26 December 2012

A little maybe too much :)

Woww..tajuk dasyat .. kih2 ..

Aku dah lama tak menulis dan sebenarnya tak tahu nak menulis apa . Aku rindu sangat nak menulis . Aku rindu orang baca penulisan aku dah meminta lagi . Aku rindu orang call aku marah cakap "weh blog kau tu dah boleh disapu dah..berhabuk" . Aku rindu kalian yang sentiasa berada di keliling aku.

Aku nak buat sedikit closing entry utk 2012 .. sebab aku tahu entah bila aku akan rajin kembali ..

Pada awal tahun 2012 , Januari hingga June mungkin .. aku agak aktif berteater . Mungkin kerana aku dalam tempoh praktikal .

20 JANUARI 2012 - 10 PM , aku berada di Stor Teater DBP .. handphone memang silent la waktu show..so 10 PM tu rite time utk check phone . I was cried dat time bila dpt tahu my brother Izwan Pilus passed away..rasa longlai sangat nak berdiri dekat stor tu .. bila abes show..balik rumah..check email and twitter semua..my close friend smua tahu berita tu awal dari I and dorang rahsiakan sbb tahu how lemah am I... dah laa nanges dah :( Tamo citer..g baca sdiri..

Julai 2012 , aku sah tamat belajar dan bergelar graduan diploma penyiaran filem KLMU .

Aku menjadi pengangur mulai dari itu hingga hari ini . Ya,rezeki belum berpihak pada aku.

Aku ingin aktif teater..terlalu ingin..tapi ia seakan ada halangan besar yang tak mampu aku tepis ..

Pada tarikh yang orang hebohkan dulu 121212 , aku terima berita gembira dari KATE MALAYSIA .. aku berjaya tempatkan diri utk Dinner bersama Tomok dan Black. Alhamdulillah , selain dapat kenal kawan baru..dapat kenal mereka lebih dalam dan paling best..merasai hidup glamour sebentar. Kih2..nanti rajin aku attach gambar. Dinner tu blangsung pada another best date , 20122012 :)

Hari ini 26/12/2012 .. aku sedang menanti kelahiran anak buah sulung aku .. due date 28/12/2012 sama dengan Tarikh lahir Mama .. mungkin baby nak tunggu bufday TokMa dia kot..nak sama..hik2..

Dan mungkin aku tetap akan tutup tahun ni dgn ayat yang sama "Nak kurus tapi belum berjaya terpaksa drag ke tahun depan." Kih2..

Tahun depan my bestie nak kawen .. Mac2013 .. ermm kena lose some weight jugak .. sebab nak cari jodoh time wedding dia HAHA

No larh.. I don't need dah .. sebab dah ada dia .. insya'allah ada jodoh tak kemana .

Antara Gambar time Dinner tempoh hari :)



Bersama kawan2 baru yg sama2 menang peluang ini :)


Myself after di make over kan.. topi tu Black punyer :p


Zuan Melodi :)


Tomok .. pic dgn Black ada pada camera Member..


My Kanda :)

One of my friend said "kau tak de idea nak menulis sebab tak ada cinta hati..dulu penuh je sebab kau bercinta..so ada sedih..ada happy utk share.."

Apa yang saya nak cakap .. sekarang mungkin Matang sikit kot ? Tak semua benda nak share .. Just sometime if terlalu sedih or happy..akan tjadilaa penulisan2 yg tak patut..kih2

Baiklah saya/aku/I semua dah keluar..better undur diri dulu ..

Assalamualaikum .

12 December 2012

Kau dan Aku ...


Midvalley sering kali menjadi saksi persahabatan kita,
dan pada 11-12-12 , Broga Hill
Menjadi penguat ikatan persahabatan kita
Sepanjang perjalanan naik atas Broga..
Nak turun Broga..
Kau sangat support aku..
Malah kau bekalkan semangat kau
Pada kawan2 kau untuk support aku
Terima kasih..

bakal pengantin dah ..
Maaf sebab selama ni aku
mempersiakan persahabatan ini

Jiwang di malam hari
12-12-12
12:57 am

05 December 2012

Pilihan aktiviti menarik hujung minggu ni..

Sejak aku masih tak dapat kerja ni .. ini je la kerja aku .. cari benda2 yang berfaedah share dengan korang..harap korang sudi-sudilaa menjenguk kan ?

Oke weekend ni .. apa yang korang boleh buat ..

1 ) TEATER LE JUE LA JULIA 

  • Teater ni aku yakin akan buat korang terkenang balik zaman cintan cintun sekolah dulu..hey pergilaaa :) Enjoy da show oke ??
2 ) Tengok Wayang LAGENDA BUDAK SETAN 2
  • Dengar review dari orang kata best sampai tisu sekotak habis..mesti hati tisu jugak tu kan? Sebab ada yang kata pulak tak berkesan langsung..entahlah kan ? Terpulang pada individu..nak tahu sendiri..pi la tengok .. lebih afdal :)
3) Lepak Sunway Lagoon dengan pasangan ? 
  • Hehehee..aku ingat lagi kenangan aku pi Sunway Lagoon dulu..setiap kali pi mesti arwah abah duk je tido..cesss perabih duit je..hahaha..kalau dgn kawan2 baru sekali pi..masa SPM dlu..dah tu jatuh tgolek lak dkt gelongsor tu..amik kau..benjol kepala..selamat staf Sunway sangat baik..dia datang bawak ais utk kurangkan sakit..mesti dh kawen abg tu..sbb dia ensem sgt hahahaha .. SUNWAY LAGOON BEST !!
  • Ni dekat entry tadi aku dah post..just aku post sekali lagi untuk mudah korang buat pilihan..ahaha nampak banyak sikit kan ? Banyak ke sikit ? ahahah Click ACER utk lebih info.
5) Ni untuk next next week .. SUNWAY COLLEGE OPEN DAY
  • Sesuailah untuk adik2 yang baru abes SPM..boleh pergi jenguk2 sunway college tu..kot2 terjatuh minat dengan suasana dekat situ ke kan ? Tapi yerlaah aaahkaak sarankan adik2 masuk IPTA je senang..tayah bazir duit banyak2.. tapi kalau dah excited nak masuk college..bolehlaa pi open day sunway college tu...hehehe :)
Baiklaa rasanyee ni je kot ?? Kalau korang ada idea nak buat ape boleh jugak share :) Tapi kalau tanye aku..antara banyak2 ni..ape aku pilih untuk lakukan weekend ni..semestinyaaaa jeng2..biarlah rahsiaa..haahah :) Duit tak ada acanee nak kluar ? Haissshh hahahaaha...

Acer's Happy Hour Sales just for YOU at KLCC!




SUPERSTAR LIVE

 


SuperStar Live, a massively multiplayer online karaoke and dance game where you can showcase your creative musical talent and shine. This game is Free 2 Play, so let's download and give this game a try!

Download Here

Confirm best gilaa !! Macam karoeke ah .. tapi ni korang boleh feeling2 lebih sikit .. hik2 :)

Selamat Mencuba ... :)

5 December 2012 - HARIKU ..

HAHAHAHAAHHAA !

Hai guys , aku hanya mampu update sampai hari ke 21 je tempoh hari..gara2 kesihatan tak berapa nak izinkan aku bgerak aktif depan lappy..tapi sebenarnya lepas aku on Tweet..on FB..memang blog aku lupakan..

Hari ni aku nak on balik blog aku..bagi orang boleh baca balik..sebab aku rasa ini je cara utk aku bercerita..dan aku pasti ada yang mencuri baca..

Dear stalker yang tak jemu2 melawat page aku yang tak aktif2 selama ni.. I'm sorry..ahhaaha :) aku aktif balik k deh ?

Okelaaaaa selamat stalk men-stalk..kih2..


06 November 2012

6 November 2012 - Hari 21 Tanpa Cinta

Selasa , dis is my 3rd week without them ..

awal pagi ni .. 12:35am .. dunnoe why i can't sleep ... hati ni masih tngiang2 dan teringat akan kata Niessa yang inginkan aku pulang ke pangkuan mereka..rindu ? ermm..aku mmg nak tapi hati aku tak kuat..

Currently aku malas menaip disini tapi agak rajin berTwitter .. sehingga mereka sedar aku wujud dan Aqie ada tanye mcm2..hingga Niessa myuarakan kata hati dia..hmmm

Aku dah lama tak alami masalah xleh tido ni..selalunye aku xtido sebab byk benda aku fikir..mcm sekarang ni..fikir psal kerja..psal member...psal cita2..ermm aduhh

Aku rindu Wafi Saidin..aku rindu bebelan dia..aku rindu ejekan dia..hahahaaaa duit xde nk topap credit phone..and so xleh on BBM...bargh. ..arapan skang tunggu duit kutu je ..dlm RM400 je kot..main 8 org..tp aku mampu bayar 4 org je =_=

Mama suruh kawen =_= ...tp gune duit sendiri..acane tuu ?? Keje xde lg..laki xde lg..so duit xde..so nk kawen camne .. ahahaa stress jgk ni..

Rindu Seha..eh ? ahahahaha rabu ni insya'allah dating dengan dia..and ekceli dia dpt detect tujuan aku lari selama 21 hari ni...cume aku tak ngaku sbb mcm xde hasil je..mcm xkurus2 je..makin berisi ada la..ahahah

Eh okelaaa nk cuba tido..babai

02 November 2012

2 November 2012 - Hari 17 Tanpa Cinta

Salam November ,

Makin hari makin malas menghadap laptop ni .. tapi terpaksa juga on untuk apply keje .. and alang2 tu singgah la Blogspot ni jap .. terlupa lak semalam belum update

Kih2 babai :)

31 October 2012

31 Oktober 2012 - Hari 15 Tanpa Cinta

Haaah ! Gempak tak ? Hari 14 takde .. heehiks. Semalam agak tak sihat .. pening sangat kepala ni..takde mood langsung ngadap laptop .. ni pon tak berapa oke lagi tapi redah jerr ! :p

Hmmm lama2 rasa aku memang dah jauh dengan laptop ni .. aku dah berjaya didik diri aku..lepas bangun tido siapkan diri terus turun bawah..macam hidup aku sebelum ada laptop dulu..boleh je..heehiks..

EEEEEEEEEEEEEEEEE TAKDE MOOD LAAH

BABAI -_-

29 October 2012

29 Oktober 2012 - Hari 13 Tanpa Cinta

Aku dah kata aku tak boleh if ON phone or Twitter .. ada je org aku nak contact .. Ya Allah harap aku masih kuat utk tidak bhubung dengan mereka..aku takut aku gagal..

Hari ni aku gorengkan nasi utk ahli keluarga breakfast .. kah2 pedas katanya tapi licin..aku pon dpt semangkuk je..hampeh -_-

Ermm aku dah mula antar resume dkt 'org dalam' company..insya'allah mereka dapat mbantu..for da time being..aku ingat nk keje cinema je dlu mcm zaman muda2..tapi entahla..look n see..

