31 December 2009

Memory in 2009 :)

JANUARI
ermmm wut happen yeahh??haha ouh meet Yan.Meet Fairuz.Kerja dkt Jusco for 4 DAYS ONLY.Hahaha hebat bhaa aku ni :p. 26 JAN,kehilangan Abah buat selamanya. Anymore?Yeahh losing someone.It's a hard but until now I have to accept it.


FEBRUARI
Nothing interesting la kot dis month..gadooo2 je.haha :p


MAC
omg!!my bufdayyyy :) Dpt sambut with special one.Abg2 smua dkt One Utama.Hee terindah kot. Time ni gak bergelar student TAYLORS COLLEGE. Dpt result SPM yg gampangg..haha :p


APRIL
Bergelarr student MULTIMEDIA COLLEGE.Sygggg kawaaann sgt2.Rinduu kot..ermmm..


MEI
Hatiii terlukaaa again. My heart is not for BOY anymore


JUN
Say bye2 to MMC and Hye to Yayasan Melaka.


JULAI
Bye2 KYM and hellloooooooo KLMUC :) Meet 5 siblings :)


OGOS
Puasa yg memenatkan..hari2 gi karoeke.Buka dkt luar je keje.Haha.abes duit.


SEPTEMBER
Rayaaaa :) Best.


OCTOBER
Knowing someone :) Sgt memahami.Caring.Loving.


NOVEMBER
Fitness First..yeahhhhh.


DECEMBER
Paling busy.Shooting with Metro Production.Nasi Lemak Production.Filmuda Production.Assignment Scriptwriting.Helping friends for their assignment.Yeahh..also losing someone again.Damn it,satu SMS pon x reply :( . Tapii xpe..sy ada lelakii itu..baru kenal dann gembira dgnnya :)


Azam tahunnn ni nak kurus,langsung tak tercapai.Asyik kecewa je.Hahah.tapi dh fwd kan azam tu ke 2010.Insya'allah berjayaaa okehh :).Ermm lagii?Tapi akuuu bkk entry azam 2010 ok..heee..setakat ini sje.bye2 2009

Again in Sentul :)

Heyyy via Bilik Oyun :p

Currently mcmm Cintaa n sukaa gile stay hostel Sentul ni.Dh mcm2 bilikk akuu duduk.Hahaha.Sukaa auwww..haha.

Hari nii gi kolej utk masscomm and hantar assignment script.Then ade meeting Filmuda.Heee sbg Director's Party...omg!terasaa byk jgk tugas dia..tp xpe itu cabaran dia..heee Monolog tunda bulan Febuari.Oiyeh2 dpt wat latihan lg.

Tadi Abg Akeem belanja makan..hahaha.Thanx abg.Then aku,oyun,faa,abg akeem and abg faris kiteorgg gerak gi Times.Jalan2 Low Yat.Sg wang..smua yg bdekatan arr..Then balik.Mandi2 manda.Abg Akeem ajak gi Kedai makan.lepak2.ok hee :)

Ramai la gak bdk broadcast yg join kan.Semua masing2 mgelupur nk siapkan skrip.Hahaha.Siann dlm kecomelan je taw drg ni.Pastu stay umah Oyun.and aku tlg drg wat keje.Putri and Baby.Heee :)

Suka lak bile dpt tlg org ni.Kepuasan tu dirasai sgt2 oke.Heee..oklaa.daaa.

30 December 2009

Crazy Me and You :p

Heyyyyy Happy gilaaaaa :)

I'm notis dat I dpt lupakann dia..thanx kawan2 krn mbahagiakan saya :) Heee suka2. Ouhh semalam adalah hari yg gilerr.Dh la dtg kolej ingat ade kelas kot..skalik xde..tp gi jumpe gak lecturer nk dptkan tips exam.Haha..then terus bgegas ke tempat biasa.Tapi kalii ni kami mgilerr..

2 JAM je menyanyi lagu 1jam kami pasang lagu2 english.Kami berdansa sakan.Bak kata my fwen..pegi Aloha pon leh rehat2 dlu..Ni kami straight non stop.Berpoloh2 hahh denn..hahaha.

Abes je tu.Terus rushh balik sbb kena gi Gym dlu.Aduhhhhh bertambah2 penat..wat drawer,sit up..skate..mcm2...penat2...sampai longlai.

Tak abes kt stu xtvt ku..balik umah siap2 bgegas ke umah Sentul lak.Nak wat skrip la konon.Alih2 dia dh lemau gara2 bdansa.Aku siapkan sorang2..ahahahaha..And now aku dh tbgn sorang2.Hhaha.

So crazy rite?heeeeeeeeeeeeee

29 December 2009

Happy Birthday :)

Heyyy it's ur bufdayyy :)




Who knows him?Kenal wat2 takenal je hehh :p
Diam2 sudaaa..hahahaha...

Happy Birthday to u..
Happy Birthday to u..
Happy Birthday to Sir Iskandar..
Happy Birthday to u..

Hahaha hope Sir happy always.Dirahmati Allah.Diberkati.
Sukses dalam segala yg Sir lakukan.
Heeeee yeahhhh :)

Happy Birthday again :)

takde adiahh..welkkk :p

28 December 2009

Akim <3

Hey click 4 clear image :p



Saat daku sdg down..
Sajaa mcuba nasib di page akim
dan dia myahutt...
ahahahhahahahaha :)

Andaaa berdua KANTOI :p

Heyyy juz click utk view lebih menarikk..





Hahahahaa!! Lainnn semuaaa ada dlm Friendlist..tapii ada 2 org tuu agak buat sy musykil..hahahahaha.. tapiiii HAPPY :)

Oii Atie..

Heyyy girl,

Ermmm atie knp dgn kau ni?
Knp asyik makannn jer?
Duk umah asyik makan je..
Kenapaa weh?
Ingat la ko ade 4bulan je..
Manjang nak lapar..
Aduiii atie...
Ko nk salahkan sape?
Salah diri diaa..
sbb abaikan ko?
Hahhh ko jgn wat pelik2..
Dia takk salahhh kot..
Ermmm tp ntahlah..
Sejakk korang dingin..
Aku tgk ko mmg byk makan..
Time dgn dia dlu..makan pon mcm musuh ketat ko..
Atieee ooooo Atieee..
If ko rasaaa dia pyebabnyaaa..
cariiiii someoneee elseee to help u...
Jgnnn biarkan bende blarutannn...
Berat pon dh naik balik..
Bileee nk sukses ni??
Kesiann abg besi..hari2 bantu ko gym
tp ko makann x jaga..
atie jgn laaa mcmnii
Ko xlehhhh wat ke tanpa support si diaa
Ermmmmmmmmm wat jeeelaaa..
Ko bjayaaa nnt ..
bkn stakat diaa ramai lg kejarrr ko..
OK???? CHILLL ATIEEEEEE....

Mama, Happy Birthday,,

Heyyy,



Isnin 28 Dec 09 , Mamaaa bufdayyyy :)

I love u mama.Heeeeeeeeeeeee

Kawan2 ada wish jgk..heeee..Ape2pon sayanggg mama sgt2.Hahaha.

Read dis,mothers day entry http://atie91.blogspot.com/2009/05/selamat-hari-mama.html

26 December 2009

Editing :(

Heyyyyyyyyy.......

Arghhhhhhhhh produksi lain yg shooting lewat pon
dhh setel editing..aku nye production..
tgk copy shooting pon belum
nk edit camner?
if dpt edit pon..mcm mn nk edit
akuuuu sgt2 xretiii
J.J kat Sabah..Lyn alik kg..
ermm arul n tamil..ntahlaa xdgr citer lgsung
mcm mn niiiiiiiiiiiiiii
:( really hope someone dat can help me..
ermmm if ade corey..surely dia siap printscreen nk tjuk ape perlu dilakukan
ahhhhhhhhhhhhhhhhhh...
demmit ko atie..
time dh xde..baru asyik IF ADA..IF ADA..
ahahhahaaha

ps : to insan yg komen posting before dis..without pgenalan..ermmm agak mcuakkan la kan..who are u?hahaha

25 December 2009

ASH tu comel sangat la :p

Heyyyy...dia kawan baru saya.Dia comel sangat.Haha walaupun dah lama sekelas..tapi kami baru nk kawan2..ahahha


Happy Anniversary Triple A :)




Again and Again..bile Christmas hadir..makin bertambahlah usia persahabatan antara kami bertiga.Walaupun pelbagai rintangan yang menimpa..at least we still berkawan.Hahaha..walaupun skang ni sebulan skali je btegur..tak macam dulu.Dah YM,MS,FB..SMS tak tinggal..wkakakaka :p

Azie,Atie and Amelia..beza umur semuanyaa setahun jer.Senior Azie,Junior Amelia..tengah Atie..haha. Setiap tahun aku pasti cuba myiapkan satu entry special mgenai persahabatan ini.Walaupun siyesly dis yearr nothing special happen to us..kerana kebizian kami masing2.Bakk kataa orang zaman2 sekolah dlu sibuk je nk blagak cam org dewasa,bile dah capai tahap tu..rindu saat sekolah.haha.Ape aku mcarut ntah..

Aku boleh labelkan dorang ni sbg org yg pyabarrr dgn aku.Walaupun sbnarnya drg dh ilang sabar..but lama2 ok balik.Sebab tu kiteorg still btegur skang ni..even tak serumentik dlu.Muahahah.Manis pahit gentir psahabatan kami..hanya kami yg tahu.Orang lain yg mdgr cerita..sumtimes akan mbantu sumtimes merumitkan lagi.Ermm ntahlah.Hahaha.

Ape2 ponn berkawan dgn dorang adalah yg terindah.Keranaaaa doranglaaaa yg sbnarnya menarik aku terjun ke dunia populariti ini.Hhahahaha :p Dan akhirnyaa kini aku seorang Director Shortfilm kot :p ahahaha. Thanx kawan2.

Happy Anniversary and aku harap tahun depan aku mampu lagi menulis entry ni utk kitaa..siyesss kerinduan tahap gaban padaa korang.Hahaha.

23 December 2009

Menyesal...

To both of u..hope happy always :) Aku takisah diperlakukan begini.Memang ceritaku selalu berakhir begini.Kebahagiaan ku di ambil orang.What can I do?Redhaaaaaa dan carii lainnn jee laaa..ahahah :p

semula ku tak yakin
kau lakukan ini padaku
meski di hati merasa
kau berubah saat kau mengenal dia

reff:
bila cinta tak lagi untukku
bila hati tak lagi padaku
mengapa harus dia yang merebut dirimu

bila aku tak baik untukmu
dan bila dia bahagia dirimu
aku kan pergi meski hati tak akan rela

* terkadang ku menyesal
mengapa ku kenalkan dia padamu

repeat reff [2x]
repeat *


Kenapaaaa mesti orang yang samaa yang mencurik kebahagiaan aku?Kenapaaa mestii kau,kenapa harus kau?

