ok nak jadikan cerita lagi , semalam balik keje lepas makan minum and bhibur di TV..saya terus mgorak langkah utk score Bowling ni..start main 10:30 malam..sedar2 dah 4:30 pagi HAHAHA..terus OFFLINE and tido..bangun tido kul 9 pagi..makan...dan menghadap terus Bowling Buddies..sehingga tertido depan laptop sambil mendengar album baru Tomok..dan yang pasti jam 4 petang saya masih sedar waktu itu..saya bangun tido dah 8malam..HAHAHAHAA.. so yeahhh ^_^

Ehhh saya xciter ke saya mandi ? Okk saya xmandi lagi dari balik keje semalam...Wowwwww masih wangi okeee ? Bau halia krim mustajab..HAHAHAHAHAHAAH :p

*Lupakan yang lain*

23 December 2010

44 to GO !

After 2 months ,
Now I have another 44 to GO..

Thanks to all my spirit..and supporter..
U guys sgt2 best..
Thanks Yan sbb mcabar..
Thnks a lot to Seha..sbb jaga aku..
Kawal every inch yg aku amik..
Thanks sbb byk bebel .. nk minum cincau pon pikiaq 10x kau kt sblah :p
Thanks to ALL yg byk tlg..
Xperlu sebut nama kan ? Korang tahu..hehehe

I hope at least dis Mac..25 or 30 already GO !
LET GO !... U want it ? Tell me I can give u..
HAHAHAHAHA..

Pening kepala !

:(
tapi ntahlaa..
pening memikirkan kewangan..

21 December 2010

Blank ^_^

Wuuut wuuut :(

Saya sangat blank !
Blank ! Blank ! Blank !
Blank sy boleh buat nanges sehingga marah !
Dan kerisauan yang akan buat saya bertindak lebih jauh !


DUIT / RASUAH / WANG RINGGIT
PENTING UNTUK TERUSKAN HIDUP
INSAN DURJANA MCM KORANG
KASIHANILAH KAMI YANG BSUNGGUH2
MEMBAYAR WANG UNTUK BELAJAR
KAMI BUKAN BAYAR UNTUK KOSONG
NOTHING ! NOTHING ! NOTHING !
ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!

19 December 2010

Hi Tea :)

Wuut wutt :)

First of all thanks to Wan sebab invite Atie and frens utk join event korang ni
Actually ni utk insan2 yg tlibat dgn convo ritu..
Me involve half way jer HAHAHAHA.. :')
Weeee sy happy sbb dpt makan free
dan dpt lepas rindu dkt En.Asnol setelah hampir 5bulan xbtemu..
Weeee he's still da best.. <3 <3

Event tak abes..kami terus cabut..me Seha n Iqa..
Nak cepat..me nk keje..dorang bdua nk gi jln2..
Yerlaaa tguu cabutan btuah...xbtuah pon
Nk menang dress confirm tak..
so blah je la :)

I meet ramai geng yg dh lama xjumpe
hehehee oklaa tadaa :p

16 December 2010

Hampir mengalah :)

Wuut wuuut ...

Tahukah anda bhw sy sdg hampir mengalah ?
Tahukah anda bhw sy amat perlukan dia utk terus berjuang ?
Tahukah anda bhw sy xboleh teruskan tanpa dia? Eh mcm sama je ayat
Ermmmmmmmmmmmm !!

Go ATIE. U can do it riteeeeee ?

Mixed Story

Wuut wuuut :)

First of all , Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tuduhan tidak bernas itu myelamatkan saya..HAHA I will not get BABY because I'm PERIOD...wuut wuut..bangga tak?? Padan mukaaa dkt PEMBUAT CERITA DONGENG DULU KALA TU...HAHAHAAH ! ceyyyy poyo je..geli tak baca post aku ni ? Padan muka kau..spe soh kau baca..HAHAHAHAHA :p

2ndly , harini mood xbetul sbb Period..jadi keje pon x bpe ikhlas...tibe2 ade something yg TERJELES..then TERLALAI dan akhirnya melayang RM20..aihhhhh..jgn duk layan prasaan sgt la kot kan lepas ni ? Ermmmmmmm !!!

3rd...rushes ouhh rushes...worried about u...arghhhhhhhhhhhhhhh !

4th... saya nak kawen 7HARI7MALAM..7 TEMA PAKAIAN :) sila siap sedia ok bakal suami..

GHAHAAHAHAHAHA

12 December 2010

Luahan Hati ...

Wuut wuuut...

Aku tengah tgk TV tadi..tibe2 jantung aku bdegup laju ! Kenapa ehh ? Ada batu bata jatuh ke..HAHA..xmgkin kan? Dh penuh batu bata aku bubuh utk bina sebuah jambatan..erk! Tak faham sudah..aku pon merepek je kot ni..

Ok straight to da point..tadi kawan aku JJ tanye aku xrisau ke psal talkshow kami..yerlaa dh ar rushes xsedut lg..edit apentah lg..HAHA..ok jujur utk talkshow ni aku mmg beri sedikit prihatin..sbb prihatin aku dh abes waktu sblum talkshow bmula..yerlaa Pn.Lantai kononnyer..busy sblum n time je..editing Pn.Lantai xfikir..aku arap production kami dpt buat yg tbaek masa screening nnt..sbbnya pon gne nama METRO..

Dsebabkan soklan JJ tu..buat aku terfikir..knp sem ni aku lgsung xkecah nk buat assignment...aku lgsung xrisau..nk siap ke tak..lantak laa..ada uh ada ar...klu xde uh..xpelaa..xmcm sem sblum ni..blumba2 aku siapkan assignment..apakah tanda semuanya ni?

Aku dah malas study ? Aku dh xde hati nk study ? ATAU ayat yg betul..study atau tidak..hasilnya tetap sama..Ceyyy sudahlaa..ckp xserupa bikin..study??? Apa yg aku study sem ni? Selain dari setup camera..setting camera..shot..ermmmmmmmmmm.... sem yg sgt mbazir..akhir thn ni dh setel Sem 5..and welcome to Sem 6 , still have 10 major subject to setel up.. 1 sem to go..then practical n final year..tp mcm mn nk abeskan 10 subject lg tu? Sungguh aku xfaham..ermmmm

Ke xde practical ? HAHA klu pegi practical pon ape la yg tahu buat nnt..HAHAHA lawak okeh? Final year..suppose shooting projek screenwriting..tp nampak gayanye..mcm xkan blaku jer..hmmm..tension larhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

Ok sorry to all my readers..mesti korang bengang baca aku nulis psal kolej ni..tapi nk wat camner..aku xtaw nk luahkan dkt sape..MAMA? done..hari2 aku ckp benda sama..KAWAN2?ermm semua pon feel benda sama..ape kami mampu lakukan..follow the way u re..HAHAHAHAHAH...chill der..relax der..redholaaa...itu je kami mampu..mmmmmmmmmm!

Actually kami ada test camera..baru 7 org kot Lulus..yg lain ada yg xbuat..ade yg kena cuba lg Esok..tapi aku keje esok..so aku xkan buat...lgpon berapa MARKAH utk camera test tu? Izit 40marks ? IF YES..wut i can say..sem ni mmg mbazir..AHAHA..

ok ok..wut else? ATIEE wut else u want to saaaaaaaaayyyyyy..just say..jgn buat entry baru utk pkara yg sama ATIEE.. ermmmmmmmm mcm xde ape2 dh je..so thanks sbb baca..

TO ALL SPM CANDIDATE 2010 , PLS DON'T CHOOSE KLMU AS UR COLLEGE AFTER DIS..PLS PLS PLS..

17 August until now :)

Alhamdulillah.. wuut wuut :)

Saya masih tegar bekerja..walaupun niat dihati keje ritu
Juz utk kumpul duit kelas NamRon..now duit tu dh cukup
Weeeee..tapi selagi tenaga ni ada..
Saya akan terus bkerjaa.. :)

Insya'allah.

HIDUP SINGLE :)

Aku tak tahu kenapa..kali ni aku betul2 rasa aku SINGLE..mungkin kerana aku dah melepaskan seseorang dengan hati yang redho :p . Maksud aku walaupun sebelum ni aku dah sedia SINGLE tapi aku masih seperti kepunyaan orang kerana HATI aku pada seseorang. Hampir 2minggu aku gembira begini.

Aku tak perlu risau lagi untuk bangun pagi dan kejut sidia yang bukan hak aku. Aku tak perlu risau lagi untuk ingatkan sidia tentang jadual hariannya , sedangkan dia milik orang. Aku tak perlu lagi membazir kredit untuk sms sidia tanya dia dimana..buat apa dan macam2 lagi..sedangkan dia milik orang..Aku tak perlu risau lagi,untuk bercerita mengenai IKAN DAN UMPAN pada kau.. umpan xmgena tapi ikan dah naik..hmmm. Kau tahu kenapa aku cakap macam tu??

Ceritalaa pada semua orang,aku syok dekat kau.Ceritalaa pada semua yang aku angau seorang diri pada kau.Bagitahu semua orang apa yang aku cerita dekat kau setiap hari. HAHA yer memang aku bercerita pada engkau,untuk engkau ceritakan pada adik kau,kawan baik kau dan juga awek kau? HAHA

Aku gembira kerana aku tak perlu lagi cover pada semua orang,kononnye aku dilamun cinta dengan BEAR..sedangkan BEAR muncul bila aku hampir kantoi dengan kau. Sedangkan BEAR kawan baik aku. Yer semuanya hanya cerita rekaan aku utk aku menutup segala rasa cinta aku terhadap kau. Tapi aku tahu kau bukan BODOH. Kau sengaja menguji aku balik sehingga hati aku yang pedih.

Aku kini benar2 SINGLE. Aku gembira begini. Aku bebas berkawan dengan sesiapa saja yang aku mahukan tanpa risau akan apa yang kau fikirkan terhadap cara pergaulan aku.

Kini hati aku ditutup , renovation sedang dijalankan. Kemungkinan besar ia dibuka selepas hati aku dah siap sebuah JAMBATAN... :)

11 December 2010

Pilih Kasih 2 :)

Wuut wuut :)

HAHA yerrr dah lama xblog..
saya tahu..maafla pd stalker2 semuaa..
Xde citer nk update..
Ermmm nak citer jap psal Pilih Kasih musim ke2 ni
Actually musim lepas layan tang Final jer..

Tapi kali ni..waa ikot dr awal..
Sbb ada clazmet dalam tu..
So support la kan..
Mn tahu musim depan..wa pulak dkt situ
Ewahhhhh :)

So jangan lupa PKUNDI FIZI ALI :)

10 December 2010

So in love with RAT :)

RAT stand for Rumah Anak Teater
Yeaaaahhh so in love..HHAAHA..
Tadi kelas mcm biasa arr..
aku arini kurang sehat..jadi pendapatan pon kurang
Ermmmm..susah tol larr..bile nk sehat ni ? HAHAAH
seminggu dh kot..arghhhhhhhhhhhh !
Abes kelas td..ngintai Abg Bob , Kak Dira..and lain2 buat psiapan akhir utk show Ahad ni
Dekat Penang..tp kejap je aku tgk
Sbb mama dh tgu kt bwh dari kul 8 kot
and kul 11 aku still there
Ermmm kalau dtg sdirik
Pretty sure..aku still dkt sana skang ni
HAHAHAHAAH :)

08 December 2010

Not really gud !

wuut wuut ...

Still not in gud condition
Like selsema..bersin lak skang
So wut laarrr ! Kalau dh sakit...mesti nk lama2
Aduiiyaii...tasuke tasukeee..

Semalam dlm keadaan memerut tetap gagah gi kelas Namron
Tp xde kelas lak..sbb pintu xleh bkk
HAAHAHAHA.. jadi kami duduk lepak dikedai bhampiran
Mcm2 kami gosip..
Then abg namron ckp..
We will be on stage April 2011..jadi nanti latihan around sebulan camtu ar

Woowww woowwww....excited ok
Will perform for RAT yawwww.. HAHAHAA
insya'allah :) Habeskan kelas dulu yerr cik atie..
HAAHAHAH...

Tumpuan aku skang RAT
KLMU ntah ape2 je..aku pon xtaw
HAHAHAAHHA :)

04 December 2010

Bosannyaaa !