Okelaa aku perlu OFF lappy sebelum nafsu memanggil aku ke Twitter HAHAAHA

28 October 2012

28 Oktober 2012 - Hari 12 Tanpa Cinta

Untuk aku yang tak pernah berengang dengan DUNIA SIBER .. 12 hari tu macam dah lama sangat .. padahal elehh 12 hari je..ahahah

Hari ni Ahad nothing pon yg aku buat..makan dan tengok TV saja..gumukk dah aku asyik makan ketupat..ahahah

Aku on balik Twitter @atie91 aku .. sebab aku tanak dia mati begitu saja..banyak kenangan..tapi juz on..another 12 days..off balik ahahahah.. phone pon esok aku on la..sebab dah mula bagi resume dekat company..

Facebook ? lambat lagi kot..wish me luck hahahaha

eh kla babai

27 October 2012

27 Oktober 2012 - Hari 11 Tanpa Cinta

Just a quick update... I'm sleepy .. baru kul 10:45 malam..tapi sejak dua menjak ni memang ngantok awal ..

Hari ini tak buat apa2..makan dan makan..pi beraya dekat ampang hari ni..meet cuzie yg agak lama tak jumpe..err last jumpe bulan Mac ritu..so agak happening jugak la..tak ramai pon ada sebab some masih di kampung..

And now now I'm sleepy Gud Nite.. :)

26 October 2012

26 Oktober 2012 - Hari 10 Tanpa Cinta

Wuuhuuu hari ini hari rayaaa ..

Raya haji ni best sikit dari raya puasa ritu..sbb kali ni dpt rasa dgn family tdekat..happy la jgk..dpt makan tak ingat dunia sesama..ahahaha :)


Lagipon my cuzie tengah sibuk prepare utk wedding dia.. dok discuss psal kad wedding nk bg dekat sape smua kan..

Yang penting tadi pi umah Tok Chu nak bagi kad jemputan..dia still calling me Baby..eventho dah besar gedabaq macam ni..ahahaaha :)

Aku dapat rasa cinta yg lagi mendalam dari sebuah keluarga..tapi aku tak nafikan aku rindukan cinta,kaseh sayang aku.. esp my abg wafi..omar..hmmm Ejoy..Jubang..damn :( aku leh nanges if teruskan taip nama dorang..haahaha

Mama yg duk serumah dengan aku pon dah mula rasa susah nak contact aku..facebook takde..phone off..dia rasa susah..sbb dulu if dia keluar pi mana2..dia will call me tanya nak makan apa smua..but dis time..dia kena balik dulu..macam kena buat 2x kerja..but yeahh how to do ? haahah

Hari ni best sbb TV smua citer best..kah2..la ni jam 830 malam..baru balik dari beraya..baru abes mandi..and nak update diari ni sat..and nak turun tengok TV balik

Tadi mama ada mention psal SYAITAN tu..terus rasa nak terberak cakap dekat Mama..hahahaaha..stress la..dah 10 hari kot aku cuba lupakan Syaitan tu..and dia punye psal..Mama gesa aku buat keputusan macam ni..and sebab dia semua benda ni terjadi..eh dahlaa malas nak emo psal dia..

BABAAAAI SEE U SOON :)

25 October 2012

25 Oktober 2012 - Hari 9 Tanpa Cinta

Wuarghhhhhhhhh ! Dah mula malas nak menghadap lappy sebenarnya .. ni pon dah kul 11 malam baru teringat nak update blog . Bukan apa,juz nak abadikan something sepanjang hidup "tanpa cinta" ni ... nak tido pon rasa tak senang..tapi if esok lusa dah tak hapdet..faham2 je la..sebab now bila bangun tido je mmg terus duduk dekat bawah..jadi suri rumah tangga..nk tido baru naik bilik hahahaa..

Lagipon hari ni sangat sibuk tlg Mama dekat dapur..masak segala benda utk Raya esok..aahaaha yg nak beraya berapa org je..masak mcm utk ramai giler org.

Hee td jugak aku buat moist cake..ahahah sedap..tapi bentuk dia je tak berapa mjadi..rekah sikit..haha..

Bila update blog malam2..dok asyik menguap je..buarghhhh

Selamat Malam , Selamat Hari Raya

ps : setiap kali hati terdetik nak online balik Facebook,Twitter smua..terus set dkt mind "syaitan masih hidup." .. HAHAHAHA...satu hari nanti..mungkin korang akan tahu sapa syaitan yg aku maksudkan.. :)

24 October 2012

24 Oktober 2012 - Hari 8 Tanpa Cinta

RASA

Aku tak tahu rasa apa yang sedang menghantui aku ini tapi apa yang aku tahu rasa ini menganggu tidur aku , aku terjaga berkali-kali . Aku rindukan abang aku , apa yang telah terjadi pada dia agaknya ? Aku harap dia sihat .. aku sangat tak sedap hati bila memikirkan dia . Abang , satu hari nanti bila abang terbaca blog ni .. abang perlu tahu adik sangat sayangkan abang .. walaupun kekadang adik rasa abang tak dapat beri sayang abang untuk adik ..

PERSIAPAN RAYA

Lagi dua hari Raya Haji akan menyusul . Dekat rumah ni dah mula meriah dengan persiapannya , tukar langsirla..barang2 nak masak..kupas bawang apa semua..macam raya aidilfitri la juga..family aku memang sometimes sambut raya haji lagi meriah dari aidilfitri..hehehe :)

Eh aku takde mood nak menulis hari ini..rasa yang sedang mganggu ni buat aku risau..lagipun aku nak pergi mandi..bersiap dan keluar dengan kakak..cari barang baby lagi.

Adiosss :)

23 October 2012

23 Oktober 2012 - Hari 7 Tanpa Cinta

SEMINGGU

Ya Allah , sungguh aku tak percaya hari ini dah cukup seminggu aku berdiam diri dari semua orang luar. Kalau aku dapat bertahan selama sebulan , insya'allah tiada masalah untuk aku berhubung dengan mereka kembali tapi dengan harapan mereka faham situasi aku yang terpaksa away dari teater ni . Tapi kan alang-alang dah sebulan tak salah untuk aku jadikan dua bulan ke tiga bulan ke .. heeehiks

PERIHAL KOLEJ 

Syukur alhamdulillah aku berjaya selesaikan hal kolej .. bayaran outstanding , surat tamat belajar , full transcript .. dimana dalam pengetahuan aku pelajar dah konvo pon belum tentu akan dapat surat tersebut..surat itu sangat memudahkan aku untuk mencari kerja..aku haraplah..heeehiks

CARI KERJA

Mama suruh siapkan resume semua..dia nak hantar ke TM..walaupun minat aku bukan kerja office..tapi aku rasa itu je jalan untuk "BERGEMBIRA" .. or else tadi Mama ada cakap "cari je BF..kawen suruh laki tanggung kau." errrr -_- . Kalau duduk rumah je macam mana nak jumpe BF kan ? Hahaha . Abang ipar aku kata dia nak resume juga..nak hantar dekat member dia kerja RTM .. err tak kisahlah mana-mana janji kerja dan ada duit .. dengan situasi kewangan keluarga yang sangat merosot sekarang aku rasa kerja mana-mana pon tak ada hal 

MAKAN

Setelah beberapa minggu aku skip CARBO .. hari ini aku tibai 3 bungkus nasi lemak + nasi kandar kambing + kueh tiaw kerang .. OMG ~ Dan benda ni berlaku tak sampai 6 jam.. pengsan anda membaca..pengsan lagi aku yang menyumbatnya .. berminggu-minggu nak turun 10kg.. 6jam naik 6kg HAHAHA..die die die die -_-

BARANG BABY

Teman kakak beli barang baby .. seperti biasa aku yang excited . Kalau ada duit nak beli tak apa jugak .. ini tahu nak tunjuk je .. sampai Mama perli suruh buat membercard .. nak jugak buat tapi card tu ada nama husband..jilaaakaa ! Aku takde husband..hahaah..tapi tadi tak dapat banyak pon..esok nak cari lagi beberapa set baju + baldi mandi + breast pump + beg susu .. dan apa2 lagi yang patut.. takmau citer psal baby banyak2 .. nanti time aku pregnant..entry jadi lebih kurang je..hahaha entahhhh bile nak pregnant tu ? Kahwin pon belum .. tak kahwin lagi takpe..BF pon takde .. heehiks

MANDUL KUCING

Kesian Nomei kucing aku..kena mandulkan dia..Ya Allah tak masuk 6 bulan lagi dia dah nak mengawan..teruk kot..kucing aku dulu2 pon tak serupa dia..so macam tak sanggup je tengok dia cari jantan..mandulkan je la..lagipon jantan2 dekat kawasan ni banyak mandul jugak..so macam mana?? Heehikss

Okelaaa rasanyaaa ni je la kot untuk hari ini ? Esok lusa citer lain pulak ..

22 October 2012

22 Oktober 2012 - Hari 6 Tanpa Cinta

Hye guys ,

Mesti korang macam dah addict kan nak baca blog ni ? Terpulangla sama ada korang baca dari belakang atau dari awal kisah aku menghilang ni .. yang penting aku ucap terima kasih dekat korang sebab setia membaca..curi waktu dekat ofis segala bagai..hahaahah :) *perasan much*

Okelah hari ni hari ke6 dah...nak ikutkan sepatutnya hari ni aku dh start latihan utk Tepuk Amai-Amai .. tapi yer la kan ? Aku hilang katanyee..haha..

Macam biasalaa..wat masa sekarang ni aku juz makan tido tgk tv..mengemas rumah..dh jadi rutin harian aku..dan sebenarnya aku baru merasa REHAT sejak abis belajar itu ari..sebabnya asyik sibuk dekat luar tak pernah nak melekat dekat rumah..time raya pon ada teater semua..kira sangat best macam ni..juz kena tahan bebel Mama la kan..

And sebenarnya hidup tanpa mereka ni..aku agak macam baru abis SPM itu ari....terus lost contact dengan member sampai masuk kolej..hahaaha macam ni laa aku rasa sekarang..aku macam tunggu jumpa kenalan baru je..dan dari sorang kawan..akan jadi dua..tiga dan seterusnya..

Dan aku tak nafikan..aku takan dapat kawan jugak kalau duduk rumah je..HAHAHAHA 6 hari duduk rumah ..tiada komunikasi..tak jumpe orang..camne nk jumpe kawan ? errrrr -_- BONGOK aku ni

6 Hari tidak berkomunikasi dengan dunia luar..eh aku rasa hebatla..sebab aku gila internet dari darjah 3 lagi...tp bila buat macamni aku beraya kurangkan ketagihan aku tu..dan aku tak keluar rumah dah untuk jumpe org..rasa hebat sangat..hahaaaha

Tapi aku harap duduk dekat rumah ni..aku berjaya kurus la kot ? Kalau bulat jugak..sia2 jugak aku hilang..nanti jadi KEMBALI TIDAK BERMAKNA..ahahaha...lost sikit pon oke kot ? At least bile orang jumpe nanti..mesti cakap "eh kau lost weight eh?"

Itu yg aku nk dengar..sampai aku terfikir aku akan kembali pada dunia aku bila aku dah kurus..bahahaha memang sampai bila tak dapat kembali..iskk tapi aku nak kurus la weh...