Kenapaaa dalam setiap Friendship,akan ada orang seperti kau..Arghhhhhhhhhhhh!!!!!!!


MENYESAL..MENYESAL..

Bilaaa aku utuskan takmau ada Bestie..orang semua cakap merepek..bila aku ada Bestie..ini yang jadi..TASUKAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Sahabat,.Pulanglah




Sahabat..
Kenapa kau semakin jauh..
Hari demi hari
Ku kira kau makin jauh..
Walau kau sentiasa disisi..
Tapi kau tidak lagi seperti dulu..
Salahku kerana keliru dengan persahabatan yang kau hulur..
Kini ku sedar..
Aku tersilap..Aku sangat perlukan kau..
Tanpa kau..hidup aku sunyi..
Aku rindukan diri kau yang dulu..
Aku faham..Aku salah..Aku keliru..
Kini ku sedar..
Kau hanya sahabatku..
Aku perlukan kau sebagai sahabatku..
Aku perlukan kau untuk mendengar luahan hati aku..
Aku perlukan kau untuk gembirakan aku..
Aku rindukan diri kau..
Aku rindukan masa kita bersama..
Dari hari pertama sehingga saat genting itu..
Sahabat..aku tahu aku salah..
Maafkan aku sahabat..
Aku perlukan kau Sahabat..
Kembalilah sahabat..Aku tak bisa begini..
Aku tersangat perlukan kau sahabat..
Ya Allah , pulangkan sahabatku yang sangat memahamiku..
Aku perlukan dia...

21 December 2009

4 bulan saja :)

Heyyyyyy heee heeee...

ok2..memandangkannn azam thn ni lgsung tak tcapai..iaitu kurus kononnye sblum JUNE..haha..hancur leburrr..ahaha sbb LELAKI ITU HANCURKAN HATI DAN PERASAAN KU..WAKLUU LAAA..KAU INGAT KAU ENSEM SGT KE BHAI?AHAHAH :p

Kalii iniiii sayaaa brusaha dan dibantu oleh Abg Besi sy..heee dia yg kacak di tepi blog sy tu..ahah..dia bg sy 4bulan je utk mcapaii azam ini.Sy juga berbangga krn mpunyai kawan2 yg alert dgn sy..hhahaa..nak makan benda karot2 je..adalah yg mcarutt shingga sy tajadi makan.Thanx kwn..sy syg awk :)

Heeeee setelah hampir sbulan work out..sy berbangga cket laa..krn ada yg tegur kata muka sy cengkungg..ada jgk yg kata sy dh susut..auw22..sy suka :) Semangat bkobar2 utkkk usahaa lagi..ouhh abg besi..bantuinnn sy donk :)

Saya ada kawan nama dia Zain..dia ckp..kalau sy kurus..mesti sy sgt2 cantik :p . Yeker Zain?ayat je pandaii kan..haha.Dia ckp lagi..sy senang kurus sbb genre family sy smua kurus2..so agak senang laa..hope so Zain.Hahaha..tenks sbb bg kata2 dusta ko kt aku..at least aku nak usahaa jgk..hahaha.

Apeee lagi nk mbebel2?ouhhh yerr selepas 4bulan nii..sy pastii akan jd insan yg tlebih bahagiaa..ahaha..TP PLS REMEMBER..mn2 lelaki yg penahh nganjing aku..Aku xperlukan kau lagi kot..ahahaha.. I HATE U GUYS..ahakz2.

19 December 2009

Ceteknya Pemikiran korang :(

Hey...

Siyesss aku bengang giler ngan stupid person in MMC tu..
aku tak tawu la sape yg start buat citer sial ni ttg aku..
to my syg..thanx coz asking me and telling me everything dat happen in MMC..
wehh korang ingat..korang tu mulia sgt ke..nk buat citer gampang psal aku?
WUT THEEE FAKKKK..??? kehidupan aku..biar aku hendel sdirik..
tapayah kau sibuk2 nk jaja2 nama aku kt tempat tu..
aku x study situ sudah..tayah la nk rosakkan nama aku..
Aku kapel ke..aku tido hotel ke..
setan giler korang kan???
Wehh if korang nk taw..since aku blah dr MMC..tapenah seharii pon
aku xbalik umahh..or pulang lewat dr jam 9 MALAM..
so ape kes kuar aku tido HOTEL DENGAN PENK ni???
Mengucappp laaa wahai kwn2 kuuuu..mgucap...
ingat Allah yg maha kuasa..
Aku terangkannn masalah ni skang..yg korang telahh kelam kelibutkan...

ATIE LES??

Setan mn bkk citerrr ni??????
Aku admit akuu rapat dgn Les..
Drg sama je ngan korang..kwn girl yg aku ada..
Ape masalahnya?ia sama je kan dgn aku rapat dgn abg2 gay aku?
sama kan..cume gay tak mcintai GIRL...
and LES sure2 love GIRL..
PLUS LES ni pon x mcm korang..
suka nk raba2 org..haha..amikk kaw!
korang apesal?jeles ke aku ade kwn mcm2 spesies?
Muliaaa sgt ke korang tu?
bersih sgt ke korang tu??
Jgn ingat aku xtaww laaa aktiviti sorang2 kt MMC tu..
yg kuar mlmnya..yg gay nye..yg dh xde dara nya..
SEMUA DALAM TANGAN AKUUU LAAA SIALANNNN!!
Jgn sibuk buat citerrrr psal org..

OK FINE!!

Akuu mgaku..aku ade pegi PD dgn kwn Penk aku..
but dats not only both of us..
Adaa org lain lg..
and kiteorg xtido MANA2 HOTEL OKE?
My fren drive us pegi balik..
Demmitlaaaa..sebelum kul 10 kot aku sampai umah aritu..
Then mn lorong lak kuar citer aku DAH TIDO HOTEL DENGAN PENK?
SIAL!SIAL!SIAL!SIAL!!!! :(

Conclusion..korang ade otak..
Silaa guna..Ada hati..fikirkan if tjadi kt diri korang..
Sekurang2nya kes aku ni..
Xdelaa seberat kes korang yg sekor2 mhilangkan DARA yg tiada ganti tu
muahahahahahaha :p

Sekalikk aku dh myetan..mmg korang sentapp abes la kan??
ahahahha..RASAKAN..JGN SESEKALI MAINN DGN BARAA API.
Sekian TQ

Hari yang Gila

Hey...

Hari ni memang gilaa.Dahlaaa cuti.Bosan gila nakkk mampuih dok umah ni.Pas2 siap leh kena tinggal sebab mama smua kuar gi umah kak lina.tanak laa gi.bosan.hahaa.

Lepas tu aku jadi gile sbb Diey still x contact and reply sms aku.OMG.Sangat kehilangan oke.Ntahlah aku xtaw ape bezanya si Diey ni ngan kwn2 lain.Hhaha.

Petang cket gi Fitness jumpe abg besi.OMG.Dia balas dendam apa?Lama tajumpa..dia kejerkan aku sampai kaki tgn aku tak bmaya dah.haha.Sit up je 100 kali kot.Lemau tgn aku.haha.Stepping nya lagi..mcm2 lagii la..sakit dh.haha.

Malam cket konon nk gi tgk wayang..selamat xberatur lg..sbb citer nk tgk xde pon..batal la niat.Teruss pegi KFC 24 HOURS..haha.Makann ayamm ouh lama xmakan sedap mcm tu.hahaa.

Balik on9 kembali spt biasa.Mulanya nak wat poem mintak maaf kt Diey..tp tajadi sbb sms Diey masukkkk :) Terus aku tsenyum dan menitiskan air mata aku.Hahaha.Penantian selama 72 jam okayh.Pls imagine.Sampai org kiri kanan tanya knp kiteorg dingin.Tp alhamdulillah dh dpt sms dia.Lega cket :)

Bolehlaaa final dgn baik.. :)

17 December 2009

Rindu kau laa..text me pls :(

Heyy...

Siyesss rindu gilerr.
Lain laa idop ni tanpa sms2 kau.
Adoiiiii..3hari cuti..
tak dapat jumpa kau.
Isnin pon lum tentu kau dtg kan?
Siyes aku rindu kau.

Ini Lebih Sakit..

Heyyyyyyyyyyyyyyy....

Dulu aku pernah bercinta..
Aku bahagia bersamanya..
Kami gaduh..kami putus..kami rujuk..
Itulah asam garamnya..
Makin bahagia..sehingga orang mengatakan..
Itulah cinta sejati..
Di dalam hati terukir namanya..
Tiada ruang untuk orang lain..
Lama kelamaan rasa itu pudar..
Bertahun menyemai cinta..
Akhir putus ditengah jalan..
Namun aku tetap biasa..
Tiada kesedihan yang dirasakan..

Dulu aku juga pernah ditolak cinta..
Maklumlah aku bukan pilihan ramai lelaki..
Bila aku mengatakan cintaku..
Pasti ditolak..
Tapi aku masih boleh berbual bicara..
Bergurau senda dengan mereka itu..
Seperti tiada apa yang berlaku..

Aku dah sangat lali dengan dua rasa ini..
Aku sudah biasa..
Rasa ini seperti permainan ku..

TAPI..

Kini aku rasakannya kembali..
Ia lain..aku rasa malu untuk berdepan dengannya
Aku seperti hilang kata bila dengannya..
Aku rindu dia yang ku kenali sebelum ini..
Aku sangat tak boleh begini..
Aku seperti dikawal dia..
Apa saja yang aku lakukan..
Aku akan memikirkannya..

Hahhhhhhhhh susah untuk aku ketepikan..
Kerana ini lebih sakit dari yang lepas..
Aku tak bisa lupakan dia..
Wajah marah,wajah gembira,wajah sedih dia..
Aku amat berharap dia dapat kembali pada aku
dan kami boleh berkawan seperti biasa..
Seakan tiada apa yang berlaku..

Mari Memangkah :)

Hey...

16 December 2009

Diey..chill la weh..


