31 December 2011

Perginya 2011 , Bermulalah 2012 ..

Assalamualaikum ,

Sebenarnya niat nak menulis takde .. tapi kawan2 suruh tulis and buat azam supaya 2012 tak tutup belog lagi (Baca ala2 Abon.. jawa sikit okay).  Jadi (okay masih Jawa) , jadinya penutup 2011 ni aku akan hadiah pembukaan belog ini dan cuba untuk tidak tutup lagi . Err doakan ajelah yer . *Virus Osbon menang MLM*

Seperti tahun2 sudah , pengakhirannya aku akan buat recap kejadian setahun .. tapi entahlah ! Macam tidak ada apa2 yg ingin dikongsikan .. selain dari kisah cinta . Haha :) . * Aku masih menulis sambil hatiku membaca dengan gaya Abon .. jawa sikitlah *

Aku mungkin akan buat rumusan dari setiap sudut kehidupan aku pada tahun ini ..

KELUARGA


Untuk kategori ni .. alhamdulillah . Aku gembira tahun ini . Kalau dulu kat rumah ni juz ada Mama and aku je..tapi around April 2011 , Kakak aku n hubby memeriahkan rumah ...tapi kadang2 bengkek gak sbb dorang mcm xde kt rumah..pegi keje..balik masuk bilik..esk pegi keje..hahaah maklumlaaah bilik lengkap segalanya..slmt xde dapur n peti ais je..klu x..Confirm xnampak muka..ahaha And Macam biasala , around bulan 10 ritu akak aku yg keje dekat Perhentian stay kt umah sampai bulan 3 . Okla so far tahun ni keluarga aku adalah yg pertama dalam diri aku . Mungkin kadang2 tu aku akan story ketidakpuasaan hati aku itu ini dekat someone , tapi yerla orang kata air dicincang takkan putus . Ego seseorang tu sbnarnye yg akan mengawal diri kita..tinggi ego kita..tinggilah kesombongan kita. Kadang2 orang okay nan kita , tapi kita yg Ego sangat . Haha .. itu utk kes keluarga laa . Oh tak lupa jugak dgn kehadiran anak2 Bulus dalam rumah ni pada tahun 2011 amat mgembirakan aku .. sebab kadang2 tu balik kelas stress..so dorangla yg buat aku happy .. Hek2.. azam 2012 nak kawennn ! HAHAHA kesahh ? :p

PERSAHABATAN

Wooooooooooo !! Pasang surut tergelam timbul . Well macam biasalah , if kes aku dgn Gei .. mungkin currently aku rasa aku dgn dia dh sedikit kurang . Haha entahla kenapa ? Mungkin aku kena biasakan diri hidup tanpa dia kot .. sebab if dia kawen takan aku nk bkepit dgn dia jugak ? Utk kes2 lain .. aku malas citer,sebab if baca dari blog pon dah tahu and dapat kesan .. memang aku punya kes yg besar tahun ni..haha bak kata sorang member ni tiap tahun pon bab persahabatan ni aku memang dasyat . Tapi nak wat camner? Adinda Atie memang femes bab buat masalah dgn kawan ni .. Hahaha .

Cuma ada satu pepatah nak kongsi dgn korang "KITA BUAT ORANG,ORANG BUAT KITA"

PERCINTAAN

Sekali lagi,kejadian tahun 2007 berulang kembali . Memang aku tak serik2 . Hahaha .. if sape penah baca psal percintaan aku tahun 2007 .. mesti tahu ape aku nk citer .. yeaaah ! Aku buat lagi perangai tu .. haha ada BF tambah lagi BF . Dan balasannya hilanglah BF tuu . Hahahaha .. sedihh kan ? Malas citer panjang sebab bagi aku , aku dah tamo cari BF or terima BF .. Sebab aku mencari seorang SUAMI . Fullstop !!!!

PEMBELAJARAN

Pada awal tahun agak mendatar sebab lecturer baru belum muncul . Bila Mac je , lecturer baru makin ramai.Alhamdulillah kini dah nak habes blajar . Eh dh abes pon..tunggu project je. Hahaha . Kbai tamo citer lebey.

HARI LAHIR

Birthday yg ke 20. Sederhana , GEI belanja makan KFC . Lagipon aku faham konduksi Gei waktu ni,dia MASIH sangat baru kehilangan ayah tersayang. Lagipon kiteorg berdua tak rapat dah dengan orang2 yg patut waktu tu..so no suprise party macam biasa . Tapi bagi aku dapat bersama Gei pon adalah yg tbaek aritu..sebab aku down dgn beberapa kes sbnarnya.

Ingatkan itu je sambutannya.. kakak aku Bank in RM50 sebagai adiah..pas2 dia belanja makan Pizza Hut and gune duit dia bank in kat aku utk byr Pizza Hut tu.. HAHAHA selamat bagi balik duit :p . Di saat aku rasa,sambutan hari lahir aku dah tamat..tiba2 dapat panggilan telefon .. hajat utk dgr orang nyanyi lagu Imran Ajmain-Selamat Ulang Tahun Sayang,termakburr.. dihujung talian air mata aku dah mengalir . Haha terima kasih sebab buat ia bermakna disaat akhir.

Dan beberapa hari kemudian , abang aku pula belanja tengok wayang n makan kek . Thanks abang :)

KESIHATAN

Alhamdulillah baek2 je..cuma time bulan puasa,aku dan kakak aku dapat sakit pakej..tpaksa buka puasa jam 4 petang sebab sangat tak larat..adalah dh 4hari ponteng puasa..

After All .. 2011 sebenarnya banyak meninggalkan kesan dalam hidup ni..walaupun kadang2 tu mcm kosong je tp 2011 dimulakan dgn sgt baik,gembira dan bahagia. Time tgh2 tu la..sakit.. mgkin dh kawen nnt baru bahagia je..ahah :)

Oklah bercerita mengenai 2012 . Bagi aku tahun 2012 merupakan tahun kebebasan aku , yerlah orang kata umur 21tahun dapat kunci kebebasan..ahaha aku rasa dari dlu aku bebas pon..sebab tu xberapa nak mjadi sgt aku ni..xmcm anak2 orang lain yg dharapkan setiap ibu bapa..waah cewahhh tacing2 sikit :p

2012 , semestinya aku bukan lagi seorang pelajar kolej tapi seseorang yg akan BELAJAR dari sebuah pengalaman . Industry Training .. aku akan pastikan aku dpt offer keje terus dari pihak tsebut . Haha cewaah padahal kt mn nk training pon xtaw lagi..kes2.

2012 , banyak nak attend wedding (tgkk sidebar blog) . Tu yg dh dbgtaw...yg belum bgtaw , belumlaa taw..ahahah :)

2012 , perjalanan mencari bakal suamiku yg bjanggut comel,mgidamkan pelamin warna purple .. EH ? Hahahahaha :) .

2012 pls be nice with me :) Tq sayang . aSsalamualaikum :)

25 December 2011

Aku Bukan Kawan Yang Baik ..


AKU TAK SANGGUP MELIHAT
KAWAN AKU GEMBIRA
DISALUTI MAKSIAT
                              BAHAGIA 
                         DISALUTI DOSA

 

07 December 2011

HATI dan AKAL :)

Assalamualaikum ,

Alhamdulillah , hari ni aku rasa bertambah sayang dengan ALLAH SWT .. sebab respon pada satu doaku :)

Tapi blog kali ni mengenai hati dan akal , jika tidak dikawal mulut melontar kata busuk!!

Dulu aku marah , aku campak je apa aku mahu campak .. tapi ? Apa aku dapat ? Dapat balik kata2 tu walaupun mereka mulakan dulu . Ok stop there .

Kejap tadi HATI aku kata "sakitla..macam ada something wrong" .. lantas terkuar ayat "Ngata orang je keje..ingat baguslah." MULUT berkata tanpa sempat ku tapis di AKAL .. aku beristighfar untuk melegakan rasa sakit dihati .. "Takpela..nobody perfect..biarlah kalau orang nak mengata" .

Apa yang boleh disimpulkan , HATI dan AKAL kita tidak berada ditempat yang sama , mereka tidak sejiwa, AKAL yang buat kita berfikir supaya tidak bertindak mengikut rentak HATI . :)

05 December 2011

Selamat Hari Lahir Abe :)

Assalamualaikum ,

OK ni adalah kisah benar . Saya sebenarnya ternampak seseorang wall dia wish birthday , saya pon tweet dia wish birthday . Rupanya dia setting apantah dkt FB dia..so birthday tak kuar..Haha pastu dia buat perangai comel..ltk video lagu bufday buat diri sendiri .

So blog ni saja2 je nk wish jgk sebab dah lama xwish orang . :p

Sape kenal dia ? Err ok jujur saya kenal dia pon dari Abe Pekin . Hek2 sebab dorang satu band . Sevenwords . Err ok jujur lagi , saya ingat ni band baru tetibe ada news cakap "Sevenwords kembali." Errrr..so not uptodate lah kau ni Atie !

Buat Abe yg baru dikenali ,

Sekali lagi Selamat Hari Lahir yang keberapa ntah ..
Semoga ALLAH memanjangkan umurmu
Menarik pergi segala masalahmu
Memudahkan urusanmu
Melapangkan segala kesusutanmu
Menerima segala amalan mu
Merahmati dan memberkati segala kerja dan tingkah laku mu

SELAMAT MENYAMBUT HARI KELAHIRAN ABE :)




ps : lirik lagu ni best . kbai :p

Assalamualaikum .

04 December 2011

Kisah En.Sahabat ..

Assalamualaikum ,

3 minggu lagi .. Ya Allah tak sabarnya menanti saat itu .. doakan tiada apa yg buruk terjadi . Harap2 berjalan dengan lancar.

Hari ni nak story mengenai En.Sahabat .. En.Sahabat yang jauh di mata mahupun di hati .. Haha tapi kadang2 berangan kalau dia suatu hari nanti jadi Imam aku .

Ada perkara yang buat aku nak story psal dia ni .. sebenarnya dia ni seorang yang  sgt cintakan Allah SWT .. jadi dia selalu la jgk hasilkan tulisan utk peringatan pada sahabat2 lain .. dia sebenarnya tak suka membuang masa dgn chating dkt FB ke YM ke ape ke Skype sekalipon . Jangan harap ! Komen FB dia pon .. dia takan reply ..

Melainkan kalau ayat kau "Nanti online Skype nak dengar cerita balasan kalau tak tutup aurat.." dan lain2..confirm !! Dia akan share apee pon dgn penuh semangat .. tak kira kau perempuan atau lelaki . Niat dia nak berkongsi ilmu .

Nak dijadikan cerita.. satu hari tu (semalam) . Aku online Skype , tiba2 dia Call mengejut .. ala2 miskol gitu . Aku pon tanyela kenapa sbb dia bukan jenis suka2 nak tegur orang .. lagi2 kalau perempuan . Hoi tanpa sebab? Memang takkan la kan ..

Dia cakap "Takde apalah . Dah solat awak?" .. errr ! Errr terdiam lama aku dkt Skype tu .. Hahaha..yer aku mengaku solat aku tak sempurna .. tibe2 dalam 30minit aku diam .. dia tulis lagi  "Awak belum solat?ke diam sebab pergi solat?"

Errghh diam lagi ! "Bukan ape.saya tahu awak ada tulis blog baru2 ni kata awak kenal saya dan awak anggap kita sebagai sahabat yg sama2 mcari cinta illahi . Sekarang saya tanya awak dah solat belum..awak diam..kenapa? Kata nak cari cinta illahi tu sama2..tapi awak biar saya cari sorang2.."

Kau tahu tak ayat tu bg aku romantik sgt ? Terdiam + tersenyum aku baca ...

Aku slumber reply "saya malu dgn awak. Awak baik. Saya mengaku .. solat saya tak sempurna."

Dan sebenarnya banyak lagi kiteorg borak..tapi sampai je waktu solat dkt tempat dia..dia akan away.. aku dkt Malaysia..waktu solat still chat dgn dia . Selamat dia faham situasi aku dan dia ckp..dia akan tlg aku.

Mesti ada yg baca akn ckp "alahai gediknya..nak lelaki je tlg" .. err ok anda silap.. sebab sejak kebelakangan ini..saya ada jgk kwn perempuan yg skang belajar kos arab dkt jeddah dan kwsn2 lain . Entah kenapa suka berkawan dgn dorang . Dorang akan sentiasa mengingatkan aku benda baik dan buruk. Cuma tpulang pd aku je nk buat atau tidak.

Ok berbalik pada En.Sahabat , aku tahu dia akan baca entry ini dan mungkin dia takan tegur aku dah lepas ni sebab aku macam reporter diri sdiri..Semua pon nak share ..

En.Sahabat moga kita akan terus bersahabat. Heee assalamualaikum .

30 November 2011

Couple ? Clash ?

Assalamualaikum korang ,

Alhamdulillah dapat ruang nak berceloteh lagi .. ingat nak simpan esok tapi idea mencurah2 ke ladang gandum !

Tadi dok wat keje..tetibe seorang sahabat ni meroyan sedih tahap cintan laa sebab ada prob dgn Boboy dia..sbg seorang sahabat..aku mampu nasihat..tetibe dia bagi link blog seorang gadis ni yang ADDICTED GILER dekat Kekasih dia..bercerita luar dalam psal cinta dorang..and ada satu entry tu..dia mengakui nk melepaskan cinta hati dia tu sgtlaa susah..dia sgt sakit hati bile dia sms BF dia setelah sekian lama bpisah..BF dia boleh reply smiley yg sgt cute dkt dia.. sakit je hatinya..

Entahlah ! Aku tahu aku bukan insan yg sempurna nak komen..aku dulu mcm tu jgk..selak balik entry lama aku..bulan September October.. meroyan teruk aku kena tinggal. Kalau dia tak tinggal aku..mungkin aku xjumpe diri aku yang sekarang ni.

Aku cakap dekat sahabat yang bagi link tu.. "kalau aku mcm aku yg kau kenal dlu..aku dh nangis baca entry ni..aku akan share entry ni dkt blog aku..aku rasa ape dia rasa.." lalu sahabat berkata..dia tahu itu akan tjadi sbb tu dia share.. lantas aku memotong kata dia "betul kata kau..tapi kali ni aku nanges sbb dia tlalu agungkan kekasih dia sehingga abaikan cinta illahi.. aku akan share psal dia dan ape aku rasa dekat blog tapi bukan mcm dlu." Sahabat terus mendiamkan diri.