Kih2..makan utk 10 org ada hati nk kurus..

Eh klaaa..nak melayan kucing2 yang sedang berada dalam musim MENGAWAN..kah2

21 October 2012

21 Oktober 2012 - Hari 5 Tanpa Cinta

Syukur Alhamdulillah aku masih kuat *aku rasa je*

Hari ni aku bangun awal pagi .. seperti biasa mengemas rumah yang tak pernah nampak kemas .. ramai sangat penghuni .. kemas macam mana pon still nampak sepah .. tambah dengan 3 ekor kucing yang tak makan saman..lagila nampak tak kemas rumah ni ..

Hari ini hari terakhir show Ratna Kadhal.. aku banyak google pasal Ratna Kadhal..sebab aku tak mampu untuk terus ignore dunia teater aku.. bila aku google..syukur alhamdulillah mereka berjaya :) .. Review semua positive..aku bersyukur sangat..walaupun aku tiada bersama mereka..tapi semangat aku ada disana..harap mereka terima semangat aku itu .

Ermmm hati aku seperti menerima getaran doa dari mereka agar aku cepat ubah keputusan..hmm tidak semudah itu barangkali..tapi aku yakin ALLAH terima doa mereka..cuma dia belum ingin gerakkan aku kesana...

SAHABAT

Aku ada terbaca blog GEI aku (SITI NASIHAH ZULKUPLY) .. ya sahabat aku rindukan saat itu..aku rindukan kau..dan aku rindukan nasihat kau juga..walaupun kita masing2 failed dalam kisah hidup kita..tapi kita selalu mcuba utk baiki hidup antara kita.. maafkan aku sahabat, pada ketika ini aku masih belum mampu untuk berhubung dengan kau...aku masih sakit dihati..di minda..segala pelusuk diri ini..

Sahabat aku yakin kau kenal aku , sejauh mana aku pergi dari kau..aku tetap akan kembali pada kau..terima kasih sahabat kerana masih berada disitu buat aku .. mungkin pabila kau baca entry ni kita sudah lama tidak berhubung..atau kita sudah jadi seperti biasa ? Entahlah .. aku tak dapat ramal apa akan terjadi esok atau lusa..

Sahabat..yakinlah..darah kita dah lama bersatu..sakitnya kau..sakitlah aku..aku tahu hari ini kau sedang sakit..atas berita pernikahan dia..sahabat kau tahu kan aku dah lalui semua ini..aku tahu rasa pedih dihati..kau datanglah kerumah sahabat jika kau perlukan aku..pintu rumah aku sentiasa terbuka untuk kau..aku yakin banyak benda kita ingin kongsikan..

9 MINGGU LAGI

Insya'allah jika tiada aral melintang..9 minggu lagi aku akan menerima seorang anak buah..anak buah aku sendiri..selama ni anak sepupu aku..kali ini akak aku sendiri akan melahirkan anak buat pertama kalinya..dan aku sangat excited menanti kehadiran bayi itu..Doktor kata perempuan..syukur,aku tak kisah jantina sebenarnya..

Aku berjanji akan menjadi MICHU yang terbaik untuk dia..

ps : aku harap sifat pemalas mak bapak dia tak berjangkit dekat dia..heehikss :)

Okelaah...tak tahu nak tulis apa lagi..jumpa esok :)

20 October 2012

20 Oktober 2012 - Hari 4 Tanpa Cinta

Aku bangun pagi terus masuk dapur melulu je amik nugget dan goreng. Lapar sangat . Haha :)

Lepak tengok TV dengan kakak2 aku .. dalam kul 11 aku rasa aku dah tak boleh duduk diam..apa lagi amik vacuum dan mulakan aktiviti aku.

Tiba2 Mama kata "jangan kerap sangat vacuum nanti bil api naik" -_-

Acane ni ? Takperla..mulai esok sapu je la..haha..

Hari Sabtu.. sepatutnya 10-1 minggu ni ada myHarapan nya kelas..tapi disebabkan aku dah tarik diri..aku hanya mampu bayangkan apa yg terjadi.. kul 3 and malam ada show Ratna Kadhal..macam mana agaknya dorang manage time dorang kan ?

Hmmm aku ternampak artikel Ratna Kadhal dekat Harian Metro..bangga sehh gambar tu aku amik..cantik je tengok gambar tu terpampang dekat paper Harian Metro tu..

Aku sebenarnya hari ni rasa nak menangis sangat..aku rindukan dorang..

Aku rindukan abang (Abdul Wafi Saidin) .. aku tak sempat tahu dia dah keluar ward atau belum ? Aku rindukan dia..dan aku selalu berharap agar dia datang cari aku atau dia pon tak kisah sebenarnya kalau aku terus berdiam diri macam ni ?

Look here..aku bukan merajuk .. tapi ini keputusan yang terpaksa aku buat .. aku menjauhkan diri dari dorang sebab aku tak kuat .. if aku dekat aku confirm akan terlibat lagi dengan teater .. sebab tu aku perlu jauh sementara waktu.. but I miss him :(

Dalam kelas myHarapan..selain Ejoy dan Jubang yang memang aku dah kenal sebelum kelas start..Abang aku tu la lelaki pertama yang mula aku borak2..heee aku harap..diam aku ni tak berpanjangan..risau lak terlepas wedding dia..ahahahah :)

Dan aku arap dia dah keluar hospital dan dia sihat sentiasa..

Aku masih belum bukak email..facebook..twitter..mahupun phone..rasanya kalau ada orang mati..satu hari nanti aku hanya mampu melawat kuburnya saja..

Aku boleh hidup begini..dan aku ingat phone aku akan bukak dalam masa terdekat ni..tapi tanak on BBM..biarlah phone tu akan berfungsi utk call n sms je buat masa ni..dan aku yakin dorang takan call aku..hehehe..kalau dorang call aku off balik phone tu..hahahaa

Eh okelaa..nak google Movie best..lalalalala :)

*hidup kena selalu ceria*

19 October 2012

19 Oktober 2012 - Hari 3 Tanpa Cinta

Heee actually , hari ni baru bukak laptop .. post before ini baru taip tadi .. sebab tu tengok semua sama tarikh.. hik2.. bila buat macam ni.. at least ada point juga bukak laptop..dari takde langsung..rindu jugak laptop ni..hahaaha..tapi Facebook,Twitter memang takde yer :)

Pagi tadi aku breakfast 5 ketul nugget saja , tapi tahan sampai lunch . Tak payah hadap nasi lemak tu hari2..haish eh,memang dah lama tak breakfast nasi lemak pun . Hehiks . Lepas breakfast tadi , aku kemas rumah .. vacuum , mop ..pergh wa cakap sama lu..penat weh..dua tingkat pulak rumah -_- . Rasa menyesal juga ada rumah tinggi-tinggi ni .. besar pulak .. aishh lemau jugak badan ni .

Waktu lunch Mama belanja Kenny Rogers, Mama kata sebab aku dah buat keputusan untuk tak pergi teater lagi . Okelaah , itu pilihan Mama..aku pun tak rasa nak kecewakan Mama . Macam aku pernah cakap,mungkin bukan rezeki aku disini.

Aku belajar masak Signature Dish mama..KARI !! :) WooHoo..menjadi weh. Marvelous,keh2..bukan puji diri sendiri..tapi aku tengok adik beradik aku makan macam berselera je..bila aku cakap aku yang masak baru nak komplain macam-macam. Nampak sangat poyo dia.

Hari ni Jumaat , 19 Oktober 2012 . Kalau aku masih berteater , hari ini merupakan first day show Ratna Kadhal . Aku perlu berada di Kompleks Kraf untuk jaga tiket .. hmm Ya Allah sedihnya rasa,tapi takperla..aku perlu terus kuatkan diri.

Semoga mereka berjaya , amat susah sebenarnya nak pentaskan sesebuah teater . Mana nak cari pelakon,tempat latihan,tempat show..sponsor..haish..macam-macam aku belajar dari sini sebenarnya. Terima kasih Revolution Stage.

Oklah . See u soon :)

18 Oktober 2012 - Hari 2 Tanpa Cinta

I'm getting stronger today. Hari ini aku cuba kurangkan makan dan banyak aktiviti untuk keluarkan peluh . Bagi aku , mereka tak endah akan kehilangan aku pon sebab aku tak hot macam Izara Aisyah kot ? Heehiks..nak juga mention Izara Aisyah tu :p

Aku bersihkan toilet aku yang dah sekian lama terbiar ,  memang agak buang tebiat tapi nak hilangkan bosan buat jer la.

Bagi aku , banyak aktiviti berfaedah boleh buat selain membazir masa duduk depan laptop ni . Heee,dulu tak sedar . Sekarang baru sedar .

Bila aku dah bersihkan toilet , ada je budak dengki sama aku . Kucing aku Nomei bikin hal dekat dalam toilet aku , ceitt porah ! Suka menyusahkan orang, tapi takperlah dia pun mesti rindu aku asyik lepak luar je.Heee :)

Aku dapat rasakan keindahan duduk rumah tanpa keluar pergi mana-mana dan berhubung dengan sesiapa pun. Transcript aku dekat kolej pun aku tak tahu apa cerita, sebab dia kata nak telefon if dah siap. Pirah,silap-silap dah konvo pon tak siap lagi. Hahahaha :)

Apa lagi aku buat hari ni ? Itu je la kot .. aku macam jadi elergik bila nampak kotor sikit dekat toilet tu..haha selama ni tak kisah pun . Wangiii dah, tak percaya ?? Ermm lantaklah..letak gambar nanti kantoi lak..kantoi sebab toilet macam budak tadika .. tampal sticker ikan banyak2 .. upss terlepas cakap dah . HAHA :)

Eh okelar..see u soon :)

17 Oktober 2012 - Hari 1 Tanpa Cinta

Seharian aku menangis atas keputusan bodoh aku ini, tapi aku terpaksa. Aku tiada jalan lain lagi,hanya ini. Berpisah dengan mereka, meninggalkan dunia teater aku. Harap-harap akan ada balasan yang berbaloi satu hari nanti.

Aku rasa aku kuat , laptop langsung aku tak sentuh .. Blackberry pon aku tak pasang-pasang lagi battery dia. Aku rasa happy tanpa berkomunikasi dengan dunia luar.

Aku sibukkan diri dengan menonton TV. Entah cerita apa,layankan saja.

Kalau sebelum ini setiap malam aku nampak bulan bintang, mulai hari ini setiap malam aku nampak Aaron Aziz dan Nadiya Nissa. Haa betullah tu, Adam Hawa . Addicted dah , gigih cari dekat Internet episod yang aku terlepas . Dah episod 31 , 40 lebih lagi ada tak silap aku . Sebab dia ada 80 episod , yeay .

Dan kerana cerita ni, aku akan menanti malam.

Hari-Hari Tanpa Cinta ..

Salam buat diri aku ,

Pada ketika aku menulis ni..aku tak fikir untuk publish entry ini dan berikut..mungkin satu hari nanti..