Hey...

ermmm currently aku nan Diey
agak dingin..ada jgk yg tanya knp..
(baru sehari tak btegur dh org tanye..IMPAK kuat gile kan?)
Ermmm Diey aku mintak maaf..
atas semua statement aku tu..
Aku juz nk inform ko psal PERUBAHAN aku tu.
tp ko DIAM TANPA KATA..
mcm aku ni terukk sgt je..
jeles kot wehh tgk ko still can talk with others..
gurau dgn yg lain..tp ko wat2 tanampak aku..
sdgkan aku punyer besar dkt sblah kau..
sedih weh :(

Chill laa..aku x suruh ko fikir pun benda tu smua
Juz utk info ko je..
So,from now on aku nk ko jd cam dlu
Mcm sblum aku gtaw smua ni..
Ermmm aku nk Diey yg dlu weh :(
aKu sedih laa..aku rasa mcm ilang seorg kwn yg sgt2 memahami aku..
Wehh Diey..plss chill..
I need u...

Aku tamo kehilangan kembar aku..
nanti dh xde org nk pegi n balik kolej nan aku..
Dh xde org nk lepak Naza/raja laot/eon nan aku..
Xde org nk lepak luar studio nan aku..
Diey chill pls weh..
Ko wat2 aku tak tjuk ape2 dkt kau boleh x?
Ermmmmm :(

Akuuu sgt2 rasa kehilangan kau..
Tadi gi kolej..all the way kau diam je..
Sepatah aku ckp..Sepatah la kau jwb..
And for the first time jgk ko soh aku gi mkn dlu?
Means sorang2?Ermmm Diey :(
4 da 1st time gak..ko xmsg aku tanye aku kt mn..
or tanye aku nk balik bile..
Wehhh baru sehari..aku sgt2 terasa dh kehilangan kau..
jgn wat aku mcm ni Diey...

Pls don't do dis to me Diey..
cianlaa kt aku...
Aku tawu aku salah Diey...ermmm..
Pls chill Diey..plss I need u back..

15 December 2009

Lupakannnnnn :(

Hey..ermm no more SAYANG ok?juz HEY..ouh wuteva..

JUZ WANT TO FORGET ANYTHING DAT HAPPEN TODAY..
AKU PERLUKAN WAKTU UTK BERFIKIR..
................
MENCARI SIAPA SEBENARNYA SITI FATIMAH BT SHOIB

Itu memang AKU :(

Heyy sayang,

Kenapa AKU macam ni?
Kenapa AKU harus sakitkan hati orang?
Kenapa AKU suka touching lebey?
Kenapa AKU suka wat org semua mcm hak aku?
Kenapa AKU tak pernah sedar..aku bkn siapa2?
Kenapa? Kenapa? Kenapa??

Apakah lagi alasan yang aku boleh guna?
Apakah lagi cara aku untuk wat orang benci aku?
Ya ALLAH..Kenapa aku tidak dapat mengawal keadaan?

Di saat aku menemui COREY ku..
Aku kehilangannya kembali..
SAMA TETAP SAMA..
Aku mendera dan mencederakan hatinya..
Dia yang sanggup mendengar rintihan aku..
SAMA SEPERTI COREY..
Dialah penasihat..Dialah kawan..Dialah abang..
Tapi ini yang aku berikan pada dia..

Itu memang AKU :(
Diri aku hanya tersedar selepas ia lama berlalu..
Seperti COREY.. Almost 8 months baru aku mula berfikir..
Dan membaca blog lamanya..
Tapi kini? COREY yang baru?
No way.. I'm sure he will not give me da 2nd chance..
Its over..

Sukar untuk menjadi AKU..
Manja, Emo, Keliru ...
Siapa yang bisa tahan dengan perangaiku?
Ya Allah..jika aku terus2an berkelakuan gini..
aku takan punya sahabat baik..

Terlalu banyak untuk di ungkap..
Sememangnya aku bersalah dengan kau..
Aku tak patut memberi respon itu pada kau..
Tapi kau perlu tahu..
Di hari aku berjuang..
Orang yang aku sayangi..
Sorang pun tiada disisi..
Aku menjadi semakin lemah..

Kawan baik,abang,kakak..
Seorang pun tiada..
Kau patut tahu apa yang aku rasakan..
Lagi ini yang pertama kalinya..
Jika ini yang ke-10 mungkin aku tidak kisah..
Tapi entahlah..

Tapi ya aku tahu..
Aku yang SALAH.
AKU SALAH.AKU SALAH.AKU SALAH.

MAAFKAN AKU,HARAP KAU TAK MENJAUH DARI AKU.

ps : Jangan sesekali kau cuba untuk menjadi SITI FATIMAH BINTI SHOIB :(

14 December 2009

Telling u da truth :-/

Hey sayang,

ermm entry ni utk mereka yg tahu mgenai ini saja.
esp Khai.Kaka.Sheelah.Boi.Ady.

ermmm ok guys..
da story begin :p
Actually atie plan 2moro i will tell dia everything
about my feeling from A until Z..
but accident happen..like i already tell u guys la..
mcm2 rintangan dat i have to tempuh..
But atie dh sgt takuat utk simpan lagi..
wutever happen..juz hope kiteorg still leh kawan..
ermmm ntahlah..
atie xtaw mcm mn nk start nnt..
dgn ada rintangan lain2 tu...
ermm siyes laa..adoiii..

Tp if bdua sje..takot dia sng syak..
so atie biarkan ade yg lain
cume ia agak myukarkan tugas atie nnt..
hope dia phm ape yg atie inginkan sbnarnya..
ouhh demmit..semakin sukar dowh pjalanan ni..
dgn dia pon xreply my sms lg..
ouhh ngantoknyerrrrr..

Atie mmg dh siap sedia
utk bgtaw dia..
atie tpaksa redha dgn ape yg akan jd
but now..atie juz arap everything ok laa
ermmmm.....

It's a WRAP :)

Hye sayang,

yeayyy finally wrap pon shooting production ku.
skang tinggal beban meng'edit lak
then atie as director nk wat report lak..
adoii.heee :)

Anyway ade someone tu mgkir janji hari ni :(
sob2..tp xpela kan..nk wat camner..
dh nasib kita..sapelah kita dgn dia kan?
ermmmmm...takesah pon :(

heeeeeeeeeeeeeee

Takut :(

Hey sayang,

My god! Esok pagi2 lagi aku dah kena gi kolej
nak Mork studio tgkat 7 tu
aku start shooting sok..
adoi takutnya
cuakk smua ada
takleh tido pon ni...
slmt ada kawan2 yg myokong...
yeahh laa u should know kan..
wut i feel rite now
penat lelah dok dlm produksi slama ni
akan tjawab esk
jadi atau tidak..
tinggi or not marks crew
smua under atie..
so sgt2 takutt laaa
uwaaaaaaaaaaaa...
then td my abg akeem ckp
dia dpt arahan utk dtg support my production
i juz cam..hahh wut siap ade arahan
wkakakaka..ok cool
thanx btw
ahhhhhhhhh still cuak dan takut
mcm mn ni
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tlg laaaaaaaaa
ryzal.ajieb.abg one.abg zimi.kak zehra..weh korang
tlglaaa..uwaaaaaaaaaaaaaaaaa :(

11 December 2009

Cinta Terpendam..

Hey sayang,

Aduhhhh nape la sejak join Fitness First ni..masa ku makin celaru?errrrrr..kolej thing..fitness thing..ermm sampai eating pon dh xde masa :( sob2 :p hahaha. Atie skang makan pagi..lunch tasempat...then lepas fitness..baru gi makan..tu je la rutin skang..xpe kali ni betul2 nye workout..lagi2 atie penuh dgn air jer..sng nk sukses if kena caranya..heheh :) Give me 4 months ye kwn2 :)

Ok berbalik pada tajuk asal kita..should I said cinta terhalang ke terlarang ke terpendam ke..terbantut ke..wutever type of love skalik pon..if itu kebahagiaan kita..why not kita grab je kan?bukan kita akan kawen pon nan dia..kita tawu tu..haha..motif aku ckp cam nie?errr abaikan laa...

Tadi tertido around kul 9..now kul 2 terbangun dh..aishh pelik2 la..ahahah :p . Ermmm ape lagi yer?? Entahlaaa xtawww laaaa..ape lagi kah? Rasa nk mbebel..tapi tak tkuar..hatiku ada someone..and selagi xbgtaw dia..hatiku akan semcm :( . Aku xtaw bile aku mampu nk bgtaw dia..ermmmm...

Asal lahir je impian..mesti ada kt muka dia..hahaha..giler memikatt dowh...even ni bkn biasa kan..tapi ape aku pedulik..ahah..isk dah r...cket agi ade org tertentu je leh baca blog ni..krn entry ku semakin mganas..ahahah :p

Ok sekian sajaaa...

10 December 2009

Kawan?Lecturer?Abang?

Hey sayang,

Ermmm ari ni dugaan agak la mcabar..
and someone ni..dpt tgkap yg atie have something in mind..
mula2 atie dpt kawal..dat atie xde ape2..
once dia asyik psg lagu tu..
atie dh tak tahan..atie private talk ngan dia..
atie nanges..atie lepaskan..atie luahkan..
sampai air mata atie bhenti..
sama spt Umie Hanan penah ckp dlu..
busy'kan diri..ada je ruang kosong..
cepat2 wat keje..
and someone tu bagi atie tugasan..
soh kumpul byk2 Treatment scriptwriting..
ia bguna utk luahkan prasaan n mningkatkan mutu pnulisan jgk sbnarnya..
and atie ikot la sbnarnya..atie siapkan yg assignment dlu
then dh mula sbnarnya wat benda2 tu...

Betul :)
Atie perlu ade kwn2 yg dpt happy'kan atie..
now I have Diey..I have Seha.Ena..ermm semuaaalah..
Ermmmm...atie bangga dpt kenal korang..
now pon atie getting closer ngan Sheela n Boi..sweet kapel 4 eva tu..hehe
Ramai leh wat atie hepi..
tp tpulang pd atie..utk hepi or not..
tu smua mental atie..
atie tau..if atie set nk nanges..nanges la kan?btul tak...
ehhehehe :)

But yeahh.. I have him and her rite now..
thanx sangat2.. :)

Dapat Bunga :)

Hey sayang,

After 18 thn 10 bulan idop..
dis is my very 1st time dapat bunga..
takiraa laa dari sape pon..
dan today someone give me ros jingga :)

And tadi wat research maksud ros..
hehehe
senyum sorang2 aku..wkakakak :p


Jingga
Dengan warnanya yang garang dan membara, ros jingga memberi gambaran ‘desire & ethusiasm’. Warnanya juga adalah simbol keinginan yang tinggi juga dikaitkan dengan rasa kasih yang fanatik. Sejambak ros jingga boleh memberikan impak yg besar kepada penerimanya.

Thanx Diey :) Ko btul2 wat aku happy since aku kenal ko..