Harini tak keje so mcm bosan giler..td pg ingat nk gi kelas walaupun semlm dh rasa penat n sgt malas..tapi tibe2 kete mama xleh start.. call Ah Wai dtg umah..dia tinggal kete dia..bwk lari kete mama sampai skang xbalik2 kete mama...dh r kete dia..tinggal tp kunci xbg..so xleh gerak..so aku mcm tgerak nk main photoshop..sumpahh buruk aku buat HAHAHAHAHA...gambar anak buah aku jd mangsa..



ORIGINAL COPY

Glamorous Glowing Model Effect

Comic Style la konon !
Color Gradient

Black and white yang tak jadi...HAHAHAH



Tibe2 rasa mcm best lak layan natang ni...HAHAHAHA...

Kepenatan...aihhh

Jumaat ..

Kelas 11 , balik kul 4
Keje 5 , balik kul 2

Now mcm nk patah kaki..skru semua dh longgar
HAHAHAHAHA..

Mcm mn nk betulkan jadual idop ni? agagaga
Lintang pukang
penat..

ps : hari ni tacing dgn someone..dia layan gurl lain..tp kwn dia sweet sgt rini..

03 December 2010

Kelas kedua :)

Wuut wuut , hari ni merupakan 2nd class with Abg Namron..ahakz..

Pagi keje cam biasa..hari ni cam hyper je kt tmpt keje...hehehe :)))) Petang baru jumpe dia..tu pon aku buleh2 nk balik lbt..fikir ade kelas aku tpaksa cepat..ahaha..klu x..nk STAY sampai malam..HAHAHAHAAH..

Then pegi kelas...hari ni belajar jalan+focus+emotion .. agak susah utk dptkan emotion tu dgn cepat..aku if diberi masa utk pandang focus point..aku boleh buat..tp if dgn pose..susah cket nk bg sharp..still mcm lemah..ehehhe

Xpe...still have another 6class to go on...wish me luck..

ps : Nampak Kak Dira and abg bob(zahiril) , time nak balik td..drg ade rehearsal pulak

02 December 2010

1st December 2010 :)

Wuutt wuuut...teeheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

Happy ! Sweet ! Comel ! Segan ! HAHAHA
Semua saya sedang rasaaaa sekarang ni.. :)
Saya happy sbb 1st time keje pd awal bulan HAHAAH
Saya rasa sweet sbb mkn popcorn :p
Saya rasa comel sbb sy comel...
Saya rasa segan sbb sy pyegan :p

Tipu jerrhhh....pkara sbnar tidak boleh diletak disini..
Krn sy benci akan KANTOIKAN diri sendiri
Jadi ? Biarlah mjadi tanda tanya..
Biarlah kisah ini hanya GEI saya je tahu..
Dan mama :)
Mama happy tgk anak dia happy..
Mama ckp sy gile...sbb recover hati xsampai 2hari
HAHAHAHAHAHAHA

Well nama pon FATIMAH kann ? :p
Ape2 pon mmg sweet sangat !

ps : sedih sbb xleh keje part time cm biasa dh..kene buat kontrak setahun..mn bleh mcm tu..ermmmmmmmmmmmmmmmmm !!!!!!!!!!

30 November 2010

30 November 2010 :)

Wuut wuuut :)

Aku mengakhirkan hari aku pd bulan november ni dgn sangat indah dan menarik..aku seakan2 excited utk melalui hari ni..tanpa aku ketahui mgapa..tapi kini aku gembira dapat melalui hari ni..

Semalam hari kecewa utk aku,tapi alhamdulillah aku dh recover balik setelah GEI,and "adik ipar" also our clazmet teman aku gi karoeke...actually dh plan dr semlm..cume mcm2 halangan dr sorang ni..nk gi mcm2 tempat...last2 dia mgalah..dan aku gembira sgt..

Walaupun tibe2 adik ipar pilih lagu yg buat aku touching..lagu tu liriknya gembira..tapi myentak hati aku dan GEI..kerana tlalu byk kenangan pd lagu itu..dan lagu itu aku kenal dari insan bernama MAZLINA ARASAD aka Kecik..dia ajar kiteorg nyanyi lagu tu..kami bertiga slalu nyanyi lagu dgn penuh perasaan.. lambang dijari tanda OK xpenah kami tinggal..tapi harini..lagu itu dinyanyi dgn penuh sayu.. sehelai tisu menemani aku..air mata mbasahi pipi...

Selepas sje aku emosi..hati aku tibe2 terfikir masa depan..dan tibe2 aku mbuat keputusan drastik utk batalkan kelas dgn Que..dan mdaftar di kelas Namron..yeahhh kita mampu merancang Tuhan menentukan..dan aku akhirnya ke kelas Namron..

Pulang ke rumah jam 7..terus bersiap dan ke lokasi..mula2 segan..lama2 xtahu malu..ahaha..utk kelas ptama ni..we practice STANDING..cara bdiri..cara bdiri ade pelbagai maksud..emotion..cara recall emotion..aku sukaaa ni..sbb otak aku sangat lapang sekarang..

Aku dah menangis..aku dah marah..aku dah takut..aku dah gembira..susah utk aku tunjukkan gembira itu..abg namron pon ckp..aku mcm xpenah gembira..hahaha... :)

Aku sangat suka hari ni , walaupun hati rindu MAZLINA ARASAD..aku tahu dia sentiasa happy dgn hidup dia..ermmmm..

menyampah sikit je ni..ASSIGNMENT group...malas nk komen...eheheheeh :)

29 November 2010

Menjerit dalam hati :(

Hari ni aku byk sgt mjerit...kalau suara aku btul2 kluar..rasanya aku dh bisu skang ni..dari pg aku mjerit..tapi hanya dlm hati..bak kata kwn aku..raut wajah aku dh ceritakan segalanya :(

Yer pagi2 lagi aku dh sangat risau dgn keputusan KLMU thadap lecturer aku .. 2jam aku menanti..dan akhirnya hampa..terima kasih KLMU..terima kasih krn mhancurkan harapan pelajar2 yg ingin belajar.

Aku jumpe junior arini..ade la 4 5 org aku tserempak..dorang semua tanye psal lecturer..tapi aku xmmapu jawab...hanya mberi senyuman kelat..agar mereka fahami apa aku sdg rasai...

Tension ! Tension ! ..

26 November 2010

Gembira :)

Quote for today : He's only my future BF not my future Husband :)


Wuut wuut , hari ni I mean hari khamis semalam :p .. malas gila nak pergi kolej..tapi disebabkan petisyen for our lecturer ada dgn aku..and lgpon ade kelas bisnes nye discussion..aku gagahkan diri aku utk ke kolej.

Sampai je kolej..masuk lif kelihatan 2kelibat yg aku kenali. Aku diarah turun ke tgkat 2 dgn mereka..Aku mendengar berita dan khabar yang sangat gembira dari lelaki itu. Syukur alhamdulillah,berkat doa student2..berkat doa lelaki itu..berkat doa isteri lelaki itu..kami masih ada dia di kolej itu :) Alhamdulillah.

Discussion bisnes bjln dgn lancar..and skang pon aku dh hampir siapkan kerja aku..cuma aku ada "banyak" kekeliruan dlm pgiraan. Well math dpt G..Account dpt E..haha..xke mcm sakit otak nk main kira2 ni..ingat nk kira ikut botol tjual je..tibe2 kena lak buat jgk..total cost n revenue smua tu..so dia jd sgt complicated..

Nk je lepas tgn thadap financial part..sbb aku rasa..dh byk aku buat dkt assignment tu..hahaa yerlaa kan... ada bantuan dr pihak lain..terima kasih pd pihak itu..

BTW studio broadcast dh kelihatan proses pbuatannya..sekali lg ucapan syukur pada ALLAH SWT..aku harap sempat la kami pelajar senior mahu gunakannya..

Arghhhh aku sdg sgt rajin utk siapkan assignment !!!! Tp aku xreti buat yg individual tu..xphm..dia explain pon mcm x..hahaha

dh ar..mau blah

24 November 2010

Sedih.Teringat.Kenangan !

Aku dan dua org kwn aku , Kecik dan Seha dah lambat..aduhh 1st day dh buat pasai..masuk kelas lewat..yerlaa makk nonn oii kelas 8Pagi..hahahaah nk kejar tren lg kan ? Xke parahh namanya ? Masuk2 kelas duk buat muka penat.. di depan aku dan rakan2 lg bdirinya seorg lecturer yg sempoi gayanya. Ahaaaa hati aku bkata "mesti sporting" :) . Tekaan aku tepat dan benar. Dia mmg sporting gila . Hari ptama kelas , cara dia break our ice "ice breaking" pon berbeza..dia xtanye satu per satu..tp dia buat kami yg btanya..sehingga kini aku pon duk gune cara tu..so sng nk mesra..akan ada gelak tawa pd waktu itu.


Kelas bjln spt biasa , byk pdedahan mgenai dunia filem aku terima pd hari ptama. AMazing..selalunya 1st class mesti sesi kenal2 je..tp kami tak..mcm2 ilmu diberi..aku suka dan aku excited utk belajar..makin hari,kami makin rapat dgn lecturer tsebut..dari seorg guru,btukar mjd kwn..lama2 dh mcm abang/bapa kami dikolej. Byk projek kami buat sama2,aku pon byk peluang bkeje aku dpt dr dia.


Tanpa dia xmgkin resume aku jd 2page , ade 3 lg projek aku xsiap dgn dia..Pokok,Carijodoh.com dgn Jejak Megat. Byk lg aku perlu belajar dgn dia..byk lg ! Projek final kiteorg pon under skrip yg kiteorg buat dgn dia,aku xrasa mereka yg lain setuju utk jwb EXAM..bknnyee producer/director diluar sana nk tgk MARKAH EXAM nanti..dorang nk tgk PORTFOLIO KITA..HASIL KERJA KITA..exam ?? bawak toyol 100% markah kau !..


Semoga usaha kita dlm minggu ni berjaya , nampak tipis..tapi apa2 pon kita berusaha.. kita hanya mampu merancang..Allah dh tentukan segalanya..jln hidup kita..jln hidup lecturer harapan dan kesygan kita ROZINOR RAZALI.


ps : NC structure film pun belum repeat , ermm lepas ni mesti lg byk REPEAT PAPER . Pretty sure , coz I hate EXAMS !

23 November 2010

Plan terdekat saya :)

Wuuut wuuut :)

Wanna share my plan until Mac 2011 , ini semua plan..
Allah yg menentukan semuanya..

December 2010 ni sy insya'allah akan terlibat dengan Kelas Que Haidar
Setiap weekend sy akan ada utk kelas tu , RM200 utk kelas ni
Murah sebenarnya,sebab nk ikutkan kelas dia 4x sebulan RM150
Tapi ni kira December offer lar mcm tu :)

Januari 2011 , sy dgn beberapa org kwn akan ke Ujibakat R.A.T
utk pemilihan artis2 baru mereka dan utk membintangi filem sulong mereka..
Actually sy nk join kelas NamRon jgk..tp bile fikir balik..sy belum sedia
Utk pergi begitu jauh , baik start slow2 dlu :)

Feb 2011 , nothing sgt .. just I have to make sure EVERYTHING SETEL..
Dis notes FOR my GEI , Feb 2011..aku nk setelkan everything
hope jadual exam everything dh kuar time ni..
ps : December start bg duit yerh..TQ :)

Mac 2011 , macam saya pernah ckp dlu..
Ni bulan yg paling sy tunggu2kan..
Macam2 bakal tjadi..if nk tahu ape dia?
Just check older post la ok :)

Buat masa ni..ni je dlu..sy serabut dgn kolej sebenarnya ni..
Sbb tu xde lgsung plan psal Praktikal nk gi mn
Mcm xkan sempat buat Praktikal pon ade ni
Ermmmmmm nk bsabar dgn kolej tp hati dh tawar nk gi kolej
dh sgt2 MALAS tahuu ?

21 November 2010

Finally in my home ! Yeahhh !


Sebulan menanti akhirnya SANG ARJUNA tiba dirumah ku :) Xsampai 3minit CD ni kat tangan terus play CD :) HAHAHAHAHA ! Enjoy..walaupun terlambat..apa aku heran janji aku dpt layan lagu ni ORIGINAL okeeeee ! HAHAHAHA :)

Since 9 years old , until 19 years old .. still with HIM and NB .. walaupun NB btukar2 org.. :)

I love u Tomok :) Yeayyyyy !