Pada 17 Oktober 2012 , aku telah membuat keputusan untuk hentikan segala hubungan luar yang aku ada..Facebook , Twitter , Phone .. nothing :) Aku hanya dapat berkomunikasi dengan siapa yang ada di rumah aku .. hari ini dah hari ke3 .. alhamdulillah aku masih mampu tersenyum dan hidup aku lebih aman dari sebelum ini ..

Tiada siapa yang buat aku sakit hati , dan berada di rumah adalah terapi yang sangat mujarab . Berada di samping ahli keluarga yang tersayang , sentiasa gembira .

Aku telah menarik diri dari Revolution Stage .. yang mana sepatutnya aku merupakan Pengurus Produksi untuk pementasan #BANGKIT. Aku melepaskan minat aku begitu saja , peluang untuk berada di pentas juga aku lepaskan . Berlalu begitu saja . Entahlah, mungkin ini jalan yang terbaik untuk aku.

Aku memilih untuk menulis blog tanpa publish ini , sebab aku tak nak orang sedar akan kewujudan aku . Bila aku sudah sedia , aku akan kembali pada mereka dan blog ini akan menjadi bahan bacaan mereka.

Haha silap-silap , ada publisher nak bukukan ke kan? Berangan much :p

See you on next entry ..

11 October 2012

Get Well Soon , Abang :)


Abang saya admitted dekat PPUM .. Hiks2 saya dah lama xpergi hospital..semalam pergi melawat abang dekat situ..selamat ada rakan2 lain..kalau tak mau fobia gi sorang2.. :)

Saya ada satu masalah fobia bile pi hospital..sejuk satu badan..fikiran sgt -ve bile berada di hospital..takut..

Ehh lari tajuk..okelaa dear abang , Get Well Soon ..

Walaupun abg suka marah adik bile angin abg xbetul..
Walaupun abg suka mbebel dkt adik ..
But I know u juz want me to do da best ..
Thanks sbb buat adik kenal rasa kaseh seorang abg :)
Get Well Soon ..

01 October 2012

Hai Oktober :)

Oktober ..
Syukur kita bertemu lagi

Oktober ..
Nanti ada hari istimewa
Tapi maafkan aku
Mungkin aku tiada di hari istimewa itu

Oktober ..
Aku sedih ..
Mereka memilih ..
Mereka hipokrit ..

Oktober ..
Aku mahu diam ..

Oktober ..
Aku penat ..

Oktober ..
Biarkan aku hilang

12:35 am , 1/10/2012
Di satu malam Oktober .

09 September 2012

RAHSIA DUA PRIA

Hey guys ,

Tadi aku tengok teater #KawanKawanYangKitaSuka lagi ^_^ Ohsem..cuma energy matinee biasanya low cket..sbb simpan utk malam..aku rasa la ? Sbb mlm td energy dia lain...eh pedulik !

Yang penting aku dh dptkan keluaran terbaru SeLUT Press ..


INI DIA

Sebenarnya aku beli sebab Aloy yg produce..jujur ni ! Aku xkenal pon penulis ni sbnarnya... Aloy pon aku baru kenal time gi Tioman .. hahaha ^_^

Masa beli tu..aku tgk org amik signature penulis .. aku dgn gigihla cakap nk sign jugak..tapi sumpah aku xtaw manaaa satu penulis dia...yerlaa cover pon bg gambar blakang je..utk tanak dpt malu..aku buat2 ramah la kot ? Oh oke fine.. dorang dedua2 depan aku.. aiyakk !! 

Aku belum baca sampai abes..aku main selak2 ikut sedap aku..setiap kali aku tselak helaian tu..aku tsengih..tgedik sdiri..ter-angau sendiri..mcm kimekks jugak aku rasa diri aku respon begitu...tahu kenapa ? Puisi yg straight to da point.. dan aku tak perlu hentak kepala utk merungkai maksud puisi tsebut... ayat2 cinta yg buat aku nak punya BF yang romantis..yg mampu menulis puisi utk aku hari2..

Dan sekarang aku perlu jauhkan diri aku dari blackberry juga alam maya seketika..utk habiskan buku yg ohsem ini .. eh korang beli laa..RM20 je.. utk aku..berbaloi rasanya..terapi jiwa..buat kau gelak..feeling2 ade BF romantik..ahahah ensem ? Boleh lah :p Cameraman pandai mainkan peranan bg drg nampak ensem HAHAHAHA..

Eh okelaa :) Sejak abes belajar ni..aku akan cuba aktif dan giat kembali xtvt gila aku..

Teater #KawanKawanYangKitaSuka

Wuuuhuu guys ,

Dah lama tak tengok teater sejak bizi berlakon teater .. alhamdulillah Allah izinkan aku hadir menonton teater ni...  :) Aku bkn pgulas..ape aku tulis ni bdasarkan pemandangan aku sbg sorang penonton .

Aku tak tgk teater ni dr segi sino kah..pgarahan kah..xde..aku tgk isu dan pemain2 tu sdiri..Kak Faz..Ameera..Karl dan Anas..watak dan pwatakan dorang bwk tu mjadi..kita percaya dgn dorang yg begitu..

Naskah ni berat sbnarnye tp agak santai cara dorang bwk..mudah utk kita follow..tak perlu kau hentak kepala dkt wall utk fahamkan ..... persahabatan,kepercayaan,ptptn,mlm downline ? bahahaha..sumpah terasa part downline tu..sbb yerlaa aku ramai kawan MLM ni kan ?

Aku letak diri aku pd watak Huda..sbb aku rasa itu mmg aku... nk kenal watak Huda mcm mne ? Dtgla sdiri.. esok ada lagi Matinee jam 3 dan mlm 8.30 pm .. sila hubungi Ajune 012-2789352

ps : utk sesape2 yg terasa "untunglaah mkn duit haram..rasa2 bile aku leh dpt duit aku kan? tak baik taw mkn duit anak yatim" kih2 ^_^


06 September 2012

Jatuh Cinta vs Cinta Jatuh ?

Hye guys ,

I'm back for a reasons .. ingatkan tgu Oktober baru blog again .. tapi entahlaa ..

Semalam Atie kata atie jatuh cinta ... yes i am .. and some of my friends tahu siapa maybe ? entahlaa ..

But atie rasa cinta sedang jatuh..ehh ntahlaa.. he's back..seseorang yg penah atie sayang..pernah sayang atie..kami buat semua sama2..kami pegi tgk wayang..pegi shopping complex like normal couple do.. yes dia BF paling laaaaaamaaaa dat i have..tp jodoh bkn pd kami..he's found someone else...or i'm da one who found someone else ? or wutsoever i don't care .. but yeahh masa tjumpe dia balik .. hati ni bdebar ..

Hey guys .. atie penah clash .. penah je jumpe ex boy .. oke je..x bdebar mcm jumpe dia.. knp ehh ?

Masa ramadhan lepas .. atie sering bdoa agar Allah temukan jodoh atie .. mungkinkah lelaki ini ? mmg xboleh fikir..

Oh ya , dia add my BBM with a very cute style .. dia baru gune BB .. so xtaw gune BBM katanye.. ask me to teach him..ajar2..then he ask my bbpin sbb nk try..siot je..cute tak style dia ? :p boleh buat novel..ahahahaha

Okelaa...looking fwd wut will happen between us..klu dia yg Allah hantar..atie terima..tp klu bukan dia pon..atie anggap..dia Allah antar utk dia kenalkan kwn2 dia dkt atie..bahahahah :p

Yang penting I'M IN LOVE WITH I DON'T KNOW WHO !

ALLAH I LOVE YOU :)

05 September 2012

Wake me up when September Ends :)

Hai guys ,

Baru balik dari Tioman .. cuti2 produksi .. thanks RAT for sponsor segala kos :)

September .. ermm kejap je kan ? Hik2 ..

Sy jatuh cinta .. fullstop


17 August 2012

SMS yang tiada :)


Andakah gambar ini menceritakan situasi sebenar ?


Kadang2 aku rasa dia masih ada .. tapi itulah hakikatnya dia sudah tiada . Marilah kita sama2 sedekahkan AL-FATIHAH buat arwah :)

ps : Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin semua orang , Singapore sedang menanti saya .. 26082012 ni datanglah rumah ada Open House . Do SMS / PING me okey :)

12 August 2012

Selamat Hari Raya ^_^


Assalamualaikum ,

Weee saya dah raya dulu dengan Cinta,Kaseh dan Sayang saya :) Tapi tak cukup kuota,sebab ada yang tak dapat hadirkan diri .. so kami pon tak havoc sangat..hik2..ape2pon Thanks Niessa,Umi and Uncle Azis sebab memang kami sgt2 beruntung dapat makan sedap2..heeee :)









Oklahhh baaabaaaai ^_^ Selamat Hari Raya lagi sekali .. eh jap....


Aritu detim jap nan En.BFF :p 

Oke betul2 babai..Selamat Hari Rayaaaaaaaaaaaaa ^_^


08 August 2012

Masa Berlalu ..

Assalamualaikum kengkawan ,

Wuulaawehh rindu  tak rindu tak ? Hahaha :) .. macam pelik je bila aku jarang posting .. entahlah Twitter + Blackberry mgurangkan addict aku untuk post dekat blog ni kot ?

Kejap je dah 3tahun..abes dah aku belajar..result pon dah keluar..alhamdu lillah :) The best part Mama pon xtaw result aku..yang tahu hanya Lecturer yang beri markah,aku yang tengok markah..dan sang bakal suami..hek2..insya'allah kalau ada jodoh :)

Kejap je dah 3bulan..abes dah kerja aku dgn teater myHarapan..rabak weh mata aku malam tu..mgkin sebab dah lama kami bsama..bila tgk lelaki macho menangis..lagilaaa aku sebak..kami dh mcm adik beradik..wlaupun aku 21tahun..tp sometime aku rasa..budak 15tahun pon treat aku mcm adik dia..sbb aku manja sgt kot ? HAHAHAAH...

Aku sayang abang2 aku..kakak2 aku..adik2 aku..kawan2 sebaya..dorang mmg kwn suka duka..kami happy sama2..nanges sama2..harap2 cinta kaseh sayang kami kekal buat selamanya..

Oh ya.. #TepukAmai2 akan restage..28Sep2012 show..tapi aku xblakon..sbb aku tlibat dgn teater lain..and teater myHarapan pulak djangka show pd minggu ke3 November ini.. nantikan ye :)

Ada orang tanye aku psal kerja..entahlaa..aku xbminat nk keja sbnarnye..tp kena jgk..sbb nk income..aku dh jatuh cinta dgn teater..so aku xkesah if xde duit janji dpt buat benda kita suka..ermm itu kalau idop sorang..ni idop aku nk tgung Mama..so kena cari gak income..haihlaaa labu..

