07 January 2011

What's Hot : My Dreams LOVE STORY is Gettin Hotter

Objective

- Bagi meluaskan lagi konsep dan idea-idea yang dibawakan oleh CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.

Tumpuan

- Para blogger, para facebooker,

Bagaimana utk menyertai

- Click LIKE di www.facebook.com/cstproduction dan www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR

- Tukarkan picture profile anda kepada picture profile sama seperti CST PRODUCTION dan LYNDARAHIM KUALA LUMPUR sepanjang contest ini berlangsung (6 Jan - 20 Jan 2011)

*Picture profile boleh di download dari www.cstproduction.com/contest

*Jangan lupa setkan thumbnail picture profile anda kepada gambar chili merah tu. lihat panduan pada profile CST.

- Updatekan status anda kepada "What's Hot is Gettin Hotter" dan tag kan CST PRODUCTION & LYNDARAHIM KUALALUMPUR

- Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara paling creative di dalam blog anda atau facebook notes:

1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)

2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)

- Dan diakhir penulisan, letakkan logo CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR beserta link ke www.facebook.com/cstproduction & www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR

- Logo boleh download di (www.cstproduction.com/contest)

- Kemudian emailkan penyertaan anda kepada cstproduction@gmail.com

1) Nama anda

2) No Tel anda

3) Facebook ID anda

4) Link entry blog anda / link entry facebook notes anda

5) Tarikh Majlis anda (Jikalau berkaitan)

Hadiah?

- 1 event full coverage by CST PRODUCTION photo & video (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )

- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.

- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja.

- Hadiah boleh di tukar milik.

Siapa yang boleh join?

- Sesiapa yang mempunyai blog dan facebook yang meminati hasil kerja CST & LYNDARAHIM.

- Sesiapa yang ingin berkahwin.

- Sesiapa yang ingin menghadiahkan hadiah utama ini kepada kwn2 atau adik beradik.

Pengadilan

- Pihak kami akan memilih pemenang berdasarkan penceritaan yang menarik dan voting dari para pembaca. 70% daripada voting & 30% daripada Juri CST & LYNDARAHIM.

Tarikh Tutup penyertaan

- 6 Jan - 20 Jan 2011 (Penyertaan)

- 21 Jan - 31 Jan (Online Voting)

Sebarang pertanyaan

- Hubungi 0341050843

*Now you can start Dreams for Something.. GOOD LUCK..

* Senarai Entry yang telah menyertai -->>http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=136539279739190&id=57586568433

Yuuuuhuuuuuuuuuuuuuuu.....

Another contest from CST :) Tapi kali ni dia bgabung meletop dgn LyndaRahim.. IDK why..I love to join..eventho..I xde BF and SUAMI utk di'ajak kawen or tunang..tapi sebab contest kali ni.. CST cakap boleh buat utk bufday..so why not I try kan ? Heeeehee dah nak 20 tahun ni..apa salahnyaaa kan I nak over2 utk bufday ? .


Selalu tengok movie auwww so sweet je couple2 tu..tayah pegi movie la..tgk je video2 kawen dekat CST Production tu.. sgt sweet..alangkah indahnya kalau aku salah seorang dari mereka kan ? :) Tapi aku sedar..semua ni hanya angan2 aku..di dalam usia aku begini..belum tiba waktunya utk aku memikirkan semua itu..aku terima jodoh yang hadir satu hari nnt..namun siapakah jodoh itu ? Jeng2..jodoh itu suatu hari nanti ... bermulalah sebuah kisah angan2 percintaanku :)


Kalau aku mampu merancangan perjalanan cinta aku. Ini yang aku inginkan. Aku ingin berkenalan dengan dia di tempat aku belajar. Sebab aku rasa,mencintai seseorang di tempat belajar mampu untuk buat aku semangat belajar. Itu aku,bukan kau . Jadi tak perlu mempertikaikannya. Ya,aku angankan yang aku sedang keluar dari kelas tergesa-gesa untuk ke kelas seterusnya dan aku terlanggar dia. Fail aku dan fail dia terjatuh . cliche cerita melayu..fail kami tertukar.

Nak dijadikan angan2 aku ni lagi , dalam fail dia yang aku amik tu..ada gambar dia..kebetulan fail aku jugak ade gambar aku..alaa konon2 ASSIGNMENT PHOTOGRAPHY lar. Entahlah aku sedang fikirkan untuk mengambil atau bahasa kasar dia..mencuri gambar dia tu tampal di almari bilik aku. Fail dia aku simpanlah. Entah bila nak terjumpa dia lagi . Kataaa kau..berangan.Starting cinta aku mesti nak filem sikit ;p

Aku sedang bayangkan bahawa aku selalu berada dekat dengan dia,tapi aku tak sedar.Sama ada dia naik,aku turun lif..tapi kami tak sedar sesama sendiri..kami spt lupa kami sedang bhutang fail.