19 November 2010

2 ALAM vs HARRY POTTER :)

Wuut wuuut :)

Mau tahu keputusannya ? pemenangnya ialah HARRY POTTER..dari tayangan pagi sampai ke malam..total utk 2 ALAM hanya 136..manakala HARRY POTTER..1500++ sbb semua cinema full...hanya utk HARI INI..esk lusa xtaw la kan :)

So far masa jual tiket td..yg mintak 2 ALAM sbb ingat citer hantu..plus 2 ALAM 18PL..huk2..budak2 xleh tgk..padahal bdk2 yg nk tengok .. :p

16 November 2010

Edit blog :)

Winkkk nampak tak perubahan blog saya ?
Yerrrr header tu muka saya :p
Saya terlebey waktu bkeje..jadi inilah yg jadi..
Harap anda lebey suka masuk blog sy dgn adanya wajah comel sy itu
WAKAKAKAA :p hampeh je statement hah :p

Edit punyer edit..tukar pic sana sini..
Skalik teruih xjumpe pic Izyan Izzati..
HAHAHAA...lupe dia dh mgarahkan smua org ritu utk buang pic dia dr FB
so mcm errr..HAHAH

Eh ok r...kena blah dr blog ni..kalau tak..agi mcm2 aku tacap..ahah

15 November 2010

Hari ini :)

Wuut wuut :)

Memang tak boleh di sembunyikan lagi , hari ini aku tak seceria semalam . Aku moody , buat kerja tak ikhlas . Aku tak tahu apa dah jadi sebenarnya , ini semua kerana aku telah memberi 6/10 hati aku kepada seorang KAWAN dan tindakan aku salah .. aku terguris . Aku akan cuba berikan 1/10 saja pada dia seperti Gei aku (SITI NASIHAH ZULKUPLY) katakan .. aku sakit sangat .

Sampai kerja kul 9 , kena buka candy bar sorang2..aku tkontang kanting sampai kul 1..gara2 dua org lagi xdtg keje..at last budak 3D dtg tlg..dia bkk kaunter..alhamdulillah..tapi aku still not in da mood..aku sampai SMS seha..yg aku xboleh buat keje..sgt xboleh bkeje..hati aku bsepah..mcm2 hati aku ckp..

Xpela Seha..azam aku utk kurus takan hanyut dek kerana dia..boleh dpt lebey baik kan kalau aku kurus ? Hehehe :) . Ermmm ape2pon Seha,aku takan tinggalkan kau...insya'allah kalau xde aral..kita tetap bsahabat..

Oklaaa..sy sgt tacing ari ni :)

Jiwa Kacau !

Aku rasa , SITI NASIHAH ZULKUPLY dengan SITI FATIMAH SHOIB ni selalu jiwa kacau sama2 kan ? ermmmm :( Tadi aku happy2 je..sempat buat cerpen lagi utk abang aku..permintaan dia.Tapi lepas tu aku jadi down , gara2 stalk page terlebih .

Adakah aku ni sebenarnya orang ketiga ? Atau aku ni calon ? Atau aku ni boneka ? Atau aku ni lawak senda ? Entahlah .. aku sakit sangat !

Aku tak suka ! Kejap happy , kejap K.O

Hmmmmmmmmmmmmmmmm :)

14 November 2010

Agak GILA :)


Click utk view lebey besar...AHAHHA saya agak gile..kesian kwn sy kena layan gile saya .. well ni la bile sy sdg rindu org...kwn2 jd mgsa..jd jgn bg sy rindu awk oke ? HAHAHAHAHAHA

Customer Ku Mat Salleh :)

Sedang ku bertugas hari ni , tiba2 didatangi Mat Salleh bersama 4 orang anaknya.. english aku ni tak de la perfect sangat..tapi aku bengang dgn Mat Salleh ni..sebabnya ? Hangpaa baca dialog bawah ni oke ? :)

Aku : Hye Sir , welcome (senyum lebar2)

Him : Hye..ok give me Megamind ticket , 1 adult 4 kids

Aku ; Ok sir , megamind is 3D show ya..so adult rm19 and kids 14 per ticket.

Him : Ok show me da seat..

Aku : Here da seat sir (sambil tjuk baris E yg tinggal..)

Him : Oh no.. I don't want (anak2 dia nk jgk..)

Oleh sebab dia poyo and buat keputusan yg lama..seat E abes..

Him : OK just give me dat seat..

Aku : Sorry sir , someone already buy dat seat ..

Him : Do u have any other seat ?

Aku tunjuk seat A B C D yg 4 baris dpn screen tu

Him : So near..next show what time ?

Aku : 7 pm .

Him : Awat lambat sangat ? bagi tu D 6,7,8

Aku : arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

kau buat lidah aku berbelit..last2 boleh kau ckp utara erhh ? sepak nak !?? Errhhhhhhhhhh uwaaaaaaaaa!!!

13 November 2010

Untuk duit :)

Wuut wuut :)

Untuk bahagia tak perlukan duit , tapi tanpa duit kita tak boleh lakukan apa2..oleh itu dh mcm2 aku lakukan utk dptkan duit..kadang2 aku sampai menjadi bodoh..nak jual itu ini semuanya..aku syukur ada kawan2 yang support aku dr belakang,kiri kanan dan depan..thanks kawan.

Baru2 ni ada kawan aku suruh jual sandwich,dia suruh letak dkt kedai2 orang..well sbb pg2 mn ade org nk mkn berat2 sgt pon kan..aku tertarik idea dia dan KIV..sbb lgpon modal xbyk pon..beli roti satu yg besar tu pon baru rm3.50 kot..if aku jual pon maybe rm3.50 utk sandwich satu bekas tu yg ade 4lapis..ok ke ? nahhhh KIV je..

Then ada la seseorang ni ckp.. "awak buatla buku Fantasi tu..ramai suka baca..confirm laku" ..dia suruh aku bukukan fantasi aku..yer aku tahu ramai suka baca n suruh aku sambung..aku mmg boleh je if nk sambung tp bajet nye mcm mn ? ada ke publisher indie ? ke aku kena print sdiri ? brapa pulak bajet dia ? semua tu kena fikir kot...bkn sng2 je..ahaakzz !

Yg paling xleh blah..idea last ni..suruh aku keje 2 tempat..aihhh keje 1tempat ni pon life dh kelam kabut..inikan 2tempat..Haahaha :)

Tapi nk tanye ar kwn2 kolej..if aku bwk sandwich gi kolej..korang nk beli takk ?? haha..BELI not BAGI haahahha !

12 November 2010

Review : Filem ESTET

Estet sememangnya sebuah filem yang aku nantikan dari FFM tahun lepas lagi . Opening FFM tahun lepas dengan persembahan Estet membuatkan aku teruja untuk menontonnya. Apatah lagi bila berpeluang membaca first draft Script Estet ini . Apa yang aku bayangkan melalui skrip tersebut ternyata tidak berubah di dalam filemnya melainkan ada yang berbahasa Tamil . Hee mana aku faham pun if tulis Tamil .

Sebagaimana yang ditulis pada skrip , permulaan cerita dengan nyanyian juga tarian dari ramai penduduk 1 Malaysia di Estet telah buat satu panggung tertawa. Banyak luah rasa penonton yang ku dengar "wah bollywood sungguh.." . Walaupun filem arahan Mamat Khalid pada kali ini bukan yang terbaik dari dia , tapi filem ini cukup menghiburkan . Banyak teladan yang boleh dicontohi dari filem ini , kisah persahabatan , kekeluargaan dan yang penting 1 Malaysianya.

Sinematografi filem ini juga menarik , walaupun ada yang aku tak tahu kenapa perlu ada cahaya di tempat yang aku rasa xperlu. Haha oh ni aku kena belajar lagi . Penggunaan skrip yang tidak terlalu kolot , bahasa yang tidak terlampau extreme . Hehe .

Apa yang boleh aku katakan , penantian aku selama SETAHUN amat berbaloi dan sangat BERBALOI . Kepada yang belum tengok anda memang rugi , kerana panggung sekarang boleh2 nak kurangkan waktu tayangan Estet kerana Estet tak dapat sambutan tetapi sebenarnya Estet sangat Cool :)

Halohaaaaaaa :)

Wuut wuut :)

Hari ni mmg tbaek .. kuar kul 8pagi..balik kul 12malam..muahahahahaa !
Exam dah la batal..suka2 hati je KLMU ni tension aku
Penat je study HAHAHAHA...
Dahtu mcm mn leh lak terangkut seha g tgk wayang ngan si yan ni
around 10lebey gak baru setel..
ahahah meet my bro esma dkt jusco bukit raja..tp mcm segan nk tegor..
ahahahaha..baru je gtaw dia dkt FB..tacing dia xtegur dia td..ahhaha
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh rindu someone :p

10 November 2010

Recording Ragam IPT

Wuut wuut :)

Alhamdulillah semuanya dah selesai..tinggal editing jer..actually a lil bit xmcabar task ni sbb we don't have conty and real studio..so in talkshow suppose to be F.M kat depan..Director dlm conty juz ckp from headphone/talkie.. tp dsebabkan KLMU ada benda2 basic je ermm camera n light..so director n FM duduk sebelah2..so bile director bg arahan..talent smua dh dgr..secara xlgsung..FM xde pon sbnarnye ok..tp sbb our lecturer nk tjuk benda sbnar..buat la jgk kan.. :)

Topik hangat..psal KLMU smua.. sampai my lecturer ckp dia rekod from HP dia nk bg datuk dgr..muahahhaahhaa...adoiyai sabotaj btul :p .. ape2 pon thanks to talent yg involve and crew2..maaf atas salah silap yg ku lakukan...ermmm ahakz..

Photo smua dkt FB ok..tadaaa

Laptop saya :)




My lappy ade muka FAHRIN AHMAD . Auwww auwww :) Papa tgh syiok ber'FB tu..ehhehe..

09 November 2010

Lagi 5 bulan !

Wuut wuuut :)

Hati aku sekarang ni sgt excited utk 5bulan akan datang :)
Sebab ?

Lagi 5bulan bufday aku !
Lagi 5bulan aku bakal jd pgapit kawan baik aku !
Lagi 5bulan bufday "kawan 24jam aku" !
Lagi 5bulan aku ke laut !
Lagi 5bulan aku 20tahun !
Lagi 5bulan aku sgt excited :)

Weeeeeeeeeeeeeeeee :)

Tersentak !

Wuut wuut :)

Hari2 aku ckp aku ada BF . Hari2 aku ckp dh Clash .
Hari2 aku ngaku bos aku BF aku . Hari2 aku ngaku kawan aku BF aku.
Sampai orang pening mn betul mn salah ..
Masalah btul aku ni ! Sgt bmasalah !
Aku sedar yg aku xsuka menunggu !
Bila aku dh suka seseorang..aku malas tunggu..
Nak je cepat dia ngaku..tp at last MELEPAS !
Bila couple dgn orang lain..aku jd xSETIA x IKHLAS
sebab hati aku menanti yg sebelumnya
Hari ni aku tsentak ! Tbaca sesuatu yg mgukuhkan rasa hati aku
Bahawa selama ini "Dia itu KEKASIH ORANG" ..

Ok pd sesape yg tertipu dgn kes BEAR..maaf! He's nobody pon .. BEAR dlm idop aku n geng2 rapat..we're just Bestfriend :) . Sapa lg ? HAHA FUAD ABG JOGING memang ade yer :p Tp entahla ! Haih hahaha..

Btw sy tahu "dia" dan "awek" dia suka dtg blog sy
Wlaupun xjemput..sy juz nk ckp..Semoga Bahagia..kekalkan prinsip korang
Rahsiakan pd semua tu..~!

Aku xtaw ape merepek dr td..
Cuma yaa aku mmg tsentak..

ps : Satu page penuh dgn maklumat diri seseorg..target baru ! HAHAA

ps lagi : I'm SINGLE but not AVAILABLE !

07 November 2010

La La La kerja Lah !