Sahabat terlalu mengharap aku berada dipihak dia..memujuk dia utk bsabar dan sbgnya sptmn aku lakukan dahulu. Aku tak rasa aku akan jadi begitu lagi sebab aku dah set di minda aku.. tiada istilah couple dalam hidup aku . Aku mencari cinta yang akan membimbing aku ke arah yang benar..sama2 myintai Allah Swt. Jadi itu yg aku nak sahabat2 aku lakukan . Sebab tu bile ada sahabat yg sdg sedih psal lover dia, currently aku rasa nak jerit "dahla move on..Allah tu dah rindu kau." Tapi aku xmampu..sebab aku sdiri masihh berusaha mcari cinta Illahi.

Aku harap..aku akan terusan begini dan pertingkatkan lagi usaha aku. Insya'allah takan menoleh kebelakang lagi .

ps : hidayah Allah tu sgt indah. Subhanallah , percayalah Allah akan sentiasa memberi petunjuk pada hambanya yang ikhlas mencarinya.

Alhamdulillah , kini aku punyai seorang sahabat yang sama2 kami berusaha mencari cinta Illahi dan memperbetulkan diri kami. Insya'allah dgn izin-NYA.

28 November 2011

Calon Suami ..

Assalamualaikum ,

Bapaaak lama tak hapdate blog sejak bercinta dgn Ustaz Don ni .. hek2 asek kejar timing ulang tayang and Live Ustaz Don je .. seorang sahabat kenalkan Ustaz Don pada aku .. terus melekat je . Dakwah dan perkongsian ilmu yang lain caranya , pendekatan yg dgunakan sangat dekat pd diri ni . Eh hang xkenal Ustaz Don ? Masya'Allah..pi amik senapang pi kawad pls ! Hahaha :)

Okay , tak dinafikan semua orang nak kawen . Dulu aku pernah blog psal ni .. calon suami aku .. hak2 ! Nak pandai nyanyi la..tinggi la.. arghhh itu semua dulu . Sekarang aku dah tukar dan ini yg trakhir .. aku mcari lelaki seperti ini dan insya'allah aku akan mgubah diri aku kearah lagi baik utk mdpt laki spt ini .

Semua orang nak laki baik .. wlaupun diri tu xbaik .. sama dgn laki .. jahat tapi kawen mesti nk perempuan baik .. tp ingatlah Allah dah cakap laki baik utk prempuan baik .. laki jahat utk perempuan jahat..

Aku teringat 1 kisah .. si lelaki ni dah bjanji manis dgn sorang perempuan .. bile dh ngandung..dia tinggalkan siap bg kad jemputan kawen dkt perempuan tu .. dia salahkan perempuan tu..dia ckp "dgn makbapak kau..kau boleh tinggi suara kata tanak..tp dgn aku..kau lemah kenapa?salah kau." . Masya'allah dia salahkan perempuan tu..memang perempuan tu salah..tapi kau laki xptt bkata begitu..nak perempuan baik je..

Ahh nak tahu ape jadi ? Sesudah nikah .. isterinya mberitahu satu rahsia .. "abang sebenarnya abang bukan laki pertama yg sayang tiduri..banyak lagi sebelum ni..sayang puaskan diri dan utk bseronok."

Hameeek kau !! Tapi perempuan tu dah berubahlah sbb tu laki tu terpaut .. Hek2..

Ok ni adalah ciri2 calon suami ku..hahaha gambar sebagai hiasan :p



Lelaki yg Baik----lelaki yg bleh bimbing wanita ke jalanNya... :)
Lelaki yg comel---- lelaki yg b'pakaian bju melayu dan menuju ke masjid.... :)
Lelaki yg sweet---- lelaki yg selalu b'ckp dgan nada yg rendah.... :)
Lelaki yg romantik---- lelaki yg m'hadiahkn sebuah Doa setiap hari.... :)
Lelaki yg charming---- lelaki yg m'ingatkan si dia tentang ibadat... :)

Hek2 my new choice .. tamo dah yg pandai nyanyi .. pandai ngaji xpe..

Hingga hari ni aku masih mencari diri aku yg sebenar..aku dapat rasa sesuatu yg tidak cukup dalam diri ini .. Ilmu agama .. dapat kawen Ustaz pon okay ni..hari2 blaja agama..ngeeeee.

Oklah..sampai disini saja :) Assalamualaikum .

20 November 2011

Selamat Pengantin Baru :)

Assalamualaikum ..

Bulan 11 dan Bulan 12 akan datang ni kad jemputan penuh dekat email/FB mahupun yang fresh dekat pos box . Umur aku yang nak menjengah 21 tahun ni , walaupun rasa MASIH MUDA tapi bila tengok kengkawan yang dah usung anak .. usung suami .. woi ?? Aku SINGLE je :p Hahahaha :)

Ok .. minggu lepas 11/11/11 .. Kak Nora and Abg Afiez dah sah bergelar suami isteri , Kak Dira juga , Abg Wan juga , err siapa lagi erk ? Ohhh Kak Baby .. ramai sebenarnya lagi .. tahniah semoga dapat menjaga hubungan ni dengan baik .

Semalam 19/11/11 , Kak Elina and Kak Falisha nye wedding . Ahaaakz follow Mama gi wedding Kak Falisha sebab kawan Mama nye anak kan .. lagipon Mama yang drive . Hik2 . Tahniah juga .

And today 20/11/11 , tengok TV tadi Dalili and Deqwan akad nikah live dekat Melodi and sebelum tu Abg Bob and Kak Shera pon nikah today .

Akan datang , Angah Omel :p (3 Dec ni) . Eh 27 Nov ni pon ada jemputan wedding gak..ada 3 tapi tengokla mana yg sempat kan .

Selamat Pengantin Baru laah untuk semua senang cerita .. and tahniah juga sebab dah kawen .

Eh amik kesempatan juga utk wish Congrats untuk New Mommy .. Esya and Kak Sharon .. dapat 1st baby bebaru ni . Mesti happy kan ? Hik2

Bila cakap pasal wedding and baby ni .. tadi borak dgn Mama ..

Me : Uihhh ramainya orang Kahwin..nak kahwin jugakla..

Mama : Kahwin la..cari Boyfren dlu..tapi NO SHARING BUSINESS PLS
Me : Apa yg sharing business ?

Mama : Kahwin buat 2side la..buat serentak..nanti ada yg bhutang duit catering ke duit gambar ke ngan kita..nanti bayar tak fair pulak..cakap awal2 dkt Boyfren tu nanti..

Me : Heeek ?? Jauh pandang kedepan Mama ni T_T


So senang citer.. Mama dah greenlite suh Kawen ni.. Hahahaha tapi apekaaan daya ? Kelas pon tak habis lagi and jodoh pon tak de :p .

Eh oklaaaaaaaaah .. assalamualaikum.

18 November 2011

Lagi Student KLMU Hilang !!

Assalamualaikum ,

Ok first of all , my baby dah mati ! Hahaha anak kucen la dol .. bukan anak orang .

Okay , sebenarnya aku xtahu nak story macam mana..tapi around 2minggu lepas one of my lecturer inbox me psal kehilangan sorang budak KLMU dekat area Sentul tak silap .. tapi aku juz share gitu2 je dgn kawan2 tdekat sebab Lecturer aku pesan btindak dalam diam . Tibe2 semalam aku terima lagi satu berita ada budak KLMU hilang lagi , mulanya ingat orang sama tapi tak .. ni orang lain .

Kalau orang lain and JUST budak KLMU .. ermm mybe Ex KLMU ke ape ke..lantaklaa..malas amik port..heeuhuk..sekalik bila baca news dia.. Wutteehekk ?? That girl dh mcm adik aku pulak dluu-lah ! Time aku hantu basement . Dia batch Mac 2010 , yg mn aku jaga orientasi dia dlu . Ehh ermm dia kuat ngadu gak dlu psal BF dia smua ..

Ni berita lebih lanjut

Bila dh 2 kes hilang blaku..student KLMU lak..naik cuak plak aku haih. Jangan kata psal student hilang , bebaru ni kawan aku kena ragut dekat area Jambatan nk gi KLMU tu . Hp.Laptop semua lesap .

So bkn ape la kan..di hari Jumaat yang mulia ni hope kita dapat doa sama2 semoga Shira selamat dan xde ape2 . And aku harap kawan2 aku dapat jaga diri , even kau ada dalam kereta ke ada tali pinggang hitam tae kwan doe bagai.. jaga diri leklok.

Orang zaman skang..ada Master pon buat keje xsenonoh gak. Bukan nk kira ada kelayakan ke ape..skang ni orang fikir dpt cari rezeki je..halal haram bkn org nk fikir sgt .

Hati2la yer . Sometimes kawan2 kita sdiri yg wat dajal .. sbb dari Kes Shira ni bile aku baca..rasa mcm orang2 tu mmg dh aim dia . Maybe org dh taw dia slalu jln tu ke ape ke.. so sometimes cube "kreatif" kan laluan kita. Jgn jalan tempat sama je..biar jauh asalkan selamat.

Assalamualaikum.

15 November 2011

My Baby :)

Assalamualaikum ,

Setelah beberapa hari hilangkan diri , Alhamdulillah Allah memberi aku kekuatan untuk terus hidup dengan hadirnya Baby dalam hidup ini .

Baby yang hadir ini aku percaya satu ujian untuk aku , kerana terpaksa menjadi ibu dan bapa pada Baby walaupun aku belum berkahwin .

Walau kekadang aku tengah moody tapi bila dengar dia merengek , nak rasa stress ke nak marah ke nak melenting ke ? Aku pon tarak taw . Tapi biasalah tu Baby kan , dah merengek nak makan la tu .

Bancuh susu..sumbat..haaah diamlaa dia. Hik2 :)

Tapi paling tak tahan , tengah syok tidur .. japgi kul 1 pagi dia nak susu .. gaya nak lelap kul 3/4 dia nak susu lagi .. sampai ler kepagi . Memang dugaan , tapi aku anggap ini sebagai satu latihan paling bermakna untuk aku . Ada anak sendiri nanti dah boleh hendel , tak pon time tu gerak suami je . Hik2 .

Aku akan menjaga Baby ni selagi dengan izinNYA dan cinta dariNYA . Insya'allah .

12 November 2011

Hati Berbicara ..

Assalamualaikum wbt ,

Entry aku kali ni tak tuju pada sape2..hanya peringatan diri sendiri . Aku tak tahu sepanjang mana aku akan menulis tapi terpulang kalau ingin membaca dan tak paksa pon.

Sejak kebelakangan ini aku diduga dengan berita kurang enak utk didengar dan bagi aku semua itu adalah satu petunjuk untuk diri aku .. hati aku sering rasa serabut tanpa sebab dan aku hanya meluangkan masa aku dgn mendengar ayat2 suci di youtube .

Aku insan yg lalai selama ini .. sejauh mana kelalaian aku ALLAH SWT tahu. Aku tak mahu salahkan sesiapa dalam hal ini .. adakah arwah Abah ? Mama aku ? ataupun abang kandung aku kerana tidak menegur aku ?? Hanya ALLAH SWT berhak mjatuhkan hukum siapa yg bsalah .. dan bagi aku tiada siapa yg boleh kata "anak rosak..mak bapak tak ajar la tu.." . Kita tak tahu perkara benar jd jgn nak pandai2 beri hukum begitu .

Kelalaian aku kerana aku sendiri .. disekolah dah belajar agama .. dikolej belajar..malah di TV pun ada tunjuk .. itu tak boleh ini tak boleh .. tapi tetap buat .. sengaja memilih untuk mgotorkan/mhitamkan hati sendiri .. lama2 hitam terus .

Aku rasa jauuuuuuuh sgt dgn ALLAH SWT .. dan bila aku cuba dekat aku rasa sedih sebab dari dulu sepatutnya aku boleh dekat dengan dia tapi tak , aku hanya cari dia bila ditimpa musibah .

Aku terbaca bahawa seorang wanita itu sgt mudah untuk menuju Syurga .. Ya Allah hanya dgn solat 5waktu , jaga iman , jaga aurat,jaga kemaluan , hormat ibu bapa , hormat suami..insya'allah Syurga tempatnya dan apabila seorang wanita itu melahirkan anak..segala dosanya akan di'ampunkan .. nauzubillah.. itu yg aku baca.

Walau begitu mudah menuju Syurga..kita masih nak bebankan seorang ayah,suami,abang,adik lelaki kita utk tanggung dosa kita..dgn tidak solat..tak menjaga aurat dan pelbagai lagi . Ya aku masih belum sempurna , aku sendiri sedang cuba menjaga smuanya .

Kalau nak ikotkan banyak lagi aku nak tuliskan , tapi entahlah .. ada orang kata "relaxlaa takan nak berubah mendadak..drastik??nanti apa orang kata pulak." .. Jangan hirau apa org kata..sebab nanti waktu penghitungan..xdenya kau boleh mintak relax dlu..mintak hitung slow2.. fikir2lah .

Aku tak cakap aku sudah sempurna amalnya , dan apa yg aku tulis .. aku tahu akan ada yg mgata sebab mereka kenal teruknya aku dulu ,ataupun masih ada yg berfikir aku teruk . Terpulang ..

Aku teringat satu masa dulu , ada seorang sahabat mengajak aku berubah ke-arah kebaikkan . Telinga aku panas dengar dia berceloteh .. aku faham kalau ada antara kalian yg panas hati bila baca entry ni.. aku faham kerana itu tandanya HATI KITA SANGAT HITAM DENGAN DOSA dan SYAITAN SEDANG BERADA DEKAT..bisik pelbagai kata agar kita marah .

Para sahabat..saudara/saudari yang membaca .. aku perlukan bantuan , sedikit saja..MAAFKAN AKU .. siapa tahu ni akan jadi entry trakhir aku ? Ajal maut , jodoh pertemuan di tangan ALLAH SWT .

ps : Kalau kita jaga aib orang , ALLAH SWT akan jaga aib kita .

