22 October 2009

Tindak Balas...

Hey Sayang,

Biyan Said THINK


This entry juz my tindak balas for her entry.HaHaHa. Yang lain?PEJAM MATA KAU.TAYAH SIBUK2.AKU SIPAK KANG..hahahah. Dan to u, aku jgk mintak kau baca dlm keadaan yg tenang.If period,tgu la waktu yg sesuai yer. Ingatlah I'm da -ve thinker. So maybe ada jwpn yg agak nk tjuk aku betul.Hahahha.

Dear, I read da entry more than 10 times dah pun.Everytime pon peace je kot.Tak marah.Tak period and ape2 je yg kau cakap tu. Ion2 tu maybela.Sbb kau tahu aku kan?Ion negetif aku tlebey dari positif aku.Muahahaha.

Respon pertama aku bila baca "cess mulaa dahhh minah ni"
Second time baca "Wut do u mean?"
3rd time "re this entry for me actually?"
4th time "for me kan?"
5th time "Damn Atie. u re -ve thinker."
6th until 10th time "Aku akan wat tindak balas nanti"


Hahaha amik masa yg lama jgk utk aku wat keputusan ni.Sebabnyaa aku masih tidak dapat fahami smua ni.Damn Atie.Hohoiii!!Ape2 pon dis is my answer for all ur questions.Macam tagged pulak ouh.Muhahaha.

1 ) pernah tak biyan menolak apa apa permintaan korang such as nak ajak pergi sini sana teman kan kaw org ?

- Utk ni. Slalu kau yg ajak aku kuar. Juz baru2 ni je aku ajak kau kuar.And kau tak dpt tunaikan.Am I rite 4 dis question? AND penah tak aku tolak pmintaan kau utk kesana sini?melainkan aku sdg demam spt hari ko ke KLCC with elliot tu?Dan melainkan hari aku ke kelas spt kau hang out with MMC di Mid tu? Never rite?So?Dis question juz fair n square.Aku menang cket dari kau je.Muahahahah :p

2) walaupun biyan marah sekalipun pernah tak biyan mengutuk mencaci kaw org selain drpd mengatakan bnde yg betul time marah ahh , thats diff , so jwb elok elok .

- I dunnoe. Sbb kau bkn spt aku. Yg melepaskan sgalanya dkt blog. Kau hanya melepaskan sesuatu dkt blog bile keadaan dh reda.Dat's not me. So aku xtaw sama ada kau begitu atau tidak.I hope u're not. Biar aku sorang sje btindak setan mcmni.Aku dh xleh lari prangai mcmni.

3) kalau kaw org tade duit , pernah tak biyan tetap menggesa kaw org utk byr hutang and ada tak biyan offer nak kasi pinjam ?

- yEAhh admit dis. Dat's u. Bestie or not.Kau mmg mcm tu pon.


4) kalau kua mane mane en pernah tak biyan berkira pasal duit minyak , tol , and kdg kdg pasal makan ?

- Ini macam soklan td je? PAS!


5) kalau korg ada masalah , biyan dgr tak masalah kaw org , and biyan tolong tak mana yang mampu ?

- As I told u be4. Dat's u to everyone pon.Be4 aku dpt pgkat bestie kau pon,telinga n mata kau dh parah baca n dgr sgala prob aku.

6) kalau korang pnjm duit biyan ke suruh biyan dulukan apa apa ke , pernah tak biyan ungkit if korg ta byr ?

- AGAIN?? soklan ulang2 ni. Masuk SPM soklan camni.Leh lulus Math aku.haha. Again I said. Dat's u.

7) kalau katakanlah gaduh or salah paham pun , last last siapa yang akan mengalah and tegur or pujuk balik ?

- Soklan ni yg buat aku rasa entry kau ni mmg utk aku.Hahaha. Memang la kau yg sibuk call/texting smua utk pujuk balik. Even kita btekak pon angkara aku. Sometimes, aku je fikir kita btekak.Kau tak tau ape2 tibe2 aku tanak btegur smua.Yeahh aku mmg mereng.Aishh.

Selesai jwb soklan. Aku xtaw knp byk sgt hal duit kau utarakan. Sebelum apa2 tjadi.Aku arap kau halalkan mkn minum aku/fairuz/bdk2 MMC yg penah kau belanja dlu. Ermm thanx sbb anggap aku bestfriend kau even aku mcmni.

Jap nak quote ayat kau.

so , tlg respect perasaan org lain jugak ,
sbb dlm frndship .

kalau takde kepercayaan , respect , tolong menolong , ikhlas and jujur .. frndship kaw org tak kemana !



I do agree with u. I have a lot of friends. But hanya kau seorg spt ini. Yang lain?? Jadi kau tahu apa yg telah mhantui aku?Apa yg telah merasuk aku? Ape yg telah tjadi pada aku selama ni.Buat aku rasa,it's enuf.Family no 1.

Macam2 pkara ngeri blaku dlm friendship aku.Sampaikan ugutan ke mahkamah pun ada.Babitkan mak aku.Faks ke number opis mak aku.Everything. Itu yg aku takutkan.

Aku xtahu aku dh bebel kemana ni. ko ckp psal kepercayaan.respect.Aku penat percaya org.Aku penat respect org.Sbb tu aku jd mcmni.Aku mula punya krisis psahabatan dari sek rendah lg. Bagaimana aku dpulaukan di sekolah,gara2 hasutan jiran smua. Aku tahuu aku xpatut ingat smua tu. Tapi krn tu aku jd mcmni. Aku takut.Aku fobia.

Aku ikhlas bkwn dgn smua org.X de sbb lain.Aku jujur bkwn dgn smua org jgk.Tolong menolong. Tolong ni bawa sgt2 byk makna. Tolong menolong lg byk makna.Tp so far, I do help u kan? Kau tenat layan org2 dkt YM kau.Kau pass kt aku.Aku terima je,sampaikan aku penah jd mgsa seseorg tu.Cess!!Want more?No need la.Tanak ungkit.Hahaha.

See!! Entry aku lg panjang dari kau.Hahaha.

1 comment:

biyan said...

weh weh ,

first of all ,
entry nih bukan ditujukan utk kaw .
lgsung tidak berniat .

act dlm kejadian aku dgn kaw , aku dpt kejadian yg sama dgn org lain dan nih kira termasuk bile emo kes pakya skali .

so aku sbnrnya dlm keadaan tension sgt sgt .

sorry if aku buat kaw terasa nih entry utk kaw .
sumpah bukan .
sbb tu ada soalan yg kaw mcm tak tau jwb and ada soalan pertama skali tuh bkn utk kaw . heee ;)

btw , thanks fr ur respond . appreciate it ;)

no matter wht , ilove you babe ;)