Wuut wuut :)

Hari ni start keje after sebulan bcuti , pasni maybe keje petang .. Mcm waste time duduk rumah..ingat ade assignment..assignment pon KEJUNG je HAHA .. yang lawaknya my kawan dkt tempat keje yg sama nama dgnku SITI FATIMAH pon baru naik keje arini..so kiteorg sama2 kena perli..and naik2 keje..keje stesen sama..mmg kenala bahan cukup2..HAHAHA :)

Banyak benda dh lupa tadi..and byk pkara baru..weee tp dpt mgawalnya wlaupun masa yg lama..hehehe :) Tapi happy sbb dia buat sy senyum hari ni..wlaupun dpt tgk muka dia 15minit je dkt tempat keje td..jadilaaahh..bkn aku nye BF pon..BF org..tp nk wat camne dh aku sukaa HAHAHAHAH :p suka je bknnya cinta ! HAHA

Tapi happy sket la .. ramai ckp "awk dh kurus la..awk buat ape eh?" bila ckp makanlah ayam hari2..HAHA drg gelak..well dh aku buat gitu nk wat camne kan ? takan aku nk ckp mkn kurang..tipu sgt..HAHAH..

Dh dpt uniform..muat longgar..tp longgar tang tepi..tang perut..dia shape :p AHHA...xpe gimme 2 or 3 weeks lagi ok ? ilangkan shape tu..haha

Weeeeeeeee tadaaa

06 November 2010

Review : KL48H Film Project - Group B Screening-

Hye guys , thanks coz drop by here :) Drop some nice comment..Hehehe :) Well aku review sebagai "penonton" , bukan sebagai "pelajar filem" . Sebab ni pertandingan kan,aku takut nak komen bukan2..and nanti yang aku tak suka tu menang..aku yang malu..dah la ramai yang baca blog aku HAHAHA. And aku ckp mn yg aku suka je .. HAHAA..

Well lepas semua screening , I vote for Belum Tiba , Sihir and Sketch . Da other shortfilm .. Mcm biasa2 je..cume yg unik from Panda Cinta .. aku pon xtaw ape kena mgena kelas gitar..and free gift dia bola golf..AHAHAH..

Belum Tiba ni disqualified sbb hantar lambat..syg sgt..cerita dia menarik..thibur la..mmg gelak non stop..hehe.. for Sihir lak..ade yg menarik sbb time bola golf dipukul ramai lelaki merasa kesakitan tu..sbb bola tu dh disihir menjadi "bola jantan"..HAHAA..rasa lawak dgr penonton buat bunyik pelik2..hehe..

And sketch genre romance..mmg sgt romantik..dpt rasa..simple n sweet je cerita dia..hik2..

Yang lain ? Cerita sgt berbelit..pusing satu KL utk sampaikan sesuatu benda yg dh di agak..ahaha..kalau ade yg unik tu mcm totally unik sampai aku nganga xtaw ape mesej dia..wink2..

BTW ni je I can said..bcoz 3 cerita ni je yg melekat dlm hati..aahaha..tadaaa

05 November 2010

FANTASIKU :)

Hari ini aku pulang lewat ke rumah .. entah apa masalah LRT hari ini aku tak pasti . Suka hati dia nak stuck , pastu kejap2 kena turun tunggu next train . Dia fikir masa aku untuk tukar train je ? Aku naik train untuk cepat tapi jadi lambat , lambat dari KTM pulak hah ! Ermm tak faham aku .

Tapi dalam marah-marah aku dalam train tadi , aku terpandang seseorang yang mampu buat hati aku terdiam . Aku pandang dia tanpa berkelip , apa ada pada dia ? Setahu aku , aku suka lelaki tinggi , tegap , kacak bergaya .. tapi lelaki yang aku pandang dan tenangkan kemarahan aku dalam diam ni tak macam tu pun .. yerla tinggi tapi tak tegap .. erti kata lain .. macam aku je pon . Ehh dia pandang aku , terus aku buat-buat tengok HP . Pandai tak aku cover ? Siap aku sempat snap gambar dia .. hee buat wallpaper HP . So hari2 boleh tengok dia , walaupun aku tak tahu siapa dia .

Balik rumah , aku on FB .. cerita dekat kawan-kawan .. dorang cakap kenapa dengan aku punya taste tiba2 berubah ? Dorang suruh aku tengok gambar tu lagi sampai aku tersedar . Aku tengok dan terus tengok , apa yang pasti hati aku semakin ingin mengenali dia. Aku sangat ingin mengenali dia , aku pelik kenapa dia mampu buat aku terdiam terpaku melihat dia tadi ? Aku biarkan persoalan itu bermain2 di minda , aku terus tidur.

Bangun pagi aku terus bergegas untuk ke LRT , harapan aku untuk bertemu dia . Begitu juga sewaktu ingin pulang,berbulan-bulan aku berkelakuan begitu..tidak juga aku bertemu dengan dia lagi.Ermm mungkin dia bukan orang sini ? Entahlah hati aku kusut , selamat ada gambar sebagai hiasan . Kawan2 yang tengok aku semakin buntu,menyuruh aku letak gambar dia di FB dan BLOG , So siapa2 yang kenal boleh bagitahu yang aku sangat ingin mengenali dia.

Aku tak tahu kenapa aku boleh berubah hanya dengan sekilas pandangan aku pada dia , berbulan hidup solo dan menanti yang tak pasti . Kalau tak aku sehari tak de orang nak sayang , aku boleh melenting . Inikan dah berbulan,lelaki itu betul2 buat aku berubah kerana itu aku sangat ingin bertemu dia. Kawan2 suruh aku cari lain yang macam dia , bukan aku tak cuba berkali2 aku cuba .. kalau tengok dekat FB aku mana dah ada lelaki ensem..tapi semua tak dapat lakukan apa yang lelaki tu lakukan pada aku. Walaupun ada yang caring sangat dekat aku,tidak sama dengan lelaki di LRT itu.

Suatu hari , cuti semester aku seperti biasa menghabiskan masa di tempat kerja . Dah lama tak masuk kerja , bila aku masuk je dekat office nak sign attendance .. Betapa terkejutnya aku,manager baru aku adalah lelaki yang aku tunggu selama ini. Aku terus tersenyum didepan pintu tanpa menghiraukan rakan sekerja dibelakang. Dia senyum padaku dan tanya sama ada aku staf baru atau lama . Aku hanya berdiam diri tidak membalas walau sepatah. Hanya dengan senyuman aku , dan senyuman yang dia berikan mampu buat hidup aku kembali ceria.

Aku menjalankan tugas aku , tiba2 dia ajak breakfast . Aku tercengang , malah staf lain juga tercengang.Aku baru pertama kali masuk waktu dia bertugas dah dia ajak breakfast ? Rezeki jangan ditolak , waktu di kedai makan . Aku berdiam diri . Begitu juga dia . Tiba2 HP aku berbunyi , aku cari dalam beg tajumpe .. tapi aku pasti HP aku dalam beg.Hahhh! Mana ni..perkara yang tak djangka berlaku,HP aku keluar dari poket dia..dan deringan telefon berbunyi.Dia kembalikan HP pd aku dan cakap "savelah tu number I..u tinggal HP dalam opis tadi"..ahhh malunya aku. Bukan malu sebab cuai,tapi sebab wallpaper HP aku tu muka dia.

Aku tertunduk malu dan menjadi segan , nak bangun lagi segan . Dia teruskan berkata "tayah segan..I ok je..handsome I dalam tu..mana u amik?" .. Aku masih membisu , makanan sampai dan aku makan tanpa menjawab soalan dia tadi , macam2 dia bercerita ... sampai ada sesuatu yang buat aku tersentap hati ni "I takesah if u tanak bgtaw mn u dpt..xkesah jgk if u nak simpan pic tu,tapi I tunang orang" ... Aku terbehenti makan dan menangis didepan dia..bangun dan meninggalkan dia.

Aku pulang ke office , ambil barangan aku dan berlari pulang. Sungguh tak berbaloi penantian aku selama ini,dia adalah tunangan orang. Aku luahkan segalanya di FB . ramai yang menyokong aku . Aku menghabiskan cuti semester di rumah,aku tak mampu jejak kaki ke tempat kerja.Aku malu berdepan dengan dia.

Di hari terakhir cuti ku , aku menerima sms darinya "harap awak terima.." . Aku menjadi pelik,apa yang dia maksudkan? Malam selepas mahgrib, ada bunyi bising diluar rumah aku ..seseorang memberi salam. Ramainya, membawa dulang..aku menjadi tertanya2.. aku duduk diam didalam bilik , tiba2 Mama masuk beritahu mereka ingin meminangku buat anak terunanya . Mama menunjukkan gambar lelaki tersebut , dan itulah DIA lelaki FANTASIKU :)

Ps : ini hanyalah rekaan semata2, fantasi dalam diriku yang sedang bermain2 memaksa aku jadikan ia sebuah cerita.Tidak kena mengena dengan hidup ataupun yang telah tiada. Semoga terhibur.

Kawan ?

Wuut wuuut ,

Harini sy nk bceloteh psal kawan..korang pernah fikir tak knp korang ramai kawan or korang kurang kawan ? Or korang main celoroh je nk bkwn ? As for me..sy dh rasa dua2 situasi tu..bile masa kwn ramai n xde kwn..mmg sakit rasa hati ni..tp inilah kehidupan..

Bila kita ramai kwn..byk hati kita nk jaga..kita manusia biasa xmampu nk kawal semuanya..waktu outing kita akan jadi kelam kabut..kejap nk jaga si A..kang si B ajak kuar..well sy pernah nk senangkan diri..sy ajak smua kuar skali..yg ok tu okla..yg tak..dia diam je..then balik umah YM nk sentap2..entahlaah..tu kalau ramai kwn..

Bila tiba waktu kawan kita kurang..kita rasa xde tempat nk mgadu..yes..ada sorang dua yg setia mdgr luahan kita..tp dia mcm xde job lain plak kan ? If dia busy..kita akan jadi mcm tensen..nk nanges and so on sbb prob byk sgt dlm otak..

Semua ni sy dh rasa.. bile kwn kita sikit and tibe2 kwn jd byk balik ? Are u happy with that ? Yes mulanya mmg kita happy..bile org mula terima kita utk bkwn..tp cara dia bkwn dh xmcm dlu..seperti inginkan sesuatu..mcm if dia xcontek kita..dia akan susah utk melakukan sesuatu..ntahlaa...dats wut i feel rite now..

Sy tak tahu KAWAN mana satu yg berkelakuan begitu,berkawan dgn sy kerana inginkan benda..kalau betul ada yg mcmtu..well sy nk ckp..sy bkn anak orang kaya boleh bg korang beg gucci sorang satu..boleh bg SLR sorang sebijik..really not me..if korang xnk kwn sy dh lepas baca artikel ni..its up to u..sbb sy mcari kawan yg benar2 ingin berkawan..bkn kerana sesuatu..ermmm :)

Ps : Tlg LIKE page FUNTORA dekat FB.. and vote for Amir Danial and Arisha Dina

04 November 2010

Nothing !

Wuut wuut .. hari yg sgt Nothing :( wuuuuu .

Bgn kul 9pg..sbb niat mmg xnk gi kelas..cuti deepavali :p HAHA
Then bile on9.. Si JJ ckp kena gi kelas kul 2..
Then Dayang pulak sms ckp benda yg sama..
AKu sms Jin Notti..dia mcm xnk gi..so malas laaa layan :p AHAHA
Aku pon mandi2 dan bsiap..
TIBA2 ada sesuatu yg buat niat aku tbantut..
aku xtahu knp aku perlu jeles mcm tu ? HAAHA
aku terus memusing citer pd mama..aaku xjd pegi kelas..
Ermm ok je la..aku masuk tido..
Ermm minggu kelas aku dgn rasmi 1jam je oke ? HAHAAH..
Esok cuti..Sabtu ada screening 48hours tu..Ahad Isnin keje..
Ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
Aku dahagakan ilmu filem :(
Sgt dahagakan semua itu :( .. Aritu dpt duduk dgn Abg Ray..syukur..dpt dgr serba sedikit..
Yerr memang aku ada pensyarah..aku ada kelas..
Tp aku ni jenis MENDENGAR DARI SUDUT PENGALAMAN..bkn dgr dari sudut ilmu didalam buku+slide.. Entahlahh bile org spt itu akan ada dlm kolej aku yer agaknya ?
Ada sorang tp xngajar kami..errmmmm..

Abe balik KL cepat dehhh...mu nembak dkt Tganu..payah on9..payah nk kecek dgnmu..mcm2 hal ni aihh :(

03 November 2010

Wa Kena Beb !