09 December 2009

I'm in LOVE :)

Hey sayang,

Heeeeeeee yes I am..
yeahhh atie dilamunnn cintaaa :)
Diaaa sangat caring :)
sangat baik :)
sangat romantik :)
I don't care wut people say..
yg penting I'm in love..
hehehe thanx Sheelah sbb sudi kongsi prob ni dgn atie
Atie confirm org lain takan phm atie..
hahaahahahaha.....

AND TO YOU :)
I will not forget u even in one seconds..
But I will always miss u every seconds..
oh damn!!!even u're not mine..
BUT i love u...

thanx coz elweyz with me when i need u..
aishhhh :)

Kau kan slalu tersimpan di Hatiku
Meski ragamu tak dapat ku miliki
Jiwaku 'kan slalu bersamamu
Meski kau tercipta bukan untukku

Tuhan berikan aku hidup satu kali lagi
Hanya untuk bersamanya
Ku mencintainya sungguh mencintainya

Rasa ini sungguh tak wajar
Namun ku ingin tetap bersama dia
Untuk selamanya

Mengapa cinta ini terlarang
Saat ku yakini kaulah milikku
Mengapa cinta kita tak bisa bersatu
Saat ku yakin tak ada cinta selain dirimu

07 December 2009

Produksi Kopi O Pahit

Hey Sayang,

Ok semua,seperti yang telah atie kecoh2kan before this psal K.O.P. Akhirnya crew dan talent yang akan tlibat telah tsenarai. Gunakan peluang ini sebaik mungkin :)

OK!! Tapi sebelum atie bagitau sapa yang tlibat pls ALERT dengan MEETING okayh?

RABU 9 DEC 09 , 2 PM , LUAR STUDIO, 7TH FLOOR (SEMUA CREW SILA HADIR)
RABU 9 DEC 09 , 4 PM , LUAR STUDIO, 7TH FLOOR (SEMUA TALENT SILA HADIR)

KHAMIS 10 DEC 09 , 12 PM , LUAR STUDIO, 7TH FLOOR (SCRIPTREADING , REHEARSAL UNTUK TALENT)

SHOOTING = 20 DEC 09 , 6 AM , BERKUMPUL DEPAN BANGUNAN HARVELA KLMUC.

PRODUCTION CREW.

Director - Nasrulhakeem
A.Director - Mia Nazatul Sukma
P.M - Adinda Atie
A.PM - Deqleen
Cameraman - Rozinor Razali
A.Cameraman - Afiq Carlos
Soundman - Zakwan
Art Director - Ashraf Sukri
Propmaster - Ejart
Conty - Wawa/Puteri
Wardrobe - Faa
Make up - Oyun/Baby
Runner - eZaNee PeNyu..
Technical Crew - Acap /Zain / Chaq

Sebarang pertanyaan sila tinggalkan di bahagian KOMEN :)

TALENT.

Razali - Pak Cik Lim Abdullah
Attiq - Salam
Faiqah - Khety
Shahrul Nizan - Pekerja
Khalid - Pekerja India
Hafiz - Penyanyi 1
Hafizzudin - Penyanyi 2
Sima Athirah - Anak Pak Cik Lim
Sheelah - Siti Nasi Lemak
Betty - Pelanggan 1
Ady - Pelanggan 2
Seha - Pelanggan 3

ULANG TAYANG.

RABU 9 DEC 09 , 2 PM , LUAR STUDIO, 7TH FLOOR (SEMUA CREW SILA HADIR)
RABU 9 DEC 09 , 4 PM , LUAR STUDIO, 7TH FLOOR (SEMUA TALENT SILA HADIR)

KHAMIS 10 DEC 09 , 12 PM , LUAR STUDIO, 7TH FLOOR (SCRIPTREADING , REHEARSAL UNTUK TALENT)

SHOOTING = 20 DEC 09 , 6 AM , BERKUMPUL DEPAN BANGUNAN HARVELA KLMUC.

06 December 2009

Jom Heboh Bukit Jalil :)

Hey sayang,

woaaa ni adalah Jom Heboh keduaa seumur idopku.Pegi pon tak plan perfect pon..main redah je lepas balik APV dgn junior sebayaa :p . Hahaha..Besttttt sgt.Even ku keseorg sbnarnya..kwn2 smua gi jalan2..tapi gue melekat dimanaa lokasi adanya si SOFAZ[R]. yEAHahh almost 3 years tajumpe SOFAZ[R] and almost 1 year tajumpe ADAM n BB. sO dapat la kesempatan itu utk jumpe dorang..plus dpt offer dok backstage lagi. Siap jadi fans tlampau bsila depan stage..hahaha ":)

Sayaaaa happyyy sgt.. thanx Kishz :) Thanx yeahhh... Thanxxx Ashh :) hahaa thanxxxs semuaaaa..sayaa happy :)

WITH SOFAZ[R] without A :)







WITH ADAM n BB








Hahhhh sudahlahh cukup! nak lagi view Facebook..hehehehe :) oklah2 letak pic ngan Kishz and Ash oke?hahaha...ok2...


Lawatan to APV :)

Hey sayang,

weee ni nak share sket cerita..sabtu lepas..atie dpt pgilan mgejut utk ke lawatan APV ni..takan nk lepaskan peluang pegi jee laa..haha..tempat ni more mgenai editing..kira post production la..ermm bukan sng yerr kawan2 nk meng'edit..kau tahu nk mgutukk je kejee..hahaha..

PIC BEFORE PEGI



PIC DI APV


05 December 2009

Sahabat...

Hey sayang,

Tiba-tiba ada perkara yang menarik ATIE untuk bercerita mengenai SAHABAT. ATIE senang dapat kawan,tapi lagi senang kehilangan kawan.Kenapa ATIE hilang mereka? Bachelor?Triple A? Kenapa semua ni tjadi? Ni semuua kerana EMOSI. EMOSI yang tak menentu. EMOSI yang terlalu mementingkan diri sendiri. Sering SALAH ANGGAP dengan gurauan kawan2. TIDAK PERCAYA kawan. Cepat CEMBURU. iTulah ATIE yang ramai orang benci. Lebih parah ATIE TAK SUKA KAWAN ATIE MGENALI DIRI KAWAN YANG LAIN. and dats why they HATE ME SO MUCH. Lantak dorang la kan nk bkwn,bila atie halang,dorang pun nyampah dengan atie. Dan ni semualaah sebabnya atie kehilangan kawan2 atie.

Kes dengan Bachelor,sangat hebat. Terlalu hebat.Terlalu kecoh.Siapa yang tahu mgenai kes itu,diam2kan aja.Atie dh malas nk mgungkit,kata orang What Goes Around,Comes Around. Atie dh terima balasan'nya.Balasan yang baik :) I love u abang.Hehehe.

Triple A? Atie.Azie.Amelia persahabatan yg amat mencabar.Tahun demi tahun,Krismas Day menjadi bukti psahabatan kami. Kalau bgado,puncanya ATIE. yang meredakan pgaduhan.puncanya AZIE.Yang mgikut kata semestinya AMELIA. Umur mjadikan kami btindak begini,azie yg senior sering mcari pnyelesaian sampai dia pon dh malas nk selesaikan.hahaa.ATIE?semestinya punca pgaduhan.Amelia sbb muda.Ikut sajalaahh.yeah kami semakin jauh smuanya kerana ATIE.ermmm emosi.jeles.

ATIE kehilangan COREY ALIAS :( kerana sifat jeles ATIE yang tak patut. Dialah yang memahami Atie.Sangat memahami Atie.Dialah yang berdiri dan duduk bersama atie.Bergembira dan bsedih bersama atie.Hanya dia.Siapa saja yang cari psal dgn atie.Dia pasti dipihak atie walaupun sometimes atie yang mulakan perselisihan faham itu.Dia akan memujuk atie,dgn bkata "kalau dorang x wat u sblum ni,u x wat dorang kan?"...yeahhhh atie rindu akan kata2 dia.Diri dia.Even atie tapenah mgenali diri dia.Dia seorg yg misteri.Dia tak pernah tjuk diri dia pd atie mahupun sesiapa.Ermmmmm.

Atie dah mula sedar.Dah mula berubah.Atie buang semua sifat yg tak patut.Dan alhamdulillah..hinggakan kawan yang kenali atie buat masa Seminggu pun still contact dgn atie. Thanx Nurul,Teeqa dan Kapten.(rumets Yayasan Melaka). Atie masih bkwn dgn MMC student,Taylors student..and KLMUC student 4 sure..atie pernah ada krisis dgn MMC student.But kiteorg seat sesama utk setelkan prob.dan mmg itu sje cara pyelesaiannya.

Berbalik pada COREY ALIAS. Atie mula rasakan Atie jumpe pgantinya. Dia mhiburkan Atie dgn gurau senda dia. Dia ada bila Atie sedih,Bila Atie down. Tapi tibe2 something happen,ermm mbuatkan atie ingin bceloteh mgenai ini. Dia faham atie kot,mmg tserlah sgt.If atie nampak bosan,sedih..dia taw nk pancing atie dgn gurau jenis ape.Yes atie jumpe pganti Corey.Tapi dia tak mau jadi diri dia dh?erm ntahlah..

Atie tak mau ada kawan2 atie yg ptingkan diri dan emosi sdiri.Tanpa memikirkan usahaa org utk mgembirakan anda. Atie tak mau ada yang bgaduh kerana EMOSI. Jangan BERFIKIR mgunakan EMOSI.Ia akan mjadi sangat2 PARAH. Dan mbuatkan anda myesal di kemudian hari. Orang akan myampah dgn kita,bile kita selalu bmain dgn EMOSI.

Atie bercakap kerana atie dh lalui.Atie ilang ramai kawan kerana EMOSI atie. Atie dah tak mahu kehilangan kawan even sometimes it's will happen.

ps : actually perkara yg nak disampaikan ada di 3 PERENGGAN TERAKHIR.ahahahahaha :p

03 December 2009

Diey my Twin :)

Hey sayang,



Fuhh be4 dis penah x aku introduce diey?
Heee rinii nk citer la kan..
knp ramai ckp muke kiteorg sama?
sampai lepak kedai mamak pon
mamak tu tanye..
kiteorg adik beradik ke?
hahaha lawak laaa..
tp mgkin sbb org dok ckp camni..
aku makin mgedik kt dia..
ahahahaha..bygkan..org nk amik gambar ngan dia
aku gi halang
kong asam x?wkakakakaka..
bajet cam dia lover aku lak..haha
jaat tol..
winkkk tp entahlahhh..
aku pon xtaw knp aku btindak mcm tu..
ahahahaha..ngok ngek!atie ngok..
hahahahaaha...

alkesahnyaa lagi..my family nk gi penang..
then i can't follow..
tanye punyer tanyee org..
smua cam xleh je kasik tumpang umah/hostel..
then tanye laa dia...but dia pon xleh bg kata putus
dia kena tanye mak dia..
heeee..slmt laa kak mia ada myelamat..
hahahaa..thanx akak syg..muah2...

ermmmmmm...aku confused skangg ni..
Khaiii tlggg..ahahahahahaa...
ouhh dh larik topik..ok laa tu jer..papai..