Oh tadi aku ada ckp Sang Bakal Suami eh ? Hik2..mesti korang rindu dgr angan2 aku..kesah cinta aku dkt blog ni kan ? Tapi maaflaah .. aku xrasa nk gtaw sape sang bakal suami ni..sbb aku pon tak pasti lg..cuma umur aku meningkat..umur dia meningkat..bila2 bleh jadi :) dgn izinNYA

Eh tak tahu la nk celoteh ape lg..bosanlaaaaa sejak teater abes .. xtaw nk wat ape2..huh ! weee dis year raya Singapore ^_^ ... raya thun ni meriah ..sbb ada ramai kwn2 baru..so leh wat open house..hahahaha :)

Oklah Selamat Berpuasa..Selamat Menyambut Hari Raya in advance .. sebab aku tahu..raya nk abes baru aku post lg agaknya..ahahhaah :)

20 July 2012

Salam Ramadhan

Syukur alhamdulillah ,

Bertemu lagi aku dengan bulan Ramadhan ... perasaan ? bercampur baur .. tahun ini aku berpuasa dengan ramai orang baru ..

Oh sebelum aku cerita lebih lanjut , aku dah tamat belajar secara sah ! Sekarang sedang menunggu result sambil menjadi PENGACARA .. hek2.. Penganggur Banyak Acara .. ahakzzz !!

Banyak cabaran sebelum hari presentation tu ... hmm malas nak cerita..lagi2 di Bulan Mulia ni aku xnak buat dosa kering dgn mjatuhkan aib dia..lagipon kalau aku citer..dia bukan sedar aku citer psal dia..sebab hati dia kering..kah2..

Hari tu dekat kolej aku tjatuh..pinggang aku thentak dkt tangga tu..masa nak bangun tu..hanya Allah saja tahu bagaimana azab dia..thanks God..aku punya geng Broadcaster yang baek hati..ahaha.. menangis jgklaa kan..sbb xleh bdiri tegak lgsung.. selamat presentation aku tunda esoknya..kalau aku paksa present aritu..mesti aku pengsan..sbb mmg sakit..

Ni pon tgh sakit lagi..nk golek2 sangat xboleh...xleh byk move

Ermm 2 minggu bpuasa ni.. Selasa,Rabu Sabtu Ahad mesti aku buka di Damansara..atas dasar kelas lakonan tu..erhmmmm .. esok 1st day pon dh berbuka dluar..xpela..janji aku bsama Cinta kaseh sayang aku..

Ermmm ermmmm tak tahu dh nk update ape... kbai...Selamat Berpuasa yer :)

02 July 2012

Ayop bikin aku nanges :(

Assalamualaikum ,

Heeee sehat ? Lama tak berjumpa .. sorry-lah busy sikit . Hahaha

Aku ni tetiba nak update entry sebab ada seorang kenalan aku .. agak baru dalam hidup ni .. dia sangat nice!

Apesal aku cakap dia bikin aku nanges ?

Oke sebenarnya aku nak share gambar2 yg buat aku nanges tu..tapi aku rasa tak perlu la kot..sebab takde keizinan..nanti cakap aku perompak lak..ahha :)

Masa 1st day kenal dia dulu..dia tanya apa yang melambangkan diri aku ? Macam kalau suka dgr radio..cakap la "RADIO" .. aku cakap .. "TWITTER" sebab pada waktu tu..aku rasa aku memang kepochi!!Hahahaha :) .. dan dia memperkenalkan dia sebagai "MAK" ..

Aku tak faham tapi bagi aku sangat sweet .

Bila lama-lama kenal .. selalu duk keje .. aku dpt kesan email dia mgandungi nama MAK jugak..ituuu lagi sweet ..

Dan hari ini aku baru bksempatan stalk seluruh facebook dia..dan aku terus terharu..nanges teruk..dia sangat sweet..anak mak yg sweet..

Ramai org ngaku anak mak..tp sakitkan hati mak..aku pon kdg2 gitu..

Sweet sebab dia lelaki..jarang ada lelaki yg tjukkan kasih syg sekuat itu..

Aku share la yer..sedikit caption2 gambar dia.. .caption2 dia buat aku haru..dan buat aku excited utk gerak ke gambar sebelah sbb nk baca caption dia lagi...

"kami dah kapel selama 25 tahun dah..i ♥ u sayang..~*ehh ada antu penyapu kat blakang~


"Cinta yg lahir diantara kita takkan dapat dipisahkan walau dihantar sejuta bala tentera...Mak, Andai adik tersungkur, akan adik jadikan doa dan kaseh sayang mak sebagai pedang untuk adik berjuang..Andai setitis airmata mak jatuh ke bumi dek kekejaman dunia, akan adik cincang seluruh negeri"...Cinta,Sayang dan Segalanya...Mak...(semoga jodohku akan indah dan bercahaya seperti mak)~

Mak, mak tggu ja kat rumah..adik akan bawak seribu kegemilangan dan 4 bini untuk mak...~~

"Macam mana kau tersungkur sekalipun, kau harus Ingat pada org yg kau cintakan selama ini..demi mereka kau berjuang...Itulah namanya "Kaseh Sayang"~

Sweet kan ?? Byk lg..tp cukupla tu...kih2


Ayop (sisi tepi je la eh?)  dan Aku ^_^


24 June 2012

Perjalanan Hidup ..

Assalamualaikum ,

Alhamdulillah .. aku masih gigih nak menulis disini berkongsi dengan semua pembaca .. sama ada setia , tak setia ataupun terlalu lalang . It's ok bacalah :)

Aku sekarang sedang dilanda masalah teruk .. yang mana aku rasa usia aku ni tak perlu lalui semua ni .. but aku percaya ini aturan Allah .. benda ni terjadi atas urusan Allah .. ada sesuatu yang lebih baik untuk aku..Insya'allah .

Entahlah , aku ni terlalu baik ke ? Sehingga begini jadinya ? Like seriously aku rasa aku dah cukup jahat , dah cukup musuh , dah cukup haters but why aku masih berbaik hati .. okelah enuf !

Aku kecewa .. Aku nak jadi orang paling kejam pon ada ni ..

ps : kalau bkn pasal report belum sign..dh lama aku buat hal lg teruk.

19 June 2012

Cinta Susur Masa :)

Assalamualaikum,

Baru-baru aku terdengar sebuah lagu di Radio , bait-bait liriknya buat aku tersenyum seorang diri . Ya,aku tersenyum sebab aku terasa..cuma bukan CINTA..cuma sebuah PERSAHABATAN..tapi ya lagu ini nice :)

Dan buat awak,lagu ini untuk awak..untuk kita :)






Hari hari ku bermula di laman itu,
Kelibat namamu menggusar rasa hatiku
Kusaksikan susurmasamu selalu,
Membuatkan sendiri semakin merindu,

Inikah rasanya cinta disusurmasa,
kita bersua dalam susunan aksara,
Hati dan jiwa lahir dalam kata-kata,
Bilakah agaknya dapat kita bersua,

c/o

Indahnya cinta disusur masa,
Hadirnya cuma kita yang rasa,
Debarnya seolah bersua muka,
Hakikatnya, inilah kisah kita...
Cinta di susur masa,

Andai alam semesta bisa berbicara,
Kukirim kicau cinta terbang diudara,
Namun kita berdua cuma di alam maya,
Lalu kutitip kicau disusur masa,

Disini kita bermula dengan tegur sapa,
Rasa mula berbunga kuturuti bicara,
Tiap baris kicaumu kukenang penuh makna,
Ada debar menderu degup dalam dada,
 
Repeat c/o


Saya harap kalau ada apa2 yg saya menyentuh hati awak..
Bagitahu lah yer?
Kalau ada apa2 yang buat awak rasa bosan..
Bagitahu lah yer?
Sebab sesungguhnya..saya takut awak tanak kawan saya lagi..
Hik2 :)

18 June 2012

Kerna Notes di BB :)

Assalamualaikum .. rindu aku tak ? Eleh tak ye ? Menipu je..aku dpt checklah yg ko masuk ari2..tp aku xhapdet..kih2..padan muka..

Entahla sejak aku notis di BB aku ada Notes application..aku terus update di BB apa yg tjadi dgn kata2 puisi mahupun cerpen..aku rimas utk simpan dhati..bdoa dan terus menulis..agar tenang dhati..

Entah aku rasa BB aku tu berat dgn notes2 saja..kih2..

Banyak yg blaku thadap aku beberapa hari ini..terlaluu byk..

Apa yg aku nk fokus ? Oke siapkan report intern dlu..presentation slide..video presentation..get ready 4 da day..n say bye2 to KLMU.. working :)

Maybe nk continue..taapi tgkla dlu..

Dis Friday ada #BroadcastNight , tak tahu nak pakai apa..uwaaaaaaaaa..xbiasala Night2 ni..aku kuar pakai tracksuit je selalu..:(

Oke ape lg ye ? emmm ermmm ermmm sejak dh bleh drive ni..kul 6 pg kluar umah..6 pg esknye masih djalanraya..busy lah..selalu boleh limitkan time keje sbb ckp kesian mama nk tgu time utk balik..skang bile drg tahu ada kete..keh2 jawab dia..lepas tu after 2hari xtido dgn betul..letak je kepala atas katil..tibe2 dh esok hari pd jam yg sama..ahhh best gile time tu.badan je la lenguh2..kih2..

Selepas melepak bsama Romeo aritu..dari 7pm sehingga 6am , dia memang Romeo :)..

Dia sangat Romeo ..
.
Nak djadikan citer malam tu kami sampai Stor Teater agak awal..dia mencari surau..aku dh lama xke surau stor tu..sebab scary..aku ckpla..ada dkt tgkat 3 or 6..sekali tekan tgkat 3..GELAP..tkejut aku..oke dia ditingkat 6..masih scary..tp gigihkan hati kerana Allah.. dia dulu kedepan sbb nk check jantina.xde sticker..nk cari toilet utk amik wudhuk pon gelap..gigih..bile badan dh ada dlm wudhuk..baru rasa selamat..

Solat..dia dibilik sebelah dan aku disebelah..time memilih telekung siap berangan kalau dia imamkan solat aku..cehhh..piraaah ! Hik2...tp aku bangga jgk kenal dia..mmg dia org ke2 lepas Iqman..yg mne wlaupun nk bhibur.. btemu Allah itu jgn dlupakan..hik2..

Ada lagi, time Show #BukanAnjing tu..sy jumpe Anas Mentor..haaaaaahaa masih sama mcm dlu..cumenye dlu aku xdela nk g amik gambar..tp sbb skang dia ramai org kenal..amik gmbar..Haahaa motip tak? Kih2..

Show #BukanAnjing pon bagus gempak...dan aku bencikan watak Tuan AA..tp nk benci sgt xleh jgk..sbb ape yg dia sampaikan betul...cume cara dia treat wife dia agak ke-anjingan..dia jd Bukan Anjing sbb wife dia rela diperlaku begitu..oh tu mgkin bg aku :)

Apela lg aku nk update ? Kosong je rasa..sbb selalu ape2 jd aku terus update dkt BB..haaaha

Oh ye..nantikan #Senorita2 ye ? :)

Oh ye lagi.. dptkan #MemoirBukanMemoir oleh Pekin Ibrahim ye ? Sy dh dpt..satu free..satu bayar..saya gigih :)

Oh ye lagi.. doakan saya dpt kerja dan bpeluang novelkan karya sy yg masih dlm pjalanan ni ye?

