08 November 2011

Persediaan meningkat umur ??

Assalamualaikum wbt ,

Hope belum tlewat nak cakap Salam Aidiladha .

Oklah sebenarnya dah malas nak update blog ni..setiap kali click dashboard..jgn ckp update nak baca pon dh malas sbnarnye.

Entah kenapa currently aku rasa aku lain , nak mati dah ke ape aku ni ? Hahaha .. tapi seorang kenalan cakap dulu masa dia nak meningkat umur ke tahap lebih dewasa benda2 aku lalui ni dia dah lalui .

Sebagai contoh , aku kerap berada di dapur dan waktu aku di dapur lebih dari Mama .. I'm not eating but do something like basuh pinggan/periuk semua .. masak nasi .. and sometimes memasak T_T . Ok dlu memangla ada masak2 tapi tak sekerap kali ni..mcm pelik.

Then kemas umah .. sapu..mop lantai..ahaha benda yg paling malas aku nk wat sebenarnya..tapi currently kalau boleh hari2 nk wat..and aku jd mcm alergic kalau nampak tempat aku kemas tu ada berubah something..confirm aku mgamuk satu rumah..

Perubahan paling ketara..aku jarang dkt lappy T_T . If dlu bgn tido terus lappy..skang ni tak..bangun tidur g dapur..basuh pinggan ke apa2 yg ptt dlu..melayan kucen2 dlu..tgk tv..kemas2 ape yg ptt..tetgk dh kul 1tgh.hari .

And yeahh aku suka dgn diri aku yg skang ni .. wlaupun mgkin bg kawan2 aku yg lain benda ni benda biasa..dari darjah 4 dh buat sdiri..tp aku rasa aku dh jumpe diri aku kembali.. aku prasan benda ni since Mama gi Ipoh aritu..ermm ntahlah.

Teringat zaman kanak2..umo 6thn dh duduk umah sorang2 sdiri..kehidupan dkt AU3 Keramat..aku budak bdikari..pindah Cheras..smuanya berubah..hehehe dan akhirnya aku kini menemui diri aku kembali .

Orang kata 21 thn dapat kunci kebebasan..hak2 aku dari 10 tahun dah bebas T_T . Muahahaha .. oklah aku mcm nk update lg satu entry..tapi fikir2 dlu..hik2..kbai2

1 comment:

kai said...

ape nk jadi malas2 nie...wakakakakakak