30 November 2009

Fitness First?

Hey sayang,

hahaha gara2 fitness first..20 minutes workouts for the 1st day semlm..
Aku tido seawal 9 malam..dan bangun selewat 10 pagi..
Imagine laa..haha
Today hari ke2..workouts yang lagi mcabar dan myakitkan segala urat2 ku..
Tapi puas hati..kerana berat badanku bkurang..
wkakakaaka..
I HATE STEPPING btw..hate so much..
sakit kaki
:(
yang lain smua okee laa..
ahahhaa...
BTW I feel in love with gym..
xpegi klu mesti bosan..
but kena pandai wat jadual laa..
study+gym+saloon
hahahaha..
rambut kena jaga jgkk bhai..
btw juz utk 3times je kt fitness ni busy..
sbb ade trainer..
pasni bgantung laa..nk sambung ade trainer or not..
juz leh gune tempt tu bebas..
masuk takuar2 pon xpe..ahah
but for me.. I need trainer..
sbb xde motivation..
ahahaaha...
dan sy memilihh oke..
sy nk terus n stay with my trainer skang..
iaitu abg besi+senior kat sekolah dlu..
sbb at least dh biasa kan..
plus dia pon my abg jgk..so dia dh phm keMANJAan
adiknya yg tlampauu..haahah


abg RiRy..dia yg purple tu


ps : Life is SimpLe = Make a Choice N Don't Look Back ~ !

28 November 2009

Hari Ini???

Hey Sayang,

Pagi - Tido kat umah.
Tengahari - KLCC,beli Crocs again.
Petang - Leissure Mall, beli handphone Mama
- Pegi Fitness First,sign up..meet Abg Ac KRU and meet my consultant(abg senior)
Malam - Pegi Jusco Balakong,beli kasut running,sluar track,accident happen Crocs putus.

Hahahaha.Ini hari sungguh gila.Plan nak tgk wayang.Langsung tak tengok.Haha.Macam2 putus hari ni.Crocs baru putus,Beg isi handphone putus.Dah ganti baru pon.Yang xleh blaa tu Crocs baru la..pakai xsampai sejam dah putus.Hahaha.

Hee..ape lagi nk citer?Ntahlahh.. S.A pon dh diam skang.. rindu lak kt S.A..hahaha.Cuti2 ni..hahaha.

Ouhh yeahh mulai esok,hari ku akan jadi lebih indah.Kerana hari2 jumpe abg ensem dkt Fitness First.. xde mahal cam London yg xbkesan lgsung tu kan..hahahaha.

Oklaa..ni je kot..nk berYM ngan sweetie pie jap.ahah

27 November 2009

Hapyy Sementara?

Hey Sayang,

Ermm now I know ..
wut u mean with "happy ku hanya sementara"..
yeahh thanx sbb kau bls sgala yg kau terima tu dkt akuu..
It's not my fault..
I juz knowing u..
but dis is wut u give me..
ok fine!!

26 November 2009

5 am already :)

Hey sayang,

Ngantokkk sgt..
nk tido..but still with him in YM
ermm nk tido xleh
kang tbabas
kul 7 nk gerak gi kolej dh
ermm rasa2nya xgi sehati bdansa tu
ngantok laa..
tpppp Ermm ntahlah
ahhahaa

Happy :)

Hey sayang,

Tak tido lagii ni
sebabb hepii sgt..
tgh webcam n chat with someone
Heeeeee :)

25 November 2009

Stress..

Hey Sayang,

Ermmmm stress sgt arini.Surely budak Media KLMUC know why I cakap gini..
I know ramai dak Journalist bengang ngan I and others Director jgk..
Sebab we always said TUNGGU DAN LIHAT di Press Conference tadi..
Ermmmmmmm.. I'm still new and fresh in dis directing world..
Be4 dis TEMAN orang gi Press Conference..jadi AJK Press Conference..
BUT I NEVER INVOLVE INTERVIEW SESSION KOT?..
Same as u..still fresh n new dlm ni semua kan?
Am I rite??
Yeahh....

Atie x agresif mcm Director lain..
Hati drg kuat..kebal..keras..
Said wut u want..they accept..
BUT not for me..
Atie sedih..Atie nanges otw back td..
Even time tgh makan ngan some of Journalist student td..
I'm not a gud director :(
The more I'm TRYING the more I'm starting to feel USELESS.

Paling myedihkan..when Atie text budak Journalist yg atie ade Number dia
Atie say SORRY..even dengan Diey pon atie dh pesan say sorry kat korang..
No one reply..atie taw korang marah..
Tapi kita wat ni semua utk assignment kan..
Untuk final kan..
Untuk markah kan..
dan actually utk masa depan kita..
ni semua sbg pengalaman kita kan..
Xde benda yg terus perfect.
mesti kena lalui kesilapan dulu..

Ermmm..skang kita ada sama2 silap..
Production n Journalist..
Why?Production esp Director x abes2 dgn TUNGGU DAN LIHAT..
and u guys pulak..
cuba bayangkan korang betul2 in industry..
do u think Ahmad Idham or Mamat Khalid..
will tell u suprise..keistimewaan movie dia??
No rite??Mgkin dia akan ckp "penonton akan menantikan saat dimana sipolan dan polan ini..blaa2"
Dorang takan citer kt u guys..

Atie ade dgr org ckp..
Dkt depan..time interview ramai2..
Director masing2 belagak..
jawab dgn confident..
sampai interview sorang2..
Visi movie pon xtaw..
Ok.I admit..
We never think about it..
Ape yg kami taw..
Mise-en-scene kena ada..
Itu markah..dats all..
s

Ermmmm...I dunnoe wut to say anymore..
Thanx god my PM still with me..
He ask me to rest..job smua tgal dia nyer jer..
dia takasik I fikir psal filem ni semua..
But I can't..
markah talent..markah production UNDER ME..
teruknya lakonan..teruknya camera..
SEMUA SALAH I..
berat tgungjawab ni..
I takot..Sangat takot..

Sebab tu la dari awal2 grouping I dh ckp dkt my team..
Kita wat sama2..I tanak disalahkan atas segala marks korang..
Ermmmm smua nampak perfect je from my group kan..
tp krisis dalaman yg kami lalui..
Disiplin..ermmmmmmmmmm..

Enuf said I'M NOT A GUD DIRECTOR.FULLSTOP!.

A day with Diey :)

Hey Sayang,



Her name is Siti Nurhidayah @ Diey


Macam tasangka skang dh makin rapat ngan dia.Hari ni dr awal sampai balik ngan dia.Even balik naik tren sesame kot.Yeahh I tawu bdk2 kolej td pandang slek je.Don't worry dia ade someone dah.Tapayah nk pandang2 slek dkt kiteorg. Admit,dia sgt2 baik and romantik kot.Caring sgt2.Hahaha.

Yeahh if nk mgimbau kisah,kiteorg start btegur psal Short Film ni la..then start lepak sesama.One day ritu teman dia gi Sogo beli card utk mom dia.Dia penah teman I kt kolej,tgu my mom dtg.Hahaha. Dia agak caring laa kot dgn kwn2 dia.

Masa nak balik td pon,1st time dia cerita psal diri dia n lover dia smua. Hehehe mcm2 citer kuar.Dulu pandang diamm je.Hahaha skang.Kecoh riuh.Hahaha.

oUh ni je kot nk story.By the way S.A ckp kiteorg bdua ni mcm Twin.saiz je berbeda.hahaha.

Lawatan KLMUC ke Media Prima&Karangkraf

Hey sayang,

Penat gilerr ariniiii :) . Tapi happy sgt2. After one year tajumpe abg Malik td bile jumpe HE STILL CAN REMEMBER ME.. DO U KNOW HOW MUCH I EXCITED WHEN HE STILL "EHH ATIE". hahaha. HaHaHa.. xtaw la nk citer ape psal trip ni.tapi mmg gempak la. Camera ku sampai abes battery baru bdk2 tu pulangkan..ahhaa.. so sad picture ku dlm camera sdirik xlebey dr 20 pon..sdgkan ade almost 500 pictures.hAHAhaa..


With my lovely bro Mior Abdul Malik


Seriously no one percaya that I know him.And he's my bro.Sape pembaca setia blog mesti ingatkan..yg I penah pegi makan kat Damansara ngan abg I ni before.I know him from KaK Zehra.Ouh lupakan laa..tadi pon tserempak Aunty Azizah time dia ngah mekap utk WHI..haha..

Gambar lain check kat FB or MS yeah..and to my coursemate nk gambar NEXT WEEK.esk xleh kot..ahhaha

24 November 2009

Thanx Bro Kuwh :)

Hey Sayang,

Hahaha ok Finally bro u re here. After a long time u always ask me Why u re not in my blog.So NOW ur turn.haha. Guys I'm talking about dis GUY .. know him from Kak Zehra page. Hahah lama jgk kenal dia. Before nak SPM lagi kot. Hahaha.

Why suddenly I want to talk about him? Coz he help me..yeahhh. Hik2..happy. Wakakakak.Lalalalala. Nak je tunjuk ape yg dia tlg.Tapi xlehh lagi. Coz ni dh mcm hak peliharaan my production jgk.hahaah.

Ape2 pon Bro.Thanx again. Perghh mmg tgugat kot. Atie nak wat takan jadinyaa..hahaha

Ps : Khai thanx jgk yea..haha

23 November 2009

Ouh S.A ku :)

Hey Sayang,

Did u remember my post be4 dis..lama dh about someone dat I called S.A actually my heart still with him. I'm still need him. Now ada 2 org tawu citer ni. Kak Mia and Shaheer. After a long time I keep it alone. Now I can share it with them. Ermm tapi ntahlah dia mcm lebih selesa single cam skang.

Tapi I need him :( I love him. Lama pendamkan rasa hati ini. Saat dia happy with his gurl,sakit hati ni aku sorang taw.Bila dia dh clash I hope dat I can replace his gurl.Ermmm ntahlah..ni la susah bile SAHABAT JADI CINTA. ehehe tak jadi lg..But I hope..ermm ntahlahh pening kot..

Ermmm nak sayang dia.Nak cinta dia.Nak bersama dia..Nakk diaaaaaaaaa...

Ku sedar ku bukan yg tbaik utkmu..