Hyeee wuut wuut .. wa totally kena beb ! HAHA

Alkesahnya dari semalam duk ckp dgn lecturer radio tv..excited nk wat recording talkshow..so tadi buatla cabut undi sape start dulu HAHAHA ! Tangan suweeeeii agaknya..dpt first group kena record..which is next wednesday..MUAHAHAHAHA !..

Selamatlaa everything dh setel..tinggal semangat nk record je :p .. Then kelas abes kul 10pg..tunggula next class..business studies around kul 2:30..lepak dgn JJ with Seha skalik kan..lawak je..mcm2 gosip muncul time tu..HAHA :p Siap berangan nk pegi BALI...murah seh tiket pegi balik..HAHAAH ! Then lawaknya rasa time Syukoq dtg..tgk citer SIHIR..errmmm shortfilm PELITA BAMBU utk 48hours Film project tu kan..tgelak2 sampai mkn sate ikan :p HAHA..

2:15 dh...so JJ balik..aku n seha pegi kelas..errrrrrrrrrrrrrr Kenapa gelap je room ni..pelik dh..tibe2 nampak notis kt sebelah PINTU.. "kelas contemporary business dibatalkan dan mid term pada 11/11/10 JAM 5 - 6.30 " HAHAHA terbaekk arr... kau kiraaaaaaaaaaaaaa sendiri bpe jam aku menunggu ? KIRAAA ! HAHAHA

Disebabkan kecewaaa kami pon jln secara pelahan ke Sogo..mula nk tgu someone..tp dia malas tibe2..so kami merajinkan diri ke tgkat 8..RedBox la jawabnyaaa..sampai kul 6..tadaaaaaaaaaaaaaa now I'm updating da blog entry HAHAHA..

Counting da day :) .. 5 months to go !

02 November 2010

Kotak kosong !

Kotak aku sangat kosong .
Aku rasa ingin menulis .
Tapi aku tak ada idea itu .
Idea itu tak sampai .
Hati aku suruh menulis .
Tapi aku nak tulis apa ?
Idea tak ada ! Nak tulis sangat
Idea tak ada..
Kotak kosong . Tiada isi untuk ku tulis
Tiada kata untuk ku carutkan.

Nantila aku cari ilham dulu.

01 November 2010

Welcome November :)

Hye u'ols .. wuut wuut..

Oktober dah melabuhkan tirai dan harini adalah 1 November .. begitu cepat masa berlalu..harini merupakan..10 tahun genap ku kehilangan Kakak yg tersayang selepas terbabit dengan kemalangan yg meragut 79 mangsa penerbangan SIA SQ006 di Taipei Taiwan pada 31 Oktober 2000...Al fatihah..pada ku darjah 3 dia meninggalkan aku dan family.. well disebabkan selalu gaduh..tp sebanarnya dialah yg paling aku sayang..dia sgt baik dgn semua orang..

Teringat aku time aku demam..dia kejar aku utk mkn ubat..ahha dia tahu umpannya..aku kena amik gambar baru leh mkn ubat :) Hanya dia kakak yg memahami aku..aku rindu dia..aku ingat agi masa minggu pertama dia meninggal..time tu dia still kt Taiwan..mama masih mgecam mangsa kejadian itu..aku mcm xkeruan..sbb sebulan sbelum dia FLight..dia byk habeskan masa dgn aku..xsgka itu adalah yg terakhir..

Aku sedih..dia ramai kwn..ramai jgk anti dia..sama mcm aku..dia cantik sgt..siapa yg penah dtg umah aku..pasti ada nampak gambar dia aku gantung kt umah..


Yg dkt frame tu dia


Ermmmm aku taktahu apa nk ckp lg..aku harap korang yg dtg singgah blog aku ni..dpt sedekah ALFATIHAH buat dia..

31 October 2010

Selesai dengan Selamat :)

Alhamdulillah secara tak rasminya PELITA BAMBU dah melabuhkan tirainya *sy balik awal*
Editing smua dh siap..juz sy x tgu final screening je..
mata dh penat..weeee happy la jgk join ni..slmt seha follow aku
Kalau tak aku mati sesak nafas duduk kt studio tu
HAHAAHA..sbbnya aku nye keje hanya rundown script..shooting pon kenal tinggal :(
Huk2..tacing la ! HAHAAHAH.. well kiteorg hidup dlm studio tu
dah macam family dh..ada yg manja..ada yg bajet macho..ada yg garang..
ada yg malas melayan..mcm2 kerenah..dan en.ajin tetap mjadi Daddy cool :p
Bwk je kuar duit bdk2 nk mkn..muahahaaaha..
Paling lawak time Syuha mintak mcD..dia pegi beli..dia yg xdpt makan..
Tacing budak lapar tu..HAHA
well...harapan sy sbg P.M..citer "SIHIR" ni ada harapan utk maju :)
Best kot..lawak pon lawak..seriyes pon seriyes..ahaha..
Oklaa tadaaa..

28 October 2010

BINGGO ! KLMU sah KLMU !

Wuuut wuuut :(

Ingatkan hantar wakil personal jumpa DATUK dptla selesaikan masalah...btambah myakitkan hati ada laa.. same ANSWER dat we have since last year.. dia ckp studio kami siap JANUARY 2011..apesal lbt sgt ?? Xphm betul la... dh tu sem ni kami nk belajar ape ?

Dia ckp nk sewa studio dkt PJ..ok fine..studio tu katanya belum respon lg..still dlm confirmation...awal Nov dh midterm..kau mimpi ape nk studio2 lepas midterm ? Dh ketinggalan setapak kat belakang...pas2 nk naik turun bas pegi PJ lak..baik tinggalkan kiteorg kt PJ terus..buat praktikal sampai grad senang ! Tayh ngadap bgunan KLMU tu..

Thn lepas...when our studio kena rampas oleh bdk2 fesyen..Datuk janjikan studio lebih tip top dkt library lama..dia ckp awal thn siap..now dh akhir thn..dia ckp balik..awal thn depan siap ?? Kau fikir kiteorg ni budak2 tadika.. "japgi mak awk sampai"..tlglaa cket...

Bila MOGOK marah..tp sbb MOGOK org luar nampak wajah sbnar KLMU..biar KLMU rugi..pentingkan KUANTITI SGT..KUALITI hampeh... kolej lain swasta jgk...tp intake drg...xde la cekik darah cam KLMU ni..setiap bulan sedut student..giler ke ape? Ermmmmm....siyes aku dh FRUST dgn JANJI DATUK ni..

Bhenti kena byr..teruskan je la...dgn hati yg parah

Memang macam ni eh ?

Wuut wuut :)

Ok alkesahnya aku tak tahu bpe byk entry aku dh melalut dlm bulan oktober ni..tp ada yg sudi baca..terima kasih bebyk :p

Aku ada sedikit cerita nak dikongsikan..it's about LOVE and FRIENDS..aku ada beberapa insan yg aku AGAK SAYANG n AGAK CARE jgk la kan..and aku xpenah kesah bile thn dorang nk bcinta..or dgn siapa..sumpah aku tanak masuk campur..sbb aku bkn jenis tu.. "oh ko dh kapel?bile..spe?" No..aku lebey menunggu org tu cerita sdiri..if dia tanak cerita tpulang pd dia..sikit pon aku xsentap..janji bile dia ckp "harini happy sgt" aku dh cukup faham..dan aku happy bile dia happy..

Tp knp bile kau CLASH ? kau perlu cari aku ? Knp kau xcari insan yg kau cerita time kau start kapel semua tu ? Tp aku ni selamatla jenis terima je..tp aku nak layan pon mmg xreti arr..sbb aku xtaw kes 1 sampai kes 10..bile aku xlayan..kau mula cerita pd yg lain..dan mereka btul2 prihatin pd kau..ok fine .. mmg aku xprihatin.tp kau shud know da reasons kan ?

And aku dh byk kali tgk LAGAK kau..bile masalah2 camnie timbul dlm idop kau..kau akan mula la nak tunjuk keinsafan kau..kau suruh kwn2 kau insaf..Yeahhhh dats da gud thing..but 2months later ? kau ckp dgn aku balik "sedihlaaaa clash" .. then kau tjuk keinsafan kau balik ? Benda ni bkn benda main wehh...

Aku tahu aku sdiri tak baik lg..aku sdiri masih mcari2 jln benar..jln lurus..tp tak salah aku nk menegur...bile aku ckp dgn kau..kau diam..entahla..

Tpulang pd kau..aku pon dh malas..

ps : kpd yg TERASA..

Kisah Mogok lagi

Sila baca di link ini .. kawan saya nye blog .. sukaaa ! http://jessejeremy.blogspot.com/2010/10/rise-up-klmu-we-gonna-rock-socks-of.html

Well katanya td kul 10 pg MPP jumpa setiap wkail pelajar..well broadcast xpegi sbb Akan jumpe Datuk personally 12pm td.. I dunnoe wut happen..she might story to us later...Tp knp MPP yg perlu jumpe ? student nak Datuk terus..ermm apa2 je lar yer..

ps ; kerana wang manusia BUTA HATI..

27 October 2010

KLMU jadi PANAS hari ini :)

HAHAHA ingat tak semalam aku cakap psal budak2 MOGOK ?

Perghh hari ni lagi dasyat..tapi syg aku xdpt join..
Ade kelasss sehhhh ! HAHA dgr citer polis ramai giler..
Even kiteorg habes kelas td Polis still ada..
And da best PART..Presiden KLMU datang dan cabut ..
Sikit pun tanak komen..
sampai bile nak lari ? ingat lari boleh selesaikan masalah ?
Ermmmmmmmmm tapaham aku!

video yg dicurik dr Youtube HAHA

26 October 2010

MOGOK KLMU ?

Yeah hari ni para pelajar KLMU buat MOGOK depan KLMU..yang lawaknya kenapa kiteorg budak2 Broadcast yang cadang beria2..budak2 Fakulti lain yg pegi serang? HAHA..

Agak hangat la tadi sampai polis datang..dengar citer sok ada lagi..Wartawan pon ada..tp wakil sje yg dpanggil..budak2 broadcast dh meletop2 kt page TERSOROK kiteorg..hahaa.. tunggu je ar sok..dapat malu KLMU dpn wartawan nnt..hahaa

Oklaa..adios...skang ni mood mmg malas nk update blog..mcm nothing HAHAH

25 October 2010

Movie Day :)

Weeeeeeee hari ni saya berjaya menghabiskan voucher TGV saya dgn bantuan orang yg sy sayang :) ..

Kul 1 kami tengok Jangan Pandang Belakang Congkak 2...arghhhhhhhhhhhh tak tahu laa ape motif cerita ni diterbitkan..no wonder tak menang..pelik2 je la..belajar2 bomoh..tibe2 dpt tumpaskan lawan .. mcm xde pgajaran lgsung..HAHA .. x dnafikan la..ada la struktur skrip yg ku belajar tu wujud..tp errrrrghhhhhhhh tak best HAHAHA..well masing2 ada pdgan sdiri kan? :)

Next we watch CUTI2 CINTA :) sentap gile tengok part Farid Kamil cakap dekat Zizi "antara aku dgn kau..dah mcm adik dan abang..aku xboleh paksa perasaan ni.." Perghhh time tu aku dh terasa sdiri..HAHAHA dh biasa kena..dari Form 2 agi..hahaa jatuh cinta kt abg angkat sdiri :p HAHAAHHA ... sampai skang pon mcm tu..slmt skang abg2 angkat aku ramai GAY..so xde la prasaan tu :p

Well I can give 4/5 star for Cuti2 Cinta..sbb dia mhadirkan rasa cinta aku dan dia bile tgk citer tu ahahah :)

Adiosss

After a week :)

I can smile :)
Hati riang .. wajah pon tenang..HAHA
10 weeks to go :)
Wish me luck ...
Demi Fizo Omar .. errrr ? HAHAHAH

24 October 2010

Nak gaduh !

Merana kebosanan laaa malam ni !..
Sangat nak cari gaduh dgn org je rasa
Nak gaduh ! Nak gaduh HAHAAHAH
Gileerr !

BTW , ternotis ade budak block aku..walhal aku tak PERNAH amik tahu psal dia..tibe2 dia nk block aku..haha lantak kau la..kang kau xtaw something.. "atie tlglaa.." HAHA..slmt aku bkn jenis simpan dlm2 tawuk ?

