09 July 2009

Thanx Aryff :)

Macam biasa laa..slagi kes kolej aku x setel..idop aku agak mcm lintang pukang jgk r kan..dlm mood keterpaksaan..Isnin ni aku akan register di sebuah kolej di KL..ermm aku arap smua janji pihak kolej tu bg..adalah tepat oke??klu x tepat pon..dlm mood keterpaksaan jgk.aku dh janji ngan mama..dis kolej will be my last..no more change after dis..if gedik2 jgk nk tukar..mama said..dok umah tgu laki minang..haha..ada ke laki nk minang aku..aku pon tataw la kan??ahhaha!!

Actually..aku ltk status kt MS..KETERPAKSAAN..after 1 hour mood status aku mcm tu..si Aryff komen..tanye knp kan..but aku x reply..mcm private je nk reply situ..so aku biarkan dia..x sampai 10 minit..dia buzz YM aku..mintak pjelasan psal mood Keterpaksaan aku tu..then aku explain kt dia laa dari A to Z..

He said to me..kat mn pon aku blaja..xkesah..janji aku bleh sambung blaja..and dia ada tanye aku..aku btol2 minat ke course aku..or tpaksa jgk kan..then for me la..ape yg aku amik kt kolej tu..aku minat..and pihak kolej ckp..if one day aku tanak keje dlm bidang tu pon xpe..sbb dia ada sentuh cket basic2 lain..

Aku akan bmula dgn short sem..5mgu study..1 week exam..then cuti..lepas raya sambung sem 2...1 sem ada 4 bulan...dlm satu sem slalunye dbekalkan with 5 subjek..as example..if aku score utk sem 2...sem 3 aku leh amik lebih dari yg drg bekalkan..means aku campur subjek sem 4 skalik..so aku akan graduate awal..if aku berjaya score every sem la kan..

Tempoh pgajian aku sbnar2 nya adalah 8sem bsamaan..2thn stengah..but if aku bolehs core every sem..insya'allah..within 2years pon dh bleh :)

Aku sgt2 bharap..ni adalah yg terakhir...yeahhh plss..aku sgt penat melalui ORIENTASI YANG SGT MBOSANKAN...yeahhh da best part ttg kolej ni ialah..kebebasan pemakaian..utk bdk2 media cam aku..plus bdk2 multimedia..kiteorg bebas bpakaian..jeans..round neck tshirt..heeee..so tiada istilah FORMAL or UNIFORM..tu yg agak best kot..hik2...

oklah ni je kot..ermmm..again Thanx erk Aryff..sbb ko nye kata2 tu..wat mood keterpaksaan aku tu jadi..kerelaan..heee :)

1 comment:

biyan said...

waaa , ta jadik masuk MMC .

hadehh , aku pun haram nih kolej kaw yg last .
meh la amek dekat ngn aku wehh .

bole hang out ;)