Ianya kisah benar yg blaku dlm idop sy setiap hari..cume ada yg di ubah sbg perisa..masih WORKING TITLE..nnt kalian tahu..insya'allah :)

Okelaaaa..jumpa lg bila saya rajin.

11 June 2012

Gelap

Kadang kadang aku rasa aku perlu terus berada di ruang gelap itu..
Kerana kegelapan itu yang membahagiakan aku..
Apabila aku berada disini .. aku mengalami tekanan
Aku tak dapat menjadi diri aku..
Aku bukan aku..

Aku rindukan aku yang dulu..
Yang berada di ruang gelap itu..

Kegelapan yang bahagia..
Disinari lampu berwarna warni
Terang gelap ..
Alunan muzik dimainkan..
Dikelilingi orang-orang yang khayal dek air yang Keras..
Menari ikut hati..

Syaitan itu terus membisik..
Kembalilah kau ke ruang gelap itu..
Tiada bezanya kau kini dan dulu..
Syaitan itu terus ketawa
Kau begini..lagi ramai memijak kepala kau..
Mereka anggap kau tidak mampu bersuara..
Mereka terus permainkan kau..
Syaitan gembira bercerita
Yang aku ni bodoh..
Sanggup menjadi kereta kawalan jauh..
Di tekan butang L , gerak kiri ..
Butang R , gerak kanan..

Ya benar , Syaitan benar
Aku bodoh ..
Tapi aku perlu kuat..
Aku tak patut pulang ke ruang gelap itu..
Ruang gelap itu kebahagiaan sementara saja..

Aku selesa disini..
Ditemani Allah SWT..

Adinda Atie : 11/06/2012 : 12:46 am

04 June 2012

Cerita Kahwin :)

Assalamualaikum ,

Weeewit Alhamdulillah...selesai sudah upacara perkahwinan Ms.Fara ex Lecturer Broadcast LKW n Ilmam my cuzie..hek2 secara tak lgsung abes dh stok Aunty Pah..

Apa orang kata...adatla kalau duk dekat wedding sesape pon...bkumpul dgn family..soalan "hang bila lagi?" takkan pernah kering dr mulut aunty uncle..

Errr umur 21..cukup tua kah kalau xkawen lg ni ?

Aritu time tgh sibuk dok bagi bunga teloq dgn tetamu.. sorang Uncle aku duk sibuk tanya "hang bila lagi?" .. erghhhh aku buat2 xtaw..hahaha..

Ingatkan selamat...bila lepak2 dkt umah..mlm tu..another Uncle attack me with da same question...Adoiyai..

Sebelum tidor..Aunty pulak attack dat question.. and Mama jawab "dia tak kawen la kot." .. HOI ? Baru 21tahunnn kot... nnt den cari laaaaa laki buat jadi suami..

Tapi rasa tekanan kuat kot bile duk push camnie..hahaha...kalau ada BF..mmg dh kawen dh..masalahnye xdee..iskk !!

Pening terus kepala aku sampai KL ni..fikir mne nk cari BF ? Suami ? ahahaha..

ps : untungla abg duan dpt offer kahwin sponsor if dpt calon isteri at least dis December..hohoii !

01 June 2012

Encik Bakal Suami :)

Assalamualaikum,

Heee dulu saya pernah post entry lebih kurang begini..konon2 mcm calon bakal suami la..tp mcm susah sgt je nk dpt yg pakej mcm tu..

Kali ni senang je..

Encik Bakal Suami saya haruslah ANAK EMAK !! Yeay .. yer mmgla semua lelaki tu anak emak..i mean lelaki yg anak emak..eventho umur dh 30 pon dia still anak emak..commmonnn guys u know wut I mean rite?

Saya ada sebab saya tsendiri..wlaupun kwn2 sy mbantah niat saya ni..yerlaa nnt bulan madu pon kena bawak Mak..euwww ? Hahaha..tp sy sgt xkesah ! sbb sy pon anak mama..yeay..so boleh bulan madu sama2..ahahah

Tapi sebab utama saya ialah .. dia mesti sayang saya seperti mana dia sayang mak dia..dia akan jaga saya mcm mn dia jaga mak dia..dia akan faham saya..mcm mn dia faham mak dia...hek2 :)

Bagi saya lelaki anak mak comel..tp bknla stok sotong tu...lelaki sejati yg anak mak..

Ape2pon.. Encik Bakal Suami, one day u will know dat I blog about u ! Hahahaha :)

31 May 2012

Kuasa BBM !

Assalamualaikum,

Entah kenapa aku terpanggil untuk tulis pasal BBM ni..
Yerla BBM kan..berita sensasi yg paling cpt tsebar..

Tadi aku lepak2 dgn kwn2 PJLA aku..
Tetibe kuar kisah cinta..
Mcm tak sangka most of them..
kenal lover dr BBM T_T

Aku tibe2 rasa nk cuba la..
Hahahahaa ..
Tp aku takde la desperate sgt kan ?
Lalalalala..


Lalalalalala

Okla bye2..away to Penang until next Monday <3

24 May 2012

Kerna Benci - 2

Pesan Kepala : Kerna Benci 1 bukan utk tontonan UMUM . Jadi aku bagi sedikit saja sambungan disini


Aku hanya melihat Gadafi dari jauh. Aku sedar sejak dari kejadian tempoh hari aku malu sendiri untuk menegur dia. Memanglah dia tak rasa perasaan aneh seperti aku sebab dia lelaki, aku ni perempuan semua rasa terlebih.Malu weh selepas apa yang terjadi malam tu.

Aku tak sepatutnya menagih rasa cinta,kasih dan sayang terhadap dia. Dari awal lagi aku tak patut lakukannya kerana semua ini telah memalukan diri aku sendiri.

"Awak tak perlu rasa semua itu." kata Gadafi

"Tak! Saya perlu benci awak,kalau tidak akan terus sayangkan awak." balas aku.

"Saya sayangkan awak." tegas Gadafi sambil cuba mendapatkan pandangan mata aku.

"Jangan . Kita perlu jadi seperti dulu." aku cuba menutup rasa sedih aku.

Aku memang sayangkan dia, tapi apa yang aku boleh lakukan dia milik orang.

Sambungan cerita ini telah aku tulis sewaktu aku berada di PJLA , semalam (Rabu 23 Mei 2012)

Tinggal Tanda Tanya

Jari jemari aku menari
Otak ligat berfikir
Bagaimana harus aku mulakan ?
Bagaimana aku ingin sampaikan rasa ini ?

Aku ingin kau tahu
Cinta aku hanya untuk kau,
Sayang aku,Kasih aku untuk kau
Bukan untuk dia yang tak pasti

Lagak kau buat aku keliru,
Layakkah aku menerima
Segala rasa itu dari kau ?

TINGGAL TANDA TANYA

Adinda Atie,
23/5/2012
Rabu 10:05pm @ PJLA

20 May 2012

Milo Dan Mocha ..

Sejak terpisahnya aku dan Milo,
Aku tidak punya idea untuk menulis,
Tulisan aku semuanya tidak menari-nari indah,
Seperti sewaktu Milo bersama aku..

Milo memberi aku 1001 inspirasi,
Untuk aku berkarya..
Setiap tawa yang dia kirimkan ,
Hiba yang dia kirimkan,
Semua itu aku luah dalam sebuah tulisan,
Mereka tersenyum membacanya ..
Kerana itu juga yang mereka rasa ..
Kerana mereka juga sedang berkasih ..

Hari berpisahnya aku dengan Milo,
Aku menjadi tidak berupaya ,
Lama waktu aku perlukan untuk melupakan Milo...

DAN kini,
Muncul pula Mocha ..
Sama seperti Milo ,
Warna sama , rasa sama ..
Tapi sayang .. punca aku berpisah dengan Milo..
Juga akan menjadi punca aku berpisah dengan Mocha..

Kini Mocha mengganti Milo,
Setelah setahun aku sendirian ,
Dia hadir tepat pada waktu,
Tapi Mocha itu udah ada cawannya..
Hanya waktu yang menentukan..
Jika Mocha itu akan beralih cawan..
Tapi tak mungkin..
Aku bukanlah jenis itu..
Aku tidak akan menolak cawan itu hingga jatuh dan pecah..
Biarlah Mocha terus bersama cawan itu..
Kalau satu hari nanti dia memilih aku..
Aku katakan itu semua kehendak Allah..
Apa yang berlaku adalah kerna Allah..

Aku percaya rasa ini juga datang kerna Allah..

Terima kasih Mocha kerna kini kau telah menjadi sumber inspirasi aku untuk menulis.
Terima kasih Mocha kerna kau sudi berkongsi sedikit rasa kasih itu pada aku.

Mocha ^_^

Adinda Atie, 20 Mei 2012 8:36am

16 May 2012

Gosip Dengan Seha :)

Assalamualaikum,

Setelah sekian lama xjumpa sebab masing2 busy..akhirnya jumpe jugak..

Bergosip sakan :)

Sampailah topik aku cerita mengenai ME AND HIM

Ayat yang terkeluar dari mulut Seha "apesal kau slalu jd mangsa lelaki mcm tu?"

Ok fine..aku jugak baru sedar.. yg knp aku pon asek lekat dkt lelaki mcm tu ?

Masalahnye dtg dr aku skang ni..ermm

Arghh stress.. ! harap sayang aku pada dia takkan berlebihan..sebab ia akan mgambil masa bertahun utk buang rasa ini..ermmmm

Dahla nk tido.Nite !

15 May 2012

I'm in Love ?

Assalamualaikum ,

Terima kasih ya Allah kerana kau kurniakan aku sebuah keluarga baru , sebuah perhubungan baru .. baru 3minggu tapi sehari tak jumpa boleh bikin gila ..

Aku harap pengalaman lepas akan mengajar aku untuk menjaga perhubungan ini sebaik mungkin lagipun kami punya Abg Long yang akan sentiasa memantau agar kami tak bergaduh kerana perkara yang kecil :)

Aku sayang mereka ...

09 May 2012

Jiwa Filem lesap ?

Assalamualaikum ,

Gerun tak tajuk aku ? Haaaa entahla.. T_T .. itu yang aku rasa sekarang..sikit pon tak terasa gedik nak gi shooting..pegang camera pon aku taknak.. haih tapi aku fikir nak buat sebab tengah intern..n nak graduate dah..

Aku dapat rasa..abes intern aku bknlah seorang pembikin filem..atau ape2 yg bkaitan dgn filem tu sdiri..menulis itu mungkin..belakon itu mungkin... tapiiiiiiiiiiiiiii darah aku dah terpercik2 ke arah teater.

Aku nak involve dgn byk lg projek teater..hmmm...

Xpela..aku pon dh nk tamat intern..doakan agar aku berjaya siapkan report+slide presentation+semangat present jugak..kah2 :)

ps : Dari tak tahu jadi tahu :)

Lesen P ^_^

Alhamdulillah ,

Aku tak tahu dari mana kekuatan aku dapat sehingga aku berjaya jugak akhirnya dgn sekali test..keh2..walaupun Amir mati2 menakutkan aku ckp JPJ garang..boleh buat aku nanges.. dgn budak2 teater cakap JPJ bawak rotan..sumpah jantung tercabut..sbb aku ni "hati selalu nk cepat" .. bkn time drive je..segala benda asek nk cepat..