Well ... i hate dis feeling !

23 October 2010

Nak kerjaaa !

November ni saya akan start kerja balik..
Sebab wallet makin tipis..
Walaupun dh sebulan start kelas..
Tapi jadual masih bterabur DAN rasa mcm xbelajar pon
Movie and movie...so baik kerja..
Tapi kerja weekend je..if ade cuti and tibe2 kelas cancel..
Akan ku pergi keje..
malas nk keje malam..nnt penat lak..
xsuka masuk kelas.penat2..
ermmmm

22 October 2010

Aku ada BF baru dah ?

AHAHAHAH betul ke ? Ngeee aku saja tinggalkan tanda tanya .. betul ke ? Aku pun xtaw :p

KALAU BETUL

1 ) Mampukah dia melayan kerenah aku?
2 ) Mampukah dia bsabar dgn tahap jeles aku?
3 ) Mampukah AKU sayangi dia spt dia sayangi aku?
4 ) Mampukah KAMI kekal bersama ?

KALAU TAK BETUL


1 ) Sampai bila nak single ?
2 ) Sampai bile hati nak kosong ?

Ouhh lupa cakap..blog ni lebih kurang dgn my sis Diyana nye blog..sbb mcm nk tanye soalan yg sama mcm dia buat :p AHAH

21 October 2010

Wanna Smile :)

I want to smile . Smile . Smile . AND . Smile :)
Hik2...tuh laa main lg tarik lain ngan aku kan ?
Tak tahu ke aku wakil utk tarik tali ? Yg duduk belakang tu..
Kira heroin pasukann laa...and we won :)
I have 5 gold oke ? Dari F1 until F5..so tayah nk kecoh2 sgt laarh !
HAHAAAHA aku lg byk trik dr kau :p
Wlaupun kau main selang seli elak jatuh..
Tp jgn tak tahu..aku nye tahanan lg kuat..
HAHAAAHAHAHA smile and smile :)
Weeeeeeeeeeeeee

Kpd yg rasa xphm..abaikan je..sbbnye ade insan2 tertentu yg akan tsentap sdiri nnt :p

ps : lupe nk ckp..kau main tarik tali..tp pdg kau tu licin..len kali check leklok :p

20 October 2010

Lawak rasa :p

HAHAHA 20102010 :) Hari yang sangat funneyyyhhh okayhhh :p

9 pagi aku masih menunggu budak2 kelas masuk..tapi tidak masuk jugak..kecewa..sampai Dr.Ronnie masuk and tanye aku..aku sorang je ke kat kelas tu ? Oh sudah tentu tidak HAHA...still waiting 4 others..

Bile geng2 lain masuk..tibe2 ade seseorang lelaki masuk..buat aku tersentak..dia buat aku melayan dia..wlaupun seha cube mgalih topik..aku spt tak endah ape sje pbualan seha..yg penting aku perlu tahu siapa lelaki itu..Yer siapa dia ?

Pelik..tibe2 masuk kelas kiteorg..sangat saiko ceritanya itu ini..ermmm kenapa yerr?Bila saat dia kata "dlm kelas boleh bukak baju kan bagus" Ermm lagi tsentak..siapa dia ? Abaikan lar...

Kelas abes kul 10..aku dan seha tpksa menanti kul 2 utk kelas business..HHA..kelas yg bosan tp meriah di sebabkan junior2 Gilerrr :p .. drg je meriahkan kelas..yg lain?nann adooo laaaa kelas tu pon..aihhhhh :)

Miss cakap..if nk tips exam...mgu dpn kena pastikan kelas kiteorg dpt 80% dlm sesi QnA..arghhhhhhhhhhhhhh so far aku n seha belum ditanye lg..ermmm jgn la tnaye kami..rosakk rekod kelas HAHAH..

19 October 2010

Errrrrrr .. MISTERI hahaah :p

Misteri . Misteri . Misteri .
Apa yang Misteri ?
Ini kisah tadi aku dgn geng husband wifey
Join lagi Double Vision Production
But dis time telemovie lain pulak..
Pelakon lain..crew pon lain..sorang dua je sama..
Alkesahnya ada la si Radhi Khalid dgn Isma Yusof..err yg aku kenal :p
So Seha ni punya la sgup tamasuk kelas utk bdepan dgn Isma Yusof..
So aku pon oke2 je la..
So bile Isma toleh je kt area kiteorg..
Aku saja la "peace" yerlaa...nk tgk artis layan ke tak kami :p
Then Isma terus cam .. "ehhhh u..." dia buat mukaa sdg mgingat sesuatu
"Ehh u..sape eh..kita penah kenal ke? Kat facebook kan?myspace tuu?"
Aku cam gelak2..tak dinafikan aku penah myspace dgn dia zaman dia x up dlu..
Tp cam tak sangka..dia boleh ingat aku..even imej aku dh baru..
And dia tukar nama pentas pon aku xtaw
Sbb tu google ke ape..cam xbyk info..
AHAH..tp aku cam tacing cket bile dia ckp
"Nk amik gambar ngan atie lak..dh lama kenal ni..baru jumpe"
HAHA aku rasa ayat tu sgt misteri..dh lama kenal ?
HAHAHA..xpelaa mgkin ade pelanduk dua serupa..
so far pelanduk aku dh ramai dh :p
HAHAHAHA...er oklaa
Nnt tgk je la gambar aku upload..HAHA seminggu nye collection
AHAHAHAA

18 October 2010

Adakah aku akan berjaya ??

Warhhhhhhhhhhh aku masih bersemangat..
Tapi kadang2 ada aura yg mganggu semangat aku..

Ok actually aku dcabar utk mdptkan bera 60kg dalam masa Setahun
Wowww lamaaa tuu kan ?
Tp masalahnye aku ni NAIK senang la..
TURUN kau buat gym pon..baru 10 kg turun setahun
AHAHAHA...

sO kesimpulannya susah nak turun
Tp entahlah..ade kawan aku suruh follow diet plan yg bg aku mudah jgk..
Insya'allah aku akan cube dlm masa 2mgu ni..
If hasil menarik..aku akan teruskan..

Aku bukan diet semata2..
Aku exercise gak..wlaupun diet plan aku ni
Sbnarnye x exercise pon xpe
Cume tanak la jd pemalas sgt kan
Usaha je selagi boleh
Dan yang pasti aku takan MENGALAH
walaupun hasil dia lambat..

Ramai support buat aku lebih bkoba2..
Dah 2hari xsentuh nasi..
Harap kekal laaaa....

Ermm manis n sejuk2 pon xleh amik
So far aku mau idop dgn air suam n air limau je
Woo tapi esk kwn2 ajak mkn dkt tgkat 8
aihhh rosak2..HAHAHAHA

17 October 2010

Da game !

They start da game back
Tapi skang aku tgk dorang mcm sedang mainkan org lain
Mgkin org tu adalah bahan utk buat aku jeles ?
Siapa tahu ? Entahlaa silap hari bulan aku delete budak tu kang
Sakit mata je nengok dia..ahha
Well if sy xupdate blog ni
Faham2 la...sy smgt dkt tempat lain
HAHAHAAH :)

15 October 2010

WOW Lelaki dah siap :)

Script for my talkshow "WOW LELAKI" Dah siap..
utk segmen : Panaskan Lelaki..sy mintak tlg kwn2 FB bg idea..My clazmet time sem 1 dlu marah gile psal topik ni..hehehe..
utk segment maskulin lak..my bro help me..and last yg luahan hati tu..amik Liya a.k.a Bard..ermmm slmt sporting2..boleh laa cepatkan keje ni..

Ermmmmmmmmmmm oklaaa nanite

Mood Nak Marah orang jer nih !

Aku bangun awal pagi bgegas pegi kolej
untuk CASTING video KLMU ni okayh ?
Datang2 dah kena pegi beli mini DV mcm Runner lak
Sedangkan Producer Aihhhh laaaaa bengang betul rasa ni
Pegi selamat dpt Upah..at least berbaloi jln kesana sini cari Mini DV..
Jalan KAKI oke ? Abes part ni..
Tgu budak2 abes casting..Dh la as producer xBOLEH pilih talent
tu Keputusan atasan..sdgkan nk ikot real life..
Mmg laa producer ada hak..
Tibe2 dgr lak mulut2 puaka ni bsuara
"ala budak2 Broadcast ni poyo lebih..excited nak shooting..tlglah jgn nk poyo2 dgn I..kita kan dh byk buat shooting smua ni"

Heyyyy u..mgkin kau belum cukup kenal budak2 broadcast..for ur information KITEORG cket pon xnk INVOLVE with dis HELL THING..menipu org..everything nk kena MOKAP smuanyer...gaya nk Runaway..tp bajet video sek tadika..grrrrrrrrrrrrrrrrr laaa !

Ada lak budak2 ni..dtg gedik2 nk casting bajet dh hot sgt laaaa ? amik gambar 10 kali semua xsuke...pas2 blahh mcm tu je..suka2 hati dia je..at least inform la org..myusahkan hal daftar je taw..bongok giler..

Ada lagi lak sorang ni..buat everything mcm dia tahu smua sampai org lain xleh bsuara..Kelas xnk lak masuk..bab2 shooting ni LAJUU sgt..xphm laa..

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mmg bengang gile arini..makan minum org tanak lak tnaye..dia fikir mkn minum dia jer...

*************************************************************************

Pd 2 insan yg perangai mcm budak2..tayah nk gaduh2 sgt la..AKU TARIK DIRI OKEE..STOP!Tayah nk sorang mcm A..sorang lg mcm B..pening tahuu...

14 October 2010

Chipsmore Saya :(


Chipsmore saya .. kejap ada .. kejap tak de..

Aihhhhhhhhhhhhh I used to call him Bear actually..but my fren said "Chipsmore better for him" HAHAHA .. yeahh maybe jgk..yerlaa 24 jam wujud..lg 24jam lesap..mcm chipsmore nye trademark :p

Walaupun awak tu chipsmore tapii sy suka jgk HAHAH...

Saya BUSY ke buat2 BUSY ?

Saya nak senaraikan tugas saya dlm masa tdekat ni.. nanti awak tlg cakap..Ni BUSY ke buat2 BUSY ? HAAHAH

Ok now I'm working as Producer for KLMU video until 2 Nov .
Dalam masa yg sama 23 Oct ni , I ada shooting Finding Lisa..
29 - 31 Oct .. I'm working as P.M for 48KL Film Festival project..(Pelita Bambu)
1 - 5 Nov ada casting for Jejak Megat..
Sepanjang Nov jgk ada Pre-pro for Jejak Megat...
Utk siapkan location..talent..transport..makan minum semua tu..
Sbb Jejak Megat akan shoot pd December selama 20HARI..di sekitar JB,Sentul,Lipis..

So is dis busy or buat2 BUSY ?

ps : To Awak, tlg fahammmmmmmmmmmmmmmmmmmm schedule ni.. sy xbuat2 busy kot ? Ni pon kepala dh pening..Belum masuk WebTV projek lg ni..klu masuk ? Wa bhenti blajar setelkan benda2 ni je HAHAHA...

Dipaksa = Terpaksa ....

Regarding psal Producer video semlm..
Ermmmm actually dah lari dr meeting..
Tapii tetap kena involve with dis thing..
Me and Nana..pasrah je..
Ikot je ape org suruh buat..
But tak take seriyes lgsung..
AHAHA jahat giler kan...
Td pegi location tour pon..kiteorg diam je
biarlaa drg je yg bsuara..
Siyesss education ni bkn main2
masa depan org kot..

13 October 2010

Dalam KTM +_+

Sedihhhhnyaaaa naik KTM arini ... ermmm :(

Bukan sbb servis ke ape..
Ermmm aku jarang2 naik KTM..arini je sbb dh kebetulan lalu KL SENTRAL..
Sedih gile memandang kerenah manusia2 ni MELAYU DAN ISLAM..
Bukan aku nk malukan bangsa dan agama sdiri..but kena la bkk mata jgk..
AKu tahu aku pon xperfect..aku pon masih belajar dan masih cuba mdlami semua ni..

1) Pasangan kekasih MELAYU dan ISLAM..