11 November 2011

Hilangnya kau ?

Assalamualaikum ,

Aku kembali lagi sebab lepas aku update entry tadi aku baru prasan KAWAN aku yang aku kata MALAS tu ada update blog jugak .. Tanaklaa dia ingat aku kata dia MALAS lak .. padahal kategori gak tu muahahahah .

Oklah to be honest dgn kau .. Aku dh lama ilang dalam sem ni ..
Tapi mcm aku ckp dgn kau .. aku kuatkan diri ckp ni sem last .. we shud do da best !
Tapi come on la.. if aku semangat sorang2 .. kau macam tu .. macam mana aku ?
Takan aku buat Docu sorang2 / or request join group lain .. ?
3D ?? Hey babe !! Ingat kau spttutnye sem lepas dh boleh final ..
Tapi kau tunggu aku .. sbb kes structure tu ..
Takanlaa aku nk tinggalkan kau sbb masalah2 kau tu ..
Kalaupun kau kata nk extend..jum ! Extend sama2..
Pedulik ape org nk kata kt aku .. ikotkan kawan sgt..
Tapi tu je aku mampu buat ..
Aku xmampu nk bg wang ringgit dkt kau..

Bagi aku .. wlaupun kau diam ..
Aku xrasa kau hilang ..
Wlaupun kawan kau cari kau merata2..
Aku xrasa ape yg dorang rasa..
Sebab hati aku dan hati kau dh bsatu ..
Aku tahu kau ada.. cume aku mgaku..
Aku rasa kosong..sebab xnampak kau..
SMS aku ritu kau xreply
Tetibe kawan kau ckp kau kontek dia
Pergh tsirat hati makkk nok !
Tapi aku okay jer..Hahaha..

Aku lebih cket je semangat dari kau..
If kau still macam ni..aku pon boleh down
Dan mgkin kita tak kemana..

Apa yg tjadi pada kau sebenarnya
Adalah petunjuk..hidayah dari ALLAH SWT..
Hanya padaNYA kau boleh meminta bantuan..
Kembalikan semangat kau..dan Insya'Allah
Kau akan sentiasa dekat dgn keluarga kau .

Malas ? Ubatnya ?

Assalamualaikum ,

Aku sebenarnya tak tahu ape nak jadi dgn aku T_T .
Aku rajin buat keje rumah .. tapi assignment .. sebelah mata pon aku xjeling .
Woih ! Mentang2 kau final sem .. kau nk wat giler kan ??
Like seriyesly .. imagine la mcm mn aku jd malas..
Arini 11/11/11 .. 5 orang kawan .. 2 kenalan rapat .. 1 artis fav BERKAHWIN
Ok tak kenaa mgena lgsung dgn malas aku ni ..

Secara jujur sbb KAWAN aku MALAS .. jadi aku pon turut MALAS ..
Oklaah tuh fair kot .. maju sama2 gagal sama2.. Kah2
*Panggg* terus kena lempang dgn Kechik si comel kuh.. hik2

Aku cari gak ubat2 utk pyakit MALAS aku dan kawan aku ni..
Tapi mcm xjumpe ..
Setahu aku pyakit yg xde ubat..hanyalah MATI..

Aku pernah terbaca bahawa Allah bkata " Tiada siapa dapat mgubah sesuatu kaum itu melainkan diri mereka sendiri " . Haaaaa ! Jadi kalau diri dah fikir MALAS .. MALAS jelaaa jawabnya kan ?

Tapi bile aku cuba tanye diri aku balik .. ape pekdaaahnyee ni nok kau bermalas2an??Untung ke kau malas..dapat ape ?

Fikir fikir..nothing ! xdpt ape dan malas itu perlu dilupekan IT'S USELESS!! Tarak guneeeee ..

Tapi aku masih rasa aku malas T_T .

Aku dah pandai masak kari !! Yeaaaahh..satu kemajuan . Hek2 , Mama kata dah boleh kawen .

Err aku dh lama xbg kata2 aluan pd haters , thanks coz still reading my blog dan paling lawaknya sentiasa menanti aku update blog . Hek2 :) . Seriyesly korang nyawa aku .. tanpa haters aku mgkin tkapai2 lagi mcari diri . HAHAHAHA bapaaaak annoying ayat ni...

Oklaaah.. sebenarnya pd ketika aku update blog ni..aku sgt2 kenyang..ahaahhaa..papai..adios

08 November 2011

Persediaan meningkat umur ??

Assalamualaikum wbt ,

Hope belum tlewat nak cakap Salam Aidiladha .

Oklah sebenarnya dah malas nak update blog ni..setiap kali click dashboard..jgn ckp update nak baca pon dh malas sbnarnye.

Entah kenapa currently aku rasa aku lain , nak mati dah ke ape aku ni ? Hahaha .. tapi seorang kenalan cakap dulu masa dia nak meningkat umur ke tahap lebih dewasa benda2 aku lalui ni dia dah lalui .

Sebagai contoh , aku kerap berada di dapur dan waktu aku di dapur lebih dari Mama .. I'm not eating but do something like basuh pinggan/periuk semua .. masak nasi .. and sometimes memasak T_T . Ok dlu memangla ada masak2 tapi tak sekerap kali ni..mcm pelik.

Then kemas umah .. sapu..mop lantai..ahaha benda yg paling malas aku nk wat sebenarnya..tapi currently kalau boleh hari2 nk wat..and aku jd mcm alergic kalau nampak tempat aku kemas tu ada berubah something..confirm aku mgamuk satu rumah..

Perubahan paling ketara..aku jarang dkt lappy T_T . If dlu bgn tido terus lappy..skang ni tak..bangun tidur g dapur..basuh pinggan ke apa2 yg ptt dlu..melayan kucen2 dlu..tgk tv..kemas2 ape yg ptt..tetgk dh kul 1tgh.hari .

And yeahh aku suka dgn diri aku yg skang ni .. wlaupun mgkin bg kawan2 aku yg lain benda ni benda biasa..dari darjah 4 dh buat sdiri..tp aku rasa aku dh jumpe diri aku kembali.. aku prasan benda ni since Mama gi Ipoh aritu..ermm ntahlah.

Teringat zaman kanak2..umo 6thn dh duduk umah sorang2 sdiri..kehidupan dkt AU3 Keramat..aku budak bdikari..pindah Cheras..smuanya berubah..hehehe dan akhirnya aku kini menemui diri aku kembali .

Orang kata 21 thn dapat kunci kebebasan..hak2 aku dari 10 tahun dah bebas T_T . Muahahaha .. oklah aku mcm nk update lg satu entry..tapi fikir2 dlu..hik2..kbai2

31 October 2011

Kak Julie , I do miss you :(

Assalamualaikum ,

Hari ni aku tak tahu kenapa..masa nak pergi kolej rasa tak sedap hati..nak balik pon rasa semacam..tetibe je ni baru teringat hari ni 31 Oct 2011 . Di mana 11 tahun yang lalu tarikh ini mhantui hidup aku . Seorang kakak yang manjakan aku pergi buat selamanya akibat kemalangan flight .

Boleh search  Singapore Airlines Flight 006 untuk maklumat lanjut . Jap ada video , yang aku rajin komen2 dengan orang view video tu . Heeee :)




Hik2 sebenarnya tak tahu nak citer mcm mn .. tapi ape yg aku tahu pada hari kejadian..Arwah Uncle aku tahu dlu sbb dia baca news online , mak aku xtaw ape2..dh pegi opis pon xtaw apa2..tetibe balik around 12tgh.hari (1 Nov 2000) , mintak belikan paper..semua paper yg ada..

Dsebabkan aku PONTENG sekolah hari tu , aku takot kantoi..pergilah beli cina india..semua aku beli.. dekat Utusan ada gambar kapal terbang tbakar smua .. dalam hati mula terfikir entah2 kakak aku dalam tu ??

Sekalik betul..perghh dahlah ponteng sekolah tu mcm bsebab tibe2.. Mama dan Arwah Uncle pegi nak cam jenazah dekat Taipei . Aku dgr Taiping , rupenye Taipei . Hik2..pemes kejap aku time tu..beli semua surat khabar ada muka aku :p Hahaha .

Banyak lagi mangsa dari Malaysia .. cube check dkt Wiki .. tapi kes arwah Kakak aku dpt liputan dasyat sebabnya dia anak buah Azizah Ariffin , dan lagi satu kononnya dia naik flight tu sebab nak jumpe BF nak discuss kahwin. BF dia mat salleh..aku ingat namanya Oscar Gonzalef , aku search FB mmg xkan ingat mana satu HAHAHA ..

Oscar datang umah and family dia , arwah Kakak kenal dia dari MSN je time tu .. Aku teringat Oscar yg xpenah lgsung jumpa akak aku hanya dapat menatap wajah jenazah je dan dia pon sedih .. hik2 aku ajak dia main batu seremban time tu . Giler T_T

If sesape yg pernah dtg time nak sempurnakan Jenazah arwah Kakak dekat AU Keramat..tahula betapa jem nye kawasan tu..parking tgh2 jalan..mmg sepanjang2 jalan la.. time dekat kubur pon sama ..

Time tu aku baru 9thn..apala yg aku tahu sgt pon psal kematian ni smua ? Apa yg aku tahu..aku pasti akan menangis setiap kali kawan2 baik aku tlg bacakan surat kabar utk aku .. dan aku tak cium jenazah buat kali terakhir sbb aku tak mampu..aku tkaku disisi kakak sedare aku waktu tu ..

Kawan2 sekolah ada datang time tu..tapi ntahlah..aku mcm xdapat cam sorang pon..mata melayang2.. oh rasanya 2minggu kot baru jenazah balik Malaysia time tu..and total aku "ponteng" sekolah..sebulan..naik2 sekolah ada PTS ke ape benda ntah..utk lompat darjah 5 terus..mmg fail la..blaja tidak..

Cikgu2 faham.. and pemes giler rasanye time tu..hek2 :p

Eh aku dh melalut , apa2pon if arwah masih ada.. 16 June 2011 dlu dia dh 39 tahun . Aku sje buat blog ni..sebab teringatkan arwah , dan sememangnya aku merindui dia.

Sebenarnya aku mmg slalu blog time bufday n tarikh keramat ni..juz kdg2 tu entry je blainan rupa..Hik2

AL-FATIHAH buat arwah kakak , Nursharizat Abd Razak (my eldest sister)

30 October 2011

Wajah Baru :)

Wuut wuut ,

Yeayyy !! New face .. hak2 xdela baru sbbnya ada blog rahsia saya pernah gune layout ni..tapi blog tuh dah diDELETE atas sebab2 keinsafan diri HAHAHAAH :))

Layanla lagu nasyid buat masa ni ehh :) Awak tak suka ? Xper..saya xkesah..hik2 :)

ps : Mengucap sebelum tidur..takut itulah kali terakhir kita mengucap . :)

Inspirasi Seorang Abang :)

Wuut wuut ,

Ok setelah penat seharian menunggu kepulangan mama dari Perak dan Kakak dari Terengganu..akhirnya tiba jua mereka. Wa cakap sama lu..wa mmg xleh jauh dgn Mama..haha semalam Wa nangeh terukkk Mama xreply msg n pikap phone..tapi kalau Wa wat mcmtu dkt mama..Wa okay :p Hahahaha ;) Tadi petang pon Mama xreply SMS Wa..lu penah tak rasa rindu BF ?? Wa rasa mcmtulaa tadi..tapi terukkk lagi wooh ! Hahahaa..kpd bakal suami Wa..kita stay rumah Mama je k ? Hak2 :)

Ok lari tajuk..heuuhukk..esok pagi Wa upload citer psal Kakak wa lak..ni nak citer psal seorang abang :)

Semalam time Wa tengah nanges teruk sbb bosan  xde kawan..Wa SMS la sesapeeeeeeee je yg Wa nak SMS...tetibe abang Wa sorang ni reply .. Ehhh sblum baca..AMARAN ENTRY NI MGKIN PANJANG..TANAK BACA BOLEH TEKAN X KAT ATAS TU..TQ :)

"Bosan baru cari abang?"
"Tak bosan bang..nak nanges nih..huk2."

Lantas terus dia call...btanya mcm2 knp mgapa..aku citer la..okla ape yg aku citer dkt biarlah mjadi rahsia kami berdua..tapi aku nk share ada 1 luahan dia dkt aku...aku share bkn sbb nk blagaaak aku kenal SUPERHERO macam dia :p Tapi kekuatan dan kesabaran dia menerima dugaan dan ujian dari Allah tu buat aku kagum.. dalam dia bcerita semalam..aku tahu dia sedih tapi dia tak tunjuk..dia juz nk share dgn aku..nk ckp dugaan dia lg hebat tapi dia still boleh work hard..idop mcm kawan2 biasa..orang pandang mcm xde masalah..tp if aku citer pon mesti korang mcm..WTF ? hahaha :)

Dia seorang lelaki yg berusia 25tahun . Berkahwin . 2 orang anak . 1 isteri yg TIDAK BEKERJA dan MASIH BELAJAR .  Dia sendiri pula BEKERJA dan BELAJAR . Kedua2 ibu bapanya mahupun mertua telah tiada TETAPI kedua2 mereka punya deretan adik yang masih berstatus PELAJAR .

Ok korang boleh agaak tak apa aku nk cerita ??? Yess riteee !! Dia seorang kena TANGGUNG semuaaaanyaaaa ! Pelajaran dia sendiri..Isteri tanggungjawab dia , anak2 dia..adik2 dia..adik2 ipar dia.. Fullstop !!

Imagine..aku xpenaaah tahu semuaa ni..aku tahu dia dh kawen ada anak tu je..psal isteri xkeje masih blaja..dan adik2 dia tu..aku xtaw..time dia citer semalam..suara agak tsekat2..tapi dia still cover macho..haha lelaki ego kan ? :)

Dia tak benarkan isteri dia keje..sbb senang balik kelas boleh jaga anak..anak2 perlu phatian lebih..sbb dia sdiri sibuk..kejenya lagi..meeting dan kelas lagi . Kerja ada 2 plak tu... If 1 keje xmampu nak tanggung semuanya..wlaupun ada antara adik2nya yg keje part time..tapi mereka still tanggungjawab dia...