Nak djadikan citer..aku punye bdoa sakan nak lulus ni..solat lintang pukang lg..bdoa punyer pandai..siap bnazar..kalau lulus puasa..alhamdulillah..Allah itu maha mendengar :) .. Dan bila lulus tu, aku mula rasa aku patut dekat lagi dgn dia..

Bila lulus tu..sampai ke malam kaki aku macam tak pijak bumi..ahha :)

Ok mari aku nak share sikit pengalaman aku .. sebenarnya time belajar lg..Cikgu tu cakap senang nak ajar aku..sbb aku ni mcm praktikal student..if bagi teori mmg aku xfaham..bukit,parking,3 side..memang dia ajar sekali je..cume time aku praktik tu je dok kasaq2 lg..sampai ke hari test..buat2 yakin sampai lulus..

Masa dekat Bukit tu..beratur punyer panjang sbb aku no 60..duduk sebelah bini org yg sgt gelabah..bila dia gelabah aku lg gelabah teruk..tensen teruk aku..sampai je baris aku kena bangun..mmg tawakal je la :) JPJ tunggu tepi tu nak bagi surat..teori otak aku..kalau dia suruh turun..maknanye gagal serta merta..turun je bukit tu sikit..dia suruh turun..DAMNNN ! wat muke sedih pegi dkt dia..mmg blur abes..ahahahah..rupenye suruh sign surat n pegi parking pulak..yg aku boleh duk susun ayat nk emosi dkt JPJ tu..bengong..ahahha :)

Bawakle kete ke parking..dgn pantas mgikut formula yg di ajar dan angkat tangan..oh lupe citer time Bukit tu..aku lupe angkat tangan..kenyit mata pon lepas HAHAHA :p Lepas gi parking dh setel..terus ke 3 side..selamat enjin xmati..ahhahaa..setel semua park kereta..sign surat dgn abe kelate poyo sorang ni..nk je aku hentak2 dia dkt situ.. selamat uncle sblah perangai molek sikit deh..ahaha

Now time utk road..mmg gelabah abes..sbb aku belajar road sekali je..xsempat ingat btul2 jalan dia..tp redah je yeop !! Naik2 kete..buat 5step markah pcuma..n step2 tambahan aku..siap ckp "Encik pakai seatbelt saya bkn pandai bawak lagi.bahaya"... HAHAHA matiler tegur JPJ..sengih kerang busuk dia..ahahaha :)

Ok dia suruh ikut Jalan B..aku rimas Jalan tu sbb byk bumper..byk jalan blubang..byk traffic..byk selekoh..benci...Jalan A sgt senang...lurusssssssssssssss dan uturn balik..hahaha..tapi sbb nk bjaya tanpa ulangan..aku gigih la..aku ingat cikgu cakap Jgn gune Gear 4 dkt Jalan B..so aku main tukar2 sampai 3 je..dkt bumper gune 2..JPJ tu diam je.. Cikgu cakap JPJ akan cari salah kita..sikit pon jadi la..lepas tu..nk djadikan kisah..aku tukar gear tertekan minyak..ape lagi "Awak tahu tak kereta boleh rosak buat mcmtu..?" .. Hekk ? Fine T_T .. dlm hati time tu..abeslaaaa akuuu..gagal ! Hahahahaah

Sampai ke pusat JPJ tu balik..aku bjaya tamatkan driving..sbb teori yg aku faham kalau balik Pusat JPJ tu..kereta dipandu JPJ itu bmakna kita dh gagal..so aku sengih je la bile dh bjaya.. :)

Alhamdulillah..dis is da best experience so far..and bak kata Shah "langkah awak panjang lepas ni."

Heeeeeeeeeeek3 :)

04 May 2012

Ish Potong Betul Lah - Mama Kata

Assalamualaikum ,

Siapa yang kenal Mama aku , confirm tahu perangai kabut dia yang aku warisi .. kih3..

Baru2 ni aku ternganga dengan ayat Mama .. hahaha kalau korang kena pon confirm terdiam terus T_T

Al-kisahnya..hormon aku ni bkn betul sgt..period nak datang pon ikut suka hati dia..tapi alhamdulillah after makan product Amway.. I'm getting better (promotion)

After 3years++ .. alhamdulillah once more.. insya'allah end of Dec or early Jan13 aku akan jd Mak Cik utk anak buah aku sdiri selama ni anak buah kezen aku..kah2 T_T

Jadi kesahnya when Mama dpt tahu news yg dia akan jadi Nenek..secara tak lgsung mmgla kakak aku xperiod kan?

Aku ckp mcm ni dkt Mama..

Me : She's pregnant.
Mama : I know..
Me : I'm period
Mama : Ish potong betul la..kalau tak boleh pregnant sama2..
Me : Daaaafaak ? *dalam hati*

Aku kawen belum suruh pregnant pulak T_T

Terdiam seminit dua aku jadinya..hahaaha :)

25 April 2012

Haiyaaak T_T

Assalamualaikum ,

Okay ini post terkejut .. sebenarnya aku nak tulis lain..suddenly bila log in.. interface blogger ni berubah..dan aku terus jadi blur2 itik

Adoi kena amik masa utk sesesuaikan ni ..

Terus ilang idea aku nak nulis .. Hahahahaha :)

23 April 2012

Semaklah Weh ..

Assalamualaikum ,

Aku memang semak dengan orang yang macam ni .. aku dah busy nak mampus sekarang ni .. sehari kerja multitasking .. rasanya kalau masuk company besar .. pergi shooting pon membontoti je ..

Aku semak weh dengan orang yang tak cuba nak faham aku .. nak tacing bagai ..

Aku busy tahu ?

Selasa , Rabu , Sabtu , Ahad dari 9 pagi sampai 7 malam . Aku akan berada di KLPAC kena buat video..kena menghadap budak2 belajar berlakon,belajar muzik,belajar menari,belajar bertukang.. waktu lebih tu aku kena EDIT pulak video tu.. takkan kau tak faham busy dia macam mana ? Kau tak faham nak EDIT video tu berapa lama ?

Tak cukup dengan tu .. bulan 5 ni ada show teater SeNaPas .. aku Assist Stage Manager .. banyak benda nak kena buat lagi ni.. invitation kolej..sekolah..nak kena fax..dapatkan maklum balas..latihan pon aku kena pergi usha..tapi aku dah tak mampu kerat badan..

Sebabnya kalau dekat office.. buku2 keluaran company aku..aku kena jaga..keluar masuk buku..payment..account..stock card..aku kena buat..

Kau tahu nak celoteh je cakap aku tak bagi masa dekat kau ..

Kau tahu ke tak masa aku untuk diri aku pon takde ?

Ini aku belum maksudkan kerja2 yg bukan bidang aku..tapi aku kena buat ..

Susah sangat ke nak faham situasi aku ? Susah . ?

Walaupun kerja aku menimbun2 tapi aku tak pernah rasa banyak..tak pernah rasa beban..sebab aku bkerja dgn bos yg pandai amik hati pkerja.. dan dekat office ada kawan2/abang2 yang mceriakan diri ni .. dan aku cuba sedaya upaya utk tidak sentapkan diri aku..

Dahlaa.. terpulang pada kau kalau kau nak teruskan peperangan ni.. Aku MALAS..cukupla laptop aku ni semak dengan video2 yg perlu aku edit..invoice yg perlu aku keluarkan..cukup tak perlu kau semakkan lagi pemikiran aku ya ?

ps : Kita nak tegur karang kena balik .. lantak pi ler ;)

21 April 2012

myHARAPAN

Assalamualaikum,

Ada yg tanye "sape esya.sape wan?" Entah..itu aku tulis bila otak aku ada wayar tcabut. Abaikan..aku baca balik pon geli kadang2.

myHARAPAN :)

Ini projek usahasama Rumah Anak Teater dengan myHARAPAN . myHARAPAN ni banyak fungsi dia...sebuah organisasi yg dtubuhkan utk remaja kini Youth macam saya dan tujuannya utk mgelakkan Youth2 ni buat benda tak bfaedah.. dan mereka buat mcm2 kelas utk Youth2 ni belajar n move on cari duit sdiri..dan kali ni pihak mereka bkerja dgn R.A.T

Aku sbnarnya tak faham dgn kawan2 aku yg sibuk inbox aku masa aku join kelas lakon ritu..sibuk tanye mcm mn nk join teater..aku dh bgtaw..aku dh bg jalan..tapi ?? Itu niat masing2 la kan..aku malas nk pertikaikan lagi..tapi kalau kau join teater sbb nk jadi popular..hentikan..kau salah kawasan.

Okla aku malas nk citer psal projek ni..sbb aku rasa kwn2 aku xde pon nak bminat..bazir boraih je aku citer..ahahaha..

Alkesahnya aku ditugaskan sbg projek intern aku..utk buat video perjalanan rakan2 yg involve dgn projek ni..kira mcm diari AF la..dorang gado ka..bcinta ka..aku kena detect tu..quite interesting.. tapi as aku yg jiwa lebih kepada dunia teater tu sdiri..sedikit sbyk merasakan buat video ni tekanan utk aku..sbb aku nk berada disitu dan mjadi pelajar bkn crew..tapi itula kan ? :)

Kalau baru2 ni aku belajar asas lakon..dis time..within 3 months..aku sepatutnye boleh belajar ASAS TEATER..which mean..lakonan..tarian..muzik..and sinografi .. PERCUMA pulak tu.. siap dpt ELAUN transport lagi..siapa nak bagi ?

Tapi aku buat video pon dapat payment juz hati aku tu ermm nak jadi pelajar tu sendiri..tapi ape boleh wat kan?? tengah intern dan itu adalah tugasan aku.. tapi aku ckp jujur la..aku memang rasa SANGAT RUGI sebab tak dpt involve jadi STUDENT..

Dah la kalau rezeki lebih..budak2 ni dpt buat show dkt ISTANA BUDAYA weh.. kau baru belajar..dah pergi tempat gah tu..ermmm.. aku tak hadap tempat show tu..juz aku nk buat show lagi..tapi itulaaa ta boleh :( Masuk kelas mgkin boleh la..sambil2 buat video..juz nk wat show tak mgkin aku boleh...haihh

itulah myHARAPAN .. itulah harapan aku..tapi aku xdpt capai..dan aku yakin ada benda yg BESAR dan BAIK lagi utk aku..so aku kena setelkan je la tugasan ni..

Jadi atie..selamat menjadi pengarah,camerawoman,editor dan jangan jadi gila..haha :)

ps : PENDAFTARAN UNTUK myHARAPAN sampai JUMAAT ni saja. Kalau tak kau duduk je depan I.B tu tunggulah orang offer jadi pelakon teater ye ? Hek2

20 April 2012

Konfius.


Wan memang suka buat Esya macam ni .
Esya pon satu .. pergi susah payah semak kepala nak konfius tu kenapa?
Lantakla dekat korang.