- Masuk2 tren..dorang sdg bpelukan..it's ok for me..stended dlm kwsn ramai2 tu..amik kesempatan je yg ade..tp perlu ke tibe2 ubah posisi..and dat guy "syg bwh lg.." he repeat da same word for few times..mulanya malas nk usha..tibe2 terUSHA..dat girl tgh pegang dat guy "BALL".. wut theee ? Budak under 18 depan dia pon syok tgk.. dat guy nye tgn lak kt "nasi lemak" dat gurl.. nak buat..buat je..BUT their sound effect..omg..totally aku pon bleh stim dgr HAHAHAHA..agak2 ar cket..even my clazmet..JJ sound much better than both of them..Xphm btul.. then mgkin drg dh terangkat sdirik..masing2 pandang each other pulak..and KISSING..BODOH BTUL !..turun dkt Midvalley..ermmm selamat..kalau x..rosak mata aku..

2) Pasangan kekasih MELAYU dan ISLAM (bertudung)

- Dorang masuk from stesen Seputeh..masuk2 dat gurl..sweet je aku tgk..mmg cute la..btudung kemas..tibe2 aku pdg bwh cket..err baju paras dada ? nampak kulit atas dada tu yer..hebat fesyen dia..benda ni dh biasa..tp ntahlaa..dia boleh bpelukan dgn BF dia lak dlm tren..eventho kalau nk ckp tu tunang kau..tunang still cannot do anything kan ? Tp bkn tunang pon..xde cincin..HAHA..xphm laa..malu je rasa..ade psgan cina dlm tu pon still jaga adat dia...

Oklaa ni je nk mbebel..klu aku xbhenti .. dia jd lg byk

Producer and UM ?

Ok today... ade meeting with IMS people dkt kolej..
Its about video marketing KLMU dat bdk2 broadcast kena buat..
From A until Z..and i dilantik utk jd Producer..
BUT the thing is..some of my friends..me , seha n jj..
actually don't want to involve with this..
Why we have to work for it but its nothing la actually
Payment xde..ok fine dia boleh ckp pengalaman..
peluang..we already do it in production semua kan..
drg tanye about camera smua..ahha kita ade 1 kamera..3light je kot..
Mampu ke utk projek nampak besar ni.mn duit KLMU byk2 dlu ?
Knp xsuruh production besar2 je buat..
Dh terasa mcm dgunakan2 lak..
bak kata JJ "You need my ENERGY, I need your MONEY"
HAHAHAHA :)

Me and seha ponteng kelas Business and kiteorg pegi UM dgn Ayoe..
Lepas tanya itu ini..haha price sama je dgn LKW..
as a international student mcm ayoe.
mesti la dia pilih LKW kan..ahaha

KLMU STUDIO ? FINAS?

oKkkK..

I'm not sure about dis..BUT many of us already talking about dis..
And I also heard it from our Head..
Alkesahnya KLMU still xde studio for us..
Ermmm maybe lama lg baru siap..
So dgr2 KLMU gne studio n kamera dkt Finas..
Woowww berapa lak byr tu ? Knp tak buat je studio utk kita?
Xphm la semua ni..
Student nk ramai tapi kelengkapan xde..
Ermmmmmmmmmmm uwaaaa..
Btw my talkshow utk radio tv class..
Dah approve..HAHAHA..boleh proceed with script..
Its about WOW LELAKI..haha..
about love .. luahan lelaki..
Sesuai utk tontonan umum..
I wish I can apply it dkt Astro ke kan..
make it real..oh myyy HAHAAHAH..

12 October 2010

I MAKE IT :p wuuuhuu



HAHAHAHAH look at it...status sy paling lama kot ? Sy masih lum update status..kul 1 nnt baru bolehh..wuuu komen lebey 30.. I make it..yeayyyy..xsgka ade org jd bosan bile sy xupdate status..So jin notti sy telah meroyan dkt situ..and Yeahhh I need my ice-cream Awak :p HAHAHAHAHA

GAME OVER !

Dua pemain hati aku kalah !
Game Over .. sebab playstation rosak AHAHAHAHA
so aku mcm dh malas nak layan game korang la :)
Sorry..aku tanak jadi Cikgu Siti dalam citer Epilog Syurga Cinta
Tamooooooooooo !! So stop doing dis..
Penat la buat2 bahagia melayan korang
Sedangkan hati aku parah HAHAA

Result Sem 4 :)

Alhamdulillah result xde yg kantoi..
CCT yg ku benci lg menyampah itu dpt C..
oklaa dari NC lg HAHAHAHAHA :)
Subjek2 lain.. antara B dan A..

Hidung Darah Lagi :(

Entry terdahulu

Setahun yang lalu..pengalaman pertama..
Hari ni merupakan pengalaman kedua..dan taksempat snap apa2 gambar
Lebih kurang sama je ceritanya..
cuma kali ni..darah memenuhi baju ku juga bantal yg ku alas utk myiarap waktu on9
Wuuuuuuuu...sarung bantal tu siap berbekas dkt bantal..
Teruk sangat :(
Then bile dh lama sikit rest..
Darah kuar dekat mulut pulak..
Mcm air liur..tp ketulan darah..
Tak reti nak citer..HAHA..tp kali ni mmg tragis lg dr dlu
Ermmm ... Alkesahnya musim panas kot
and takcukup tido maybe ? Ntahla...
Aihhh pedih dh rasa idong ni HAHA

24 takleh update status FB !

Terbaek kau Atie..HAHAHAHA
Yer kawan2...sy takan update status fb sy selama 24jam
mampu ke sy btahan?? anda tentukan..
komen je la status yg ade tu yer
sbb sy takannn update
sehingga 24jam
ahahha

11 October 2010

Seorang Suami 4 Bini :p





A LOTS OF FUN TOGETHER


First of all thanks Mama sebab kasik pinjam kereta..without ur car kami xkan kemana..sorry guys Aircond xsejuk sgt sampai kena bkk tingkap..HAHA..thanks Ayoe n Nana sbb jd Driver yg baik..Errr thanksss semuaa sbb berjaya buat aku lupakan sesuatu..yg aku sdirik xtaw ape aku dh lupa HAHAHA

Alkesahnya..we going to Lim Kok Wing..to check their Broadcasting school..kiteorg di offered to transfer credit and buat Degree program terus..ermm but entahlaa..masih dilema..mgkin stay je..Entah2..tp fasiliti drg..terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sgt..nk gne camera ke studio ke..isi form je taww..tayah proposal bagai HAHAHA..photo studio byk giler..bilik editing..conti radio..woaaaaaaa..dahh la kwsn dia besar gile..oklaa boleh ckp la..ia best..tp yeahh org KAYA je dkt situ..ermmmm lupakan je hasrat ni..

Then we nak kuar from area Cyberjaya..pusing pusing pusing....tibe2 sampai cyberjaya balik..HAHAH last2 dpt kuar area cheras..n i pegi amik gaji dlu alang2 kan..skalik alang2 tu xjadi plan2 lain nk gi IKEA semuanya..stay situ je sampai laaa balik..HAHAHA...photo mcm mgilaaa...xingat dunia..slmt xde D90..klu x..mmglaaa byk HAHAHA..

ni je kot nk update..wuuhuu

Sungai Congkak..

10/10/10

Saya pergi Sg.Congkak dgn family sy..
Dah lama xmain air..wuuuu bestnyeee rasa..
Syampu rambut dgn HeadnShoulder..HAHA..
berangin je kepala rasa sampai skang..
siap amik gambar buat iklan..
bongok je rasa..HAHAAH..
at least dpt ilangkan tekanan yg ade dlm jiwa ni..

I <3 Bear

10 October 2010

10/10/10 Apa yang best?

Lagi 15 minit 10/10/10 akan berakhir dan takan berulang lg..
Dan hasrat aku masih tak tcapai..
Dulu 07/07/07 dapatlaa jgk kapel dgn someone..
lepas tuuu ? ermmmmmmmmmm uwaaaaaaaaaaaa
HAHAHAAHAH..bosannyer.. dia pon busy je dgn shooting dia :(
Sabar atie baru je kenal..jgn tlalu harap dia layan kau sorang jee
HAHAAH

Meeting with my Producer ..

Heyyyaa... semalam pegi meeting dgn my producer dkt Akademi dia yg baru bukak..Unggul Film Academy..berminat nk sertai kos filem..? Google je lar yer HAHAHA..

Alkesahnya...actually kiteorg jumpe utk projek KL48FP..yg akan blangsung end of dis month..so i as da PM nk kena amik tahu everything dat will happen selama 48jam tu..benda ni bincang cket je..sbbnyaa citer semua xde lg kan..yerlaa..Konsep citer smua kena undi nnt..errmm mcabar Hahaha :)

Ok next we're talking about his trailer project..ermm 16 oct nak shoot katanye..and 23 oct we will meet all da cast n crew yg involve with Pelita Bambu production..ahaha...

1 until 5 nov..nak buat casting for Jejak Megat..and ntah..dia ckp ade perubahan jadual yg kiteorg diskus semlm...SEBAB dia lupa..his wife nak melahirkan puteri utknye..HAHA :)

Oklaaa...out

08 October 2010

Playing Around ?

To both of my friend , Jin Notti and Yayan .. I think both of "THEM" just playing around..it's hurt for me..but it's ok I know it early..

Da story begin when I saw both of them..like talking about someone..and i think it's refer to me..Ermmm :(

Ermm..weh aku rasa aku dah macam tempat drg hilangkan boring..ermm demit ! Boring je cari aku..yerrlaa kan..ermmm

Lagi bagus aku kwn2 dgn abg production tu tadi..ermmm arghhhhhhhhhhhhh !

Lupa nk ckp td..some broadcast student..involve to help Double Vision shooting for Astro Citra..Salji di KL..ermmm..

Out..sakit hatii

07 October 2010

Aku mahukan Bebear .. Dah fikir !!

Woaaaaaaaaaaaaaaaaa hari ni xde kelas dan keje aku hanya mbute ..

Setiap kali sebelum aku tido..dn bila tjaga tu..aku duk memikirkan mgenai dua insan ni..yg pd aku mereka bdua saling tuduh menuduh .. HAHAHA .. pening nak layan drg..perangai drg sama je bg aku..yerlaa drg kan MEMBER..haha..masing2 kuat mcarut dan sbnarnye bhati baik..aha

Bile aku fikir2..aku mahukan Bebear dalam idop aku..sbb dr dlu kalau aku fikir nk seriyes dlm relationship..aku nk yg mcm Bebear..sbb Bebear comel..HAHAHAA ! Bkn aku tanak yg lg sorang tu..cumee akuu rasa klu dgn dia..niat aku hanya nk bmain2..dr dlu lg..if kapel mcm dia..mesti aku maen2..

Tp yg mcm Bebear tu..alhamdulillah kekal lama dlu..cume bkn jodoh aku dgn dia..so aku xkiraaaa aku nak Bebear..aku tahuu Bebear rahsiakan aku sesuatuuu ... Ermm aku tahu Bebear n lg sorang baca blog aku ... Aku tahu kejap je berita ni tsebar..tp xpelaa..dh mulut org dia je leh tutup aku xleh tlg tutup HAHAH :)

06 October 2010

Macam-macam :)

Kisahnya bermula dengan bangun tidur..check hp .. wutt wutt.. my lecturer call me at 1:50 am...wut ? Mmg x angkat la dh tido..time tu hati dh xsedap kot..ermmm pegi je la kelas..my class thanks god ada..siap kul 12 tu abes..alkesah nye kul 9.30am lecturer to sms "atie,i'm sick.tell others student" .. kelas start kul 9 kan ? Bayangkan laa bdk2 tu ngamuk cmne..haha while my class tgh bjln..Kak Mia antar dtg kek mcm djanjikan semlm..and xsgka my fav pon dtg jgk :p Kek Gula Hangus..thanks Kak Mia n family..lama xdpt kek tu..haha kek coklat aku abaikan..dan menelan kek gula hangus tlebey dlu..HAHAHA :)

Then makan kek coklat lak..miss pon try..yg lawaknyer.. mcm xde kelas lak..slumber je..ahahha :) Kul 12 kelas abes..gi mkn kt mak usu lak mcm biasa la..haha kiteorg dpt pulangkan Pisau n tuperware je dkt kak mia..yg lain licin..kek coklat separuh kotak tu..HAHAHAHA :) . Then mkn kt mak usu..gosip2 naik atas tgkat 7...me seha n nana..mcari jln selesai psal KLMU ni..mcm xde ending je..kiteorg amik keputusan utk MELIHAT APA TJADI je kot..