1 keje FULL TIME , 1 PART TIME , dan study secara Part time..amik kelas waktu malam..keje part time weekend.. padahal akuuuu yg study FULL TIME .. xde keje ape..mbebel dok cakap tak cukup masa..inikan diaa ?? Dgn study dgn keje..masa utk isteri dan anak2 ?? Kau jadi isteri dia mesti kau bengkek T_T ..

Aku tanye dia.. xSTRESS ke ? sbb ada gak aku dgr aduan kawan2 yg bkeje n study..otak boleh Flat wo kadang2 tu.. ermm dia tak.. aku tanye dia cara dia urus masa...tkejut gak bile dia jwb gitu..tapi boleh terima dek akal la..hahahaah

Isnin - Jumaat = Office hour dkt opis la.. , malam dkt kelas
Weekend = keje part time..

Bile wat assignment ? Dia ckp keje busy dgn anak2 ..adik2 bkn halangan tak siap assignment..kalau nak bjaya jgn memandai cari alasan bodohh utk xbuat assignment..dia wat assignment dia dkt opis...or kadang2 pas abes kelas..sama2 belek assignment dgn isteri dia..

Aku tanye dia ..keje dkt opis xbyk ke ? Dia tanye aku balik... "ko penah nampak ke accountant duk diam?"..Hahaha okay T_T .. accountanttt tuuuu wehh..teras utama company...dia salah sket..confirm lingkup mcm2... tapi dia xmerungut pon...

Dsebabkan aku ni kdg2 assignment group..meeting xcukup orang..aku tanye dia..adakah dia akan mjadi masalah pd rakan2 sbb xdtg group discussion ? Dia kata tak...sbb kebykan kwn2 yg kelas part time tu keje jgk paginya..so drg slalu curi jumpe waktu lunch.... aku dh mcm ..wut the hek T_T .. kau rush sana sni .. erghhh tgugat aku dgn ksungguhan dia..

Ehh aq ada ckp tak dia ada family business ?? Buat dobi..org jaga dobi dia..tp stiap minggu nk kena tgk hasil ape ntah dia ckp semlm..aku dgr pon dh pening..byk sgt dia buat..

Aku mcm malu sbb beri alasan xnk keje sbb assignment byk..padahal diaa ?? Dan xboleh blah lagi..aku xkeje pon assignment esk nk hantar baru buat...xmcm bengong ke ? Hahah mmg pon..tp korang pon bengong gak..sama je prangai korang nan aku..hahahaha :p

Abang aku ckp .. "Sejauh mana kita rasa susah..pcayala ada org susah lagi dari kita..Allah bagi ujian dkt kita sbb dia rindu kita..dia nak kita doa..solat..tapi Abg..alhamdulillah..busy mcm mn..5 lengkap solat..kadang2 bgn solat sunat.." Ermmm aku time tu dh tdiam...untung Isteri kau abang..

Since dia blajar..pointer dia xpenaaaaaaaaah lgsung bawah 3.5 T_T .. tu paling sadisssss..hahahaa..sebizii alaaammm tu..still scoree ? Arghh aku yg tensen sbnarnye... bile dia citer dkt aku..aku rasaa aku serabut..aku xmampu..tapi diaa ? Slumber badak je.. hahaha

Tapi aku terima cerita dia sbg satu inspirasi...dan aku arap yg baca ni pon amik iktibar..knp dia boleh??kita xboleh ?? Ni belum lagi part dia cerita PERAAANGAI adik2 dia..adik2 ipar dia..kalau aku taip dkt sni..korang mesti ckp "aku kalau jd dia..bunuh diri pon xpe.." .. sbb aku dgr semlm...sampai ketahap rasa nk amik pisau tikamm budakkk bengong sorang tu..tapi dia tak..dia ckp "adik abg tanggungjawab abg..abg kene didik dia..parents dah xde..kalau Adik rasa adik abg tu melampau..tu salah abg dek..abg xdidik dia..abg biarkan dia..tugas abg nk betulkan dia.." T_T

Kenapa dia bkn abg kandung aku ? Hahahaha ... Bykkkkk lg nk share pbualan kiteorg..tapi ape yg ada..ni je la yg aku teringat nk taip.. Conclusion-nya..

If kita ada SEMANGAT tu..kita BOLEH buat..dan perkara paling penting adalah apa2 tjadi KEMBALI PADA ALLAH SWT ..

Tibe2 teringat..dia ada ckp..dia pernah semat dalam dada kononnye..dia dh cukup baik...solat xtinggal..jaga bini..anak..adik2..tbongkak sikit..esoknya musibah melanda dirinya..so dia ckp dkt aku.. jgn penaaaaaaaaaah simpan niat dlm hati mcm tu.. Allah tu nak balas time tu..dia balas jgk..

Oklaa.. buat Abang..if u read my blog.. dedikasi utkmu :) I know u stronggg braaadaahh.. anything juz text me call me or dating with me do blanja me :p Hhahahaah :) Kem salam kt Kakak..

ps : After dis mybe nk Share story Abang yg psal adik2 abg tu..or mybe yg abg ckp psal kwn opis abg tu..hik2..

Assalamualaikum semua :)

28 October 2011

Nota Buat ATIE

Wuuut wuuut , Meroyan di pagi hari .. Kbai !

Oiii ! Atie aku dah xtaw macam mana nak cakap dengan kau .. ni je caranya !
Harap kau faham dan dapat ubah diri kau tu... cuba kau rasa betul2 sape dalam hati kau skang ?
Ape masalah kau sbnarnyee ?? Knp kau xboleh tengok Mohd Fikri senang ??
Tell me whyyyyyyyy !!!!!??

Issskkk ! Mana aku taw Atie .. dah tetibe nampak dia komen Seha..
Walau xnmpk ayat2 dia..tapi sedih..aku rasa aku rindu dia Atie..betul
Aku xtipu...I really miss him :(

Wehh taaayaaah nak rindu orang macam tu..
Byk lagi laki sekeliling kau tu..yg CARING psal kau..
Kenapa kau perlu rindu..ingat org yg xrindu lgsung dkt kau ?
Fikir Atie...at least skang kau ada Shah kan? even Amir pon still ada..Ando pon ada..
They will make u happy... forget about him

Nope Atie ! Kau xphm... dorang tu lain..
There's alot of different between LOVE and FRIENDS..
Kau kena tahu..mmg Shah and Amir pernah jadi someone dalam idop aku..
Tapi kan bile Fik muncul mende ni smua jadi lain ??

Apa yg lainnnn !! Iskk Atieee.. wakeee up !!!
Apalahh dlm otak kau ni ? Ke Fik dh bg guna2 dkt kau ??
Istigfar byk2 Atie .. kau xlayak utk dia..dan dia xlayak utk kau..
Lelaki utk kau akan dtg sdirinya..maybe dlm kalangan kwn2 kau jgk
Jgn tlalu mcari... peace yaw :)

Ermmmmmmm..aku cubaa....

26 October 2011

Kisah Kasih Lama :))

Wuut wuut ,

Oklah ! Kesian stalker tunggu nak baca kisah ni . Kisah about me and him , abg kawanku.

Kisah dia bermula sewaktu abes PMR tak silap aku time tu , aku kerap lepak umah kawan aku . Then aku pelik sebab kawan aku dok SMS abang sendiri tapi gune no lain .. kau xpelik ke kalau tengok macam tu ?? Aku pon siasat..rupe2nye dia dengan Mak dia kenakan abg dia..sebab Playboy tak bertempat. Hahaha..so dia nak abang dia jatuh dalam tangan dia sendiri.. aku pon gedik tak bertempat mintak nak melayan abang dia . Dia discuss nan Mak dia..and henpon tu diserahkan pd aku dgn number tu..hek2 dan number tu jadi milik aku :)

Nama yg kawan aku guna Natasha xsilap aku..jadi aku teruskan menjadi Tasha..satu hari tu sgt lawak..aku tido umah kawan aku..pedihh tahu nak reply SMS dia xnk bg kantoi ? Sebab bile lepak dkt ruang tamu..hp dia bunyi pas2 aku..sukeee je tgk dia senyum2 baca SMS..tapi bengang dia suka cerita dkt family dia lebih dari apa aku taip..aku nan kawan aku dh bantai gelak :)

Paling parah dia nak call aku...woiih gilerrr ? Kantoiilaaa ! Aku tpaksa mnyorok dkt dapur rumah dia..dia dkt luar umah bgayut dgn "Tasha".. haha gilerrr !! Kredit dia habis..nak pergi public call "Tasha"..lega sikit..tapi paling tak tahan dia sanggup berjalan kaki turun ke public yang agak jauh sebenarnya..call tak sampai 15minit pon..

Lama2 jadi "Tasha" .. hati aku dah tak keruan..aku rasa aku yg dh jatuh hati dgn dia T_T . Aku mintak pdpt kawan aku..dia cakap terus terang jerla kalau dh ready..so 13 Jan 2007 aku SMS dia bgtaw perkara sebenar..aku redho kalau dia reject aku..marah aku..dan buang aku dari kehidupan dia..

But jeng2...rupenye ape yg aku fikir jadi lain :)) Hehehe dia ckp dia macam dh syak permainan ni..dan mulai haritu kami Official in love . Family aku n dia terima kot sesama sendiri ? Aku bebas lepak rumah dia..lagipon adik dia kwan aku..dan dia pon sesenang dtg rumah aku..

Ermm terukk hati aku bile dia kena gi PLKN..sedihh kot dahlaa mcm 1st love kononnyer..3bulan lak PLKN..dgn aku kena gi Teknik time tu..bterabur smuanya..Hahaha :) Seminggu sblum dia btolak..mmg aku spent time dgn dia giler2..balik sekolah jumpe terus..hahaa..Tapi aku still blagak kuat..boleh je cinta jarak jauh ni..weekend kekdg tu baru dia contact..

Sampai satu tahap aku rasa mcm sunyii giler xde laki ni T_T .. cari skandal dkt Internet..adehh mjadi plak umpan..terus kapel dgn diri yg masih dgn sidia sbnarnye..

Cover hubungan kiri kanan..sampai 16 Sep 2007..12tgh.hari kawan aku nye abg ni mintak putus.. 6petang lak mamat Internet ni mintak putus..oh aku kapel nan mamat Internet tu 070707..siap turun JB jumpe dia T_T..aku ingat tarikh2 ni sbb bhantu giler sbnarnye..hahaah :)

Kena clash pd hari yg sama..xpenah2 jadi..hahaha.. tp lawak giler masa kena clash nan kawan aku nye abg ni..ahhaa aku meroyan sakaaan..SMS kawan aku...buat kecoh..abg dia jahat..abg dia tu..abg dia ni..cehhhh padahal aku pon sama je..xboleh blah siap "SELAMAT MALAM DUNIA"...hahahahahahaaha....nak mati leeteewww ??

Lawaak giler..haaha..dgn mamat JB tu pon..nama je clash..if turun JB jumpe gak dia..mcm BF aku jgk..bengong je rasa..hahaha :))

Zaman sekolah aku dasyat.. bile jumpe kawan aku semalam..teringat benda2 ni..nakal jgk aku ni kan ? Hahaha..xboleh blah masa tgh gaduh dgn abg kawan aku tu..siap bg lagu Adam dekat dia T_T..haihhh..wuuhh rindu jgk sbnarnye zaman dgn dia..hek2 :)

oklaaa xmo citerr dah..hahaahahah..bye2 stalker..muaaaah muaaah2..

Buat Kawan ^_^

Wuuut wuuut ,


Eh Stalker ! Sabar ehhh :) Entry psal me and abg kawan me tu..after dis..hahahaa.. :)

Entry ni untuk seorang kawan..errr seorang sahabat..errr untuk siapa yg terasalah senang..haha

Aku menulis dari mata hati seorang kawan..mungkin aku tak rapat dengan kau seperti mana kawan2 kau rapat dengan kau..tapi aku kenal kau lebih dari mereka kenal kau dan aku tahu kau sedang berpura-pura pada waktu ini .

Kau nak orang pandang kau hebat , kau juga mampu . Tapi sebenarnya tidak , kau bukan begitu . Mungkin kau boleh untuk menipu mereka yang rapat dengan kau . Tapi bukan aku , sedikit pon aku tak terasa kalau memang kau menipu aku sebabnya aku dah banyak tipu kau sebab tu aku tahu kau sedang berpura-pura. Menipu hati sendiri dan hati kawan-kawan.

Aku dah banyak kali lakukan apa yang sedang kau lakukan ini , cakap saja mengenai siapa ? Polan A,Polan B..mahupun Polan C..Semuanya tak wujud dan semuanya dalam minda aku saja. Dan sekali lagi aku katakan,sebab tu aku tahu dan aku sedar kau sedang menipu dan menyakiti hati kau sendiri.

Sampai bila kawan ? Sedarlah buat begitu tak best langsung dan kekecewaan dia lagi teruk dan serius dari realiti . Kawan , do inbox me if u think dis entry for u .



I care for u kawan .. u're not looking good or great pon being like dis..

ps : kau takkan inbox kalau kau tak terasa..jadi tak perlu explain ape2 sebenarnya kalau kau ada terasa..apa yg aku mintak hentikan dari menyakiti hati sendiri.

SELASA , 25 October 2011

Wuut wuuut ,

Erkk eleeh ! Stalker ni sibukkkk je taw..duk situ diam2..kau byk bunyikk..aku kick japgi ! Hahahaha :)

Da storyyy begiiiinnnnn..

Hehehehe.. xtaw nk citer mcm mn..tp sng citer semalam aku jumpe kwn sekolah aku..yg mn kiteorg start kawan dari Form 1 lagi..and jadi kurang masa nak dkt SPM..pas2 xpenah2 jumpe dh..sehingga semalam bertemu kembali dkt kawasan rumah je..

Nak djadikan cerita..sgt rapat sebenarnye dgn dia dlu..rumah dia mcm my 2nd home..family dia mcm my 2nd family..mcm mana aku dgn Seha skang..dats was me and dis gurl..Izzadtie Roslan :)

So semalam lepak nan dia dekat taman kul 5 sampai 7 , move to BRJ 7-8 , move to her house 8-9 .. and then pergi Jusco sat sampai kul 10 camtu baru dia hantar balik.