Aku masih membayangkan yang aku sering dipandang oleh rakan2 sejak kejadian itu..kalau pandang tu..bkn pandang biasa..stok nak sengih2 bagai..cess!. Aku tak tahu kenapa,tapi aku pelik.

DAN..CINTA INDAH yang aku nantikan terjadi disini..kenapa rakan2 pandang aku? Oh sebab MR.SUNDAE itu selalu bertanyakan ttg aku pd rakan2..yerlaa dia kan ada gambar aku..so apa ada hal ?.. Nak dijadikan aku nye berangan terlampau ni..

Dia SMS aku , konon2 dapat nombor dari kawan aku..dia ajak lepak Cafe college..aku turun2 je cafe college tu...perghhhhh ! Ade belon2 warna warni...ada kain rentang besar2..tulisan warna warni.. mpunyai ayat "BOLEH KITA JADI KAWAN? - MR.SUNDAE" ... Oh ok..aku saja cakap MR.SUNDAE..sbb aku suka makan aiskrim..jadi ? Suka hati aku la..HAHAH

Sejak dari hari yang indah tu. Aku selalu jumpa dia. Senang citer..aku mmg berangan habis yang kami pasangan paling romantis di kolej. Pemes kot,cara nak berkawan pon dia sambut besar2an. Aku tambah sikit lagi,time dia nak kawan dgn aku tu..siap ada BAND tawww dkt cafe tu..nyanyi2 utk aku..wahhhh gituuu...overr kau..

MR.SUNDAE aku ni sgt gedik yer :) . Dia suka usik aku dan buat2 xbsalah..rasanya air mata boleh mgalir kalau kena dgn dia..Ehh ? ada pgalaman je citer ni..haha DREAMS only k ? Dia sgt sweetalker..joker..paling penting..dia hormatkan Mama aku..Teeeheeee.

Aku ingat nanti..MR.SUNDAE aku mesti tiap kali date tampilkan kelainan..sbg contoh..1st date..tgk wayang..tapi wayang lain2..aku masuk wayang A..dia masuk wayang B..lain dr orang lain kan? Korang mesti xbuat mcmtu..stok nak manja2 dlm wayang..tanak la..MR.SUNDAE aku ni maybe strict kot..angkat handbeg aku pon tanak nye nanti..AHHAHA

VERAAANGGAAAAAAAAAAANNN KATAAA KAU ! Siapanyaa lahh MR.SUNDAE pon? Ok2 back to story.. sebab dh dilamun cinta sangat2..nak bagi cliche cerita..exam gagal. So kami moody..aku marahkan dia sebab buat aku lalai gituu.Phone msg smua aku xlayan..nak buat nampak angan2 aku ni sweet..diaaa mintak maaf dkt aku..bkn calang2 mintak maaf..dia jumpe CST PRODUCTION..mintak idea paling caaantekk dari CST..jadi thasil laaa video..ala2 SAVE THE DATE yang Elyana tu kan.. tjuklaaa video kami jatuh..tukar fail..heeee so sweet..

Jadi itulaaa kesah angan2 tlampau aku... :) Anda suka ? Anda tersenyum baca ? Jadi apa tunggu lagi..kasik tekan FOLLOW blog saya...hahahahaha


Terima kasih pada NAMA BESAR ni..sebab buat contest begini...saya suka BERANGAN. haha

FACEBOOK
WEBSITE
FACEBOOK
WEBSITE

11 comments:

Lyana MK said...

good luck dear..nice entri http://lyanamk.blogspot.com/2011/01/panas-cam-cili-majlis-impian-saya.html

Mohd Khairuz-Zamil Jamaludin said...

awww... me like....

skieyn said...

wish ur dream come true.
good luck

"What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

sniffa93_aznil4eva said...

goodluck sista!

cerita best:)

Makiko Saba said...

Good luck ;)
http://makiko-saba.blogspot.com/2011/01/my-dream-love-story.html

luvia said...

gud luck..

Sery Suryani said...

gud luck..=)
do visit mine..
http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

Ainee Cumi said...

All the best darling..

I pun join jugak contest ni. Do visit my belog at www.aineecumi.blogspot.com and klik like..=))

Adinda Atie said...

Thanks 4 da wish guys :)

CNEN AFI (dream chaser) said...

haha..chumel je..
gd luck.

Makiko Saba said...

I read yours before voting started.
Now I am here again, supporting fellow participants. Voted for you :)

Hope to see you reading mine (#40) and like them as well :) http://cstproduction.blogspot.com/