Then kul 2..me n seha masuk kelas business..bdebar je hati time tu..rupenyee miss nk tanye2 soklan..dh r kiteorg xde mgu lepas..mn nk tahu kan...hahaha..then mcm2 pkara sweet tjadi dlm kelas tu :) Ada bdk2 gila buat lawak la..kelas tu bosan je sbnarnya..tp bdk2 tu yg buat kiteorg segar n non stop gelak..thanks korang yg gile :p

Kul 5 abes kelas..gi jumpe En.Ajin kt Hall..ramaiiinyaaa junior broadcast..dr Mac sampai Sep intake 2010..penuh hall tu..haha :) Kacau bdk kecik tu..tp bengang dia xprasan lak..hahaha :p

Lepas tu me n seha lepak sogo..dr 5:30 sampai 7:30 GOSIP..GOSIP...rasanya stiap kali gosip kt sogo..mcm ulang2 citer je..tp xpe..sweet..aku balik..naik tren 7:30..sama dgn Seha..tp sekian seha SAMPAI DLU..KTM sampai dlu ? RAPID KL buat hal..dh r salah tulis destinasi..pastu...stuck 30minit..siap kena tgu tren lain smua...8.40 baru sampai stesen kt umah..mama tgu kt kete sejam oke..THANKS RAPID KL...

Warhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh puas hati aku ahahah

05 October 2010

Wanna Cry :(

Nak menangis dgn KLMU ni .. selepas diskus dgn Mama..there is juz 2 option..Hold or Stop ? If hold , atleast I will get my Diploma jgk juz lbt dr kwn2..if Stop..its nothing..juz akan keje dan smuanya melalui pgalaman ... Sgt pening nk fikir...Nak nangesss sgt2 rasa..

Duit dh xde...sgt memeningkan kepala..myesal je bazir duit kt kolej2 sblum ni jgk...Ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

04 October 2010

Pisang Montel :p

Hyeeee :)

Ada mamat ni actually lama gak duk ganggu aku..
Aku xlayan sbb memikirkan aku awek orang..HAHA
Tapi sejak aku declare single and dia pon xpujuk kan
AKu melayan mamat ni sorang..
Muahahaha..ntah sape2 dia..aku layan je
aku xkenal dia..tp dia mcm kenal aku
Ada ptt dia pgey aku pisang montel ?
Aku ckp asal pgey camtu..
Dia ckp aku mcm pisang..pas2 montel
Kurang ajar sguh HAHAHAHA
sdgkan dlu time sekolah
unos n geng smua pgey Timah Bawang
tibe2 dpt pisang lak..
Pisang pon pisang laaa
AHAHA looking 4wd to know more about him
Kot2 anak datuk :p HAHA

Ini penipuan jenis apa ?

Hye guys ,

Aku taktahu sama ada aku bakal ditipu ataupun ada orang mgunakan number aku utk menipu org..sgt tidak bsalah org tuu..alkesahnya , aku mmg malas angkat phone number yg aku xkenal..then ade dis number keep calling dr dlu lg..house or office number xtaw ar kan..then aku mcm bengang gak ar..tp buat dunnoe

tapi td..lepas aku x angkat ade SMS masuk..aku xtaw sama ade org yg sama atau tak..tp SMS tu buat aku tcengang jgk ar..if btul SMS tu tju pd aku..aku nk sgt dia ltk nama aku,no ic aku , alamat aku..HAHA tp ni SMS sekadar sms suruh aku buat byran

Sender : +60178812954
Received : 10:21:52 04-10-2010

Message : KINDLY REMIT YOUR PAYMENT TO 4792461170216508 AND PLS RETURN CALL TO FIRDAUS 0166865868

03 October 2010

Eleh ! Ingat kau ensem !

Grrrrrrrrrrrr bengangnya aku !

Ok aku rasa aku dah single kot ? Lantak ar dia tak cakap ape2 pon..yang pasti aku anggap aku dah single dan bebas mcari pganti..HAHAA ! Aku masuk kampungchat .. borak dgn pelbagai jenis lelaki..well kampungchat .. confirm ade yg duk mintak bual sex..yg tu terus aku Pangkah..potong mood je HAHA

Ada sorang mamat ni..aku rasa..dh ok dh..bjam gak borak dgn dia dkt situ..dia mintak YM..FB semua aku xkasik sbb aku nk pastikan dia btul2 oke..bile aku dh pasti..aku bg FB..dia ckp ade 3 Adinda Atie..mn satu macik pegang baby tu ke? Kurang asam kau HAHAAHAH..aku tahu la muka aku mcm macik anak 10..tp agak2 ar..aku dh ckp aku sebaya kau kan..tibe2 tgk profile dia..Budak KLMU rupenye..dak graphic..grrrrrrrr bengang gile..kalau kau ensem xper la..ni ensem lg Shahfudin Husin..hahahahaha ! Bongong..

Lelaki sorang ni lak..umo 25tahun..aku ckp..mesti dh anak 2..dia kta xde la anak 8..kawen lepas SPM..ahahah kurang ajar..wlaupun dia ckp gurau..aku takut jgk..grrrrrrrrrr eh malas la nk citer

aku bengang dkt bdk KLMU bajet ensem td tu je :p

Merajuk :(

Saya merajuk dengan BF saya . Dia buat saya macam single je . Baik saya jadi betul2 single . Takesah la awak ada hal ke ape kan..tapi at least tak perlu nak berjanji sgt laah !..Bukan sekali..dah 2kali awk buat benda sama..buat penat sy excited je..

Tak psal2 je Pekan Frinjan jd mgsa saya marah2..tak profesional betul saya..tibe2 je lari dh tajuk..mgamuk2..wlaupun bkn psal awak..tp sy sdg memarahi lelaki waktu itu..sedihhhhhhhhh sguh sy dlakukan begini

Lantak awak nak fikir ape..saya tetap nak anggap saya single..Tunggu laaa awk btul2 bsedia utk pegang komitmen ni yer..sy sakit sgt..taken tp mcm single..baik terus single jer..ermm

2 Oktober aku..

2 oktober 2010 sangat mencabar buat aku..HAHAHAH..

Seawal 12pagi aku diculik oleh makhluk yg bnama Emma Lina , Cik Asilah dan kekasih hatinya..mereka lapar dan aku menunjukkan arah kedai makan yang masih buka pada waktu itu.Kami makan kami lepak dan pulang sekitar jam 3pagi. HAHA gambar di FB..

Aku juga sempat menyiapkan video ucapan hari lahir buat abang tersayang KIM HASSAN, Happy Birthday abang..video di FB :)

Lepas tu aku tido dan jam 12tgh.hari kembali beraktiviti..aku ke Bangsar mengambil kakak'ku pulang kerja dan kami terus pergi ke Langat..open house sekaligus dgn majlis makan kambeng..MUHAHAHAHAHAAHAH..jam 3 pulang sebentar..solat..

Dan terus bgerak ke Sri Melaka rumah kakak ku..jumpe family2 lain disana..makan2..xsgka kakak aku pandai masak..tp mama masak lg sedap :p HAHAA..ada la sikit sesi bgambar..ahaha..abg ipar aku perli aku sbb time 1st raya aku keje dan tak bgambar...

Seterusnya kami ke rumah Nyah Cik..area umah aku je..weee rumah dia besarrr gilaa..tp aku xkenal kezen2 dlm tu..sbb dia agak bjauhan connection tu..hahahaa..ouh agak tak adil disini sbb abg sedare aku yg dlahirkan pd 1985 masih dpt duit raya..aku xdpt pon...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa..ahahah

Terus aku bgegas ke Shah Alam..meredah jam dan sesat..Frinjan..woww cool aku merepek je..HAHAHAHA..dkt kertas bunyik lain..dkt mic bunyik lain...pengajarannya..aku perlukan didikan ROZINOR RAZALI..hahahaha :)

Gambar semua dkt FB..malas nk ltk cni...tq

30 September 2010

Prep Frinjan..

To be honest .. I don't know what shud I perform..
I don't have ANY poem to perform..
HAHA takan nk buat spontan kan ?
Melampau nanti

Neves melampau rasanye..
Tp mcm xde ape2 karya utk sy luahkan HAHA
Jesse .. help me pls ..
HAHAHA any sad romance from u ? Ahaakzzz..

Sape follow sy nnt ni ??
Yayang..u dtg oke..u dkt je..
Xdtg I sepak2 u HAHAHAHA

ps : Semua DIRECTOR BROADCASTING KLMU..pls give me ur shortfilm copy..hari last selasa depan.

29 September 2010

IPTS Songlap duit..

I found this from somewhere ..

Kes-kes besar melibatkan IPTS di Malaysia : adakah IPT khususnya IPTS beroperasi sekadar mengaut keuntungan sehingga mengabaikan kualiti pendidikan serta memperjudikan nasib ribuan penuntutnya : IPTS dah perdayakan orang ramai dan bakal pelajar termasuk membuat surat perakuan pengiktirafan daripada Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).


Ade cara khusus tak nak tahu IPTS mana yang betul-betul layak dengan kursus yang diiktiraf MQA? Sebab sekarang ni semakin banyak kes-kes penipuan dari IPTS yang kononnya mendakwa la dorang punya kursus tu dah dapat akreditasi MQA secara penuh, padahal baru dapat akreditasi sementara selepas penilaian awal ! Yang menjadi mangsanya, budak-budak melayu jugak, sebab bangsa Melayu memang excited gila bila dapat surat tawaran daripada kolej-kolej swasta macam ni. Tak kira la kursus ape yang ditawarkan.

Oleh itu, sebagai parents dan pelajar sendiri, berhati-hati masa nak pilih IPTS untuk sambung pengajian. Tengok-engok jugalah kalau ada kursus yang ditawarkan tu macam merepek aje bunyinya dan consider lah tawaran kerja. Macamana nak kerja kalau kita belajar pun tak diiktiraf dan subjek pulak entah hape-hape???


Berita dari paper Utusan Malaysia tarikh 1 September 2010

KUALA LUMPUR 23 Julai - Nasib malang ramai pelajar ditipu institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) seharusnya menjadi pengajaran kepada pelajar lain yang bercita-cita melanjutkan pelajaran.

Berdasarkan maklumat daripada Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA), sejak 2007 sehingga Mei lalu, sebanyak 2,192 aduan diterima oleh pihaknya berhubung pelbagai jenis penipuan di IPTS.

Kebanyakannya adakan berkaitan status pengiktirafan kursus yang diambil termasuk penipuan kononnya mendapat akreditasi penuh daripada Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).

Itu baru yang diterima oleh FOMCA menerusi Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional (NCCC). Dipercayai lebih ramai lagi pelajar yang tertipu tetapi keberatan untuk tampil membuat aduan.

Setiausaha Agung FOMCA, Muhammad Shaani Abdullah berkata, antara aduan daripada pelajar ialah mengenai iklan mengelirukan mengenai program ditawarkan IPTS berbanding sehingga akhirnya menyedari mereka tertipu.

"Rata-rata aduan adalah berkaitan penipuan IPTS khususnya yang memperdayakan maklumat berhubung status pengiktirafan.

"Sehubungan itu, kami merayu dan menasihatkan semua pelajar yang ingin melanjutkan pengajian supaya menyiasat terlebih dahulu latar belakang sesebuah IPTS," katanya yang juga Pengarah NCCC.

Sementara itu, Presiden Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam (Cassa), Datuk Dr. Jacob George berkata, pihaknya menerima purata lapan aduan sebulan berhubung penipuan oleh IPTS.

"Ini meliputi kes-kes program pengajian tidak diiktiraf, pembiayaan yuran pengajian mahal, penipuan tenaga pengajar serta kekurangan fasiliti.

"Aduan paling banyak berkaitan pengiktirafan terhadap sijil, iaitu tiada akreditasi daripada MQA," katanya kepada Utusan Malaysia.

Sehubungan itu, Jacob mencadangkan Kementerian Pengajian Tinggi lebih proaktif mengatasi masalah IPTS yang menawarkan kursus-kursus tanpa akreditasi serta 'tawaran-tawaran program palsu'.

"Tindakan ini akan memberi teladan kepada semua pihak untuk lebih berwaspada menjalankan perniagaan serta menjadi panduan kepada orang awam memilih IPTS yang terbaik buat anak mereka," katanya.