Antara kul 5 sampai 7 tu..perghhh baaaanyak giler gosip and story tbuka..zaman sekolah n after sekolah..sbnarnye mcm xcukupp je timing tu..tibe2 hujan lak..lagi laa lama dkt situ kan..teringin nak makan Mee Goreng BRJ..gerak la BRJ...then dia story lak kt umah dia ada baby..mak dia jaga..lagilerrr excited nk pi umah dia..yg dkt display FB tu..budak tu la..Damia 2bulan.. :)

Tetttibeeeeeeeeeeeeeee..tgh lepak umah dia..abg dia call nk balik dh..and abg dia ajak gi beli Pendrive..timeee tu hati aku dh bdebar2..bdenyut2 dh..mmg xleh ckp ape dh..kenaaapaaa ???? Because her brother was my ex lover T_T . Hahahaha..nak balik ujan lagi xkan nk jalan sdirik ? Dahla malam..nk tanakk..aku tpaksa redhoooo.. pon almost 4tahun gak xjumpe abg dia...since clash terus xtegur..

Dgr bunyi motor..perghhh !! Lu penah rasa jantung tcabut ?? Itu wa rasa time tu..time tu wa pandang je damia dlm buaian..dia bagi salam..time tu dia xtaw n xnampak lg sape dkt buai tu..dia jalan kedepan sikit..terus dia "ehhh mcm kenal je.." siaaaak !! Suaraaaa yg penah mbuai prasaan aku satu masa dlu..then dgr dia gelak plak...nk je aku tampar mamat tu rasanyee..hahahaha.. tp aku pcaya kami masing2 dh matang dan lupakan ape yg tjadi dlu..

Ape yg tjadi dlu ? Mybe next entry sbb aku tgh rajin nk updateeee nih..hahaha :) .. so kami pon gerak gi Jusco nk beli pendrive katanye..sampai jusco nk tutup..xbeli2 jgk.. aku dan dia tak bercakap..juz borak nan kawan aku je..bile kawan aku hantar balik rumah..hati ni rasa mcm berat je nk balik sbnarnye..entahlaa..maybe sbb dh lama xjumpe..5jam pon xcukup..

Aku harap dpt jumpe lg..dia pon dh abes study..aku je lbt lg..hek2.. abg dia keje audio visual .. buat audio utk karton2 3D animation..hehe..xtaw byk psal dia..

ps : thankx sbb blanja Sweet Patato tu :))

ISNIN , 24 October 2011

Wuut wuut ,

Hari ni aku dlm mood yg sgt rajin sebenarnya nak update blog..so aku akan share ape yg patutlaa yer ? Hik2..

Isnin aritu..aku ada talk with head of practical placement KLMU..kira budak2 final year broadcast n arkiteklah..hik2 terasa mcm bdk2 arkitek mcm sibling broadcast lak bile tetibe dok satu room sesame..ok cut it off ! Hahahaah..

Eh jap..stalker..wut re doing here ?? Ohh lupe..rinduuu letteww..xpe2..ok je :) Sy open minded..Hahahahahah..

Time talk tu sgtlaaaaa hepi dlm hati sbnarnye..without knowing da reasons..sbb bile blah luar..mata dh berair ngantuk..ahahahah :)

Dia ckp psal how important english in industry..tjuk benda2 penting yg kena ada Resume kita..so Jumaat ni ada lg talk..dia suruh buat resume utk discuss ape yg xlgkap..fuhhh selamat aku dh gedik buat time sem lepas lagi hahaahahah :)

So xde la penat lelah nk buat kan kan kan ??? Hekk2..

Just risau psal english dlm resume tu je nnt..arap2 dia xbebel pjg nnt..lalalala..dia bebel pon xperlaaa..nk wat camne..ahhahaah

Ohhh pas abes talk tu..ada kelas 3D..xpenah2 aku masuk kelas 3D dgn hati yg tenang..but dat day rasa tenang je sbb keje dh siap..hahahaa..ohhlalala tutorial 3 xbuat lg sbb ada 20video utk drujuk..daaaayummmmmmm !! Matilerrr..mesti lg Dato CT lg hahahahaha :))"

Eh oklaaa next entryyyyy...hik2 :)

24 October 2011

It's CLOSE for RENOVATION :))

Wuut wuut ,

1st of all my 2nd blog Cerita Cinta Dongeng..ditutup untuk tontonan umum buat masa ni..sebab ntahlah..if lama2 je korang try bukak xleh open..anggap jela aku dh buang blog tu..like seriously tibe2 otak jadi stuck .. and Title entry ni xkena mgena dgn ape aku sampaikan ni..

Apa yg aku maksudkan skang ialah mgenai HATI aku ..

yEahhh .. close for renovation .. batu bata dh tgolek dlm hati ni..pasir2 bterabur..hahah :)

Pls come again-lah if anything..hahahaa

22 October 2011

Pening Kepala..Busy !!

Wuut wuut,

Arghhhhhhhhhhh pening kepala..otak bdenyut2..busy!Busy! Haaa ni tipu ! Hhahaha
Sem ni aku tak seBusy sem lepas..yerla sem lepas sem pendek and sgt byk benda nk kena wat..
Sem ni sem panjang..and ada 3 subjek je..so xdela busy sgt pon
Final 3D project + exam , Final Docu + Final Production Design..

Ok aku nk share psal Production Design..yg mn task dia giler berat..
Sampai boleh tgolek2..hahahaa..tapi thanks god I'm just doing the ticketing..hik2
So nnt support ok ? eH aku ada ckp kiteorg kena wat teater ? Xde eh ?
Ok mcmni.. School of Acrchiture arr ni..propose kt Broadcast nk wat teater..
Teater Bangsawan pulak..perghh gegar otak aku dgr..
Tpi aku taw kawan2 aku boleh buat..
Esp JJ..he's da scriptwriter..director..and chereographer..
Hek2..dia boleh punyer.. *chaaaiyoook*

Aku hanya buat utk ticketing..bkn design..Sbb if design ticket..hancusss..ahha
Aku akan jual tiket maybe ? Not really understand pon sbb xde Briefing oleh PM aku..
Oh aku xckp lg eh ? benda ni 100%  student Project ?
Eh aku xckp jgk kan 19Dec kena show dh ?
Hahahahaa... ameek kau !
Budak KLMU wat Teater T_T .. ok sound weird..tp oklah..
Harap smuanye bjln lancarlah..

Heeeeeee ape yg aku pening skang ? Ohh Docu..
Final docu ni mcm kena cari salah orang..cari isu..
If benda kita nk wat tu..xde isu..xde nampak salah..
Mesti nampak bosan..so kena cari salaah org..
Ingat nk wat psal Frinjan..dh bgtaw pon org2 Frinjan..
Masalahnyeeeeee..xnampk buruk Frinjan..kes2 buruk..xde
Ermmmmmm..nk ckp psal timing show..xleh gak..sbb slalu pas Isyak baru start..
Xleh nk ckp Frinjan ni melalaikan..ermmm
Xperlaa..wat je la ape2 yg ptt..
Eh if ada idea leh tinggalkan komen yer ? tq..
Hik2..

3D final ? Wuuuuuuuuuuuuu blankkk ! Xmo citer..ahahah
Exam ? Wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu blank jgk...xmo dgr..ahaha

Ps : Dia nampak diam dan lain sejak kebelakangan ini..dia xsenyum lg mcm dlu..ermmmm :(

21 October 2011

Puisi : Saya Cintakan Awak :)

Wuut wuut ,

Puisi ni totally create my smile.. and I hope I have someone..somebody like u :) .. Saya tahu saya tak sempurna..saya masih lalai di atas dunia ini..tapi saya akan berusaha sebaik mungkin untuk menjadi yang baik dan mudah untuk awak didik satu hari nanti..insya'allah :)


Kadangkala saya merasakan,
Allah amat baik, kepada saya awak diberikan.
Mencintai awak sahaja sudah satu kebahagiaan,
Apatah lagi apabila cinta berbalasan.

Namun lama kelamaan seram menyelimuti hati,
Tatkala saya meluaskan makna cinta kepada awak.
Terdetik satu masa, hendak selama-lamanya bersama,
Ya, selama-lamanya.
Maka terekstensi sehingga melepasi kematian,
Menyedarkan akan wujudnya dua pengakhiran.
Maka ke manakah kita akan bersama?
Di situ wujud kegerunan.

Maka saya mula memahami cinta,
Kalau benar saya cintakan awak,
Maka saya akan jaga awak dan diri saya dari nerakaNya.
Kalau benar saya cintakan awak,
Saya tidak akan mengajak dan melakukan apa-apa yang menjemput murkaNya.
Sebab, saya hendak bersama awak selama-lamanya.
Mustahil di neraka kita akan bahagia,
Maka syurga jualah tujuan kita.

Saban hari bersabar menahan diri,
Memang kadangkala perasaan inginkan itu dan ini,
Tetapi belum sampai masa,
Sedang sekarang adalah masa mempersiapkan diri.
Biar boleh jadi yang siap membawa awak pergi ke syurgaNya,
Kerana itulah dia makna cinta sejati.

Memang awak,
Memang saya tidak akan mampu menjadi sempurna,
Tetapi biarlah saya tahu sekurang-kurangnya saya telah berusaha semampu daya.
Biar nanti jangan cinta kita hanya sebatas dunia,
Dan di hadapan Allah kita berbalahan,
Kerana menuduh salah satu kita pembawa ke neraka.

Saya cintakan awak sepenuh hati,
Mengharap menjadi yang terbaik untuk awak nanti.
Biar kita bina keluarga yang mampu menjadi saham dunia akhirat,
Di dunia membina ummah Islam yang kuat,
Di akhirat menggapai syurga yang hebat.

Sebab awak amat berharga,
Untuk sekadar saya lempar ke neraka,
Dan mustahil, kalau saya cinta,
Saya membawa awak kepada kemurkaanNya.

~Hilal Asyraf~
2310
011011
Secrets Accoustic,
Irbid,
Jordan

Youth Filmaker Forum 2011

Youth Filmaker Forum 2011
Venue : FINAS
Date : 20 Oct 2011

Terdapat beberapa buah IPTA/IPTS yang terlibat dalam Forum ini. Dan kami dari KLMU tidak ketinggalan.Aku bukan nak laporkan apa yg terjadi dari A sampai Z sebab aku bukan blogger tegar yang ingin bagitaw korang ape yg tjadi.erhh ape aku ngarot ? Hahahah

Well I meet my old friend..mcm xsgka eh kau filmaker jgk ke ? A'ah aku pelajar komunikasi UUM..oh aku UiTM..macam perghhh T_T .. peh2 ada tjumpe jgk my so called Abang AC..kenal from errr KRU maybe ? Long story to share pon..juz skang dia jaga Diana Dianelle eh ? Hahah..so ada citer2 psal praktikal dgn dia..hek2 :)

I meet my abg Syafiq jgk.. :)) hAppy tahap gigaaaa KLCC..sebab mcm dh lama giler juz on9 sesame gitew kan ;p Finally dpt jumpe..pas2..jumpe Abg Jasz..which is aq xprasan pon dia but dia notis n prasan aku..dh balik umah check FB baru prasan sape dia HAHAHAH..funney lak rasa..

I meet En.Ajin..I meet Eric..err oh ok Eric dari jauh je haahah..maybe dia xcam or so called sombong ? Don't know larh ! Hahahahah :)

Sedikit kandungan forum..aku hanya mbuka mata dan minda pada session ke3 sje sbb it;s forum bukan presentation..Hahaa..session 1 and 2..boring..err sgt boring..sampai aq tkelip2 dh mata..hahahaha :)

Oklaa ahmad idham kata "Orang seni itu berjiwa sensetif." Peace ;)

To haters ; U're so annoying ! Hhaha

18 October 2011

ALIEN dan PALM OIL :))

Guys !! My readers , my haters .. sesape pon yang view my blog !

U shud view dis video sehhhh .. and yeah also if u rasa u baekk .. boleh tekan LIKE jugak :)

I promote dis video..bkn sebab KLMU .. bkn sbb Broadcasting student tapi sebab ni mmg tbaek..

U guys shud view dis and akan tahu why I said like this larhh :)

For me.. video ni boleh jadi education/info utk kita... jgn nk ego sgtlah..ckp je ko mmg xtaw psal ni..ahhaha :) eHhh dah tengok nnt tlg Share dengan kawan2 lain ehh ? TQ :) Much Love ..



17 October 2011

Saya Nak Awak Balik.....

Wuut wuut ,

8 September 2011 , satu tarikh yang takkan aku lupakan..
Tarikh siDia diamkan diri..tanpa sebarang kata..
Tapi kerap muncul tibe2 Request Top Up T_T
Aku ingatkan bila aku xlayan..aku block FB dia..
Aku boleh idop aman..tapi tak T_T
Aku jadi stuck.. dah lama xSMS dia..tibe2 aku SMS
Bile nampak dia komen Seha...
Err aku tahu tu dia walaupun dah block..
Sebab pelik tgk Seha komen sorang2..HAHAHA

Sy xboleh lupakan awak..saya ingat saya boleh..
Ke sebab  saya kosong ? Sebab tu saya teringatkan awak ?
Arghhhhhhh.. Fik ! Tlg..juz 1 sms and pls do ask me untuk lupakan awak !!
Tlg Fik :(

Sakitnyaaa tahan rasa hati ni..Ermmmm
Saya nak awak macam dulu..
Saya nak kita macam dulu..

Tapi saya tahu..saya sedar..
Dari awal saya sedar kenyataannya siapa diri awak..
Tapi awak cakap..xpe jgn takut..
Skang awak tinggalkan saya tanpa sebarang kata..

Sakittttttttttttttt...........

16 October 2011

This is MADNESS !!

Wuut wuut ,

Hari ni aku xde LIFE ! Like seriously .. dari bangun pagi sampai nowwww 11:26 pm
Aku buat benda sama... install - re-install Lightwave..ntah apeee masalah dia..
Asek kuar msg ni "Discovery Version only allows 400 point in any layer"
Wut The Heckkk !!!!