22 November 2009

Jangan bermain dengan JANJI :(

Hey Sayang,

Hmmm today he promise to me
dat will meet us be4 he went back to Bintulu
BUT siyes aku sudah tidak mahu pgg janji2 dia
Mana pergi janji dia sebelum ini ntah
kata mau hari2 dtg kolej
even dia bkn blaja situ lagi
tp xdtg pon..
awal2 sje dia tjuk smgt dia utk dtg
lama2 xde dah..
Ermmm now 2bulan blalu
idop aku tanpa diaa..
dan kini dia muncul dgn berita yg aku xmau dgr
dia berpunyaa..dia mahu pulang...
aku tahu dia pasti pulang ke Bintulu akhir thn ni..
tapi kini dia berjanji utk menemui kami semua..
TIDAK!! I WON'T BELIEVE U FOR DIS TIME..

20 November 2009

Malas Update Blog :p

Hey sayang,

sakit malas update
sudah dtg..
ia dtg krn
ku busy di kolej
hahha
apa2 update di FB sje okeh?
hahaah

Finish my nite with Iqa and Keem :)

18 November 2009

Re-Casting :)

Hey Sayang,

Wah hari ni aku n production aku wat re-casting. Kali ni aku bg spontan situation kot dkt drg.Tu pon last minit Ms.Azreen kasik idea. Disokong with Dr.Ronnie. So aku ni mcm di guide oleh drg la.And aku sgt puas hati dgn Casting hari ni. Dan aku dh jumpe my Sima n Kamel.. weee and dgn cara drg hari ni aku dh nampak org yg akan jd sub-plot aku..haha.

Ok then aku wat cket discussion ngan production aku.Hahaha first time full and smua tepati masa.hahaha.wek2.

Masa Nana abes use my camera.Aku,acap,chaq,zain,seha,ina,jesse,nabil lepak belakang studio..nak wat video clip.Haha.Watla video lagu Cinta Ini Membunuhku..but something happen and membuatkan lagu itu btukar tajuk..Hahah hanyaaaa kami yg tahu mgapa.

Lepas je tu kami pegi Teratak Mek.Sampai stuu laa kami membahan seseorang tu.Hahah.Abes lepak nk balik pon kena lagi orang tu.Wakakaka..

Conclusion is AKU HAPPY HARI NI..ahhaa

ouh tadi ade wartawan datang studio kiteorg..hehehe.Jumpe bdk Media smua..best woo..haha.

Oklaa nnt tgk Youtube oke..video2..ehhe

17 November 2009

Dalam Hati Ada Cinta :)

Hey sayang...

ermmm dah lama x rasa apa yg sdg aku rasakan ni.
OMG!! Panda je taw kot psal ni..
Ermmm.Tapi no point..sbb Panda takenal dia
Tp at least Panda dh kurangkan rasa sesak dihatiku.
OMG!! I love him..
I need u. I want u. Only u.
If i get u.. I promise
U will be my last..
Kau dh genggam hati aku sbnarnye
dari awal kita kenal..
kita bsuaraa..
Setiap kali kau bgurau dgn aku..
Aku masuk terus kedalam hati..
Aku ingin belaian kau.
Aku jeles bile kau rapat dgn org lain..
Aku ada marah kau kan?
Kau tak prasan ke kenapa aku buat mcm tu?
Ermmmmm.... wehh kauu..
Tlg kata kat aku.Dat u love me too?
Ok dats crazy kot..
Ermmm mcm mn ni...
Aku nakkkk kauu..
ermmmmmmmmmmmmmmm...


ps : Pandaa tlg laaa akuuu. Ni baru btol SYOK SENDIRI Panda.haha

Hye FIKA, Hye MIRA

Hye Sayang,

Weee ini hari atie nk bceloteh cket la.Tadi my Panda tibe2 buat atie jd dia punyer Punching Bag..dh tahap giga marah dia.Dia dtg kat Atie.Hahaha Pandaku sguh sweet.Actually bkn dia sorang.Ada lg 2 hamba allah bkelakuan begitu hari ni.Tapi atie lebih tertarik dgn ini kisah.Oleh sbb dia mmg dh publish dkt blog dia kisah ni.Tak salah atie mengOlah lagi.

FIKA merupakan gadis kecil molek yang baru saja di putuskan hubungan dgn Panda ku.FIKA ni mcm slalu bsuara yg Panda xde spend time ngan dia smua.10 bulan together tp mcm org bodoh. So Panda minta putus,bebaskan dia utk bg dia rasa hubungan yg lebih always together.

My conclusion here is FIKA masih muda xphm apa yg Panda lalui.Atie yg slalu borak ngan Panda.Tahu sejauh mn kesetiaan dia even dia x contact FIKA. I xphm what u want my lil sis? U want his love or time? What's more important? Love pakej with kejujuran,kesetiaan,keromantisan yg dibekalkan utk kau..or hanya waktu dating tanpa sbrg prasaan itu yg kau mahukan???FIKIRKAN wahai lil sis.

FIKA xphm apa yg Panda lalui. Dia busy dgn college. Hey girl,aku jgk penah study dgn dia.Kau tahu sehari aku dpt tido bpe jam?Kau tahu tak?Kau tahu sehari bpe assignment aku dapat?Kau tahu x?betapa bebannya ex kau..mana nk layan kerenah kau lagi.Assignment lagi.Client photography dia lagi.Kau fikir tak tu? Weh kalau aku kan,cukuplah aku dpt cinta dan kesetiaan dia.

Ok abaikan FIKA. Now MIRA time :) . MIRA is da girl dat Panda love rite now. Since MIRA wujud,aku tgk perubahan Panda..MIRA pun rajin call Panda. Aku nampak Panda happy dgn MIRA.Even x declare ape2 lagi,still early for them.

Hee To MIRA, once he said to u dat he want u to be his special girl,do accept him.Yeah bcoz I know him.Even I'm not always with him.U boleh bezakan dia ngan kwn2 I yg lain from MMC.Drg yg ade couple be4 sibuk soh I carik newgirl kt my college.But Panda?Still stick with FIKA dat time. So think about it. Love or Time?

Memang org ckp kalau sekadar ckp cinta syg smua,x kemana pon if x show. Hee org buta tu mcm mn dia show cinta syg dia? Heee I xde pgalaman utk ckp byk pon. Tp I hope u dpt mbahagiakan kwn I. Do understand him.

And Finally TO MY DEAR PANDA, jangan marah ahh.. aku hanya nk meluahkan kembali apa yg tbuku dihati aku je. Well syg,aku stiasa myokong kau.

16 November 2009

Casting Day??

Hey Sayang,

Yeah finally my production dah wat casting tadi kat Team Pelakon. Ada yang superb.Juz play around.Juz biasa2.Well biasa laa kan..tak semua minat belakon BUT they have too.Final project kot.

Atie as a director puas hati dgn "watak" yang telah atie senaraikan before.Dorang mmg superb.So now my production tinggal nk release letter kat location n wardrobe.After final discussion about cast. We will sent da letter to cast pulak.

I'm happy coz my production BOLEH buat semua kerja yg di'arahkan.Not like others team.Mengharap pd SORANG je... even my group I juz focus to my P.M it is bcoz THATS his JOB.. other member so far they can do their job.Alhamdulillah.

Wink nnt check la Youtube ku ada vc drg casting..hehehe

14 November 2009

Acting Class :)

Hey sayang,

Weee baru2 ni atie ade join acting class with RozinorRazali taw.Free je :) Byk input dpt sbnarnye..class ni akan bterusan atie join dgn partner atie ni..kiteorg dh xbleh tukar partner.Wink2.



Pengenalan dlu..


Masa untuk menghayati watak


Action..


And cut..dgr komen..heee


Weee sgt2 best oke..sy hepiiiii sgt2 ok..

Rasa bengang pon ada..

Hey sayang,



Taw x napa atie bengang?
Bengang sbb xleh wat pic ni kat head blog ni
Bengang giler
dari semlm cube..
Mcm2 cara dh buat
sampai layout dh btukar kot
ape masalahnye eh?
someone pls help me..
adehhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

ps : thanx to NasrulHakeem for this picture :)

Problem is ur bestie :)

Hey sayang,

Am I rite? Problem itu sahabat baik anda.Waktu anda perlukan dia,atau tidak perlukan dia.Dia tetap hadir utk anda.Wut the fish?haha.Serabutla otak skang ni.

Dengan assignment.Dengan FREN.Dengan KAWAN.Dengan SAHABAT.Masing2 buat hal.Sakit je otak aku ni.

Aku pun ada hati dan perasaan jgk.Bukan kau sorang.
Aku pun suka org bgurau.Tapi nak gurau biar la berpada2 cket.
Aku pun sayang kau.Tapi sayang aku boleh je bkurang?


Isk.Isk.Isk.

Kawan apalah yang kau kesalkan
Kerana Tuhan kau kehilangan kawan
Kerana kebenaran dihina
Jangan kau ragu dalam keimanan

Kadang-kadang kawan jadi lawan
Kadang-kadang lawan jadi kawan
Apalah disedihkan hati
Setiap insan di dalam kekurangan


Kawan oh Fren oh Sahabat!!!!
Susahnye ramai kawan.
Susahnya xde kawan.
Ermmm sini macamtu
Sana macamni.


To her, can u understand wut I feel when u PUT THAT?? Aku dah kata dari dlu lagi,dan aku rasa kau dah faham aku.Tapi kenapa kau ltk jgk? Kau tahu tak bile last aku jumpe dorang?Kenapa kau harus wat air mata aku mgalir?Kenapa?? Aku sangat tak faham apa yang berlaku ni.Kenapa kau ltk benda tu tiba2?Sedangkan kau boleh ltk je dari dulu.Ermm aku masih rasakan semua tu,so tak sepatutnya kau ltk.Dan ada pulak yang aku tak tahu,kau letak jugak?Ermm.Baiklah.ALL OF THEM IS URS NOW. Aku dah malas amik port psal dorang.Ermmm

And to him, aku makin sakit dgn prangai kau. Dah lama aku simpan. Nampak dgn jelas prangai kau yg manipulator.Mana barang yg kau nak ada.Disitu ada kau..ermmm ape ni smua weh...

Arghhhhhhhhhhhhh wahai diari digital ku, Apalahh daya ku. Masalah datang tidak bhenti.

NOW :- Tumpuan ku pada Casting and Shooting yang akan berjalan.

Chaiyok2 tu Metro Production...