19 April 2012

Sentap .

Hati Wan tu tak macam lelaki lain.
Angin dia macam perempuan.
Jiwa dia macam lelaki besi.
Susah Esya nak predict dia.

Ingatkan nak bergurau.
Akhirnya dimakinya..
Kesian Esya .


Kontes #AkuRindu90's by Lejen Press


Wuut wuut .. sebenarnya ni kontes di Facebook .. tapi aku dengan bangganya menulis di Blog juga sebab mcm sweet je utk aku share dkt Blog.. dorang tanya apa yg aku rindu pada tahun tsebut ?

Wuut..wuut :) Aku dilahirkan pada tahun 1991..terlalu banyak yang aku rindukan..everything yg aku rasa takkan dpt pada kanak2 yg dlahirkan pada tahun 2000++ ... mereka merupakan insan yg rugi.. *mcm bab 1..nnt anak aku pon dikirakan rugi la kan?* tapi xpe..utk anak Mama..i'll make sure u rasa apa yg mama n papa rasa zaman dlu..kah2 *berangan much*

APA YANG AKU RINDU #1

----- > Ni yg paling2 aku rindu la eh.. pegi sekolah ari Jumaat awal2..wlaupun class start at 2pm..pegi kul 12pm..main kejar2 dkt sekolah..main peluk tiang..errr u know ? 4 org main..rebut tiang..kah2.. at da moment nak masuk kelas..dh bpeluh..dh busuk..dh xde mood nak belajau ! Hahahahaha

APA YANG AKU RINDU #2

----- > Everytime nk amik reportcard dkt sekolah..dkt kantin ada jual2 buku.. sampai tua bangka..i still bminat nk beli buku mewarna..sbb cover dia comel..kah2.. bkn setakat ada buku..kadang2 tu ada susu..ada milo..vitagen..free ! Hahahahaa..kalau nasib malang..balik umah sakit perut..upsssiii ! Hahahaha

APA YANG AKU RINDU #3

----> Pembaris panjang cikgu.. zaman tu budak2 panggil roti ! Hahaha..rindu nak kena rotan dengan pembaris tu..rasanya zaman skang xnampak dh pembaris tu..hak2.. sbb bdk2 zaman skang manja..cubit cket jerit serupe pondeyy ! Hahahaha..

APA YANG AKU RINDU #4

----> Sate ikan !! Sate ikan yg sebatang seposen tu..jual depan sekolah waktu balik sekolah..sebelum lari naik bas...penuh budak2 beli sate..sedap kot..susah nk jumpe skang..budak2 zaman skang..abes sekolah lepak wangsa walk makan ayam penyet terus..mana ada nk makan sate ikan..kah2.

APA YANG AKU RINDU 5#

----> Aku rasa 5 cukup la eh ? Nak bgtaw byk2 pon pemenang random.org je..hahahaa :) Paling aku rindu zaman aku kecik2 dulu game. dlu game smua bleh mgeratkan hubungan sesama jiran..skang?Angry Bird je..ahaha dlu REAL ANGRY BIRD okey ? Kalau main tipu..ada je bird mgamuk..AHAHAHAHAHAH..

Antara game zaman2 dulu..

1).main getah/skipping .. zero point..or rumah terbakar tu..
2) Rounders..
3)Galah panjang? Hahaha aku selalu main tipu je..
4) Baling selipar..baling tin.. *kena nyorok2 ni*
5) Main kejar2..ahaha kalau aku manjang duk dlm "rumah"
6) Police n thief?
7)Kawen2..ahahahah

Damn ! Banyak weh nak mention..nanges aku nnt..

Apa2pon aku percaya satu hari nanti..zaman ni akan muncul kembali..itupon kalau kita ingin mengangkatnya kembali kan ?

Amacam ? Layak tak aku utk menang buku Cech Adrea ni ?

Aku letak benda yg sama di FACEBOOK aku : ADINDA ATIE
Dekat tweet ? aku taruk link je blog je sbb tweet xleh panjang2..hahaha :)

Baeklaaah adios .. terima kasih Lejen Press ..

Semoga maju jaya utk buku ini :)

18 April 2012

Esya berkenalan dengan Wan ..

Assalamualaikum,

Esya, memilih untuk membuka hatinya untuk berkenalan dengan lelaki lagi. Dulu dia dah pernah kecewa..katanya "berkenalan saja."

Baiklah.. harap perkenalan dia dengan Wan membawa seribu satu makna.

15 April 2012

Tangisan SeNaPaS ..

Assalamualaikum,

Baeklah hari ni merupakan hari terakhir show #TepukAmaiAmai .. Damn ! Aku tak suka penghujung sebuah cerita .. kerana akan ada tangisan..demi cinta kaseh dan sayang .. oh no ! emosi ! Hahaha ok dis is not wut i want to tell..

Semalam lepas show petang..sementara menunggu waktu show malam..kami menonton cd di skrin besar..walaupun aku selalu burn cd-2 tu utk djual..tapi aku xpenah menontonnya.. sehinggala semalam..dari awalnya aku terkaku..kisah..dialog..hampir sama.. tak dapat menahan air mata dari mengalir..kadang2 aku kalah dgn permintaan hati..menangis..

Bezanya disini Kamariah tua dari Razak..tapi kisah aku DULU .. Razak yg tua dari Kamariah.. adala dlm 9 tahun je kot ? Aku kalah dgn perhatiannya,kasihnya,sayangnya...ada satu dialog Kamariah yg buat aku terasa ingin menghentak kepala aku di kerusi .. aku terasa spt.. aku ke tu ? Kata Kamariah "Razak..manjakan aku..aku ingin dimanjakan" lebih kurang begitula..

Dan ayat2 Razak buat aku mengimbau kembali kenangan aku dan dia.. aku rasa nak keluar panggung..tp tak mampu sebab aku mahu tahu pengakhirannya.. ditengah2 cerita lagi sudah lain kisahnya dgn hidup aku..tp masih mampu aku relatekan sebab lepas Razak dan Kamariah kantoi dgn keluarga..talian telefon Razak susah utk ditembusi..Sama !!

Ahh susah utk aku cerita lagi .. tapi sesiapa yg rasa nak tahu ape yg aku merepek ni.. show ni akan re-stage bulan 5 nnt.. jemput datang ye ? :)  https://www.facebook.com/events/343712682331233/

11 April 2012

CINTA,KASIH DAN SAYANG HALIMUNAN

Assalamualaikum ,

Rasa yang halimunan .. unik ?
Ya memang unik !

Sama ada aku seorang merasanya .. atau kami berdua rasakannya?
Aku mengaku .. aku mula sedar ..
Tingkah laku aku mula menunjukkan aku sukakan dia ..
Aku mula timbulkan rasa bangang aku .. bahawa dia milik aku

Rasa syok sendiri .. dia layan aku istimewa ..
Rasa sedih bila kena marah dengan dia ..
Rasa kecewa bila buat dia sedih ..
Rasa yang tak patut aku rasa..
Kerana dia bertindak biasa ..
Aku yang rasa sendiri ..

Itu halimunan .. Itu ganjil ..
Tapi bagi aku .. itulah aku .
Itu saja yang mampu aku rasa ..
Rasa itu untuk aku ..
Kerana aku tak mampu memiliki rasa lebih dari itu

Hari ni aku sedih
Sebab aku rasa kami sedang bergaduh .
Aku tak mahu pandang mata dia seperti biasa
Sebab aku bayangkan dia sang kekasih hati
Perlu memujuk aku ..

Ahh tak mungkin berlaku ..
Sebab kami tak bergaduh
Kami tidak berkasih ..

Wahai rasa bangang ..
Jangan hampiri aku ..
Tolong .. bukan masanya ..
Biar dia datang sendiri ya wahai rasa ?
Nanti kau tak perlu halimunan lagi ..

Luah hati pada rasa,
Adinda Atie
11/4/2012 1:21 am

10 April 2012

Tepuk Amai-Amai


Assalamualaikum para pembaca budiman ..eceeeh !!

Kisah dia..ingat tak aku pernah bagitaw aku join acting workshop ? NAH !! NI HASIL DIA ..

Jemput datang..sokong aku,sokong kawan2 aku..yang penting..sokong Revolution Stage..sokong industri seni kita..industri teater.. sokong Misi R.S utk menubuhkan studio dan pentas teater sendiri..

Ini ada sedikit info ..


Teater Ekperimental 'Tepuk Amai-Amai' merupakah sebuah device play oleh Khairunazwan Rodzy bersama para peserta FirstTimeWorkshop : Bengkel Asas Lakon (Revolution Stage) yang telah berlangsung selama sebulan secara percuma dengan kerjasama Jabatan Warisan Negara serta Jabatan Muzium Negara.

KiSAHNYA....
Teater yg bergerak melalui proses device ini telah ditetapkan temanya, 'cita-cita dan impian' sebagai kes yang diperbincangkan serta isu yang diketengahkan dalam permentasan.
Setelah proses device berlaku dan sesi merangka bersama sebuah permentasan Eksperimental ini, hasil yang diperolehi ialah berkisarkan tentang kehidupan zaman persekolahan yang melibatkan watak-watak seperti Pelajar, Guru, Ibu Bapa dan Keluarga. Plotnya bergerak berlandaskan watak para pelajar yang berusaha keras untuk mencapai cita-cita dan impian masing-masing sehingga berjaya. Pelbagai konflik berlaku semasa proses usaha mereka, cabaran, halangan, tekanan serta dugaan telah sebati dalam diri mereka.

Adakah anda jua punya impian?
Adakah anda maseh belum bertemu impian?
atau adakah anda tidak tahu impian anda?
Mari memenuhi kerusi Auditorium Muzium Negara beramai-ramai!!

Tarikh :
12 April hingga 15 April 2012

Masa :
8.30 malam
3.00 petang dan 8.30 malam ( 14 April dan 15 April)

Tempat :
Auditorium Muzium Negara

Tiket :
RM 20 (Dewasa)
RM 10 (Pelajar, OKU)

Terbitan :
Revolution Stage

Kerjasama :
Jabatan Warisan Negara
Jabatan Muzium Negara

Pengarah :
Khairunazwan Rodzy

Pengurus Pentas :
Azrul Azizi Amirul

Sinorgrafer :
Kirin Muhamad

Pereka Grafik :
Cech Adrea

Pelakon/Pemain :
Asyraf Afif
Aznah Mohamed
Dila Abd. Ghani
Azlin Nur Mohd
Adinda Atie
Nur Ismah Atirah

Teknik Fizikal :
Chris Daniel

Pengurus Projek :
Roselawaty

Publisiti :
Kama Farouk

Dokumentasi :
Siti Fatimah
Asraf Thaqib
Cech Adrea

Untuk sebarang Pertanyaan Sila hubungi :-
Nazwan : 016-3686756


Untuk dapatkan tiket...pergi je terus beli dekat tempat kejadian..xperlula nak book bagai..book xdtg pon payah jugak..keh2.. :)


PS : Bukan senang nak tengok Seorang Ustazah yang berstatus Ibu pakai baju sekolah pergi clubbing !! Ehhh ?? :p