Berkali2 cuba buat and save..tetap sama..
Sampai my meja n kusi dari paling cikai..
Sampai nampak hebat laa..
Tapi daaa faaakaap is bile abes save smua..
Open balik dia ilang..tinggal wall je

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T_T

iLang MooD like serioussslyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!

15 October 2011

Layari :- Cerita Cinta Dongeng

Wuut wuut ,

Disebabkan sem ini aku menghadapi stress..jadi aku memerlukan hiburan iaitu melayan hati ku untuk menulis.Dan aku memilih untuk bercerita cinta dongeng..jadi kisah aku kahwen baru2 ni pon aku masuk dah dkt blog tu..and delete dari blog ni..sebab macam senget je rasa ahahahah..

Bolehlaa follow blog tu..and bagitaw kawan2 jugak..


http://ceritacintadongeng.blogspot.com

Sang Sahabat yang Membahagiakan :)

Wuut wuut ,

Hahahaahahaaahaha alhamdulillah :)) Saya tak sangka gara2 entry anganan bawah ni buat saya bahagia dan sekali gus merapatkan hubungan saya dan sahabat sebenarnya.. Hik2.. 5 minit lepas saya post link tu dekat FB and Twitter.. telefon nauzubillah tak berhenti T_T .. semua stok tanak baca habis..dok nak suruh story sendiri..jadi ? Hakibatnyaaa tetap sama..macam mana saya tulis itu saya cerita..dan kena belasah sampai LEBAM jawabnya dengan si pemanggil telefon..

Ada kawan yang nak sponsor wedding..Hak2..ada yang nak sepak terajang..pelbagai ragam sahabat dapat dikesan..mereka buat saya tersenyum..

Terima kasih sahabat semua..sorry again atas kejutan perkahwinanku tersebut..hak2 :)

13 October 2011

Lepas Geram !!

Wuut wuut ..

Hak2..sape2 yang ada Facebook aku mesti tercengang baca status aku tu kan ? Pernah nampak aku mengamuk macam tu ? Muahahahaha .. tu nama dia lepas geram..ni pon tak habis lagi..nak tambah lagi ni..

Tapi aku masih ada SIFAT nak JAGA AIB orang...

~ Aku bukan jenis HIPOKRIT..tak suka TAPI LAYAN..kalau aku benci..aku tunjuk.. aku tanak dekat SI POLAN A aku cakap aku benci kau..tapi belakang POLAN A..aku layan kau..tu bukan aku..dan aku memang tak boleh bergaul dengan orang macam tu..sebab HATI aku akan SAKIT.. ~

~ Kalau nak suruh aku cerita semua..dari pihak A dgn Pihak B..korang sesama korang yang akan kecewa..tapi ada aku buat ? Xde..!! Aku diam..aku x amik port..tapi sial sgt korang tu..nk kecoh psal aku tu kenapa ?? Letak status bagai..pukimak kau lah ~

~ Nak mengamuk berlarutan apehal ? Nak dendam2 apehal ?  Aku dah DIAM..malas amik port..kau saja nak cetus kemarahan aku .. lancau kau lah ~

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeee babiiii babii babiii ... tahap kesabaran tak leh gi dah ni... grrrrrrrrrrrrrrrrrr !!

bUhbbyeeeeeeee... kan betapa PUAKA dan PUKIMAK nye kau..aku xsuruh baca pon BLOG aku..kau baca pehal ??

12 October 2011

Cont - Entry *Bila..Bila..*

Wuut wuut ,

Semalam otak stuck tak mampu bercerita apa yang terjadi..itu je yg mampu kluar.. apa yg sbnarnye aku nk cerita eh ?

Oklah sbnarnye mgkin aku terasa ada sedikit salah faham yg blaku..bg aku salah faham sbb mmg salah faham..sbbnya aku xbmaksud utk tujukan apa2 kata pd dia..tapi dia terima spt benda tu utk dia..dan terjadilah salah faham yg lebih dasyat..

Yang mana..aku rasa dia telah sampaikan cerita ttg aku..luar dalam aku pd seseorang yg aku kenal..dan mbuatkan orang itu spt maki hamun aku..apa prasaan aku ? Cool sbb aku MAYBE salah faham..mgkin seseorang itu bukan maki aku..tapi aku terasa sendiri..itulah susah bile hati lembut..

Moral of the story.. aku MAYBE salah faham mgenai MAKIAN tersebut..tapi kalau memang MAKIAN itu untuk aku..terang2 dia sudah SALAH FAHAM dengan apa yang terjadi.. tapi if memang untuk dia pon..dia tak berhak nak bercerita mgenai aku pada orang lain kan ? Untuk apa dia cerita ? Bagi aku malu ?

Aku kalau gaduh dengan dia..sampai tahap tak boleh simpan pon..at least aku mencari seseorang yang tak kenal dia untuk mintak pendapat..ataupun aku hanya tulis di blog tanpa menuju pada sesiapa..takde pulak aku cari kawan baik aku untuk ceritaa baik buruk dia..untuk apa ? Antara kami biarla kami je tahu...gaduh aku dan kau..kita je tahu..kenapa perlu libatkan orang lain.. ??

Tapi kau ?? Oklah senang citer ni SEMUA salah faham !! Aku harap semua ni akan kembali seperti biasa..dan aku arap smua ni tak jadi pon sebenarnya..boleh tak ? Hmmmmmm....

ps : Kalau terasa dengan apa2..baik diam..if btindak..kalau itu memang untuk anda..keadaan lagi parah.Hmm

Bila .. Bila ..


BILA hati KENTAL 
ORANG mengata pon TAK RASA
BILA hati LEMBUT
ORANG tak kata pon TERASA
BILA dah SALAH FAHAM
MEMANG tak boleh KATA APA DAH T_T

Original from me ;
Adinda Atie , 121011 12:26 am

11 October 2011

Tired - Tuesday #1


UNTUNGLAH ..
Benda dah lengkap segalanya dalam hidup..
Tapi sendiri bagi jadi..
COMPLICATED ..

INGATLAH!!
Setiap orang ada tahap kesabaran sendiri..
Tunggu time je..
KALAU MELETOP..SIA2 
JAWABNYA !!

10 October 2011

3D Animation ..

This is my veryyyyy first time using Lightwave.. Ya Allah menangis lagu jiwa lagu cinta la buat benda alah ni..nk buat kena ada KESABARAN..KESUNGGUHAN tahap PALING DEWA.. sebabnya kau boleh CHECK IN Hospital Bahagia kalau kau panas baran..hahaha ..

Ok disebabkan ni 1st time..buat pon 100% depending dgn video tutorial Lecturer bg..ikot je xpk A ke B ke..skali dh siap..baru ku sedar kaki kusi ku kontot..tp ada aku kesah ? Hahahaha...sbnarnye ada lg step..which kena send object ni ke Layout..tp my lappy xbleh buat lak..mesti ada something wrong..so nk bwk lappy ke kolej suh lecturer check..

And actually kan 3D ni xdela susah sgt..if kita kata susah..susahla dia..and sbnarnye aku mcm dh minat buat benda ni...ahahaha and tibe2 smgt nk blaja gne Premiere..mesti lg byk boleh buat if gabungkan both softwear ni kan ? Ntahlah..ni my 1st thought la..xtaw la if next assignment boleh ilangkan minat aku thadap 3D ni..harap2 tidak la..haah

Ok arini..ada presentation 3D yg dh 3minggu delay..arap2 xdelay lg..sbb aku dh malas n sbnarnye aku dh naik lupe ape aku nk present..Hhahahaah

Oklaaa buhhbyeeeee .. lega smua keje siap.. :))

08 October 2011

Kehilangan Hati ...

Wuut wuut ,

Tajuk yg bg aku ada 2 makna dalam 1 entri ini .. mgkin aku xsempat cerita tentang kehadiran rakan baru dlm idop aku..merangkap adik aku..menemani waktu duka aku di rumah..aku bosan dialah segalanya..kucen aku..tapi kini dia dah xde..2 minggu sje aku sempat mcurahkan kasih syg aku thadap dia..dia sgt manja..bile aku ltk je dia atas aku..sebelah aku..pasti dia akan tertidur terus..dan aku rindukan waktu2 aku bsama dia... dia faham aku.. dia tahu kalau aku sakit..aku sedih..dia ajak aku main..dia gigit2 jari aku..tanak aku rasa sedih..dia xkesah aku marah dia..yg penting aku xboleh sedih..dan kini dia biar aku sendirian..menangisi dgn pemergian dia..

Aku bkn ape..aku sedikit ralat..sehari sblum dia pergi..aku balik kelas lbt..bile sampai rumah..aku buat keje..aku xlayan dia..and dia xdbenarkan masuk umah pon..yerlah nk buat stage tu..tahula kucen..mn boleh tgk barang2 bsepah..japgi dia tlg "kemas"...bile my fwen dh balik..nk sambung buat keje typing lak..so mmg xsempat jumpe dia... nk gi kolej dia dh semacam..tmenung je... balik kolej dia dh pdiam sgt2..bwk pi klinik..masuk air..doktor ckp dia dh xbyk harapan...aku buat2 kuat..balik umah masuk bilik meraung...esk paginye dpt call dr doktor..tp x sempat pikap..ptg baru dpt call..haru biru rasa hati ni..nanges..tgk mainan dia nanges..tgk makanan dia yg ada stok lg 2minggu tu..nanges lg...

Dh xde sape nk teman aku exercise dlm umah ni...dh xde sape nk teman aku on9 FB dlm umah ni...dh xde sape nk buat aku marah sbb gigit aku...dh xde sape :((  RIP Mokcik .. maafkan akak ye syg..xjaga awk betul2..akak lalai..akak spttutnye dptkan injection tu dlu masa dpt awak awal2 dlu... :(

Okay..penat dh nanges psal dia.. aritu..tnampak something yg buat hati ni bkocak.. adakah mereka bdua saling mgumpat aku ? Hahahaa.. btul kata org..kadang2 org yg dkt dgn kita tu adalah musuh kita sbnarnye..yg jauhhh jauhhh dgn kita..itula sahabat...tp aku masih bfikiran waras..if there is something wrong between them..aku pon xde la nk heran sgt.. sbb mcm ada nampak ayat "dia dh melampau..." something mcmtu la..ehh lantaklah ! kesah pulak aku dgn korang ? korang nk berdrama blakang aku pon..lantaklaa..xkesah ! *padahal* ahahah

Oklaaa sy masih tacing..bye2

04 October 2011

Assignment : Menangis , Seseorang = Tersenyum :)

Wuut wuut ,

Hebat tak tajuk ? Hahahaha . Oklah ekceli seharian ni aku sgt down with ada satu assignment ni..ekceli group assignment..well biasala kan ? Group tak semestinya semua 1 kepala n sng ikot kata kita..before dis..my group smua my geng je..so sng nk lead and dorang phm ape je kita ckp sbb style sama..bengong n pending sama2..tp bile keje dgn org lain..mgkin benda tu buat aku stuck..sampai aku rasa...arghhh oh no..menangis sampai penat..hahahaha..padahal if keje btul2..benda tu jd mudah sbnarnye.. *nanges lg* HAHAH..

And ada seseorang ini kembalikan senyuman aku..pd waktu aku sdg menangis dan mgamuk dkt status FB..actually dia baru add aku dkt FB..eventho aku wall say thanks sbb add pon dia xreply..tp tibe2 dia inbox mcmni..

"assalamualaikum , saya tahu awak terkejut dgn inbox saya .. just 1 saya nk cakap dekat awak , bila orang beri kepercayaan pada kita .. kita perlu bangga dan yakinkan pada orang kita memang boleh . Jangan buat orang kecewa dengan kita , tak per kalau kita yang kecewa , kita yang sakit , kita pedih .. tapi jangan tunjuk dekat orang . Awak delete status awak marah kawan2 awak tu , tak elok biar kita sakit sorang ok awak ...blaaa2 blaaaa2 blaaa (rahsia..penuh page penat nk scroll sbnarnye)"

So sejak dr tu..aku dok blas msg dia..and sampai hari ni..dia masih cube kembalikan senyuman aku..dan akhirnya dia bjaya dgn ada 1 pkara dia nasihatkan dkt aku.. dan kebetulan tibe2 kwn2 aku bsuara utk assignment..so xde la mcm sorang dua je semangat kan ? HAHAH ..

Thanks kt awak , dan kwn2 yg sama2 pening kepala dgn sy.. thanks jgk pd kwn2 yg tpaksa melayan MEROYAN saya..dan pending saya yg tahap xdpt dkawal lg HAHAH..

Okla...tonite mybe stay dkt Sentul..

02 October 2011

Update Something ...

Wuut wuut ,

Hello October .. Tragedi Oktober :) HAHA

1st October : Phone Mama rosak..kiteorg kuar nk jumpe Doktor Phone..siap bwk kuar duit from Bank..tibe2 sampai Doktor..dia sehat T_T .. and da money we used for Lunch :) Haha

2nd Ocobter : Screening Jln.Pintas .. da event lancar .. dh ar xsempat makan Kek..konon nk kejaa wedding tp xsempat..sesat mesat with my Mom..Hahaha... tp seriously rasa mcm kelakar..sbb ni 1st time kot masuk screen..which is ramai org tengok and akan ramai lg tengok after dis..mmgla my scene xsampai 5minit pon BUT arghhh maluuu giler..tp btuah sbnarnye sbb bukan calang2 orang Direct kan ? He's Namron guys ! Namron..smua pelakon pon excited if dia yg Direct..apatah lagi aku yg still new ni .. Hahaha :)  Abes screening..ape soal jawab..suppose artist yg hadir kena naik stage..BUT aku xnaik pon..sbb aku je perempuan yg dtg..segan pon ada..hahaha :) Scene ciput je..xpayah expose sgt kot ? *Poyo* padahal aku blog sakan ni pon dh *expose* Hahah...

Me and Mama pergi amik sewa rumah *after dis maybe nk jual rumah tu* .. lepas tu kiteorg pegi Wangsa Walk..kebetulan ada Ekspo Perkahwinan..sape yg rapat with me..mesti tahu JENG2..hahah :) Pas2..ape lagi amiklaa smua booklet yg ada..and ada funny scene happen between me and abg buat business photography ni..