13 November 2009

Result MidTerm :)

Hey Sayang,

Winkk alhamdulillah result Midterm utk Masscomm mampu utk buat ku tsenyum..
Heee skurang2nya tak perlu buat backing paper..
Hik2..Ms.Azreen cakap utk final nnt..do answer in English.OK MISS..haha
Utk structure pulak??Tayah cakap pun I know..I'll fail..haha
utk english..C je kot..hik2

Ouh shooting script pulak xbuat lagik
tadi en.ajin mcm marah je dgn my production
is okayh..tak kena marah kalau
bile nk insaf kan?
hehehe.. I'll make sureee..
en.ajin akan bangga with us ok?
hehehe..

ps : I need monitor for shooting.. BUT my team mgkin x mampu utk byr..xpelaa..is okayh..

12 November 2009

Cabaran Seorang Pelajar :)

Hey Sayang,

Wahhh gamat deyh arini...mana idaknyaa.Aku udah bilang sama Fahmi mau ke kolej harini.Tapi nda bisa kerna xde transport.Lalu aku batalkan niat.Tiba2 jam 2 Jesse call,katanya En.Ajin mau jumpe aku.OMG!!..Ape lagi ini mesti penting.Mungkin kerjaku di reject.So aku usaha jgk.

Around 3.30 sampai aku di Kolej.Terus ke studio.Dia masih disitu.Oh ingatkan ape.Dia mau aku siapkan "shooting script"..hehe.5minit je jumpe?aku amik masa 1jam lebey utk sampai kolej.Memang cabaran.

Lantas bila smuanya udah setel,aku call abg tanye lokasinya.Terus dia naik dan jumpe En.Ajin jgk.Kami lepak di basement sblum balik.Lagipun hari hujan.Diskus ape sjaa yg patut.AT LAST?Geraklah pulang..

Aku follow si DIEY pulang.Eh salah gerak sama2 dia.Singgah sogo dlu.Dia beli kad bufday mom dia.Heee baik anak aunty ye..haha.Minum2 dan balik.Hari makin hari aku dapat mengenali siapa DIEY sbnarnya :)

He text me..

Hey sayang,

ermmm remember about my post yg Musnah Segalanya tu??
Ermmm dat guy text me n ask my FB
Bile I bg je..laju dia add
We text from FB lak
he said he rindu me la..
bangga dpt kawan dgn I ar
Ntahlah..tibe2 terasa dia hanya pandai myusun kata je
ermmmmm...
Then dia ltk kt status FB dia
I miss my hubby..
SO TERNYATA??
My coursemate bkn citer keling kt I
he really did it..
and mmg tkejut n tasangkaa..
He just added my gayboy collection laa..
ape2pon I LOVE MY BROTHER..
even dkt FB in relation with girl..hahaha

10 November 2009

Thanx Coursemate :)

Hey sayang,

weuewww today I bring my new D90 to college.Just want to learn something new,coz I know my fwen more expect than me.Yeahh I'm rite..haha Attiq konkerr my D90 until finish almost 4GB haha.Sir Ajin also enjoy using my D90.He ask me to use da camera for film not for picture.MUahaha. He ask me to buy new lens too..cesss.Xde maknanyee..xcukup duit lagi la.Hhahaha :p

Tadi I join acting class for the first time.Enjoy sgt2..my partner was Hazami.Haha..ermm oklaa da class for the 1st day kan.Need more improvement.

Yeayyyyyyyy kawan2 buat sy hepi harini..sy xkesah dh ape yg tjadi semlm..Yeayy.

09 November 2009

Thanx Jesse :)

Hey Sayang,



Yeahhh I would like to dedicate dis blog to my dear P.M. Dia buat kerja dgn sgt baik dan cekap. Aku tharu krn memiliki dia as my team work. As a director aku tiba2 rasa rendah diri sebab dia lg byk wat keje dari aku.hAHA

Skrip dia.Jadual dia.semua tugas dia.dia buat.tugas aku pun dia buat.Atas krn aku tertinggal dkt umah ape yg telah aku siapkan.Dan krn kecekapan dia.Kiteorg 1st team yg antar. Thanx Jesse.

Musnah Segalanya :(

Hye Sayang,






Sedihhh sangat..
When I heard a story about u..
BUT what can I do?
Dats u..dats wut u want..
DATS UR WORLD KAN SAYANG??

I SAKIT SAYANG..
SAKIT SANGAT..
TAPI APA DAYA I??
I TAK MAMPU MHALANG..
ITU KEINGANAN U..
PATUTLAH SMS TAK REPLY
CALL X ANGKAT..

SAYANG... :(
I HATE U :(

08 November 2009

U juz remind me da OLD u :)

Hey sayang,

Weee just habis gayut with my dear fwen Khairul Ikhmal..
he call me about 30 minutes..
hahaha I'm not talking so much..
juz listen to him..
weeee cian dia..
xpe kawan..
walau kau slalu wat aku berapi
kau tetap kawan aku..haha
Teringat aku zaman first kenal kau..
tiap2 malam kau call..
juz to make sure AKU PERLU TIDUR..
dan tiap2 pagi kau call
utk pastikan AKU DAH BANGUN TIDUR..
heee I'm siyesly miss da old u..
tp tu dlu..
zaman aku di MMC..
dan zaman aku duk hostel..
aku taw kini aku bkn satu2nya..
kawan perempuan yg kau stand for..
ramai lg kawan kau kan..
aku faham...
juz same with me..
cumeee AKU RINDU KAU YG DULU LA BODOH..
hahahah :p

Aku nak hang out ngan kau..
Nak hang out ngan panda..
ngan mote smuaaa...
ermmmmmmmmm rindu...

06 November 2009

Mid Term Sem 2

Hey Sayang,

Weee beban kureng cket dh skang..
tgal lg 1 paper..on sunday ni
tapi tadi English tu mcm mbunuh la soklan dia
My lecturer kasik salah tips..
she said sorry too
ahhaaha..
Masscomm??I bring da rite rencah utk mgoreng..
hahaa so i goreng everything x ingat dunia punyer
ahahahahah

Hope everything ok...

Then tibe2 dpt kabar dat my floor plan salah
and skrip kena translate..
i ask kanda jesse to do it
floor plan i will do laa
aishhh..payah gax jd director ni
ahhaahah...

Ehhh I'm totally in love
with Broadcasting Friends..
hahahaa

03 November 2009

Thank You :)

Hey sayang,


Me with my abang pekin. Some of you might know him rite?OR everyone know him?Haha.Nothing dat I can say about dis pictureee Just I want to dedicate dis blog to him.

To abang, thanx 4 everything. U help me a lot. Thanx 4 showing me da jobs dat Director should do. Thanx 4 treating me Ice Lemon Tea also. AND THANKSSS FOR EVERYTHING ACTUALLY. eVen itu our first meet..but u help me a lot abang. I'm touch sgt2.

Atie takan kecewakan abg. Atie akan pastikan wut we discuss akan menjadi.Heee :)

02 November 2009

Aku Tak Mampuuu :(

Hey sayang,

Hariniii aku lemah sangat.Aku jatuh.Aku menangis.Aku tak mampu utk teruskan pjuangan aku.Dimana kekuatan aku pergi??? Bukankah mereka kata aku seorg yg berani utk mcubaa..tapi knp bila aku dberi peluang ini.Aku jadi takut dan tak mampu utk teruskan.
TANGGUNGJAWAB yang aku pikul terlalu besar.Markah 7 orang rakan lain dibawah jagaan aku.Salah aku.Salahlah mereka.Uwaaaaaaaaaaa... :(

01 November 2009

Update JB lagi

Hey sayang,

Ouhhh semalam malam kan atie kuar?Hehehe gi la cari makan.Pergi la Danga Bay.Haha.Jalan punye jalan.Pelikk sgt2 apesal la mcm xde kedai makan.And napelaa ramai sgt2 org asing kt situ.Tibe2 dgr suara kuat sgt.Org ckp gne mic.Aikk ade event ke?Thenn sgt2 banyak kapal kt situ.Ouh ini sudah pelik.Hahaha

Tibe2 bunga api bunyik..haha CANTIKK GILSSSSS okee?haha..tpukauu kejap.Haha.Gilsss sgt2 taw.Hahaha. Then nk djadikan citer our PM also there.Tgk dr jauh pun ok la.Actually ade Le tour de Langkawi.tu yg byk sgt2 kapal dr smua negara.Takdir utk ade kt situ kan.

Hik2.After dis part time maid akan berada di JB lak. Doakanlaa bisnes ni yea...

Ouhh yerr..tadi konon gi The Zon barang murah..tp mcm xde ape je.Hahaha.Terus gerak ke JB City Mall..xde ape jgk sama je cam KL.wakakaka.Nak carik something yg xde kt KL la.Then gerak ke Kota Tinggi lak.jumpe Umi Pah.Then pusing balik ke JB..smata2 nk beli rencah soto kt Larkin.Haha

Then gerak to KL.......sampaii

31 October 2009

Day 2 at JB

Hey Sayang,

Damn tired!!Dari pagi kuar and now kul 7 sumthing baru sampai hotel.Even jln using da car..tapi penat gile..taw x sbb ape?Atie baru prasan yg jalan2 kat area JB ni..susah gile nk jumpe UTURN..haha.Klu dh tlajak tu..ampun maaf dipinta laa..jln laa sampai ke hujung..xpon ke tempat mula balik.Baru la bleh..haha.Dapat bygkan x kepenatan??Hahaha.

Tak pegi mn sgt pun.Pagi lepas breakfast.round2 area Larkin..tp sbb tlepas parking area..xde la chancee nk singgah..sbb dh jauh sgt utk patah balik.Then kiteorg nk gi melawat aunty..sbb dia sakit actually.Then bile call mcm2 prob.Salah number la itulah..haaha.

At last g singgah umah adik Ummi je.Achik..kira aunty jgkla..lunch kt situ.Hahaha.Then janji ngan drg nk kuar skalik.So kiteorg gerak dlu.Mcm biasa drg org JB..harusla drg sampai dlu ye x?haha.Kiteorg siap sesat bagai.Bengang je.

Kiteorg lepaking at Angsana.Haha.Dis is my very first time sampai sana.Even dh ke JB bkali2 jgk laa..Slalu xsempat wat ape.Aktiviti dikawal.Haha.Lawaknye time makan.Sorang order Mee Bandung.Sorang order Mee Muar.TAPI sama jee rupe?rasa pun sama..wkakak.Nampak sgt bkn org JB..hahaha.

Then g tgk DSLR.. ingat nk amik Nikon D60 like others suggest..tp org kedai ckp.Klu takut gne yg canggih.Gne yg lama pun xde gune.Sumthing like dat laa ayat dia.Haha.So Nikon D3000. Beli ke??? U will know one day.hahaha :p

Oklaaaa nk siap kuar lak..papaii

Suria City Hotel JB , 2:19 am Good Nite

Hey sayang,

I wanna sleep rite..gud nite yeahh
I'm tired...arhhh jeles ngan dak2 kolejj
ermmmmmmmmmmmm
nk join gak
tp lbt inform
arhhhhhhhhhhhhhhhh

30 October 2009

Happy 19th Birthday Abe Kuwe :)

Hey Sayang,



Ikhwan Bahri My Brother

As kids, we lived together, We fought, we laughed, we cried. We did not always show the love, that we both had inside.