Abang : Hye Dik..meh singgah booth abang jap..
Me : *Walk to da booth*
Abang : Abang tengok..muka adik ni dh bseri2 nk kawen..abg ada promosi tbaek utk adik..
Me : *tkejut but layan* .. hehe :) if sy nk pakej tunang + nikah + berinai + sanding 2pihak ..rasa2 mcm mn?
Abang : Ok so far..xde lagi pakej mcm tu..dalam minggu yg sama or mcm mn ni?
Me : not sure la..tunang mybe after 2 year baru kawen..mcm tu la kot ?
Abang : *calling someone* Haaa okay like dis .. *showing mcm2*
Me : Oh ok jgk tu...ada mekap sekali ke ? korang bwk .. so sng tayah I deal dgn booth lain..
Abang : Boleh jgk mcm tu..tp utk tunang free mekap..lain2 ada charge la..
Me : Ok thanks abg.. *smile mcm org lega dpt pakej murah finally*
Abang : Xdela dik..kita kalau boleh xnk susahkan orang kan ? Orang nak kawen..kita bg mudah..blaaa2.
Me : Yeahh correct abg..tp if abg bg calon suami utk sy pon ok gak..sbb xde calon lg nk tunang Pon T_T
Abang : Larhhhhhhhh ??

Dan dgn muka xbsalah..aku bgn dan tinggalkan dia HAHAHAHAHAAHAHAH

So tragedi oktober..ahahha oklaaaa

01 October 2011

Entah apa , Kenapa ! Aku Rimas !

Arghhhhhhhhhhhhhhhh !!! Dari pagi tadi , aku rasa dupdapdupdap .. entah kenapa !! Ni dah tahap tak mampu menahannya lagi lalu terus ku mencari pentas untuk jari ku menari meluahkan rasa lagu dihati .

Entah kenapa ! Entah kenapa !
Bangun pagi hati terus berlagu jiwa ,
Entah sedih atau gembira ..
Tapi aku tahu , hati aku sering kali akan merasai apa kawanku rasakan ..
kalau tidak ada apa terjadi padaku , pasti pada dia ..
Tapi sidia seakan tidak merasa debaran seperti aku ..
Uihhhh ?? Arghhhh aku rimas bila jadi begini ..

Bila dengar lagu , senang saja fikiran aku melayang ..
Bila membaca , sukar untuk fahami .. kerana hati berlagu jiwa ,
Arghhh aku terus menaip agar ku rasa puas ,
Tapi seakan tidak .. aku tak tahu apa yang harus aku lakukan ..

Apa bakal terjadi ? Apa akan terjadi ?
Pada aku atau pada dia ?
Baik atau buruk ?
Sedih atau gembira ?
Semuanya ketentuan Illahi ..Atau mungkin ini rasa hati aku ..
Takut dan risau untuk melihat diri sendiri dalam skrin esok hari ?
Mungkin ....
Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh rimas !! Aku Rimas !

1 Okt 2011 , 6:56pm

27 September 2011

Dulu AWAK ..

Dulu AWAK ,
Tahu bila saya cakap "saya okay"
Maknanya saya tengah sedih ,
Awak pasti buat sesuatu ,
Untuk hiburkan hati saya
Awak kadang2 nyanyi , buat suara spongebob ,
Janji awak dengar saya tergelak-gelak ,
Itu sudah cukup untuk meyakinkan awak ,
Saya memang dah okay ..

Tapi
Dulu AWAK ,
Tak pernah puas dengan gelak tawa saya ,
Awak kata saya cuba selindung perkara sebenar dari awak ,
Awak paksa saya cerita ..
Sampai saya mampu menangis dihadapan awak ,
Cerita apa yang terjadi ..

Sebenarnya
Dulu AWAK ,
Sangat buat saya BAHAGIA .

27hb Sep 2011
12:31 am

25 September 2011

Blocking Mind ?

Wuut wuut ,

Sebenarnyer kan stiap kali aku nak update blog ni , mesti ada sebab ..sama ada terlalu happy atau tlalu marah or cemburu .. senang citer mesti ada keslah..if xde kes aku akan mintak pendpt kawan2 nk tulis ape..lagi2 kalau aku tgh bosan..aku akan paksa dorang bg pendpt..if aku busy..aku buat keje je..so blog tak update pon aku xkesah..so tanye punyer tanye .. ada yg tbaeklaa...so harini aku choose 1 topic yg dia bg..esok lusa aku free lg..aku buat benda lain yg drg mintak tu ..

Topik ini pendapat dr seorang kawan di YM..haha "Apa kau nak buat bila habis belajar ? Sharelah." . Sebenarnya soalan ni beberapa hari lepas abg ipar ku baru tanye..hmmm

Actually kan if ada practical .. for sure aku akan cube utk stay dkt tempat aku practical tu..tp masalah rumit skang practical xde utk student diploma..kata mr.KLMU..haha..kalau berbekalkan project yg dhasilkan dkt KLMU..dh byk project..tp mampu ke smua tuu menampung kepercayaan sesebuah production utk menerima kita ? Lagi2 project kolej kan..yg buat keje 3 orang..nama sampai 15...CONTOHLAH ! Hahaha..

Well tadi ada dpt pgilan keje dari Jobstreet..awal2 sem dlu dh ltk..rasanye aku akan update CV aku dkt Jobstreet nnt..so tgu keje dari situ jgk ? Hekk..mcm xde arah tuju je..HAHA ok2 aku nk belakonlaa..nk buat teater..hekk ? Aku xboleh menari+menyanyi..confirm reject..HAHA.. arghh nk buat ape erkk ?

Keje production mcm bosan..teeeheeee.. T_T sedih tak dgr ? blaja buat film..keje production bosan..HAHAHAAH...sumpah blank xtaw nk buat ape nnt..

Ok..actually aq suka buat P.R dari dlu..aq pon xtaw mcm mn aq boleh blaja film T_T .. so mybe berbekalkan pgalaman buat film..aku nk mohon dr PR..hahaha..boleh je kot ? Blaja slow2 la..well mmg minat aq ke-arah itu..lama2 buat PR ..aku carila PR aku lak..sbb aku nk jd artis pulak :p HAHAHA

Oklaaah spe kenal aq dari dlu..confirm taw ape sbnarnye pilihan aku..jd xperlulaa aku citer lg :p HAHAHA

BOSANNNNNNN ! OKTHXBAI

21 September 2011

Azza Elite - Kau Boleh Jalan !!!

Ada tak aku mengganggu, bila kau bilang kau sibuk.
Melayan ku tak sanggup.
Ada tak aku mengadu, meluahkan pilu di kalbu
Macamlah kau dengar pun.

Ternyata ku bukannya perkara pertama
Di dalam agenda hidupmu.
Tapi sampai bila harus ku terima hakikat itu.

Aku bukannya teman segera, pada masa gersang,
Jenis boleh dipakai buang.
Perasaan ku tak diendahkan, mana boleh tahan,
Jikalau berterusan, kau boleh jalan!
Kau boleh jalan!

Agaknya kau tidak sedar, harapanku taklah sukar.
Cuma zahirkan cinta.
Semua benda yang kecil, itu yang dilihat besar,
Bagi seorang wanita.

Andai kau mahu kita terus berpacaran,
Jadikanlah ku keutamaan.
Kerana ku tak berminat hubungan sekali-sekala.

Aku bukannya teman segera, pada masa gersang,
Jenis boleh dipakai buang.
Perasaan ku tak diendahkan, mana boleh tahan,
Jikalau berterusan, kau boleh jalan!
Kau boleh jalan!

Hey...
Jikalau engkau merasakan kekecewaan ini,
Dah pasti, engkau pun cabut lari.
Dan bukan, kepala, ku gila meminta yang bukan-bukan,
Hanyalah cintamu ku dambakan

Ku.... Mana boleh tahan,
Kau boleh jalan!

Aku bukannya teman segera, pada masa gersang,
Jenis boleh dipakai buang.
Perasaan ku tak diendahkan, mana boleh tahan,
Jikalau berterusan, kau boleh jalan!
Kau boleh jalan!

Jalan, jalan, jalan.....
Kau boleh jalan.

Mana boleh tahan...
Kau, boleh, jalan!

20hb Sep 2011 (semalam buat saya)

Wuut wuut ,

To be honest..tarikh ni mcm emosi cketlaa sbnarnya..bgn pg pon dh emosi dkt umah..pergi kolej pon emosi..gara2 terdatang awal + tgu kelas and end up kelas xde...hahaha.. tacing je rasa..

Pas2 teman Seha pi keje kejap..bile sampai Shah Alam.. i text him..ntahlaaa rindu sgt rasanya..tp dia xreply..bile dkt Pdg.Jawa pon dia xrespon..so mcm rela hati balik jela..tgu dia balik keje kul 10 pon lum tentu dia nk jumpe..so Seha antar gi Kelana Jaya..sorry babe susahkan kau..aku sbnarnye xde kekuatan nk naik KTM arini..celaru sbnarnye..

Sorry jgk babe..if aku byk diam and juz mengiyakan kata2 kau..aku xtaw n xphm sbnarnye..hahaha..

Arghhhhhhhhh ni kalau dh taip emosi2 ni..adalaaaaaaa nk jadi esk lusa ni..haihh malaslaa nk layan..

ps : Sometimes nak mengata orang , tolong pastikan anda tak bercakap depan cermin .. :)

19 September 2011

4 days without INTERNET :)

Wuut wuut ,

Hahaha I manage to control myself dari jadi gila sebab xde internet . Sampai my fwen cakap I'm merajuk with dis Internet thinggy..HAHA :) No larh..just my moderm meragam apahal ntah.So xdapat online for 4 days jugakla since Last Friday.

Last Friday , maybe still ok for me sebab ada Open House Aunty Ruby (kawan mama) , then kiteorg sambung dgn karoeke session dkt Ampang KTV with kawan2 Mama .. ok jujur saya rasa mcm karoeke dgn budak Form 1 :) Dorang sangat sporting..which is saya rasa..if saya gi karok dgn kawan2 sebaya pon belum tentu akan menari lah bpoco2lah dlm box tu..but they did it..amazing..walhal my mom pon dh 58 thn kot T_T..apetah lagi rakan2nya..Hik2

Saturday..just stay at home..x gila sgt sbb ade TV..haha..then dapat anak kucing :) A little girl named Leya..sigedik yg annoying sometimes..ahah manja dia sgt tlampauu..maybe ikot perangai aku T_T .. HAHAHA.. well ari sabtu ni..I try to text him..but dia still diam..and I think..enuflaa kot kan ? Xperlu kejar2 dia dh..malaslaaa.. baru nk terima hakikat..yg sy ni insan ke2..bile dh terima hakikat..dia diam..dia hilang..tp sy tahu dia masih idop pon dari status FB dia..its ok laa malas :(

Third day..Sunday..melayan si Leya + tgk TV + Main badminton sampai tangan ku lenguh sehingga hari ni...itu sje kot ?

Last day..today..pegi kelas 3D..perghh assignment dh sampaiiiii..hahahaah...penuh giler kelas..junior.senior smua ada..haha.. abes kelas pon kul 6..balik dh sampai kul 7..and moderm dh tukar baru..and sayaaa online..yeaaah !

Itu saja laporan saya , maaf pd open house yg sy xsempat attend..sebenarnya LUPA sbb xde reminder di HP...if on9 ingatlaa jugak..hik2..

Oklaaa sayonaraaaaaaa :)

#SINGLE

14 September 2011

CERPEN CINTA: SAYA NAK JADI BIDADARI AWAK DI SYURGA

Assalamualaikum (tetibe jadi baek) ,

Cerita ini bukan dari aku , bukan dari imaginasi aku , tapi dari seorang sahabat kepada sahabat dan untuk sahabat yang lain . Aku kongsikan kisah ini , sebab aku tahu ada benarnya . Mengalir air mata aku membaca cerpen ini , sebab aku tahu mungkin aku sendiri ada salah silapnya . Sebagai orang yang sedang dilanda dilema seperti aku, berputus kasih .. ingatlah Allah menjanjikan sesuatu yang lebih baik untuk kita . Terima kasih buat sahabat yang tag Notes di Facebook dan harap tidak kisah aku SHARE di blog aku .


♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸♫


♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸♫


Saya sayang awak,tapi betul ke saya sayang awak?

Awak sayang saya ke? Kalau sayang, kenapa awak pegang tangan saya?

Kenapa awak nak tengok rambut saya,nak cium saya,nak saya pakai seksi-seksi?

Memanglah awak tak bagi lelaki lain tengok saya pakai seksi, tapikan awak masih tak halal lagi untuk saya bukan?

Saya sayang awak ke kalau saya bagi semua tu pada awak?


Saya sayang awak! Betul! Saya tak tipu, tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai? Saya lupa pada Dia yang telah mencipta saya, yang memberi saya perasaan cinta pada awak, sehingga saya lupa solat, saya lupa dosa dan saya juga lupa Allah! Saya takutlah awak!

Betul awak, saya sayang awak, tapi saya takut. Saya takut sangat nak sayang awak! Awak baik, selalu solat awal, tapi kenapa bila dengan saya, awak lupa solat? Masa keluar, kita lalu je depan masjid, tapi tak pernah berhenti. Walhal bila tempat tak ada orang, kita berhenti. Sudah beratus duit awak habis untuk saya kan? Saya hargai sangat! Saya tahu awak sayang saya, tapi kenapa awak tak simpan duit tu dulu? Ye la mana tahu kita ada jodoh, boleh kita nikah. Awak,saya takut, takut sangat, takut bila teringat apa yang kita dah buat. Saya nak awak jadi halal untuk saya, tapi bukanlah sekarang, sebabnya macam mana awak nak tanggung saya? Kita belajar lagi. Saya nak hidup dengan awak. Saya nak awak jadi imam saya, saya nak sangat berkongsi apa jua perkara dengan awak. Saya nak jadi kekasih halal awak, tapi betul ke cara kita awak? Saya rasa takutlah awak....

Awak,saya nak hidup dengan awak selamanya sehingga ke syurga, tapi layak ke kita ke syurga? Kalau kita macam ini? Macam mana kalau tiba-tiba Dia panggil kita pergi? Tak kisahlah saya pergi dulu atau awak pergi dulu atau dua-dua skali. Boleh ke kita ke syurga? Kalau Dia panggil kita sekarang? Kalaulah Dia tanya apa yang saya dah buat dengan awak, apa yang saya nak jawab nanti?

Awak, saya malulah dengan Dia!

Awak, sudah lama saya fikir. Saya fikir pasal kita.

Betul, saya sayang awak sangat-sangat, tapi, sampai bila kita nak macam ini?

Awak, saya dah lama fikir. Lepas ini, kalau saya tak mesej awak, tak mahu jumpa awak, tak nak telefon awak, tak nak video call dengan awak, mms atau webcam dengan awak, awak janganlah salah faham tau. Saya buat macam itu sebab saya sayang awak sangat-sangat.

Awak, saya nak bersama dengan awak ke syurga nanti. Dulu, saya sedih sebab kita jauh, tapi sekarang, saya bersyukur sangat.

Allah masih sayangkan kita, kalau dekat, awak boleh agakkan, apa yang akan kita buat nanti?


Saya tak tahu macam mana saya nak bagitahu awak. Saya nak jaga hati awak, tapi, awak sedar tak, sebenarnya saya dah kotorkan hati awak?

Saya suka goda awak dengan manja saya, dengan body saya, saya suka buat awak cair dengan saya, Jahatnya saya! Awak, saya banyak dosa! Awak nak ke terima orang macam saya jadi bidadari awak nanti? Awak, saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak. Saya nak jadi the best wife! Barulah awak tak pandang orang lain dah. Saya tak nak susahkan awak dengan saya yang macam ini. Awak, saya nak jadi bidadari awak! Bukan di dunia sahaja tapi di syurga pun saya tetap nak jadi bidadari awak! Saya nak jadi bidadari awak selamanya sampai syurga nanti.

Awak, saya tahu saya bukanlah seorang yang baik. Banyak sangat kekurangan, saya tahu saya tak layak nak menegur kesalahan awak.Tapi, saya sayang awak! Apa yang kita buat, bukan ada orang tahu pun, siapa lagi nak tegur awak kalau bukan saya? Saya pun nak awak jadi suami yang boleh memimpin saya ke syurga. awak tak nak ke? Takkanlah awak sayang saya untuk bergembira semata-mata sahaja di dunia ini? Awak tak nak ke pilih saya jadi bidadari awak di syurga nanti? Awak, tolonglah....saya tak nak dah jumpa awak. sebab mungkin saya akan lalai lagi nanti kerana syaitan ada di mana-mana sahaja. Syaitan selalu ada dengan saya. Mereka semua suka saja, kalau saya keluar berdua-duaan dengan awak dan menggoda awak. Awak, saya minta satu sahaja, tolonglah ingatkan saya juga bila saya terlupa. Saya lemah sangat-sangat. Saya nak jadi wanita yang kuat, kuat untuk awak dan hidup dengan awak suatu saat nanti.

Saya sayang awak! Macam mana kalau tiba-tiba Dia panggil kita sebelum kita sempat bertaubat? Takutnya saya! Awak tak takut ke? Macam mana kita nak ke syurga sama-sama? Macam mana saya nak jadi bidadari awak nanti? Saya nak sangat cinta ini kerana Dia. Tapi, dengan apa kita dah buat, layakkah kita letak nama Dia dalam cinta kita? Saya malu sangat pada Dia, awak. Saya nak berubah, untuk diri saya juga, untuk ibu bapa saya. Tapi, kalau saya berubah, awak masih mahu terima saya lagi ke? Saya berubah pun nak jadi terbaik buat awak, untuk bakal anak-anak kita nanti, saya nak jadi ibu yang terbaik! Tinggi betul cita-cita saya, tapi saya pun nak kita jadi pasangan yang 'educated'! Saya nak kita sama-sama berjaya dan cemerlang! Tapi, saya nak kita 'educated' dalam mengejar cintaNya dan taat kepadaNya. Mesti bahagia bukan? Kita ingat pada Dia, Dia juga ingat pada kita. Jadi bolehlah Dia menjaga kita nanti sampai ke syurga.

Awak, kalaulah saya pergi dulu, saya akan tunggu awak di syurga nanti. Awak doakanlah saya biar kita masuk syurga sama-sama. Saya nak jadi bidadari awak dan tunggu awak di syurga nanti. Tapi, kalau awak pergi dulu, saya sedih, tapi, saya pun akan doakan awak. Insyaallah. Nanti awak tunggulah saya di syurga ye? Mesti ada ramai bidadari akan tunggu awak di sana, tapi, simpankanlah tempat untuk saya satu ye? Saya juga ingin menjadi bidadari awak kelak.

Awak, maafkan saya kalau apa yang saya buat dan bagitahu ini akan mengguriskan hati awak. Saya buat macam ini sebab saya sayang awak sangat-sangat! Tapi saya tak tahu nak bagitahu pada awak macam mana. Sebab itu saya taip di sini. Maaf sebab saya 'post' di sini. Bukan nak buka aib sesiapa hatta aib sendiri. Tapi, sekurang-kurangnya sesiapa yang membaca cerita kisah antara kita bolah jadikan sebagai pengajaran dan panduan. Awak, ada ramai lagi kawan-kawan kita di luar sana ber'couple' dan melakukan perkara sama seperti kita atau lebih teruk lagi. Saya takut nak 'post' pada awak, tapi saya harap awak akan tergerak hati nak baca cerita kita ini. Awak, dah nak Subuhlah. Lepas ini, mesti Dia panggil saya. Awak, ingat tau. Saya sayang awak! Sampai bila-bila dan saya juga tunggu awak jemput saya sebagai yang halal untuk awak kelak.


♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸♫

Cerita ini saya sudah olah sedikit demi sedikit dari segi ayatnya. Maaf sekadar mahu menarikkan cerita saudari. Harap perkongsian ini bermakna, kerana jalan ceritanya amatlah berkait rapat dengan kisah cinta Princess dan baru-baru ini juga kami telah berpisah, Alhamdulillah semakin kuat hati ini Allah jagakan dan tiupkan kasih sayangnya terhadap mujahidah ini. Semoga terapkanlah angin-angin iman ke dalam insan yang sangat hina ini.



♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸
Sambungan kisah sahabat tersebut , aku harap kisah ini menjadi peringatan buat sahabat yang membaca.
♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸♫



Awak, saya tahu bukan mudah untuk kita kembali seperti dulu. Kerana Allah sangat sayang pada saya dan awak. Sebab itu, awak terpaksa melepaskan saya. Walaupun awak merasa terseksa. Tapi, awak harus ingat Allah tak mahu kita tersasar jauh dari pedoman Islam. Kita hidup di dunia ini hanyalah sementara waktu. Bila-bila masa sahaja Allah nak tarik, Dia akan tarik rahmat itu. Awak, saya kini sudah redha dan terima perpisahan kita, dan saya juga tidak lagi mengharap awak bakal menjadi pendamping saya suatu hari nanti, mungkin Allah sudah memberi jawapan antara awak dan saya tiada keserasian lagi. Awak ego, begitu juga saya. Mungkin inilah takdir terbaik buat kita.

Awak, andai suatu saat nanti kita tidak akan bersama sampai bila-bila, saya pinta satu perkara. Awak, jadilah seorang suami yang bertanggungjawab buat isteri awak, kerana di akhirat nanti awak yang tanggung semuanya. Saya nak lihat awak bahagia dan berada di samping bidadari awak. Walaupun bukanlah saya bidadari awak nanti. Awak, mungkin lepas ini saya tidak akan lagi berhubung dengan awak. Sebab saya takut perkara lalu menghantui saya. Saya ingin lupakan semuanya, sebab saya nak bertaubat. Awak, saat ini saya gembira tengok awak sudah ada pengganti, jangan lupa kirimkan jemputan andai ditakdirkan bersama. Awak, walaupun saya belum ada pengganti lagi, awak jangan risau, saya yakin dengan jodoh Allah tetapkan untuk saya. Jadi, tidak perlulah awak bersedih, andai diri saya masih belum berpunya. Saya bersyukur ada apanya diri saya. Awak, kalau boleh awak jauhkanlah rasa sayang awak itu. Semoga awak bahagia dengan bidadari awak tanpa ingat pada saya lagi.

Awak maafkan kesilapan, kelalaian, kealpaan, dan kekhilafan saya terdahulu. Mungkin benar, kita ini masih jahil dalam ilmu agama sebenar. Makanya, saya mohon maaf dengan awak. Saya tahu saya bukanlah yang terbaik. Harap awak maafkan saya. Semoga dengan segala taubatan saya ini diterima olehNya.

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.


Sekian saja kisah yang aku copy paste . Harap jadi pedoman .

Mimpikan budak nih !!!

Wuut wuut ,

GAMBAR HIASAN


Hari ni saya tido lambat sebab saya masih dalam mood HONEYMOON . Hahaha .. online chatting dengan kawan2..ngorat pakwe kiri kanan..kul 5 ,abg ipar semua dh bgn..baru aku tido..

Aku terjaga jam 11 sebab budak ni , *gambar sekadar hiasan* HAHA

Aku mimpi kiteorg chatting dkt IM FB , sambil komen2 dkt wall FB .. buat semak dkt FB orang .. main game bowling ? Huuuhhh !! Like always bile FB dh bosan..kiteorg online dkt SKYPE .. *ohman knp aku boleh mimpi karut mcmni*

Masa SKYPE-ing tuh...diaaaaaa senyummmmmmm je dkt cam..mmg if zaman dlu skype nan dia pon..xdelaa dia nak senyum mcmtu mgiler 24jam..Hahaha..and tgh skype..sometimes phone ringing..borak2 dkt phone sambil tgk Skype cam tu.. huiisshhh ..

Sy terbangun sbb line Skype terputus ! HAHAHAHA selamat xnanges...hahahahaa.. masalahnye kenapa boleh mimpi mcm ni ? Hmmmmmmmm ...

Ada satu ayat tu , dia ckp dkt Phone "SAYA TAHU AWAK KUAT" .. and dia ltk ayat tu dkt status FB dia..ohh wut ? Selamat mimpi sbb aku taw dia mmg xkan buat semua nih...hmmmm..

Ohhhh !! Sampai termimpi2..melampau HAHAH..

K r..byeee2

13 September 2011

Declare SINGLE !

Wuuut wuuut ,

HAHAHAHAAH boleh tak aku nak declare single ? Boleh tak ? Aku penat menangis 5hari ni..Aku penat hubungi dia tapi tak dapat respon walau satu respon..Kenapa?? Sedih tahu tak?? Yerlaa easy come easy go .. tapi ermmmmmm ..

Dahlaaa Atie..tayahlaa nak galak sangat menangis pon lah kan .. kau kena faham .. BF orang pulak BF kau tu .. prangai xpenah2 berubah nak jugak sebat BF orang .. pas2 meroyan xdlayan .. mana orang nak layan kau kalau dia ada GF pon .. haihhh T_T

Sedihhhhhhhhhhhhhhh...... 49% hatiku ada nama Mohd Fikri .. if ini yg aku terima..terima kasih :)

Aku xpasti sama ada dia baca atau tidak , mungkin dia kata aku bodoh ? Ermmm lantaklaaaa...malas dh nak fikir..

Way to go , dah besar kan awak ni Atie ? Banyak pengalaman lalu .. perkara begini sentiasa terjadi .. Sabar ehh ?

Dapat pesanan dari seorang kawan dari kolej lama ...

Jangan menangis kerana CINTA, tetapi menangislah kerana DOSA  diatas cinta itu.

11 September 2011

Warkah Buat Seorang Sahabat ..

Wuut wuut ,

Saat aku menulis ini aku tahu bahawa seorang sahabat aku sedang keliru,celaru dengan rasa hati sendiri . Aku tahu rasa itu , aku pernah lalui itu . Dan sememangnya kesakitan itu tiada siapa boleh fahami . Seorang sahabat aku yang kuat , kau mampu lakukannya tanpa dia disisi . Fikirlah yang baik , dia pergi mencari rezeki untuk kau dimasa depan . Kau jugak cakap dia anak mak , jadi ? Biarlah dia belajar berdikari hidup sendiri . Kau mampu lakukannya , janganlah menghilang dari pandangan dia . Dia perlukan kau walau dari jauh . Percayalah .

Mungkin kau tak kenal aku sewaktu aku terpaksa berpisah dengan insan yang aku sayang,dia menyambung pelajaran dekat Australia . Pedih sangat pedih , tapi aku masih berada di sisi dia sampai di KLIA . Rabak tak perlu cakap , mata merah sehebat mungkin. Keluarganya yang bersama dia dari dilahirkan tidak faham apa yang aku rasakan walaupun baru 5bulan bersama . Kisah lama tak perlu aku cerita lebih lanjut . Mungkin kau boleh tengok pada post lama dulu , ada kisah dia .

Ya sahabat , aku faham kau sayangkan dia . Dia banyak berada disisi kau sejak kau kehilangan Ayah kau . Tapi sahabat , dia tak hilang kan ? Kau masih boleh berhubung dengan dia agar kau rasa dekat selalu . Jangan jauhkan hati kau , sebab tu ada pepatah JAUH DIMATA DEKAT DIHATI .

Sahabat , aku tahu kau kuat ! Aku yakin kau mampu ! Jangan sia2kan perjuangan kau yang masih belum selesai , dan jangan kau matikan perhubungan yang lama kau pegang. Dari awal kau mampu bertahan disaat dia hilang tiba-tiba, kenapa bila dia memberitahu kau, kau tak mampu ? Ya, kau boleh cakap aku tak faham perasaan kau. Tapi sahabat , disaat aku menulis ini aku menangis .. kenapa ? Sebab aku tahu betapa rapatnya korang berdua .. aku ada dengan korang didalam kereta,rumah,berjalan.. aku tahu tu .

Sahabat , aku menangis mungkin kerana cemburu .. mungkin kerana aku turut bersedih. Sahabat hargailah dia , jangan biarkan dia pergi begitu saja .

Salam dari aku seorang sahabat , jangan risau aku sentiasa ada untuk kau :)

ps : Fik ilang 3hari pon aku sedih , aku meroyan .. aku faham tu . tapi kena strong sayang !.