We shared our dreams and plans, and some secrets too. All the memories we share, Is what bonds me now to you.

We grew to find we have a love, that is very strong today. It’s a love shared by our family, that will never fade away.

You are my brother not by choice, but by the nature of our birth. I could not have chosen a better one, you are the best on earth.

Abe , Thanks for being my best big brother ever. 9 months with you , I'm still remember our sweet memories. Atie :)

Song for you,

Happy Birthday to you

Happy Birthday to you

Happy Birthday Happy Birthday

Happy Birthday to Ikhwan


Abe , I hope that you will always be my brother. I do love you and miss you.

29 October 2009

Final Study Of Film..

Hey Sayang,

Study of Film ni actually a very simple subject if u understand.And it become hard for u if u can't understand. Assignment pun juz report n thesis..now already 2 movie..1 will come after dis.And we already get our final project.

Short Film- 5 minutes. Yeahh be4 dis i already told u dat i'm a directer for my production.It's not easy actually..ermmmmmm thanx god i have the best crew ever.haha.They do their job..they know wut they have to do.I'm juz wait to approve wut they have jeee..haha.

So far I'm enjoy 4 dis assignment.But my thesis still x siap2.Haha.

Oklahhh weeeeeee...

28 October 2009

Using Wireless KL

Hey Sayang,

Heeeee hari ni setelah berbulan2 study dkt KLMUC..Inilahh hari ptama aku dpt akses Wireless yg wujud dkt KLMUC ini..iaituu Wireless KL.mUAHAHAha.Bangga seh..even aku adalah org yg trakhir yg bjaya.haha

Now 8:30 am.kelas actually kul 10am.Datang awal sbb kul 9am nnt ada hal dgn en.ajin regarding to scriptwriting..heee :)

Oklaahhhh papaiiii :)

Rumahku..Rumah dia..

Hey Sayang,

Heeeee..kura2 dh ku kenalkan satu masa dulu,hamster pun dah.Now arnab la pulak.Hahaha.adakah rumahku akan menjadi zoo?wakaka. Arnab ada dua ekor skang. Hamster baru beli lagi satu baru. Now 3 (tamo kasik mati dh)..yg baru tu xkasik nama lagi.Arnab ni pun xde nama lagi..yg putih gegirl..yg kelabu cket tu..boboy..haha.

Check it out..hee




Ermmmm Mama, I just want my cat back. Nak kucennn..sbb kucen tayah dok dlm sangkar sgt..haha. Weeeeeee :) Mereka jugak kwn sy skang..haha.

27 October 2009

BENGKEL PRODUKSI II – PEMBIKINAN VIDEO PENDEK

Hey Sayang ,

Just a info to share with u guys. AND to Abg Jebat..dis is da info dat u're waiting for..borang atie dh amik..call me if anything there..

Kami FILMUDA menganjurkan Bengkel Produksi untuk mereka mereka yang berminat untuk merealisasikan impian untuk menjadi Pengarah, Penulis dan Pengarah Fotografi didalam sebuah produksi video pendek secara berkumpulan dengan dibantu oleh fasilitator yang berpengalaman.

Kami kecil dan bergerak di dalam bayang, kalau mahu ikut kami, kami hanya mahu mereka yang berani. Sertai Bengkel Produksi ini dan impian melaksanakan sebuah produksi video pendek anda akan jadi kenyataan..

Objektif Bengkel

Memberi peluang kepada peserta mempelajari teknik yang mampu membantu peserta meluahkan idea mereka secara efektif didalam pembikinan filem pendek digital.

Bengkel ini direka khas untuk peserta belajar asas pembangunan cerita & pembikinan filem dengan mudah melalui sessi pembangunan cerita, pra produksi dan produksi yang telah dikenal pasti sebagai faktor utama dalam pembikinan sebuah cerita bergerak.

Dengan pengembangan idea yang akan di artikulasi dengan objektif terhadap babak cerita yang akan dirakamkan, peserta akan didedahkan dengan seni dan teknik pembikinan filem yang mudah dilakukan.

Dengan peralatan yang minima dan bimbingan dari fasilitator, bengkel ini akan merealisasikan filem pendek pertama anda.

Terma & Syarat

1. Bergerak di dalam kumpulan terdiri 4-5 orang ahli.

2. Setiap kumpulan di kenakan bayaran sebanyak RM 500 dengan peralatan pengambaran dan RM300 tanpa peralatan pengambaran sebagai yuran penyertaan.

3. Setiap kumpulan mesti mempunyai cerita sendiri dan mempunyai skrip sendiri.

4. Terbuka kepada 10 kumpulan terawal sahaja.

5. Masa penggambaran bagi setiap kumpulan adalah selama 4 jam.

6. Cerita mestilah tidak lebih dari 10 minit,termasuk ‘Credit Title’.

7. Kumpulan digalakkan membantu antara satu sama lain sewaktu produksi ini berlangsung.

8. Setiap kumpulan harus menghantar 2 wakil untuk Sesi Suai kenal, Pembangunan Cerita, Pra Produksi dan Produksi.

9. Sesi Pos Produksi dikenalikan sendiri oleh peserta.

10. Di akhir cerita, setiap kumpulan wajib meletakkan logo FILMUDA sebagai Produksi Penerbitan.

11. Saiz video tidak lebih dari 1G dan di hantar dalam bentuk file .mov kepada pihak penganjur untuk di jadikan kompilasi dvd.

12. Sebarang perubahan terma & syarat adalah hak mutlak penganjur.

Muat turun borang penyertaan atau hubungi urus setia utk maklumat lanjut

TARIKH PENTING

PENDAFTARAN - 21 NOV 2009
PRA PRODUKSI - 5 DISEMBER 2009 ( hantar 2 wakil utk taklimat awal)
PRODUKSI - 12/13 DISEMBER 2009 ( Shooting 4 jam per produksi)

26 October 2009

My Lecturer Said..

Hey Sayang,

ORANG TAK TAHU KENA BERTANYA,
TAPI KALAU BANYAK SANGAT BERTANYA,
BUKAN DIA TAK TAHU,
TAPI DIA BODOH.

ORANG BODOH BOLEH JADI PANDAI
KALAU IKUT TUNJUK AJAR,
TAPI ORANG YANG,
PANDAI MEMANDAI TUH,
AKAN SENTIASA NAMPAK BODOH,
SEBAB NAK TUNJUK PANDAI.

-ROZINOR RAZALI-


I'm really with him for this statement. Yerla kan kadang2 tu org tu memang tahu everything,but dia nak tjuk dia tahu..dia tanye everything and nampak la kebodohan dia kat situ. Heeee if u guys asking me,I'm pointing to someone ke?And my answer is YES.heee daaaaaa :)

Pet Sis/Bro and FRIENDS..What the DIFF?

Hey Sayang,

First of all, I hope 4 dis entry I need at least 3 comments from readers. Baca and drop something. I need ur opinion about this. Sapa pon antara kalian yg ingin jawab,maybe at ur blog.Or comment.Or text me.Wutever la as long as I know ur opinion.

Regarding the topic. So ape perbezaan smuaa tu?? Adakah sama??

Adakah insan yg anda telah simpan di dlm hati as ur pet sis/bro itu sama dgn kawan anda?? Adakah layanan buat mereka sama???

I really don't understand la when Entry utk FRIENDS/BESTIE ada org lain terasa. Pls la u guys more matured than me. For sure I need u guys.Still need u guys in my life. I'm talking about my friends NOT u guys.

BUT if u guys think dat FRIENDS and Pet Sis/Bro da same thing. And mau blah dari idopku atas alasan I never need u. I can't sekat or halang u laa. And if one day,u read my entry about u, jgn ckp aku tgedik2 cari kau balik Sebabnya I tak pernah halau kau.Cuma aku tak mampu nak halang pemergian kau je. Tht's it.

Yes, I'm sad when ada pet sis/bro nak blah dari idopku juz because entry about bestie/friends smua2 tu. Memang sedih jgk bile drg salah mgertikan smua ni.

Tak tau nak cakap ape.Serabot sangatttt...

To my pet sis/bro.. pls know dat I love u..jgn tgalkan aku atas sbb2 mcm ni.

Short Film Casting :)

Hey Sayang,

Hohoho. Tadi I'm as a director for my production. Dah diberi peluang utk casting group2 pelakon. Funny session la hoo..siyes penat gelak.

So far I dh jumpe sapa yg akan beraksi utk short film I.But I'll casting them again 4 my own laa..juz nk tgk drg leh bawak or not da watak kan. Heee weee :)

Tapi yg td pon smua berbakat.Ada la yg harus di baiki..sbb mcm2 buat2.Dia taserap watak tu.Hahaha.

So I so into her. Dari masa discussion lg dah ckp mau dia.Then bile casting td.SURE!!SHE GET IT. Mmg berbaloi2.hahaha

Million Thanx :)

Hey Sayang,

Remember my entry about Sangap karoeke? Hahaha. Ada orang prihatin rupenye dgn blog ku ini. Haha. Nak citerrrr sgt,tapi mau letak gambar saja. Abes kelas tadi,terus naik RedBox..tapi sebab tak booking.Kena tunggu half an hour jgk la. Then dapat bilik SRC,I lykee..sebab ada gambar NB n SOFAZ smua.Hahaha.







REDBOX SOGO
Monday , 26 Oct 09
3 pm - 6 pm
Room 47 ( SRC )
4 Person

25 October 2009

Beloved Baby :)

Hey Sayang,

Atie nak kenalkan baby kesayangan Atie. Haha banyak nama kiteorg pgey. But Atie pgey drg lain.Tasama mcm mn Mama.Abg Ipar n Nana pgey. Nama paling glemer drg kt umah ni Kechik n Gemokk. Dulu ada 5 ekor. now tgal 2 ekor.And tinggal berasingan. Banglo besar utk dorang.heeee Hamster kesyganku..yg idop mewah.



Banglo merekaa..



Yang duk dalam banglo mewah ni,dorang pgey Kechik sbb mmg Kechik. But Atie pgey ea Sugarbee.


Yang dalam umah teres ni..nama ea Sugardee.


Hahaha sbb ape atie pgey drg Sugar bee and dee.Sebab dedua gile manis.Pas2 mulaa jadi gile lepas mkn manis. Biskut raya pun share ngan drg.Hhahaha.